Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Üretra darlığı sorunu yaşayan var mı?

Geçmiş olsun Mete. Çok iyi bilirim o ddurumda acil servise yetişme stresini!

18 sonda takılması çok iyi. 1 hafta sonra sabit sonda çıkınca, ben olsam, 2-3 gün dinlendirir, sonra 1 hafta daha aynı şekilde sabit sonda takarım. Sonra 1 hafta daha dinlendirir, en sonunda 3-5 gün daha sabit sonda takarım. Böylece üretra baya bir dinlenmiş ve genişlemiş olur.
Bu sürecin ardından haftada 1-2 kez 14-16 numara (hangisi zorlanmadan giriyorsa onunla) TAK yapmayı da ihmal etmem.

Merhaba,
Enfeksiyona bağlı üretra darlığı nedeniyle Ocak ayında lazer ile darlığını açtırdım. Çok acı çektim. Sabit sondayı çıkardıktan yaklaşık 1 ay sonra darlık tekrar etti.
Mart ayında başka bir doktora bu sefer soğuk bıçak ile ameliyat oldum. Bu sefer çok rahat oldu, çok az acı çektim. İkinci doktorum, sabit sondayı çıkardıktan sonra 2 günde 1 defa dilatasyon (genişletme) sondasını kendim takıp 10 dk. bekledikten sonra çıkarmam gerektiğini ve zamanla bunu azaltarak devam etmem gerektiğini söyledi.

Üretra darlıkları için Oasis'in ucu delik olmayan ve kendinden kayganlaştırıcılı ve su kitli Hi-Slip Plus sondasını kullanıyorum. El değmesin diye tutacak plastik halka bile koymuşlar. Çok memnunum, tavsiye ederim. İlk zamanlar Katajel (bazen de Dispojel) kullandım. (Zeytinyağı vs. yerine bu şekilde tıbbi ilaçları kullanmak lazım, yoksa geri dönülmez hatalar ortaya çıkabilir).

Delikli sondalarda deliklerin açıldığı yerler biraz keskin olduğu için bazen kanamaya neden olabiliyor. Delikli sonda kullanacak olan varsa buna dikkat etmeli.
SpeediCath isimli bir firmanın (http://www.coloplast.co.uk/Products/urology/SpeediCath/Downloads/Documents/Polished Eyelets.pdf) delikleri yuvarlatılmış modelleri var. Türkiyede satılıyor mu bilmiyorum.
Ayrıca sondayı uzun süre içeride tutarsak yapışmaya başlıyor ve çıkarmak zorlaşıyor.

Ameliyat olacağınız doktoru iyi seçmeniz lazım. Lazerle ameliyat ediyor diye hemen atlamamak lazım. Klasik metodlar bazen daha olumlu sonuçlar verebiliyor.
Üretra darlığında, ameliyat olmakla herşey bitmiyor. Ameliyat sonrası dilatasyon dedikleri işlemi tekrarlamak lazım.

darda, tecrübelerinizi aktardığınız için sağolun.

Evet, lazer vb. yöntemler kulağa hoş gelse de, darlık söz konusuolduğunda -diğer tüm yöntemler gibi- neredeyse hiç bir işe yaramıyor... Çoğunlukla açık ameliyatla tıraşlatmak ve sonrasında TAK ile darlığın yinelenmesini önlemeye çalışmak lazım...

öncelikle herkese merhaba..

oğlum 2 yaşında, omurilik felçli değil.. 16 aylıkken çiş yapmada zorluk çekmeye başladı doktor doktor gezmeler bir çok tahlilden sonra mesane çıkışında posterior üretral valv teşhisi koyuldu (zar gibi bişi) ve 3 ocakda pipiden girilerek yakma işlemi ile sistografi oldu. 5 gun sondalı kaldı..
bir gün 14 şubatda çişini hiç yapmadı acile götürdük ve tekrar tahliler testlerden sonra 2.sistografi oldu (başka bir doktor aracılığı ile) sonucunda üretrada daralma ve ilk ameliyatdan sonra ödem oluşması dendi. 1 hafta sondalı kaldı. Takdir edersinizki 2 yaşında altında bezi olan bir bebek için sondalı olması çok zor.
3 ay bebişim gayet iyiydi mayısda tekrar ıkınmaya başladı, ve haziranda tekrar 3. sistografi oldu ve tekrar 1 hafta sonda kaldı. sonda çıkalı henüz 2 hafta olmuşken tekrar bi kaç gundur ıkınmaya başladı. doktorumuz bu sefer sanırım TAK diyorsunuz tam olarak adını bilemiyorum 3 tane sonda sokup çıkardı 3. soktuğu 10 dk bekledi. bugun biraz çiş yaparken yanma oluyo..b
unu 2 haftada bir tekrarlıycaz bir de bu şekilde ilerliycez..

