Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Üretra darlığı sorunu yaşayan var mı?

Merhaba oturan boğa, kontinan vezikostomi ameliyatı ile ilgili bir kaç soru sormak istiyorum. 18 yaşında erkek kardeşim 1,5 ay önce bir kaza geçirdi c4 kemiğinde kırık vardı ameliyat oldu şuan fizik tedavi görüyor. Ellerinde güç kaybı var bacaklarını hareket ettiremiyor.Şuanda fizik tedavi görüyor her gün ufakta olsa gelişmeler oluyor.ayak parmaklarını hissetmeye ve dokunduğumuzda tepki vermeye başladı umarım zamanla daha çok gelişme olur doktorlar bu konuda umutlu. 1,5 aydır sonda kullanıyor.Fakat şöyle bir sorun var içtiği suyun neredeyse 2 katını idrar olarak çıkartıyor.Bir çok tahlil yaptılar hepsi temiz çıktı nedenini bulamıyrlar. Bu nedenle doktorlar taka geçemiyor.Ve bugün aileme kontinan vezikostomi ameliyatndan bahsetmişler yapalım mı diye.Sizin yazdıklarınızı okudum ailece içimiz biraz rahatladı fakat genede sormak istedim.Acaba bu yöntemin hiç bir sıkıntısı var mı, günlük hayatınızı olumsuz etkilediği bir yönü var mı? örneğin cinsel hayata olumsuz bir etkisi var mı, ne derece sağlıklı bir yöntemdir bu ameliyat?Teşekkürler, iyi günler.

kontinan vezikostomi benim için mucize delik demek :) Her açıdan çok rahatım. Gündelik yaşamda hiç bir etkisi yok. Banyo, deniz, sevişme, yüz üstü yatma vb. hiç bir konuda olumsuz bir etkisi yok.

Yalnız, tükettiğinden fazla idrar çıkmasının kontinan vezikostomi ile ne ilgisi var? kontinan vezikostomi üretranın bir nedenle kullanılamaz olduğu durumlarda uygulanan ve üretrayı by-pass eden bir yöntemdir.

İçtiğinden fazla idrar çıkmasına neden olan şeyi mutlaka bulmalı doktorlar. Yüksek tansiyon olabilir mi? Terleyememekten kaynaklı olarak vücut soğumak için idrar hissini tetikliyor olabilir. Bilemiyorum.. Ama illa ki bulunması gereken bir sorun olduğunu düşünüyorum.

Arkadaşlar mrb ben yaklaşık 3 yıl önce idarar yollarımda sigil oldugu tesisi konuldu ve sistoskopi yapıldı ve hastalıgımın tekrarlaması nedeniylen 4 kez opersyon geçirdim sistoskopiye baglı olraka üretrada darlık oluşdu 3 ayrı noktada bunu düzelmek için soguk bıçak yöntemi ile 2 kez operasyon geçirdim
en son holyum lazerle operasyon geçiridm ve yaklaşık 1.5 yıldır bir sıkıntım yok: http://www.engelliler.biz/forum/sag...er-tedavisi-hakkinda-bilgisi-olan-var-mi.html

uretra darlıgı

arkadaslar bu sıteyı arastırma yaparken buldum.s,vasta yasıyorum.benımde sorunum uretra darlıgı.1991 dogumluyum.sene 1997 bı kaza sonucu ıdrar yollarındakı damarlarım ezıldı we uratra darlıgı teshısı kondu.sene 2001 e kadar 13 defa amelıyat oldum 2 tane acık 11 tanesı kapalı amelıyat.3 tane amelıyatımı ıstanbul marmara unıwersıtesınde oldum.en sonra 2001 de yıne cumhurıyet unıwersıtesınde oldum amelıyatımı o amelıyattan sonra bıraz daralma oldu ancak aıleme sölemedım yorulmustum cunku. sene 2012 aradan 11 sene geçmıs ıdrarımı yapabılıyordum ancak cok ıyı degıldı tabi 11 sene bole gıtmıstı we 2012 de yıne bı sabah kalktıgımda ıdrarımı yapamdım.hastaneye gıttım amelıyat dedıler kapalı bı amelıyat kısa surelı.1 bucuk ay once oldum amelıyatımı 20 gun sonra yıne daralma basladı.gıttım yıne bıdaha amelıyat oldum 1 hafta once we sımdı yıne daralma war napacagımı bılmıyorum toplam 15 defa amelıyat oldum we skıldım artık.

hep böyle ameliyatlamı geçecek ömrün güzel bi doktor bulsan belki çaresi vardır geçmiş olsun

Bende 8..9 Aydır rahattım bundan sonra daralmaz diyordum dun gece wc ye kalktıgımda yapamadım damla damla anca yapabiliyorum bu çok sıkıntılı oluyor vede yine ameliyat görundu yarın sabah gerekli tahlilleri yaptıırıp Ameliyat olacagım bu ameliyatların sayısını unuttum valla ölene kadar bu darlıkla ugraşcaz :S

bende çok skıldım hala daralma war hastaneye gıtmek ıstemıyorum artık napacagmıda bılmıyorum 21 yasındayım 15 defa oldum we yıne bı amelıyat daha gozkuyor sanırım.arkadaslar sakın asitli içeçekler içmeyın kola içmeyın fanta ıcmeyın meyve suyu ıcın.benım 10 sene aradan sonra yenıden daraltan sey kola oldu son gunlerde biraz fazla kaçırmıstım we pahalıya maal oldu.

