Merhaba oturan boğa, kontinan vezikostomi ameliyatı ile ilgili bir kaç soru sormak istiyorum. 18 yaşında erkek kardeşim 1,5 ay önce bir kaza geçirdi c4 kemiğinde kırık vardı ameliyat oldu şuan fizik tedavi görüyor. Ellerinde güç kaybı var bacaklarını hareket ettiremiyor.Şuanda fizik tedavi görüyor her gün ufakta olsa gelişmeler oluyor.ayak parmaklarını hissetmeye ve dokunduğumuzda tepki vermeye başladı umarım zamanla daha çok gelişme olur doktorlar bu konuda umutlu. 1,5 aydır sonda kullanıyor.Fakat şöyle bir sorun var içtiği suyun neredeyse 2 katını idrar olarak çıkartıyor.Bir çok tahlil yaptılar hepsi temiz çıktı nedenini bulamıyrlar. Bu nedenle doktorlar taka geçemiyor.Ve bugün aileme kontinan vezikostomi ameliyatndan bahsetmişler yapalım mı diye.Sizin yazdıklarınızı okudum ailece içimiz biraz rahatladı fakat genede sormak istedim.Acaba bu yöntemin hiç bir sıkıntısı var mı, günlük hayatınızı olumsuz etkilediği bir yönü var mı? örneğin cinsel hayata olumsuz bir etkisi var mı, ne derece sağlıklı bir yöntemdir bu ameliyat?Teşekkürler, iyi günler.