Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

TSK / Hava Kuvvetleri Komutanlığı - 2018/2 Yerleşenler

Ben bugün işlemleri başlattım 12 bölüm muayenesi var. Diğer arkadaşlarımızın dediği gibi mutlaka aç karnına gidin. Son 1 yıllık ilaç listesini yanınızda bulundurun. Baya yorucu oluyo gerçekten başıma ağrılar girdi herşeyi tam ayarladım bitirdim sadece kan sonucu kaldı cihaz arızası olmuş yarın onu alıp heyete giricem. Benden para istemediler. Hepinize iyi akşamlar 😊

merhaba arkadaşlar ben de izmir e atandım fakat sevk kağıdım hala gelmedi, benim gibi başka gelmeyen kaldı mı ? forumdan takip ettiğim kadarıyla herkese gelmiş gibi, 2 haftadır pertem e ulaşamıyorum sürekli meşgul muhattap bulamıyorum, Ptt ye gittim adıma gönderilmiş bi evrak yok, seçtiğim hastaneyi aradım onlara da bir bilgi gelmemiş, Perteme ulaşabileceğim başka bi numara var mıdır? yardımcı olursanız çok sevinirim, hak kaybı olmasından korkuyorum.

03125620543 ben bu numarayı sürekli arayarak ulaşmıştım.

BullDOG

Bir kaç arkadaş daha var sanırım. 0312 562 0543 Dahililer -> 2353 / 2345 Bu 2 dahiliyeyi arayın. Peş peşe sürekli bastırın. 1 saat uğraşan bile var. Pes etmeyin. Birde saat 5’den sonra ulaşan arkadaşta var. Ulaşmaya çalışın takip kodu falan alın bir şekilde adres teğit edin.

Deyax

dediğin gibi yaptım hocam 45dk boyunca sürekli geri ara diyerek sonunda ulaştım:D mailin gelmediğini söylediler, tekrardan yolladım şimdi.
haftaya elime ulaşır heralde. Hala sevki gelmeyen arkadaşlar varsa eğer tekrardan mail yollayın adamlara ulaşmamış olabilir.

Malesef tek çare o2353 2345 dahililerine ulaşmak tek çare o ne yazıkki sürekli aramanız gerekiyor. Bende bugün heyete girdim TSK da engelli memur olabilir raporu aldım.13 şubatta gelmemi söylediler raporu teslim alıcam. İnşallah hepiniz bir an önce bitirirsinzi 🙏

Benimde rapor süreci bitti. Olumlu sonuçlandı. Hayırlısı bakalım.

babilzok
Whatsapp genel grup değil. Ankara/Etimesguta atananlar var. Tüm gelişmeleri buradan ve yine whatsapp grubunda olan arkadaşlar buradan paylaşıyoruz.

BullDOG
Sizin adınıza sevindim. Yine takip edinde süreç fazla uzamasın. :)

kurtbey27 Taxı
İkinize de hayırlı olsun, gözünüz aydın. Artık güvenlik soruşturması haberlerini bekleyeceğiz. :)

Raporumu bugün aldım lakin kafama birşey takıldı TSK SYY MADDE 53/B/1 E UYAR diyor sizde de böyle mi yazıyor acaba? Yanlış bir durum varsa zaman kaybetmeden düzelttirmek isterim. Bu arada herhangi bir ücret de ödemedim. Rapor veriliş nedenin de "TSK'DA ENGELLİ DEVLET MEMURU OLUR/OLAMAZ" ibaresi mevcut.

mkaratasyt

Hayırlı olsun. "TSK SYY MADDE 53/B/1 E UYAR" yazmalarına istinaden yönetmeliğe baktım, sizin "ÜROGENİTAL ORGAN HASTALIKLARI" alanında mı engel durumunuz var?

mkaratasyt

İlgili rahatsızlığın bağlı olduğu yönetmelikte ki maddeyi yazmışlar. Uyar demişler bir sorun yok diye yorumluyorum.

Ama net olarak "TSK'da engelli devlet memuru olur." ibaresi yazsalar daha net olurdu. Yine sağlık kurulunuza isterseniz danışın.

(Genelkurmay Başkanlığı/Ankara/Tüm İlçeler/Merkez/gih). Benim atama yerim böyle yazıyor. Şimdi beni Ankara'nın başka ilçelerinemi gönderecekler yoksa merkezde mi kalırım. Yardımcı olabilecek var mı.

Taxı

İstediği ilçeye yollayabilir ( muhtemelen askerlik şubesi olabilir)

Merkez diye yazmıştım. Ankara'da oturuyorum. Moralim bozuldu şimdi. Merkez veya merkez ilçeler diye biliyordum. Dilekçe veya direk başvuru yapsak sonuç ne olur. Ankara'nın 140 km uzağında bile ilçesi var.