hikayemiz bu.. içim okadar acıyorki, hayatı boyunca bu şekilde mi olacak bilemiyorum. piskolojisi etkilenmez mi? aklımda milyonlarca soru. .geçemyen bir hastalık mıdır bu? kimse net bir şey diyemiyorum.. ona olacağına bana olsaydı diyorum.. o daha bebek okadar acılar çektiki sondaydı ameliyatdı, artık okadar korkuyorum ki.. geceleri uykumdan uyanıp ağlıyorum yine de şükrediyorum ama belli olmayan bir hastalık.. daha keç kez ameliyat olacak hepsinde inşallah bu son olur diyoruz ama tekrarlıyor.. allah tüm bebeklere şifalar versin

Çok geçmiş olsun. Üzüntünüzü tahmin ediyorum. Sabırlar diliyorum.

Üretral darlık zor bir şeydir. Darlığın ortadan kalkıp kalkmayacağı zamanla belli olur. Size ilk önerim şu yöntemi denemeniz olacak: http://www.engelliler.biz/forum/sag...in-deliksiz-dilatasyon-kateter-kullanimi.html

Ben, bu sondalarla TAK yaptığınızda üretranın zamanla genişleyeceğini düşünüyorum.
Yalnız, çocuk için küçük çaplı olanları yok bu dilatasyon sondalarının! Üretilmiyor yani. Ama ben şimdi Hi-slip Plus marka sonda üreten Oasis firmasından Fatih beyle görüştüm. Onlar üretici oldukları için, ürettikleri çocuk boy normal sondaları delme aşamasını pas geçerek deliksiz olarak üretebilirler mi diye sordum. "Olabilir" dedi. Bu konuda Fatih beyi arayı konuşmanızı öneriririm: 0533 630 3485

çok teşekkür ederim. yapılan işlemin adını tam olarak bilemiyorum yani deliksiz ditasyon katetermi kullanıldı tabi tam bilemiyorum ama doktormuzun yazdığında 5 6 ve 7 numaralardan bahsedildiğini hatırlıyorum oldukça da inceydi. hastanenin ameliyat bölümünden getirildi.

Sondanın deliksiz olması, işlem yaparken sondanın üretraya çok çok çok az sürtünmesi demek. Zaten tahriş olmuş olan üretra, bir de delikli ve geniş katater içeri itildiğinde iyice tahriş olabilir.

Dilatasyon sondasını doktorlar çoğu zaman bilmez (evet, maalesef!). Ve çoğu zaman bilse de uygulamaz (evet, maalesef!); umursamaz çünkü hastayı... Onun için, bu yöntemi doktorunuza danışın derim.

çok teşekkür ederim ilginiz için, bir konuyu daha merak ediyorum..çocuk çiş yapabildiği sürece acaba müdahale etmemek mi gerekir..yani oğlum çişini yapıyor çiş çıkışı normal ama ıkınarak yapıyor..müdahale etmezsek böbrekler etkilenebilir diye düşünüyorum..ayrıca bu bir kısırgı döngü değilmidir? yani her içeri girildiğinde vücut yabancı bir cisme tepki veriyor diyolar ama içeri giriş sebebide sorunu düzeltmek için..açık ameliyat önerilmiyor sanırım zaten küçük çocuklar için daha zor olsa gerek diye düşünüyorum

Çişini yapıyor olması güzl tabii ki. Ama şu iki konu önemli:
1- Çişini yaptığında mesanede idrar kalıyor mu? Kalıyorsa ne kadar kalıyor? (Çişini yaptıktan sonra TAK yaptırıp içerde ne kadar idrar kaldığını öğrenebilirsiniz)
2- Çişini yaparken mesanede oluşan basınç böbreklere idrar dönmesine neden olacak düzeyde mi? (Ürodinami veya şimdi adını anmsayamadığım bir rontgen yöntemi ile bu öğrenilebiliyor). Eğer iç basınç fazla ise, Üropan vb. bir ilaçla bu iç basıncı azaltmak gerekir (tabii ki buna doktoru karar verir)

Üretral darlık ile mücadelenin en az zararlı yolu bu dediğim dilatasyon işlemidir. Eller ve sondanın gireceği yeri sabunla yıkayıp duruladıktan, temizliğe çok çok çok dikkat ettikten sonra, ürkecek bir şey yok. Hele tıraşlama işlemine göre, bu yöntem neredeyse sıfır zararlıdır.

