Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Üretra darlığı sorunu yaşayan var mı?

.

valla hem doktorum hemde anastezi uzmanı bel altını önerdi bilmiyorum tamamen uyutmak istemediler bende siz bilirsiniz dedim.valla blander gibi titredim ameliyat boyunca titremekten tüm kaslarım ağrıdı ama şuan iyiyim che bu penisten ufak gelen kanamalar ne kadar sürer

İlk ameliyatımda bendede öyle oldu yani fazlasıyla kanama.Ama 2. sinde olmadı çok.Vallahi birincisinde kackere sondanın torbasından kan bosalttığımı bilirim:).Ama kanasın problem değil doktorda zaten böyle söylüyor.1 hafta muhtemel sürer miktarı aynı olmasada pıhtı şekilnde gelir torbaya kanlar:) Kafaya takma.

valla hem soğuktu ama ilacın etkisi dedi doktor torbaya çok fazla kan gelmiyor dışardan geliyor ama ço kdeğil genelde pek kafaya takmıyorum valla ameliyatı oldum rahatladım eskiden kafada taşımak sürekli tuvalette penisine bakmak daha çok yoruyor doğrusu ameliyatı hemen olmamda siizin tavsiyelerinizin etkisi çok oldu yoksa yaza olacaktım şuana kadar tek olumsuz şey sıkışma hissi geliyor sık sık doktor mesane işlevinden dedi bu arada bana doktor 1 haftada alıcam sondayı dedi tedavi sadece buymuş banada erken geldi ama bakalım artık buradan görüşürüz
hepinize acil şifalar

Hmm sen torbaya giden kandan bahsetmiyosun anladım borunun dısından geleni diyosun:)Evet o bndede olur ama cok az oda eğilip kalkarken oturup kalkarken fln zorlanınca yani.Tedavisi kısa demişsin bunu kısa yoldan sorun çözme olarak gör yani kolay yoldan halledilmeye çalışılıyor darlık eğer etki etmezse tabiki diğer alternatifler çıkıcak karşına:).Doktorum geçti karşıma bana dedi uzun ve zorlu bi tedavi süreci bizi bekliyor diye.Sıkışma hissi nasıl geliyor ya sonda mesanede değilmi ? :S

che

evet che doktorda senin dediklerini söledi bana tedavinin kısa sürdüğünü düşünmemin nedeni ibrahim arkadaşın söyledikleri o yazısında 15 gün en az demiş hatta ikinci sondayla 30 gün kalması gerekli demiş:confused:
.evet sonda mesanede ayağa kalktığımda oluyordu sıkışma doktoru aradım sabah mesane fazla baskı yaptığında olur dedi ilaç verdi mesanenin aktifliğini düzenlemek için (ilacın recetesinden anladım :)) şimdi pek yok ayrıca bilgin varmı che bu sonda nasıl sabitleniyor ve çıkartma işlemi nasıl yapılıyor zormudur??

Şimdi şöyle bi durum var halk arasında 2 tane sabit sonda terimi kullanılıyor.Birisi üretra kanalına yerleştirilen (üretra darlığı tedavisi için alternatif bi yol buda)diğeri ise normal şuan takılı olan torbalı sonda hani 15 gün fln tutulunca halkda buna sabit diyor:) öyle biliyorum yani ben.Sistoskopi işleminden sonra kullanılan sonda tabiki en fazla 10 gün tutulur gerekirse tekrar takılır ama 1. si mutlaka çıkarılır yani mikrobik durumlara veya enfeksiyonlara yol açar diye.Sen merak etme bu işlemden sonra 10 gün tutulur en fazla fazlasınada gerek yok zaten mesaneyi tembelleştirmek iyi bişey değil:) Bu arada mesane için verdiği hap üropan mı?

che

valla verdiği ilaç spasmex 30 mg diye bi ilaç sabah aksam 1 tablet al dedi doktor sayende terimler sözlüğü olduk :) che bu arada sana ne diyeyim abimi kardeşmi yaş kaç memleket nere iş nedir senin?benim 29 yaş ailem izmirde ben diyarbakırda öğretmenim evliyim

Yok asıl ben sana abi diyeyim:) Benim yaşım 17 daha:) Ankaralıyım.