Arkadaşlar ben yarın Tsk da memur olur raporunun aslını alacağım.Raporu bir yere gönderecekmiyim yoksa ben kendi kurumuma mı vereceğim ?

kurtbey27
Sevk kağıdında normalde hastanenin göndermesi isteniyor. Hastane, pertemede kendisi göndermesi gerekiyor. Siz yine sağlık kuruluna sorun. Siz göndereceksiniz değil mi diye. Hastane biz kesinlikle göndermiyoruz derse raporu bir fotokopi yapın aslı gibidir yaptırın. Bir tane yedek sizde kalsın, aslını postayla perteme gönderin.

https://www.memurlar.net/haber/7847...etmeliginde-onemli-degisiklikler-yapildi.html
12. md. c bendinde deniyor ki;
"c) Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yapılması taleplerinin ilgili makama ulaşmasından itibaren arşiv araştırması sonuçları en geç 30 iş günü, güvenlik soruşturma sonuçları en geç 60 iş günü içinde cevaplandırılır. Soruşturma ve araştırma sonucunu içeren bilgi ve belgeler ilgilinin işlemini yapan makamlardaki dosyasında asgari "gizli" gizlilik derecesinde aidiyet konusuna göre fiziki ve/veya elektronik ortamda muhafaza edilir. "
yani 6 ay sürmeyecek demek mi bu?

kurtbey27

Böyle giderse rahat yaz aylarını bulacak. Sağlık kurulu dedik onları 1-3 gün arasında bir çoğumuz çözdü. Asıl mesela güvenlik soruşturması kısmı. Evrak geldi, gitti, araştırma soruşturma vs.

Arkadaşlar engelli devlet memuru olamaz normal devlet memuru olur diye zırva bir rapor verdiler bana bir aydır uğraşıyorum neredeyse haseki eğitim araştırmada bugün çıkan sonuç bu nasıl bir saçmalıktır bu

Arkadaşlar engelli devlet memuru olamaz normal devlet memuru olur diye zırva bir rapor verdiler bana bir aydır uğraşıyorum neredeyse haseki eğitim araştırmada bugün çıkan sonuç bu nasıl bir saçmalıktır bu

Sizin rahatsızlığınız neydi? Engelli memur olamaz diye bağladıkları sebep nedir?

Deyax Böbrek rahatsızlığım var ondan dolayı engelliyim ama renk körlüğü çıktı diye bağladıkları sebep bu

Ya verecekleri belli bir rapor onu bile saçmalıyolarlar.bence tekrar gidip bir düzelttirmeyi deneyin. İnşallah çok uğraştırmazlar.

kurtbey27 gittim çok uğraştım sebepleride çok saçma dahiliye benim engelli raporuma bakmadan benim ne hastası olduğumu sormadan sağlam verdi dahiliyede sağlamsın o yüzden engelli raporun birşey ifade etmiyo dedi

kurtbey27 gittim çok uğraştım sebepleride çok saçma dahiliye benim engelli raporuma bakmadan benim ne hastası olduğumu sormadan sağlam verdi dahiliyede sağlamsın o yüzden engelli raporun birşey ifade etmiyo dedi

Dahiliye sağlam verdiyse, engel oranınız'da böbrek ve ona dahiliye bakıyor diye biliyorum. O yüzden engelli memur olmaz vermişlerdir.

Raporunuzun aslını aldıktan sonra itiraz edin. Bir arkadaş vardı ona'da engelli olduğu rahatsızlık için bölümde sağlam yazdılar kuruldan olumsuz aldı. İtiraz etti şimdi olumlu gidiyor.

Sizde itiraz edin.

Deyax evet ondan dolayı olmuş doktora söylememe rağmen dinlemediler engelli raporu gösterdim ama umursamamışlar bile kurul doktoruyla konuştum o nefrolojiye sevk etcekti ama artık bizden rapor çıktığı için olmaz dediler .Yarın ilk işim itiraz edicem inşallah bu sefer aynı şey yaşanmaz . Bu belgelerin teslimi için son bir tarih yoktur umarım benim işlemim çok uzun sürdü

Deyax evet ondan dolayı olmuş doktora söylememe rağmen dinlemediler engelli raporu gösterdim ama umursamamışlar bile kurul doktoruyla konuştum o nefrolojiye sevk etcekti ama artık bizden rapor çıktığı için olmaz dediler .Yarın ilk işim itiraz edicem inşallah bu sefer aynı şey yaşanmaz . Bu belgelerin teslimi için son bir tarih yoktur umarım benim işlemim çok uzun sürdü

Raporla ilgili bir son tarih yok. Süreciniz ne zaman biterse kuruma yazışmalar gönderilir. Siz itirazınızı yapın, inşallah hayırlı haberlerinizi bekliyoruz.

Mümkün olduğunca sakin olun hakkınızı kazanırsınız.

Üst Alt