Ardı ardına 5-6-7-8 numara sonda ile dilatasyon işlemi yapıp, sonra 8 numara sabit sondayı bir hafta içerde bırakmak, aklıma gelen en iyi yöntem. Daha sonra sabit sondayı çıkarıp, birkaç gün daha dilatasyona devam etmek, sonra üretraya zarar vermeyecek en büyük boy sabit sondayı 3-4 gün daha takmak. Bunun ardından üretra rahatlar diye düşünüyorum. Sonra, dilatasyon işlemi haftada bir defa tekrarlanabilir duruma göre...

Bu yazdıklarımı doktorunuza danışarak değerlendirin bence.

tekrar çok teşekkür ederim doktorumuza danışacm..böbreklerde geri kaçma yok dediğiniz testlerin hepsi yapıldı sadece ürodinamide çiş yapmayı bilmediği için basınç ölçülemedi ama dediğiniz diğer test mesane ultrasonunda öncesi ve sonrası olarak yapıldı yani çiş yaptıktan sonrada yapıldı boşaltım tam değildi tabi ama az bi oran olduğu için doktormuz çok önemli değil demişti..üropen kullanmıyoruz uzun bir süre bactrim kullandık şu anda adını hatırlamıyorum TAK yapıldığı için 2 gun kullanın dediği bir antiseptik şurup veriyoruz.

Uzun süre sondalı kalmak daralmayı tetiklemez mi?

Hayır hayır, birkaç hafta sabit sonda kalması asla darlığa neden olmaz (sabit sonda, idrar akışını durdurup açabileceğiniz özellikli olsun. Böylece idrar mesanede birikir, ihtiyaç hissedildiğinde boşaltılır ve mesane daralma riski olmaz). Aksine, genişlemesini sağlar.

selamun aleykum arkdaslar ben 20 hazıranda trafık kazası gecırdım 2 femur (uyluk) kemıgımde kırıldı ameliyatta palatın attılar ve sonda taktılar sonda 1 haftaya yakın durdu ve söktuler sokunce 2--3 kez ıdrarımı yaptım sonra yapamadım gerı sonda takmak ıstettım doktorla olmaz dedı enfekdıyon kaparsın dedı bende tmm kalsın dedım sonra zorlada olsun yapmayı basardım ondan sonra hastaneden cıktık eve geldık evde hıc zorlanmadan yaptım eve geldıkte 15 gun sonra ıdrarım durdu kasıklarıma sıcak su koydum ve zorlayıne yaptım ve o gunden berı suan ıdrarımda zorluk cekıyorum bazn damla damla oluyo dedmek ısttedıgım ben kazadan berı yatakta yatıyorum kırıklar oldugu ıcın yattıgım ıcın olabılırmı yoksadoktora gıtmelımıyım yorumlarınızı beklıyorum suan 19 yasındayım hepınıze tesekkurler

çok geçmiş olsun aynı sorun bendede var şuan ilaç tedavisi uygulanıyor ileriye doğru ne olur bakıp değerlendiricez artık

Leito, geçmiş olsun.

Kaza nedeniyle ya da sabit sondanın takılması esnasında üretrada bir hasar oluşmuş olabilir. Sakın ama sakın ihmal etme ve bir üroloğa git.

Ve, işeme zorluğu çekiyorsun diye sakın sıvı tüketimini azaltma. Az su içer ve mesaneyi uzun süre boşaltmazsan, mesanede enfeksiyon olur ve bu hem üretra için zararlıdır hem de genel sağlık durumun için risk oluşturur...