Sevgili Oturan Boğa ve tüm arkadaşlar,
Öncelikle hepinize teşşekkür etmek ve ALLAH razı olsun demek istiyorum, böylesi paylaşımcı ve yardımcı olduğunuz için.
Sizinle yine bir sorunumu paylaşmak istiyorum.
Geçen sene Marmara uni. hatsanesinde olduğum 3. internal uretratomi ameliyatımdan sonra 3 gunde bir tek kullanımlık 16'lık sonda ile genisletme yapıyordum ve sorun yoktu.
ancak ramazanda biraz tembellık yaptım ve 3 gun bayagı uzadı. yaklasık olarak 2,5 hafta genısletme yapmadım ama pek sıkıntı yoktu. sadce hafıf bır daralma vardı.
2 gun once sabah işe giderken servisi kacırmamak ıcın yaklasık 7-8 dakika bıyunca kostum. 1 saat sonra işyerınde tuvaletmi yapmak ıstedım ancak bırden bıre tıkandı ve hıc yapamadım. sankı onune set gelmıstı. Daha sonra elimle biraz ugrastıktan sonra cok hafıf hafı idarımı kanamalı bır sekılde yapım. Daha sonrakı gun kesık kesık yapabıldım.
Bugun doktora gıttım. Kartal yavuz selim hastanesinde ismini vermek istemediğim bir operator doktor idrar tahlili ve rontgen ıstedi .yaptırdım ve gösterdım. Ben taş olanılecegı dusuncesi ile gitmistim ancak taş yok dedi. sadece cok hafıf intihaaplasma olmus dedı. Ancak tum mbunları soyler ıken bana degıl onundeki gazetesıne bakıyordu. Yanı ilgi alaka ve değer verme sıfırdı. Kendımı yıne cok kotu hıssettım. Sankı bu devlet hastanelerınde çalısan doktorlar sozleşmişler.
Neyse, Bana bır adet Purınol verdı ve gonderdı.
>Doktorlardan hayır görmedıgmız ıcın sizden yardım istiyorum. Sizce bu tıkanıklık bendeki uretra darlıgından mı olmustıur? Yoksa mesanede yada idrar yolunda gızlı bır tasmı vardır. ( yaklsık 5 yıl once bana tas dusuruyorsun demılerdi anacak ben tasın dustugunu hıssetmedım ) Yada baska bır sorun mu?

Şimdiden tesekkurler

İkinci bir sorumda,
Bendeki üretra darlıgı hemen ıdrar torbasının çıkısına 2 cm kala, yanı genısletme yaparken idrar torbasına sondayı takmıyorum. >Deliksiz sondayı nereden temın edebilirim. ve genısletme yaparken o kısımda hafıf kanama oluyor. Normal mıdır?

Tşk.

Sürekli tekrarlayan üretral darlık söz konusuysa, bir de yukarıda arkadaımızın önerdiği yöntemi deneyin isterseniz. Doğrusu ya bence kronikleşmiş darlıklarda etkili olmaz ama, deneyimim ve bilgim olmadığı için, en başından reddetmek de istemem: Üretral darlık için Holmium lazer tedavisi hakkında bilgisi olan var mı?

bitmedigitti, mankafalı bi doktora denk gelmişsiniz. Saygısız. Keşke karşısına oturup sorular sorsaydınız ve cevap vermeye zorlasaydınız. İşini yapsın beyimiz!
Darlık olduğu için, ben yine darlıktan şüphe ederim ilk önce. Taş olacağını sanmam. Taş çok fecii ağrı yapar çünkü (öncekini nasıl hissetmedini şaştım! :)). Eğer sık antibiyotik kullanan biri değilseniz, Cipro vb. geniş spektrumlu bir antibiyotik kullanın derim (2x5gün). Enfeksiyon varsa ona iyi gelir.

