Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Üretra darlığı sorunu yaşayan var mı?

tüm arkadaşlarıma çok geçmiş olsun diyorum önceliklee..

kazadan dolayı kolostomi ile birlikte sistostomi de açıldı. üstelik bunlar hayatın boyunca kalacak dediler.
kolostomi kalıcı oldu ama.
sistostomi yi aldılar çok çükür ama çok uğraşmıştık.
bizde çok uğraşmıştık dr ların dediği idrar yollarında kopma olmuş normal yoldan ihtiyaç gideremessin dediler. 110 taşıdım karnım da.
hiç bir şekilde kopmayı düzeltemeyiz bu sonda karnında ömür boyu senle duracak dediler..
araştırmalarımız sonucun da bir yrd.doc.dr bulduk onun vesilesiyle ALLAH'ımın yardımıyla kurtuldum sistostomiden şükürler olsun..

tabiki bizim kararımız değildi.doktor öyle söyledi.6 aydır tak yapıyorsunuz eger daralma olsaydı bu sure zarfında tak yapsanız bile daralırdı ve tak çek yapamazdınız.demekki daralma olmamış dedi.artık bırakın deyince çekine çekine bıraktık.çişini yaptığı zaman, sizin söylediğiniz mesaneye tık tık vurmalar işe yarıyor olmalı mesanede idrar çok azkalıyor.ilaç hakında ve işlem hakkında çok sıkıştırdım hocayı ama kayda değer bişi anlamadım.sorunu çözme konusunda yüzde 75 lık bir başarıdan söz etti.ürodinamıyı farklı bir yöntemle ölçtü.öyle sonda sokup serumla falan yapmadı.çişini bir kaba yaptırıken çişin basıncını ölçtü.böbreklerede baktı ultrasonla.şimdi bekliyorum takçek yapmadan daralacakmı diye,tedirginim ama ...

slm arkadaşlar hepinize çok geçmiş olsun,abimde başkanımın bahsettigi hipostias die bi rahatsızlıkla karşı karşıya yarın allah izin verirse ameliyat olacak ama lazerle yapacagız demişler idrar yolu darlıgı ve kireçleme olmuş onu temizliyecegiz demiş doktor,arkadaşlar nasıl olur olan varmı ve sonrası ne yapması gerekir..hepinize çok geçmiş olsun

Gazanfer bey, inşallah daralma olmayacaktır. Siz genel sağlığının iyi olmasına dikkat edin, bol bol su içsin, her şey daha da iyi olacaktır zaman içinde...

sonbahar.44, durum iyidir inşallah?

başkanım çok sagol allah razı olsun evet abim ameliyat oldu lazerli genişletme oldu yarım saat sürdü şuan sonda takılı 1 hafta dursun gel dediler,sondada yapışma olmaması için bi krem var arada bi onunla masaj yap aşagı yukarı oynatki sonda içerde yapışıp sana sorun olmasın dedi doktor..

bu uretra darlıgına sebebıyet veren bırseymı var yada kendılıgınden gelısen bır seymı

babada varsa çocuklardan birinde olurmuş,genetik oluyor araştırmalarıma göre

Hadi hayırlısı bakalım. İnşallah sorun bu şekilde çözülür...

Slm arkadaşlar ben 1996 yılıdnda bir trafik kazası geçirdim ve 16 yıldır bu çileyi çekiyorum göbek altı sistofixle yaiıyorum 20 e yakın ameliyat geçirdim darlıgı çözemediler actılar geri kapandı ve bugün yine gittim doktura ve olmaz dedi üratra çok uzun dedi acarım geri kapanır dedi bana yardımcı olursanız sevinirim

Prof Dr. Uğur Kuyumcuoğlu benim açık ameliyatımı yaptı Trakya Üniversitesi hastanesinde....Çok başarılı bir hoca....bir de ona görünmenizi öneririm

Arkadaşlar merhaba,
Yaklaşık olarak 4 ay önce internal üretrotomi oldum ve o gunden beri 3 günde bir sonda ile 3 dakika genişletme yapıyorum. Allah'a şükür herşey yolunda ancak tak yaptıgımda cok azda olsa kanama oluyor. Bu norma lmidir sizce...