Bence ilk iş olarak steril bir kaba idrar örneği koy ve Kültür Testi yaptır bir yerde. Sonra onun sonucu ile birlikte doktora git...

tmm saol verdigin bilgi icin en kisa zamanda yapacagim
dediginizi

Vezikoüreteral reflü idrarın idrar torbasından işeme esnasında üreter ve böbreğe geri kaçışı olarak tanımlanır.Voiding sistoüretrografi görüntüleme tekniği yani damardan radyo aktif bir iyot molekülü verilir.Böbreklerden sondaya kadar yolculuğu takip edilir ve tanı konur.Özellikle 3 yaşına kadar küçük çocuklarda görülür.O nedenle sık idrar yolu enfeksiyonu olan cocuklardan bu tetkik istenir.
İdrar numuleri fazla bekletilmemelidir.Çünkü 45 dk içinde bakteri sayısı 2 katına çıkar.Mesanede de idrar bekletilirse enfeksiyon için uygun bir ortam oluşurki sistit gelişebilir.Erkeklerde idrar yolu enfeksiyonu kadınlar oranlara daha düşüktür.Anatomik yapıdan kaynaklanır.(Üretranın uzun olması)

bugun doktora gıttım ve butun testlerı yaptırdım enfeksiyon varmı diye kan testı idrar testi ve böbrekleriminde filmi cekildi hic birindede sorun yok doktor hepsi iyi dedi yarin ulturasone gidecegim bakalim ne olacak

bugunde ultrasona gittimve cektirdim idrarimi yaptıktan sonra ne kadar idrar kalıyorlar dıye baktılar ve sonuc 95cc cıktı doktora gittim
sonda takacagim dedi ve takmaya baslarken sonda belli biyerden sonra gitmemeye basladi ve cıkardı en kucuk sondayı denedi oda girmedi uretra darlıgı var sende dedi ameliyat olcaksın dedi
burda amelıyat yaparım ama belli asamadan sonra gidemeyiz dedi ve beni ataturk arastırma hastanesine sevk istedim yarin ins. ameliyat olacagim sizce hangi yöntemle olmam iyi olur

Tedavi :

Darlığın nedeni, yeri, uzunluğu, derecesi, süresi, hastanın durumu gibi nedenler göz önüne alınarak hastaya uygun tedavi planlanır. En sık uygulanan tedaviler;

*İnternal üretrotomi (Soğuk bıçak ile darlığı kesmek)

*Otis üretrotomi (Darlığın körlemesine kesilmesi)

*Buji ile dilatasyon (Metal sondalar ile genişletme)

*Balon ile dilatasyon (Basınçla darlığın genişletilmesi)

*Üretra içine stent yerleştirilmesi (Kalıcı veya geçici olarak, eski karyola yaylarına benzeyen,

metalden yapılmış örme şeklinde spiral borucuk konulması)

*Açık ameliyat (Kötü darlıklarda zorunlu olabilir. İyi sonuçlar verdiği gibi, bazen problem daha da

büyüyebilir.)

* Holmium lazer (Genellikle, darlığın en iyi ve en kalıcı tedavi şeklidir. Darlık tekrar etmez.)

Üretra darlığı hapla, ilaçla tedavisi olmaz.

Leito, darlık için doktorun dediği ameliyat penisten içeri girip dar alanı tıraşlamak mı? İnternal üretrotomi (bıçakla darlığı kesmek) mi yani?
Ben bunu hemen böyle alelacele yapmaman gerektiğini düşünüyorum. Çünkü bu işlem kısa süreliğine rahatlatsa da, daha sonra aynı darlık -çoğu zaman daha da ileri derecede- nüksediyor. Bence bu işlem en son seçenek olsun. Baktın ki başka yol bulunamadı, o zaman yaptırırsın...

Bir kaç gün sonra bir ağrı kesici ve bir kas gevşetici alıp doktora yine git ve sabit sondayı iterek takmayı deneyin.. Ama bu sefer bir farkla: Sabit sonda takmaya başlamadan önce bir tüp steril Cathejell* al, penisin ucundan içeri doğru jel doldurmaya başla. Olabildiğince çok dolsun içeriye jel. Daha fazla içeriye dolmuyorsa, penisin ucundan sıkıca tut ve 3-5 dakka öylece bekle. Jel içerde kaldıkça üretrayı yumuşatacaktır. Sonra sabit sondanın kolayca içeri itileceğini düşünüyorum. (Önce küçük çaplı sabit sonda itin. Baktınız ki çok kolayca girdi, o zaman daha büyük çaplısını deneyin. Ne kadar kalın sabit sonda, o kadar iyi.

Bu işlem gerçekleştiğinde sabit sonda 1-2 hafta kalsın içerde. Böylece üretradaki darlık genişlemiş olur...

