Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Üretra darlığı sorunu yaşayan var mı?

Zordur sahiden de. Ama dayanmaktan başka yol da yok maalesef.

merhaba arkadaşlar benim de rahatsızlığım doğuştan üretra darlıgı 32 senede 8 ameliyat geçirdim şu sıralar yine hastanelerde uğraşıyorum ve ameliyat gözüküyor geçirdiğim operasyonlar johnsen tip-1 ve tip-2 ve meatal ilerleme mathiu tipi üretraplasti ürethraitomie gibi tedavıler gordum açılımlarını bilmiyorum tabii bunun yanında hypospadias ameliyatıda var herkeze geçmiş olsun arkadaşlar

3 defa haseki hastanesi 3 defa kartal eğitim araştırma hastanesi 2 defa kartal yavuz selim hastanesi de ameliyat olmuştum salı gunu üretragrafi çekilecek yine kartal eğitim aratırma hastanesine gidip prof.dr aydın özgül e gözükeceğim daha önceden o yapmıştı ameliyatımı .

Ne inatçı bi üretraymıs seninkide:) Stent fln kullanmayı denemedilermi doktorların_

Benim 2. operasyon oldu işt şükür şimdilik bi aksilik yok bakalım bünyem nekadar inatçı:)

Hadi hayırlısı

Ben bolca su içiyorum doktor bunu kesinlikle tembih etti zaten bana

Doktor kesinlikle suyu bırakmıcan dedi işte.Suyun bi yararı var heralde öyle zannediyorum doğrumudur?Senin arkadasta yararını görmüş galiba?

Umarım benim darlık suya duyarlı bi darlıktır :D

Geçmiş olsun dileklerin için teşekkür ederim kendi adıma.Ayrıca bu ameliyatları hangi hastanede geçirdiğini öğrenebilirmiyim?

Eeee hiçmi yararını görmüyorsunuz xS Her defasında tekrar mı ediyor?

Sen Angaranın neresinde gözükmeye gdiiyon bi de bakalım yardımcı olalım saa?

Ailede asker emeklisi yokmu hiç senin?

:)Gülhane bu üroloji alanında tavan yapmıs hakikaten ben Gülhaneye muayene olmaya gitmedim ama bizzat oranın profesörüne muayene oldum oda girdi benim ameliyatıma.1 numara doktorları var Gülhanenin bu dalda.Ayrıca İbni Sinada Tarkan Soygür .Ankara Atatürk eğitim ve araştırma hastenesinde Derya Balbay önerebileceğim doktorlardan yanlız birkaçı...Kendi doktorumda saolsun iyi bi doktor.

Merhaba arkadaşlar. Benim babamın bir kaza sonucunda kalça kemiği kırıldı ve idrar kanalı, kese çıkışından koptu. K.T.Ü Farabi Hastanesinde 3 kez açık 1 kez kapalı olmak üzere 4 kez amilyat oldu. Tanısı: Üratra darlığı idi.. (Artık ne şekil koptuysa) Ancak bu ameliyatlar sonucunda hiçbir şey düzelmedi.
Daha sonra Ankara Eğitim ve araştırma Hastanesinde Demokan Erol'a 1 kez ameliyat oldu ve her şey yoluna girdi.. Doktor tekrar daralma olur demişti ve o yüzden bir çeşit protez kullanmasını söylemişti (Plastik kamış tarzında) babam bir süre onu kullandı ancak daha sonra bıraktı.. Her şey yolunda devam ediyor. Babam sondasından kurtularak, eski yaşantısına devam ediyor.. Demokan Erol'a görünmenizi tavsiye edebilirim.

valla faydasını görüyorum ama tekrarlıyor alıştım yanı bununla yaşamaya içeride idrar kalması kötü oda iltahap yapıyor

üretra darlığının sonradan olması (kaza-tranva ) gibi tedavisi olması yüksek galiba benim gibi doğuştan olanların zor sanırım

mikail.s benim tedavim doğudugumdan devam edıyor ilaçlar ameliyatlar sondalar gibi :) alıştım ama pekte kafama takmıyorum açıkcası

He bu arada tans takmamak mümkünmü ya xS

mikail senin üretra darlıgın doguştanmı .?
pençhe kafama valla takmıyorum sonuçta sondamı kendim takabılıyorum böbreklere zarar vermedığı surece rahatım başta dediğim için ben alıştım en son 1999 yılında ameliyat olmuştum tekrar bi tedavi şansı deneyim diyorum birde her doktora gitmemek lazım dıye dusunuyorum gerçi el elden üstündür derler yaa bende o kafadanım :)) salı gunu uretragrafi retrodgraf çekilecek bakalım ne dıyecekler yazarım yıne sıze :)

benim gibisin desene benden çok operasyon geçirmişin oyle yazmısın kendın sonda takabılıyormusun ve kaç numara sondalar kullanıyorsun ...?