paşa, sistofiks (göbekten sürekli takılı sabit sonda) çok zordur... Neden onun yerine yine göbekten mesaneye açılan bir TAK yolunu düşünmüyorsun? sistofiks deliğinin oralarda bir yere minik bir delik açıyorlar, barsaktan alacakkları bir parça ile o deliği mesaneye bağlayacaklar ve sen oradan 4-5 saatte bir TAK sonda yaparak mesaneni boşaltacaksın.
Bende var o mucize delik, çok çok çok çok memnunum. Sistofiksten sonra "dünya varmış" diye dolanacaksın :)

bitmedigitti, küçük kılcal kanama olması aslında sorun değil, ama olmasa daha iyi tabii ki. Sondanın yeterince kaygan olduğundan ve TAK yaparken çok özenli itip-çektiğinden emin ol. Ayrıca günde bir kere FURACIN merhem de kullanabilirsin TAK yaparken. Normal TAK'ını yap, sadece itmeden önce sondanın gireceği yere furacin merhem sık, sondayı iterken merhem içeri girsin... Antibakteryel bi merhemdir, hiç bir zararı olmaz sana. Güvenle kullanabilirsin...
Üretradaki tahrişi gidereceği gibi, olası bakterinin de önüne geçmeye yardımcı olur.

merhabalar banada üretra darlığı teşhisi koydular mesanemde kalınlaşma vardı ultrasyonda göründü.işeme testi yaptılar sonuç çok zayıf çıktı ayreten ilaçla penisimden içeri şırıngayla bişey verdiler film çektiler ve teşhisi koydular daha önce böyle sorunlar hiç yaşamadım acaba tekrar tıkanırmı ameliyat olduktan sonra idrarda hiç tazik yok yaş 28 bünyem devamlı taş yapamakta mesane kalınlığım yaklaşık 1 cm saygılarımla

merhaba mesane ağrısıyla doktora gittim ultrasyon çektiler mesanem tahriş olmuş dediler normal mesaden farklı dediler mesanemi tam boşaltamıyon dediler sonda taktı yine boşaltamadım sonra göbetten delicez dediler git sistofiks al dediler medikalden aldım geldim almam 2 saat sürdü tabi geldiğimde doktor değişmişti bide o baktı mesaneme tamm boşaltmışsın dedi ve sonra tekrar randevu almamı söyledi işeme tesiti yaptırdım zayıf çıktı hızı 6hz sonra film çektirdim penisden içeri bişey verdiler o esnada çektiler darlık teşhisi koydular anlıcağınız

Anladım. Mesanede darlık ne kadarmış acaba? Çözüm olarak ne önerdiler?

Tıraşlama yöntemi en son başvuracağınız yöntem olsun. Ondan öncesinde bir süre sabit sonda kullanmak, daha sonra günde bir TAK sonda kullanarak mesaneyi boşaltmak yöntemini denemelisin. Tabii bunları ürolog söyleyecek, bizimkisi tecrübe paylaşımı...

Ek olarak: http://www.engelliler.biz/forum/sag...in-deliksiz-dilatasyon-kateter-kullanimi.html

tıraşlama dediğin yani darlığı kesmesinlermi diyosun anlamadım ya bide doktorlar diyor sen takma kafanı bunları biz hallederiz diyor bide dedimki ameliyat olmasam olurmu olur dedi ama sık sık enfeksiyon kapma ihtimalim varmış kalınlaşmada ondan olmuş zaten tak veya sonda kullanmak istemiyorum sistofiksi ssk karşılıyormu arkadaşlar çok teşekürler cvp larınız için saygılar

birde ameliyat olduktan sonra tekrar nüksedermi dedim ihtimal yüzde 10 muş tekrarlaması yani gerçi asistan doktor lar beni muayane edenler ne kadar güvenebilirim sizce uzman doktora gitmiştim mesanemi görünce hemen sistoskopi istedi asistanlarına yönlendirdi ümraniye eğitim araştırma hastesinde saygılar

Merhaba bende 2 defa darlık ameliyatı geçirdim , ikinciyi olalı daha 2 hafta oldu ve sonda çıkartıldıktan 3 gün sonra tekrar sikayetlerim olmaya başladı.Bu hastalığın kalıcı bi çözümü yok mu

Üretral darlık nedeniyle üretrayı traşlatıp da "oh kurtuldum, bir daha hiç sorunum olmadı" diyen çok çok azdır. Maalesef traşlamada geçici olarak çözülür sorun ama bir süre sonra yine darlık nükseder.