arkadaşlar bugün sonda alındı uzun zamandan beri ilk defa böyle idrar yapabiliyorum hepinize teşekkürler ederim doktor kafana takma zamana bırakalım görelim dedi ben de bu yüzden biraz foruma girmiyeceğim gelişmelerden haberdar ederim
msn adresim cawresirfan@hotmail.com

bem gecn yaz istanbulda selami albayraka açık amelyat oldun. 5 binlira üzeri para harcadım .sonuç yine nafile . yine darlık var.kendi kendime diletasyon yapmsam kapanaçak.

size tavsiyem ameliyattan sonra 15 günde bir kendi kendinize 12-14 numara neleton sonda takın 1 saat kadar bekleyin sonra çıkarın.daralmayı 2 -3 yıl kadar uzatabilirsiniz.

şimdi holmiyum lazar var birde onu deniyecegim. ama bu işlemler pahalı.

profesörler çok para istiyorlar.3 -5 -10 bine kadar çıkıyor.

ama darlık sorunu çekenler mahakkak darlık oluşunca geçirtirmeden ameliyat olun.çünkü idrarı tam boşaltamama durumunda enfeksiyon oluşuyor oda böbrekleri tahrip edip işlemez hale getiriyor.

Açık ameliyat ile düzelmemesi tam bir şansızlık açıkcası:S .Baya bi şanızmıssın hocam sen açık amleiyatlada düzelmiyorsa batsın bu hastalık yere yani:S.

üratra darlık

üratra darlık sorunu olanlar revolix lazeri araştırsınlar. çok başarılı yöntenmiş.ançak türkiyede hangi hastanede var bilmiyorum. bilen varsa yazsın.

arkadaşlar sanırım bu defa bu illetten kurtuldum gibi

daha önce 7 defa ameliyat oldum ve hiç bu kadar rahat ve ağrısız olmamıştım doktorum sayesinde kurtulduğuma inanıyorum gelişmeleri sizinle paylaşıcam 1 ay oldu ve herhangi bir müdahale etmeden şu an müthiş derecede rahatım

bhdr45, nasıl bir teedavi olduğunuza ve sürece dair detayları paylaşır mısınız lütfen?

tadavi

söyle anlatayım

ben bundan önce 2002 yılından bu yana 6 defa ameliyat oldum ve her defasında 15 gün yada en geç 1 ay içerisinde mutlaka sıkıntı yaşıyordum ve yine dilaket sonda yada buji yöntemi ile genişletmeler yapılıyordu
fakat bu defa 6. ameliyatımı yapan doktorum öncelikle ameliyatta yerinin ve uzunluğunu görüp tedaviye o şekilde devam edeceğini söyledi bana ve yine 1 ay sonra sıkıntı olmaya başladı ve çeşitli aralarla 8 ay falan buji dilaket falan idare ettim ama çektiğim sıkıntıları tahmin edebilirsiniz
ve geçen ay doktorum artık ameliyat olmam gerektiğini söyledi bu defa 18 mayısta ameliyat oldum ve doktorumun söylediği darlığı biraz fazla genişleterek ve 20 numara sonda taktı ve sondayı yukarıya doğru asarak sabitledi 4 gün sonda durdu sonra çıkardık ve ilaç tedavisi 15 gün devam etti
şu an 5 ci haftaya girdim ama inanın sanki sondanın ilk çıktığı gün gibi çok rahatım ve kanamalar falan tamamen kesildi.

gelişmeler oldukça size bilgi vericem doktorumda inanın mükemmel bir insan hem insani olarak hem de mesleki kariyer olarak çok başarılı ve bu bölgede tercih edilen bir isim

herkese acil şifalar...ben geçen çarşamba yani otuz haziranda üretra darlığı sebebi ile kapalı ameliyat geçirdim (sistoskopi ile)
perşembe günüde taburcu oldum
.sonda taktılar ve bunun on gün durması gerektiğini sölediler. ardındanda üç ay boyunca tak uygulayacakmışım.

bende üç tane darlık tespit edildi boğum boğum olduğu söylendi ameliaytta açıldı ancak kapanması olasıymış...