dogru olanda bu mikail sonda taklımadan nasıl mesaneyi boşaltacaksınki üretraya kaç numara sonda takıyorlar benım kullandıgım 10 f neleton sonda

MikaiL.S;
endoskopi tarzı bi operasyon sanırım seninki hangi hastanelerde oldun bu operasyonu doktorun ne diyor arkadaşım

internetten baktım dr a cocuk cerrahisi dalı sen neden ürolaji uzmanına gözükmüyorsun yada benmi yanlış baktım

valla mevzuyu bilmemde sen en ıyısı urolojı uzmanına gözük derim yasın kaç senın bu arada..?

lütfen yardım

arkadaşlar ben ilk defa operasyon geçireceğim doktorun bana tavsiye ettiği yöntem kameralı aletle darlığı keserek açmak forumdan takip ettiğim kadarıyla bu yöntem en sık kullanılan yöntemmiş.
benim sorum şu şuan hala idrar yapabiliyorum ve hiç tamamen kapandığı olmadı sadece tazikte düşüklük var ve idrar süresi bu yüzden çok uzuyor acaba ameliyat olmalı mıyım olduktan sonra durum daha kötü bir hal alabilir mi
yani tamamen kapanır mı erken mi nüks eder
ayrıca zorbi amelayat mıdır

yardımcı olursanız sevinirim

Kesinlikle ol ameliyatı öyle tam kapanmadı diye ameliyat olmamazlık oolmaz.Ona bakarsan benim geçirdiğim 2 ameliyattada tamamen kapnma olmamıştı.Korkma bukadar bende korkuyorum her yattığımda ameliyat masasına ama sonrasında insan rahatça işeyince iyiki yatmısım o masaya diyor:D.Zaten anestezi ile yapılıyor ben genel anestezi ile oldum uyudum yani ameliyat boyunca muhtemelen snnkide öyle olur.Açıkcası bu hastalık evet nüks edebiliyor çok kişi ile tanıstım 10 senedir hala ameliyat masasına yatan:).Ama şans işte belki senin üretran inatçı çıkmaz noktayı koyarsınız bir operasyonla(inşallah).Durumlardan bizleri haberdar edin.Acil şifalar dilerim.

penche gercekten beni rahatlattın çok teşekküer ederim bazen bir cümle ameliyattan iyi gelebiliyor sonsuz teşekküerler sana bakalım pazartesi gideyim öyleyse haberdar ederim kendinize iyi bakın ..sizede acil şifalar

CAWRESİRFAN arkadasım kesınlıkle ol ameliyatı ileride sana bu problem yaratır . bende 7 hazıranda olacagım ameliyat sırasında kamera ıle bakacaklarmıs (endoskopi) açık yada kapalı amelıyatı o an karar vereceklermıs

Teşekküre ne hacet burda birbirimize destek için varız.Sen yeterki bütün gelişmeleri burda bizimle paylaşki elimizden geldiğince yardım edelim.

Omurilik felci olan kişilerde bu ameliyat çok daha kolay tabii. Yani acı hissi olmadığı için...

Peki, felç olmayıp üretral darlık yaşayan ve bu şekilde üretradaki darlığı traşlatan arkadaşlar, ameliyat sonrası sabit sonda kullanıyor musunuz bir süre?
Ameliyat esnasında oluşan tahrişin dinlendirilmesi ve üretranın o evrede kanama vb. nedenle daralmaması için bu yöntem -özellikle felçliler için- çok kullanışlı... Felç olmayanlarda da doktorlar bunu uyguluyor mu? Doktorunuza bunu sordunuz mu hiç?

hepinize teşekkürler..:

destekleriniz için hepinize teşekkür ederim ne yazzikki forumlar haricinde bu hastalık hakkında pek bilgisi olan yok yarın gidicem umarım dediğiniz gibi oolur sizi bilgilendiririm arkadaşlar bugün 21 mart baharın başlangıcı umarım hepimiz bu bahara sıhhat dolu gireriz hepinize selamlar.