Sistofiks taşıması çok zor bir uygulamadır. Bence öncelikli tercihiniz TAK olsun, ille de kesin çözüm derseniz, üretrayı by-pass eden ve sistofiks gibi göbeğe açılan delikten TAK yapma mantığına dayanan kontinan vezikostomi ameliyatını öneririim (öneririm derken, buna doktorlar karar verir tabii ki. Ben sadece aynı mucize delik bende olduğu için bilgilendirmek amaçlı yazoyorum).

malesef!oturanboğa doğru söylüyor bede 2 sene önce darlık nedeniyle melyat oldum 1 sene sonra tekrar çıktı yine amelyat oldum şimdi geçti inşallah bir daha olmaz...:(

Selam Arkadaşlar bende 20 yaşında bir gencim çok sık tuvaletim geliyor diye doktora gittim bisürü tahlil yaptılar bişey çıkmadı ürene bakayımmı dedi bende korktum ozaaman hayır demiştim bi kapakçık yada ürede darlık olabilr demişti işin gerçeği korkuyorum yardımcı olursanız sevinirim...

ALLAH ŞİFANI VERSİN İNŞALLAH saglıgına kavuşursun abi ankara bilkent türk silahlı kuvvetleri askeri rehabilitasyon merkezinde de uzman doktorlar var bide orayı araştırmanı tavsiye ederim bülent abi tekrar çok geçmiş olsun..

Sevgili Yiğit, korkacak bir şey yok. Doktor ne diyorsa, ne tür tetkikler yapmak istiyorsa, yaptırmalısın. Önemli bir şey çıkmasa da sık idrara çıkmanın nedenini öğrenmek lazım. Nedeni belli olunca tedavisi de kolay olacaktır...

herkese merhaba,

benim sorunumda üretra darlığı.Kısmet olursa yarın sabah kapalı ameliyat olacağım.bu forumdaki hemen hemen bütün yorumları okudum ve buradan çıkardığım sonuç galiba % 20 gibi bir başarı olacak.çünkü ilk ameliyatta 100/100 başarılı olmuş bir arkadaşa rastlayamadım.işallah yanılıyorumdur.ameliyat öncesi doktorların söylemediği yapılması gerekenler varsa bilgisi olan arkadaşlardan bilgi bekliyorum.

Tüm hasta arkadaşlara acil şifalar diliyorum..

Ali bey, dilerim ameliyatınız başarılı ve olabildiğince ağrısız geçmiştir. Nedir şu andaki durumunuz?

Tekrar merhaba,

ameliyatım kısa sürdü diyebilirim.tahminime göre 5 veya 10 dakikada operasyon bitti.Epikriz raporunda ameliyat açıklaması internal üretrotami.
08.06 da ameliyat oldum, 11.06 da taburcu edildim.fakat hem karından hem penisten 2 sonda da takılı.ameliyattan sonra penisteki 18 lik sondanın kenarından uzun bir kan akışı oldu.gün gün zayıfladı ama çok azda olsa devam ediyor.galiba onun için karından sondayı 14.06 da kan akışı idrara dönerse çıkaracaklarını söylediler.penisteki sondanın çıkışıda 18.06 da olacakmış.bu kadar kan akışının uzun sürmesi normalmidir bilemiyorum.ayrıca pansumanımı yapan doktora daralmanın tekrarlaması muhtemelmi diye sorduğumda, daralmanın penisin içinde ve biraz uzun olduğunu tekrarlamanıda muhtemel olduğunu söyledi.

Dolayısıyla biraz karamsarım.yinede H.Paşa Numune Hastanesi Üroloji-1 kliniğindeki herkese teşekkür etmek gerekir.Her türlü ilgiyi esirgemiyorlar.Her soruya o kadar çok hastaya rağmen üşenmeden cevap veriyorlar.Yani herkese tavsiye edebilirim.

Çok geçmiş olsun. Kanama olması kaçınılmaz. Sonuçta orayı bıçakla çatır çutur kestiler. Zamanla azalıyorsa, bir sorun yok. Bol bol su içmeyi ve ani hareketlerden kaçınmayı aman ihmal etmeyin. Antibiyotik kullanıyor musunuz? Oradaki kanama mesanede bakteri üremesine neden olmasın...

Ayrıca üretrada tümden kapansa dahi, merak etmeyin, bende de olan mucize delikten yaptırırsınız ve rahat edersiniz: http://www.engelliler.biz/forum/sag...um-mesaneye-ulasilamadi-sistofiks-takili.html

Teşekkür ederim.Evet antibiyotik kullanıyorum.hergün dünden daha iyiye gidiyor.işallah bir daha tekrarlamaz.

yorumlarınız için çok teşekkürler..

Üst Alt