Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Üretra darlığı sorunu yaşayan var mı?

merhaba arkadaşlar...

bugün on günlük sürenin ardından sondayı çıkartırdımm. doktorum ik iay boyunca günde 1x1 16 f sonda ile self dilatasyon yapmamı öngördü...
ben dört saatte bi olan tak yapacağımı sanmıştım ama bu farklıymış gerç.i daah iyi oldu en azndan üni açılana kadr iki ay sabah takıp diğer günün sabahı değişttirecekmişim... herhangi bir torbası filan yok idrarım geldinde sondalı bi şeklde yaapcağım o kadar :D

sormak istediğim şu doktora sormayı unuttum: biz bunları aldık ancak ben bu akşam değilde sabah takmayı düşünüyorum acaba bi sakıncası var mıdır. yani sondasız idrar yapsam ve bi gece geçirsem darlıkta bi probleme yol açrmı ki..
açıkcası bu akşam takmak istemöiıomm sabah olsun daha iyii..
bi sorumda ilk kez kkullancam için doktoramı yaptırsam yoksa kendimmi yapsam bu sondanın kullanımını...

öncelikle geçmiş olsun sondadan bir nebze kurtulmuşsun soruna gelince yara taze olduğu için zorlamada kanaman artabilir bence akşamdan yaparsan daha sağlıklı olur inşallah ondan dakurtulursun

selami albayrak

ben 10 kez ameliyat oldum.geçen yıl istanbulada dr selami albayrakta ameliyat oldum.
açık ameliyat yaptı. dedi bir daha darlık olmayaçak. başta 3 bin tl aldı benden.

1 ay sonra terar darlık oldu. bana gel dedi gittim. adam başta o kadar üratranın içini incelememişki arkada küçük bi darlık daha varmış onu görmemiş. o da 1 ayda dararmış.
2 . kez kapalı ameliyat yaptı. dedim param yok. zaten kendisinin hatası. özel hastade olmuştum .hastanaye 1.600 tl borç çıkarmış bana .toplamda 5 bin tl üzeri para aldı benden.
şimdi darlık tekrar oluştu
başka dr arıyorum ameliyat olmak için. selami albayraka 5 bin tl yi borç alarak vermiştim daha borcu yeni ödemesini bitirdim .ne diyebilirim ki.
aman öyle prf.dr muş boş işler bunların. Çok kişinin imanı para seni düşünen yok. illah bildiği gibvi yapsın.

arkadaşım öncelikle sana geçmiş olsun diyorum açık ameliyatta olmuşsun çözüm olmadı diyorsun bundan sonra işin gerçekten çok zor her doktor sende bir şeyler denemek isteyecek

ureta daralmasi

arkadaslar merhaba

ben yurt disinda calisiyorum kazakistandayim. burda tip cok geride internetten uzun ugraslar sonucu kendime ureta daralmasi teshisi koydum.:)

bendeki ureta daralmasi dogustan degil burada gecirdigim idrar yolu iltahaplanmalarindan dolayi idrar yolum deforme oldu ve su anda ureta daralmasi mevcud.

aslinda cok sorum var ama nerden baslayacagimi bilmiyorum. Benim turkiyeye gelislerim kisitli belirli kisa donemlerde istanbulda olabiliyorum. bana istanbulda gidebilecegim guvenilir ve isin ehli bi doktor onerebilecek olan arkadaslara simdiden tsekkur ederim.

Merhaba bu ureta darlıgı hakkında konusabılırmıyız yardımcı olursan cok sevınırım forumlarda sor sordum ama cevaplayan olmadı tecrubelerinden faydalanmak istiyorum

Bu darlık maalesef sihirli bir dokunuşla düzeltilebilen bir şey değil. Çok büyük oranda tekrar ediyor...

İlk tedavi yöntem üretranın basit bir operasyonla traşlanması. Dar bölge bu şekilde genişletiliyor. Sonra 2 hafta kadar sabit sonda takılıyor. Nüksetmezse darlık ne ala, nüksederse aynı traşlama tekrar ediliyor.
Eğer darlık iyileşmeyecek gibiyse, bu durumda stent uygulaması yapılabiliyor. Buna dair bir çok mesaj var bu forumda.

Hasılı, uzun süreli bir tedaviden bahsediyorsak, bir seferlik Türkiye'ye gelmenizin bir anlamı olur mu, bilemiyorum. Bence orada bir doktor düşünebilirsiniz...