Bülent abi ben OF li değilim ama dediğin gibi evet ameliyattan sonra 10 gün sondayla geziyorum:).Bana göre bu yaptıkları çok iyi birşey tamam sonda ile hayat kısıtlanabiliyor ama sondasz olunca mutlaka kanama,idrar yaparken yanma falan olacaktır doktorlar bunu düşünüpte yapıyorlar zannımca.

sonda cıktıktan sonra 1-2 gun yanma yapıyor ıdrar yaparken ama ılaclar yanmayı bır nebze durduruyor sace dedıgım gıbı sonda cıktıktan sonra 1-2 gun valla rahatlayacaksam o2 gunluk yanmaya razıyım :))) bırde nette bı kac vıdeo gordum uretra darlıgını nasıl actıklarını merak edıp ızmelek ısteyen ızleseın ama ameliyat olcaklar ızlemesın :))

Şükürler olsunki bende sonda çıktıktan sonra yanma olmuyor aksine öyle rahat işeniyorki hissetmiyorsun bile sona bi ohhh çekiyor insan iyiki olmuşum ameliyatı diye ama 1 ay sonunda fln tekrarlamaya başlıyor dellencem:D

pençhe sen her ay nasıl oluyon ameliyat yahu sadece sondamı takıyolar sana anlamadım ben

Aralıkta ilk ameliyatımı oldum şubatta 2. ameliyatımı oldum bu ameliyatlar kapalı dostum sistospoki ile girip soğuk neşter ile darlığı traşlıyorlar sen nasıl ameliyat oluyorsun :S Benim ameliyatım bu...

valla 13 sene once olmustum en son ameliyatımı kapalı olmustu 15 gun ara ıle 2 ameliyat bende dogustan hypospadias oldugundan ıdrar kanalım altta bır ameliyatımı soyle anlatım johensen tıp 1 dedıklerı operasyon kamışın ortasına almıslardı 6 ay boyunca oyle işemiştim 6 ay saonra tekrar eskı yerıne almıslardı johensen tıp 2 dedılerı o zaman tabıı 13-14 yasındaydım hatırladıgım bu :)

Sana attığım özel mesajdaki link varya o açık üretra ameliyatı bizimki öyle açık olmuyor bizimki alet yardımı ile idrar kanalından giriyorlar önlerine gelen darlığı traşlıyorlar.Bu açık ameliyatı ileri derece darlıklarda öneriyorlar kesin çözüm olduğunuda bikaç makalede okumuştum fakat işte attığım videoda göründüğü gibi açık üretra amelitatı kolay bi ameliyat değil.

ben bu tıp ameliyatlar oldum sımdı 7 hazırana gun verdıler tekıklerım baslayacak sonra yatacagım dr un demesı endoskopı ıle bakacaklarmıs ameliyat sırasında kapalı yada acık karar vereceklermıs .

hypospadias ameliyatı üretra darlığı ameliyatından farklı diye biliyorum xS.Açık ameliyat olduğundan sadece benziyodur ayrıca hypospadias için olduğunuz ameliyat ile durum halledildimi?

hypospadıas dogustan bırsey peygamber sunnetı dıyolar halk dılınde penısın altından işiyorsun ve kanal döşüyolar hypospadıasa baglı uretra darlıgı benımkı tam anlatamamıs olabılırsım sana belkı :)

Selamlar

arkadaşlar şuan yeni hastaneden geldim sonunda ameliyat oldum sıcağı sıcağına yazayım dedim
şuan sonda takılı. doktorun dediğine göre darlık 2 taneymiş. 1. çok ufak 2. si daha büyük ve uzun. doktor 1 hafta sabiit sonda takılı kalsın dedi, sonrasında kaydan veya metal sonda kullanayımmı dedim, yok dedi. daha ilk operasyonun bunu ilk operasyonlarda önermiyoruz eğer sık tekrarlarsa yapılacak bir işlem ded

i ameliyata belden uyuşturmayla girdim tabi ki ağr ı sızı hissetmedim bol bol titredim sadece titramekten yoruldum
şuan penis ten ara ara kan geliyor ama doktor gayet normal dedi
onun dışında iyiyim verdiğiniz bilgilerden dolayı bir defa daha teşekkür etmek istedim 1 hastalığımı ve dostları bu ay buldum :D

cawresirfan;

çok geçmiş olsun dostum darlığı kestılermı yoksa sadece sondamı takıldı bıraz daha acıklarsan sevınırım ...

.

darlığı kestiler sonra sabit sonda bıraktılar bakalım günler ne getirecek

Geçmiş olsun:) Sondadam :) Bu belden uyuşturmalarda hiç bişi hissedilmiyor demi? ben güvenmediğim için doktorlara uytun sonra başayın diyorum:D bölgesel anestezi ile hiç yaptırmadım.

Üst Alt