öncelikle şunu sormak istiyorum sonda takılıyken ben büyük tuvaletimi yaaprken oldukça acı çekiyorum hatta kan da geliyor idrarımdan ve dışarı çıkıyor, bunun yanında bazende hiç idrar sondadan taşmıyor bu seferde inanılmaz derecede penisimde sıkışma sertleşme ve şişme oluyor bunlar normal midir
.tuvalet dışında pek bi sorunum olmuyor sonda ile. korkum şu ki bu sonda yüzünden ameliytta açılan darlıkların tekrar daralması...

Burak, geçmiş olsun...
Tuvaletini yaparken küçük kanamalar olması bana normal geldi. Zira bir zorlama oluyor o esnada... Küçük ve kısa süreli olduğu sürece dert etme... Ama tabii sabit sondayı çıkarttırırken doktoruna sor bu durumu...

Kaç numara sabit sonda takılı şu anda? Bu tür traşlamalarda darlığın kapanması büyük olasılıktır her zaman. Bunu önlemenin ya da geciktirmenin en önemli aracı da benim bildiğim kadarıyla olabildiğince büyük numara kateter takılması (16 olabilirse çok iyi olur mesela) ve 3-4 hafta sabit sondanın takılı kalmasıdır...
Yani sabit sondanın bulunması darlığın tekrarlamamasına yarar. Bu açıdan "sonda geri gidişe neden olur mu" diye korkmana gerek yok...

Selam,

yazdıklarınızı okudum bende sizin geçirdiklerinizn aynısını geçiren biri olarak az çok biliyorum.
Büyük tuvaletini yaparkenki sıkıntın doğal olarak sondanın hareket etmesinden oluyor bazen yanar,acır evet dediğin gibi etrafından kan sızar. Ama takılmamak gerekiyor diye düşüyorum ki öylede zaten. Hafif zorlamadan kaynaklanan birşey bu kafana takma yani.
Penisindeki sertleşmeyi hissetmen gayet normal dogal olarak içinde sonda var kasılmalar mutlaka olacaktır.
Son dediğin çok dikkatimi çekti sonda darlıgı tekrar nasıl var edebilir çoğu kişide biliyorki aksine sonda açılan yerin sabit kalmasına yarar sana tedavi için uygulanacak takda bu yüzden zaten adeta ordaki doku ona alısacak ve sabit bir boyutta kalacakmış gibi düşünülebilir kabaca.

Başka sormak istedikleriniz varsa memnuniyetle cevaplarım...Geçmiş olsun.

öncelikle geçmiş olsun burak bu durumları bende çok yaşadım o kanamaların olması gayet normal yanlız benim tavsiyem 10 gün boyunca aynı sondayla durmaman doktoruna giderek sondanı değiştir çünkü 3 günden sonra sonda acı vermeye başlıyor tıkanıklıklar oluşuyor bu arada arkadaşlar ben 2 ayımı doldurdum ve şu an hiç bir sıkıntım yok artık ne kanama ne acı nede daralma gözlemlemiyorum gayet rahat bir dönem geçiriyorum inşallah sizlerde kurtulursunuz.

çok teşekkürler yorumlarınız için,,,bülent bey 18 numara sonda takılı şuan bu arada baahdr artık sanırsam gidip değiştirmeme gerek yok çnkü cuma günü on gün dolmuş olacak tamamen çıkaracakalr sondayı üç ay tak uygulamamı istediler...bu arada sonda çıkarken arkadaşlar acı oluyormu açıkcası gözümü korkutuyo bu durum :) ve cuma günü sondayı çıkartıktan sonra başka bi işlem yapıyorlarmı ilaçlı film gibi yani tekrardan darlığa bakmak için bide b uyetmez gibi doktorum takı nasıl kullncağımı göstercekmiş oda aynı gün olursa benim durum vahim :) tak umarım bu sonda kadar rahatsız edici bi durum değildir.

Sondayı çıkartırken acımaz, merak etme. derin bir nefes aaaaaal, hoop, bi saniyede çıkar gider...
Ama, ben olsam bir şekilde 10 gün sonunda sondayı yeniler ve bi 10 gün daha sabit sonda kalmasını doktoruma sorarım. Orada sabit sondanın 2-3 hafta kalması benim deneyimlerime göre çok faydalı... Sonuçta traşlanan alanın yeniden stabil şekilde oluşmasını sağlayacak...