Sıvı tüketimini sakın azaltmayın (gerekirse delikli sonda ile mesaneyi boşaltın)

Dilatasyon işlemini ihmal etmeyin. Hi-slip'ten temin edebilirsiniz: http://www.engelliler.biz/forum/sag...in-deliksiz-dilatasyon-kateter-kullanimi.html

ben henüz daha hastaneye gitmedım bıraz darlık oldu gidecektım 2 gun gectıkten sonra ne olduysa daralma genısledı sanırım bıraz suan rahat hıssedeıyorum kendımı.arkadaslar sakın kola gibi asitli içeçekler içmeyın we ayağınızı sıcak tutun ben 15 defa amelıyat oldum inşallh bidaha olmam diyeceklerım bu kadar.

Resul arkadaşımızın dedikklerini destelkemesi açısından ben de genel bir kural olarak şunu söylemek isterim: Bedeninizi iyi tanıyın ve size neyin iyi gelip gelmediğini öğrenip, yaşamınızı ona göre planlayın. Soruna yol açan bir şey fark ettiğinizde, dikkatli olun, odan kaçınmaya çalışşın.

sevgili arkadaslar herkeze buyuk gecmıs olsunn...allah sıfalar versın...

ben 6 ay once bobrek agrısından nöfrolojıye basvurdum ıdarar tahlılınde bısey cıkmadı ancak ultrason sonucunda 9mm capında prostatıstık kıst bulundu ve ıseme sıkıntım oluyordu ayakta yaparken daha zor oluyor ve bı sure beklıyordum bırazda agrı hıssedıyordum
sonucunda kısttı almaya karar verdıler sıslı etfal hastahanesınde uzm.doktor cengız mıroglu amelıyatımı yaptı kıstı aldı doktor
raporumda uretra darlıgıda oldugunu ve kesı ıle genıslettıklerını soyledıler ve darlıgın dogustan oldugunu dusunuyoruz dedıler ama bn 3 sene oncesınde motorsıklet kazası gecırmıstım bunuda ıhtımal olarak alıyoruz dedıler.

amelıyatı oldum kıstın patolojı sonucu temız cıktı yaralarım ıyılestı ve 2 hafta hersey superdı ama sonrasında tam tersıne dondu ve sıkıntı yıne basladı bu defa penısımın ve hayalarımın altında sureklı agrı oluyordu ve penısın ereksıyon halı 0 dustu hatta bosalma kasılma ıle gelıyordu ereksıyon halın agrılardan veya psıkolojık oldugunu dusunuyorum ve nıtekım maltepe unıversıtesı hastanesıne bu sıkayetlerle gıttım dc.doktor sınan ekıcı ıle derdımı paylastım bana sıstoskopı yapmam gerekıyo ve bı bulguya varırsam mudahele edıcem dedı ve ertesı gun benı operasyona gırdım (08,092012cumartesı sabah)
1 saat surdu pazartesı sabahı taburcu oluken sınan hoca bana operasyonu anlattı ve soyle dedı 'ılk amelıyatında lokal anestezı yapmıslar ben ıse normal anestezı yaptım boylelıkle normal anestezıde kaslar gevser ve darlıklar daha kolay gorunur ve mesane boynunda daralma gordum ve kesı ıle rezeke ettım. ılk amelıyatın lokal anes.oldugu ıcın ve kaslar tam gevsemedıgı ıcın o darlıgı gormemıslerdır' dedi.

bgun amelıyattan 3 gun gectı ıseme su anda pek farkedılmıyor yaralar taze ve bıraz kan gelıyor ama benım hıssım gecmedı kanısındayım. ama beklıyorum yaraların ıyılesmesını ınsallah gecınce normallesmıs olur

hafıfte olsa arılarım suruyor bu benı yıne aynı dıye korkutuyor 1 hafta on gun sonunda netıceyı gorucem ınsallah.. herkezın derdı benzıyor kotu olan var allah herkeze sıfa versın burada yazan herkeze tesekkur ederım... yorum yazanlarada sımdıden tesekkur ederım.

her turlu bılgı paylasmaya hazırım herkezın salıgı ıyı olsun ıns.

Geçmiş olsun Şahin bey. Henüz çok yeni bir operasyon olduğu için, yorum yapmak için çok erken.

Ameliyat sonrası geniş bir sabit sonda takılmadı mı?

tesekkurler... oturan boga herkeze gecmıs olsun...hayır sadece normal sonda takıldı ve 3 gun kaldı.sonrasında cıkardılar.amelıyat oncesı ve sonrası ne bı rıskten nede basarısız olucagı ıhtımalını solemedıler aksıne sorun olmıcak hallettık dedıler ve şimdi 5.gun ve kotuye gıdıyo ılk amelıyat oldugum zamandan sonralarını ozluyorum en azından 30 sn bekleyıp yapıyordum sımdı nerdeyse 7 dk suruyor ve tam bosaltamıyorum sureklı wc ye gıdıyorum bazen yapamayıp 2. veya3. de yapıyorum tam bosaltamıyorum testıslerımın altındakı agrı tekrar yogun sekılde basladı.bol sıvı tuketıyorum ama artık korkuyorum tam bir wc fobisi olustu eskısınden cok zorlanıyorum keske bı oncekı halım olsada dıyorum...