Ama ille de İstanbul'da bir doktor derseniz, Cerrahpaşa tıp doktorları oldukça iyidir. Benim doktorum Prof. Dr. Bülent Çetinel'di. Ama o sadece özel hastanede ameliyat ediyor:
Muayenehane Adres: Vali Konağı Cad. No:117 D:5 Nişantaşı İSTANBUL
Tel: 0 212 233 88 40 - 291 74 68

oncelikle cevapladigin icin cok tesekkur ederim.bni aslinda cok rahatsiz etmiyo ama i darlik yasandiginin farkindayim tedavi ettiirmesem olmazmi cunku forumlardan okudugum kadari ile amelyat olup mutlu olan cok nadir. yani tedavi olmasam en kotu ne olur. cunku benim isten bukadar sure le uzaklasmam cok zor buradada ole bi tip yok

Siz hemen bir ürologa gidin üretranız daha fazla daralırmı daralmazmı sebeb nedir geç kalmadan tedavinize bakın iyice daralmadan ameliyatsız çözüm bulabilirsiniz.

slm arkadaşlar 20 gün önce üretra darlıgından ameliyat oldum ayrıca mesanemde 3cm taş varmış onu aldırdım aynı anda :) ayrıca doktor ameliyat sırasında fark etmiş mesanem düşmüş onu da kaldırmış

sonda 1 gece kaldı doktor çıkardı ertesi gün neden çıkarıyorsun diye sordum mesanen tembel alışır dedi ama kalması iyi olur dedim gerek yok dedi bazı egzersizler yapacaksın dedi mesela işemeye başlamadan önce penisin ucunu tutacan sıkıcan işemeye başlayacan içi bayagı acıdıktan sonra salacan dedi
1 ay süreyle kullanmam için ilaç verdi denetimli salınım tableti diye

çok şükür iyiyim bol bol su içiyorum ama ara sıra ateşim çıkıyor doktoru aradım kalçadan igne verdi enfeksiyon var dedi
çok şükür ateşinde kontrol altında merak ettiginiz varsa sorun yanıtlayayım ben çok korktum ama korkacak bişey yok:D

İyi bir ameliyat geçirmene sevindim Çetin. Mesane genişletme ameliytı oldun sanırım? Öylyse, evet, tabii ki sabit sondaya gerek yok. Sabit sonda sadece üretral sorunlar için öneriliyor kısa süreliğine.

merhabalar

benim ureta dagrilim enfexyona bagli, agirir uretall hastaliklar gecirdim. Bu hastal;iklari atlattim ancak ureta deformeye bagli daraldi su anda eskisi gibi degil. tazziikte sorun var ayrica son ikinmalarda idrar cikmiyo bi iki damla cikiyo eskidenn mesanenin bu sekilde kasilmasiyla en az iki kere idrar cikardi ama simdi yok ve ereksn sorunu bu darlikla beraber basladi. eskiden daha afedersiniz sonucta asaglik soz konusu oldugu icin yaziyorum ilk ereksonda sorun yok ancak ikinci erekson eskisi gibi degil. 4 e kadar yolu vardi su anda ikincisi bile cok zor
dedigim gibi problem sadece moral bozuyo turkiyeye gidince doktora gorunucem.

tavsiyelerinize acigim ve istanbula tavsiye ettiginiz dokorlar benim icin cok onemli.

oturanboganin verdgi doktor ile daha gorusemedim tekrar tesekkur ederim

SELAMLAR,

Arkadaşlar öncelikle herkese geçmiş olsun... Ben de çok sıkıntı çektim üretra darlığından. Bende yaklaşık 4 cm bi darlık vardı ve açık ameliyat(üretroplasti) oldum,şimdilik fena değilim.
Ameliyat öncesi ve sonrasında buradan çok yorum okudum ve takip ettim. Sanırım çoğu kişi iyi bir doktor bulamamaktan ve fiyatlardan yakınıyor. Ben ankarada yasıyorum ve burada ameliyat oldum. Hem öyle özel hastanede değil ve özel muayenehaneye falanda gitmedim, iyi bir doktor tavsiyesiyle üretra daralmaları konusunda cok iyi olan bi doktor buldum.
Doktor Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Hastanesinde Üroloji 1. kliniği şef yardımcısı Doç. fatih Yalçınkaya .

Ameliyat ve hastane masrafları toplam 3000 tl civarı tuttu. Ben gerçekten özel olmamasına rağmen memnun kaldım amelıyat ve ameliyat sonrası bakımdan.

belki sizin de işinize yarar diye paylaşmak ,istedim.....