*
Cathejell.jpg

Sabit sondadan sonra ben olsam dilatasyon sonda yöntemiyle tedaviyi devam ettirirdim: http://www.engelliler.biz/forum/saglik-omurilik-hasarlari/72504-uretral-darligi-acmak-icin-deliksiz-dilatasyon-kateter-kullanimi.html

1- Çişini yap, mesaneyi boşalt.
2- Şu malzemeleri edin: 10-12-14-16 numara dilatasyon katateri, sonda torbası (istersen kateter kanalıyla gelecek idrarı bir kovaya da akıtabilirsin tabii).
3- 12 numara dilatasyon kateteri mesaneye itmeye çalış: 1 saat öncesinde 1 adet ağrı kesici ve 1 adet kas gevşetici ilaç al. Bu seni rahatlatacaktır. Ellerini ve penisini sabunla güzelce yıka ve durula. Daha sonra ellerini olabildiğince koruyarak rahat bir yere otur, öne doğru hafifçe kaykıl. Bulunduğun yer de oturduğun yer de seni rahat hissettirsin. Sonra kataterin suyunu patlat, 30 saniye kadar paketin içinde suyu dolaştır. Sonra paketin ucunu üstten aç, paketin açılan yerine (araya) diklemesine sıkıştır kateteri (katetere sakın elini sürme), penisin ucundan yavaş yavaş itmeye başla...
Bir darlık hissettiğinde ve kateterin gitmediğini anladığında, dur. Karnından derin bir nefes al, ver. Bir daha karnından nefes al ver. Sonra sondayı 1 cm kadar geri çek. Bir daha karnından nefes al ver. Sonra kateteri yavaşça itmeya başla, ucu darlığa dayandığında dur bi an, kateteri bükülmeyecek şekilde olabildiğince aşağısından tut, yavaşça içeri itmeyi dene. Bi an yol bulsa kayarak gidecektir içeri.... Giderse, ne ala (Gitmezse, birkaç küçük ve yumuşak deneme daha yap, olmazsa, yavaş yavaş çıkar kateteri. On dakika kadar sonra 10 numara kateterle, o da olmazsa 8 numara kateterle dene)... Mesane çeperine kadar yavaş yavaş itmeye devam et. Sonra kateter içerde bi 4-5 dakka beklet. O arada olabildiğince rahat olmaya çalış.
Sonra kateteri yavaş yavaş çıkartacaksın. İlk hamlen küçük bi çekme hareketi olsun. Sakın zorlama. Gelmiyorsa, hafif hafif döndür ve öyle çek. Çıkacaktır...
4- Bir dakika sonra bir üst numara dilatasyon kateterini aynı şekilde uygula. Başarılı olursa, bir üst numarayı... Sakın çok fazla zorlama...

Bu şekilde uygulamayı günde bir seans yapabilirsen, kısa süre içinde üretran genişleyecektir.

valla abicim sondayı takmayı denediler takamadi doktor en kucugunu denedi onuda takamadi belli biyerden sonra gitmedi simdi ameliyat icin gün aldık bakalım ne olacak

Leito, ben olsam Cathejell yöntemini denemeden ameliyat olmam... Dediğim gibi, ameliyatın kesin çözüm sağlaması gibi bir şey yok. Başarı şansa bağlı biraz...

Slm dostlar ben 24 yaşında üniversite öğrencisi bir gencim ve 2 senedir son zamanlarda baya sıkıntıyı yaratmaya başlayan idrarımı tam yapamama kesikli yapma basıncında azalma gibi şikayetler çekmekteydim ve doktora 1 hafta önce gittiğimde üretra darlığı var sende dedi edep yerimin ucuna falan baktı orda sorun yok dedi ameliyat olman lazım kamerayla idrar yoluna bakılıp darlık olan bölge bulunarak genişletilecek ama benim şu an için yapılacak operasyon hakkımda hiç bir bilgim yok acele gelmesede bu tür işler ben yinede doğru bir karar verip ömür boyu bu rahatsızlıktan kurtulmak istiyorum yaşım 25 olunca babamın üzerinden sigortalıda gözükemiyecem ameliyat olma durumum okul bitirip kendi sigortam üzerinden görünebileceğim güne kadar beklemek zorunda kalacak en önemlisi belki gün geçti rahatsızlığım ilerleyecek lütfen beni bilgilendirin Allah rızası için çok zor durumdayım bayramdan sonra gel operasyon yapalım dedi doktor ama ne yapsam hiç bilmiyorum doktorlarada güvenemiyorum yanlış bir operasyon bir hatası yüzünden ömür boyu bunun acısını çekmek istemiyorum :(

Geçmiş olsun.