Mesane yolunu (üretrayı yani) hissediyorsan, TAK yapmak ilk başta sıkıcı olacaktır senin için. Ama kısa sürede alışırsın... Tıpkı sabit sonda misali, kendinden jelli katateri penisten içeri iteceksin, mesaneyi boşaltacaksın, sonra geri çıkartacaksın. Okuması zor gelir ama, her gün 5-6 defa yapan biri olarak söylüyorum, çocuk oyuncağı :)
Ek bilgi: http://www.engelliler.biz/forum/sag...likli-kateterizasyon-tak-gecebilir-miyim.html
ve: http://www.engelliler.biz/forum/sag...ve-6-ay-sabit-sonda-kullanimi.html#post131195

Not: Hi-slip marka 14 numara kendinden jelli (içindeki su torbası patlatılınca kaygan hal alan) katater kullan mutlaka TAK için. Bunu günde 6 adet olmak üzere SGK ödüyor. 3-4 aylık rapor yazsın doktorun, medikal firmadan hiç bir bedl ödemeden temin edersin...
İstanbul'daysan güvenilir bir firma: Platin Medikal (0212 635 94 51). Yok, başka şehirdeysen, sayfanın sol üstünde yer alan Oasis/Hi-slip banner'Ina tıklayıp, üretici firmadan sana en yakın medikal firmanın iletişim bilgilerini isteyebilirsin...

Sayın bhdr45 size yapılan işlem nedir tam olarak anlamadım billdiğimiz sistoskopi ile traşlama işlemimi yapıldı yoksa açık ameliyatmı.Bende kurtulmak istiyorum bu durumdan bıktırdı açıkcası.Siz çok güzel kurtulmuşsunuz 2 ay gibi bi zaman çok güzel bi zaman bu süre içinde olmadıysa tekrarlamaz diye düşünüyorum.Çünkü bilirm her traşlamadan sonra 2 ay içerisinde ufak yanmalar başlar.Sonda çıktıktan sonra insan bi rahatlıyor oh be kurtuldum diye sonra hüsranla bitiyor bu mutluluk :D

penche sen ne kadar zamandır bu dertle uğraşıyorsun bende sanmıştımki düzeldin:D desene benimde epey çekeceğim var bende üç tane bide darlık senin durum nasıldıda bir türlü geçmedi acaba...

sevgili Penche kardeşim bana yapılan aynı sistoskopi sitemiyle traşlamanın haricinde doktorum üretranın daralma riskinide göze alarak daha fazla genişletme yaptığını söyledi ve dahada önemlisi 4 gün kaldığım sondalı dönemde sondayı kasığıma sabitledi ve 4 gün boyunca sondayı hiç açmadık ve üretra daki kesik bölgede kalmasını sağladı ve şu an sizde bilirsiniz ameliyat sonrası idrar başlarken o ilk acı ve yanma yok artık bende ve anında idrar kesesi boşalıyor ilk bir hafta kesit büyük olduğu için inan tanzik beni geriye atıyordu (fazla abartmış olmıyayımda anlayabilmeniz için öyle dedim) ama şimdi serçe parmağı kalınlığında ve anında boşalıyor ve ağrı sızı yok yanma yok akıntı yok

Ya benim 2. sistoskopi operasyonumdada baya bi uğraşmışlar 2 saat falan kalmışım yani içerde ondada baya traşlamışlar ama şimdi ufaktan yanmlarım yine var nasıl kurtulacam bilemiyorum

valla bilemiyorum kardeş sen neredesin bilemiyorum ama bence tek doktara güvenerek devam etme benim 4 . doktorum bu ve konuyu gerçekten bilen bir kişi hatta ben holmium laser hakkında görüştüm kendisiyle şu ortamda bana önermedi ve ben onun tavsiyelerini dinledim şu an çok şükür bir sıkıntım yok

Ya bende birkaç doktora danışarak götürdüm bu işi hepsi yapılanların doğru olduğunu söyledi zaten.Şuan ufak yanmalarla devam ediyoruz ilerde ne olacak allah bilir:).Doktor uzun ve zahmetli bi tedavi süreci olcak bu demişti haklıymış adam.Şimdi sürekli takip altında olacam

Üst Alt