Bende aynı dertten muzdaribim dostlar salı günü sistoskopi olacagım bu operasyon dan sonra darlık varmı varsa nekadar bir darlık var o anlaşılacak sanırım inşallah sağlıgıma kavuşurum.

selamlar bende yaklaşık bir haftadır idrar yaparken zorlanma şikayetiyle doktora gittim.
röntgen çekildi böbrek taşı şüphesi ile birşey çıkmadı sonra işeme şiddetini ölçmek için huni altına yerleştirilmiş bir makinaya idrarımı yaptım
işeme şiddetim yaşıtlarıma göre az çıktı sonra doktor sistoskopi yapmaya karar verdi.katajel diye bir ilaç alarak doktora gittim.ilaçla uyuşturma yaparak sistoskopi yaptı
sonuç mesane darlığıymış normalde işerken düz çıkanken bende tümsek varmış doğuştan.ameliyat ayıpılabilir ama sperm çıkışı tamamıyle kesilirmiş yani kısır yapıyormuş.yaşım 30 daha erken ileriki yaşlarda 60 lı yaşlarda istersemde yapılırmış.

sistoskopiden sonra idrar yapmada daha çok zorlanıyorum ve kan pıhtıları geliyor ve cinsel organımın baş kısmı acıyıp yanıyor acaba geçer mi?

Mikail nedir son durum. Güncel bilgileri paylaşır mısın bizimle?

Bende 3 ay önce 5.amaliyatımı oldum her ameliyattan sonra 2-3 ayda daralma başlıyordu şimdilik olmadı.Gerçi 2-3 günde bir tak yapıyorum ama yapsamda yapmasamda farketmiyor takıda rahat rahat yapabiliyorum.Şimdilik problem yok.Ama yinede insan tekrar başlayacak diye korkmadan edemiyor.

Öncelikle Meraba, ben 10 gün önce kıl dönmesi vardı ameliyat oldum. uyuşturdular bayıltma yok Uyuşturma olduğu için sonda takacaklar dı
Dr uğraştı baya hem de baya uğraştı sonun da taktı .
"Sende daralma olabilir" dedi.

Yazdıklarınızı okuyorum belli baya bilgilisiniz. Size sorum olacak: Eğer daralma varsa illa traşlama mı gerekir yoksa bunn hapla veya başka bişeyle tedavisi yok mu...

Holmium lazer
(Genellikle, darlığın en iyi ve en kalıcı tedavi şeklidir. Darlık tekrar etmez.)

bülent bey araştırdım en iyi kalıcı tedavi bu gecmiş olsun qökhan şerefoğlu sağlık meslek lisesi

selamlar ben de üretra darlığından ameliyat oldum

Sevgili forumcular,
6 ay önce göğsümde ağrı hissederek doktora gittim ...yapılan anjiyo sonucu acilen açık kalp ameliyatı, baypas olmam gerektiği söylendi...ameliyatımı oldum . çok da başarılı bir ameliyat oldu kalbimle ilgili 6 aydır bir sorun yaşamadım.Ancakkkk ameliyattan bir ay kadar sonra idrarımı yaparken yanma ve acı hissi başladı ürologa gittim...önce antibiyotik tedavisi denedi ama sonuç vermeyince idrar yolu darlığı olabileceğini söyledi.çünkü kalp ameliyatımda takılan sonda idrar yolumu tahriş etmiş ve bu da daralmaya yol açmış.
ürolog sonda takmak istedi ama olmadı.edirne tıp fakültesine yönlendirildim.orda da aynı tanı kondu ve normal yoldan işeyemediğim için karnımdan bir sonda takıldı ve üretrodarlığı içim kapalı ameliyat yapılmasına karar verildi.Kapalı ameliyat da sonuç vermeyince üretroplasti yapılacağı söylendi.Allahtan iyi bir hocaya denk geldim...(Hala Allahın sevgili bir kuluyum) Prof Dr. Uğur Kuyumcuoğlu ve ekibi ameliyatımı gerçekleştirdi.
Zor bir ameliyat ama insan herşeye katlanıyor...baypas bile bu kadar sıkıntılı değil...
Bir haftadır sondalar çıkarıldı ve normal yoldan rahat bir şekilde işeyebiliyorum.Allaha şükür...insan bazı şeyleri başına gelmeden anlayamıyor...

Erdem ve Gökhan,

Üretral daralmanın nedeni eğer kılcal kanama veya enfeksiyon gibi bir şeyse, evet, ilaçla bir tedavi mümkün olabilir. Ama yok, daralma artık fiziksel bir vaka durumunu almışsa, bu durumda ilaçla tedavi -en azından benim bildiğim- yok.

İlk anda traşlama bence gereksiz. Gökhan'In yazdığı gibi, Holmium lazer vb. yöntemler denenebilir. Ama bu tür tedavi yöntemleri her durumda geçerli değil. Kime ne kadar etkisi olabileceğini ancak doktorlar söyleyebilir. Tedaviden fayda gören de görmeyen de... Biraz şans, biraz da darlığın yeri ve şiddeti ile ilgili bir durum...