Şu yazdıklarım senin için de geçerli: http://www.engelliler.biz/forum/sag...ligi-sorunu-yasayan-var-mi-11.html#post944479

Bahsedilen ameliyat asla kesin bir çözüm vaadetmiyor. O nedenle -çok çok çok-acil değilse, ben bu ameliyatın son tercih olarak düşünülmesinden yanayım. Önce Sabit sonda kullanmak, sonrasında düzenli olarak dilatasyon sondası ile üretrayı genişletmek bence çok çok mümkün. Bunları denemeden ameliyat; ben olsam olmam. Ya da, olmam için doktor baya bi ikna edici argümanlar sunmalı bana....

Syın abim benim düşündüğüm konuya değindin tam sen ilerde ilerleyebilir mi acaba bu amliyatı olduktan sonra darlık şikayetim ben bundan korkuyorum yoksa biras daha yaşam kaliteme dikkat edersem düzelir mi kendiliğinden bugün hatta ultrasona girdim yazanlara göre idrarıma sıkışık haldeyekn bakıldığında 500 cc idrar varken mesanede daha sonra tuvalete gidip yaptıktan sonra 300 cc daha var olduğunu yazıyor daha doktora göstermedim bunu yerinde bulamadığım için yani mesane tam boşalmıyor bu ne demek :(

Kardeşim, tıraşlama yöntemi sonrası darlığın nüksetme olasılığı oldukça yüksektir.

Mesanende idrarın kalıyor olması sorun. Çünkü işediğinde mesanenin tamamen boşalması gerek. Boşalmamasının nedeni üretradaki darlık mıymışı?

Dediğim gibi, ben olsam önce dilatasyon sonda yöntemini denerim: http://www.engelliler.biz/forum/sag...in-deliksiz-dilatasyon-kateter-kullanimi.html

Bu yöntemi uygulayabilirsen, üretrayı genişletmen mümkün.

Yalnız, madem mesanede çok fazla idrar kalıyor, bu durumda günde bir defadan az olmamak üzere TAK da yapmalısın (dilatasyon sondasında delik olmaz, sıradan kateterde ise olur). Böylece mesaneyi tamamen boşaltmış olursun... Beraberinde dilatasyon sondası yöntemi de yapılırsa, kısa sürede sorunun ortadan kalkacaktır. Ya da işte hiç yoksa uzun bir süre kazandırır sana bu yöntemler...

TAK için hi-slip® plus kullanım kılavuzu: hi-slip® plus catheters, urinary catheterization, hydrophilic urinary catheters, kateter, hidrofilik üriner kateter

Valla işte hiç bilmiom sayın abim onuda yarın sorarım herhalde soramadım çünkü mesanede idrar kalmasının sebebini olmadı ben buraya yazarı arkadaşları bilgilendirmek için yarın bu arada gerçekten çok muhteşem bir insansın sen yazdıklarını büyük ölçüde takip edip bende yardım almak için yazdım buraya hemende cevap yazdın allah razı olsun derdi çeken anlıyor işte biraz insan oğlunun halinden Allah sağlık sıhhat versin gerisi boş...

bülent bey çektirdiğiniz film bana VUR testi gibi geldi yani vezikoüreteral reflüyü hatırlattı bu film ile böbreğe idrar kaçağı varmı ona bakıyorlar allahh kimseyi böyle bir film çektirmeye nasip etmesin ölümden beter bende üretera vezikal darlık vardı doğuştan 75 doğumluyum darlığı bir türlü gideremediler ve sonuç olarak şu anda böbreğimin birini aldılar diğeride %20 çalışma kapasitesine düştü yani şu anda kronik böbrek yetmezliği yaşıyorum ama diyalize girmiyorum bunlar hep bu idrar yollarındaki darlığın sebebinden oldu tabiki o zamanki teknolojik şartlardan dolayı 75-80 yıllarından bahsediyorum.nüksetme olasılığı bende hep darlığı açtılar ama yeniden daraldı vücudun doku yapısıylada alakalı biraz fazla kötümser oldum biraz biliyorum ama inşallah sizinki biran önce düzelir.geçmiş olsun

Üretra darlığından muzdarib olan biri olarak 2005den beri hersene oluyordum aradan bir iki ay geçmeden tekrar başlıyordu daralma enson 2010 ekimde ameliyat oldum 11 ay oldu daralma yaşamadım inşallah yaşamamda .Dr un dediğine göre Benim darlık çok küçükmüş ama ben bu zaman içinde TAK yapmaya devam ettim bununda faydasının olduğuna inanıyorum.
Başka marka sonda da kullandım en güzeli hii-slip sondalar.

Üst Alt