Bence sabit sonda 7-15 gün arasında takılı kalmalı ki üretra hem dinlensin hem de genişleyebilsin.

Yeniden doktora gidip sorunun nüksettiğini söyleyin bence. Sabit sondanın takılı kalması gerektiğine dair görüşü de iletin...

üretra darlığında türkiyede bir tane doktor var(BENCE) prof dr murat TUNÇ,yada kontinan vezikostomi ameliyatı için doç dr orhan ziylan. yıllarca süründürdü beni üretra darlığı denen illet,en sonunda orhan ziylan hocanın yaptığı kontinan vezikostomi ameliyatı ile kurtuldum oh ne rahat.arkadaşlar benden size tavsiye baktınız üretradan hayır yok hiç uğraşmayın.

1

arkadaşlar öncelikle hepimizi allah bu hastalıktan bir an önce kurtarsın..

ben yaklaşık 2 yıl önce üretra darlığından ameliyat oldum, malum hastalık yine nüksetti ve 1 buçuk ay önce bir ameliyat daha oldum fakat ilk ameliyatım beni 1 buçuk yıl idare etmişti, ikinci ameliyatımı olalı 1 buçuk ay olmasına rağmen tekrar daralmaya başladı..

1. sorum: doktorun verdiği kateterleri kullanırken kateteri belli bir süre peniste tutmak gerekir mi (ben yaklaşık 5 dakika falan tutuyorum, bunun zararı olur mu)
2. sorum: kesin çözüm olarak açık ameliyat mı yoksa holmium lazer mi önerirsiniz

sevencloves;

kardeş nerede tedavi görüyosun. ben binlerce kez kataterle o işlem yaptım en 4 5 saat bekle bence

kardes bursada tedavi gordum. iki ameliyatımı da özel hastanede oldum, bunun kesin çözümü hangi ameliyatsa onu bilmek istiyorum Ahmetdn kardeş

ben bu illetle yıllarca uğraştım benden sana tavsiye 2 tane doktor var bence üretra darlığında uzman biri çapa tıp fakültesinde prof murat TUNÇ diğeri ankadara demokan erol. bursa da bu işi çözecek adam yok bu lafıma inan

peki kardeşim dediğin doktorlardan hangi tedaviyi öneriyosun holmiyum lazerle mi tedavi olayım. bana daha ayrıntılı bilgi verirsen çok sevinirim kardeşim

sevencloves;

özel mesaj attım sana mesaj kutusuna bakarmısın

sevencloves, katarei içerde tutmanın bir zararı olmaz. Yalnız, içerde uzun süre kaldığında kayganlığı giderse, katateri çekerlen içerde tahrişe nedne olabilir. Buna dikkat ettiğin sürece, içerde ne kadar kalırsa kalsın, dert değil. Bilakis, üretranın geniş kalmasına yardımcı olur.

oturanboğa ve ahmetdn kardeşim teşekkür ederim ilgilendiğiniz için, allah hepimizin yardımcısı olsun, zor bi hastalık. holmiyum lazer ve kontinan vezikostomi tedavisi hakkında daha geniş bilgiye nasıl sahip olabilirim

kontinan vezikostomi ameliyatı tam bir mucize bence

Bu formu nette arama yaparken tesadüfen buldum benim de 3 yaşındaki oğlum mesaneyi bazen tam bazande tam boşaltamıyordu sistoskopi yapıldı sistoskopi sonrasında dört gün sondalı kaldı sonra çıkarıldı.Raporda mid üretreda hafif darlık postterior üretrada tip 3 valf mesaneboynu dar olduğu görülmüş her üç bölge soğuk bıçak ile kesilmiştir 10 F sonda takılmıştır yazıyor,doktor detaylı bir anlatma yapmadı sadece tekrarlayabilir üç ay sonra kontrol dedi mid üretra nedir okuyorum hep darlık tekrarlamış oğlumda mı tekrarlar bu tak ne için yapılıyor oğlum her hangi bir travma falan geçirmedi doğuştan mıdır

GEçmiş olsun Hakan bey. Üretral darlık genellikle tekrarlayan bir rahatsızlıktır. TAK yapıyor musunuz? Bu sayede üretranın geniş kalması bir ölçüde sağlanabilir.

hayır tak yapmıyoruz yeni stoskopi yapıldı zaten çocuk küçük tak nasıl yapılırki bizde korkuyoruz ilerde yapılması gerekir diye.

arkadaşlar ben tak yaptıktan kateteri çıkardıktan sonra 2-3 dakika bir yanma oluyo bu sizde de oluyo mu bunun için ne yapmam gerekiyo..

Üst Alt