Ama benim tecrübeme göre, ilk denenmesi gereken şey, olabildiğince büyük boy bir sabit sondanın aralılklarla takılı kalması ve bu sayede üretranın genişlemesinin sağlanmasıdır. Mesela 1 hafta takılı kalacak, sonra 3 gün çıkarılacak, sonra 1 hafta daha takılı kalacak, sonra 5 gün dinlendirilecek, sonra bi hafta daha takılı kalacak ve çıkartılacak... Geçen sürede üretra dinlenmiş olur ve yüksek olasılıkla da genişler...

Ancak bundan sonra diğer yöntemler ve en son olarak da tıraşlama yöntemi denenmeli bence.

traky, çok geçmiş olsun... sanırım size traşlama yapılmış? Dilerim bundan sonra sorunsuzca devam eder bu rahatlık...

Oturanboğa

Üretra darlığında olayın tekrar nüksetmesi süresi varmı belli bir süre olmazsa bir daha olmaz diye bir şey varmı.Ben bu beşinci ameliyatıma kadar 2-3 ayda daralma oluyordu hersene traşlama oluyordum, son ameliyatımdan 6 ay geçti herhangi daralma olmadı.2-3 güne bir TAK yapıyorum ama çok kolay yapıyorum, bunun etkisi olabilirmi. TAK ne zamana kadar yapacağım.

Bunun belli bir süresi yok. Belki bundan sonra hiç daralmayacak.. Sağlıklı bir vücut ve biraz da şans...

Enfeksiyondan uzak kalabilmek ve sık sık işemek üretranın daralmasını önler.

Allah herkese yardım etsin...zor bir hastalık, kalp ameliyatında bu kadar sıkıntı çekmemiştim....
yaklaşık on gündür sondasız işiyorum ve çok rahatım...inşallah tekrar etmeyecek....ben açık ameliyat oldum...

tekbir, diğer başlık stande özel diye birleştirmedim. Birleştirmeli miyim emin dğeilim?

hemen konuya geçmek istiyorum
üretra daralmasından ameliyat oldum 8 ay önce ama dünce tamamen kapandı ve çok zor anlar yaşadım.
özel bir hastanede karın bölgemden mesaneme girilerek sonda takıldı ve o şekilde boşaltıldı.
tekrardan üretrografi çekildi ve tamemen kapandığı görüldü. tekrardan ameliyat olacağım söylendi ama bu sürekli tekrar eder dediler.
süresinide tam olarak bilmiyorlar.
bende budurmdan çok etkilendim ve okudum aldığım bilgiler beni hiçte rahatlatmadı. ne yapmalıyım. çarşamba günü ameliyatım var ne yapmalıyım.

tek çözüm ameliyat

üretra darlıgının tek tedavisi ameliyat...kapalı operasynu fazla dert etmeyin...kesin bir çözüm omasa da....açık amekiyat biraz zorlu ve iyileşme süreci sıkıntılı geçiyor....ama daha kesin bir sonuç veriyor...

benimde daralma olmuş üretra düvertükülden çelik emire benzer bir aletle ucunu açtılar. bunun kaynaklanması kendi teçrübemle anlatmaksa kullandığınız sondaların tek kullanımlık olması gerekir ben önceden batıkonlu kavanoz icerisinde sonda siterili yapılmasını ögretmişlerdi tak yapıcamız zaman bakterim iğne ile sondanın kaykanlaşmasını sağlamak için üzerine enjektörle sıkıyoduk bu kullanımda çok daralma yaşadım
2002 2003 yıllarında tek kulanım sondalara geçtiğimden itibaren bu sorunla karşılaşmadım ancak butur darlık vede genişliklere sipirel purotezler dakarak sorunun onüne geçmeye çalışılıyor bende genişlik vardı düzeltildi

dün sabah ikinci ameliyatımı oldum.
ilk ameliyatımı 8 ay önce olmuştum. dört gün önce çok kötü bir durumda tamamen kapanmış ve mesanem patlama noktasında
hastaneye yetiştik. istanbul dışında olduğum için gece doktorda bulamadım. karın bölgesinden keserek mesaneme girdiler o şekilde boşalttılar idrarımı.
bugün hastaneden taburcu oldum. ameliyatım tam bir saat sürdü. 18 ml sonda takıldı ve bir hafta takılı kalıcak. artık bundan sonra
düzenli kontrollöre gideceğim zor bir hastalık.

Üst Alt