Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Üretra darlığı sorunu yaşayan var mı?

Üretra darlığı ile ilgili bilgilerinize ihtiyacım var.

37 yaşındayım, 7 yaşındayken ailem doktora götürdüğünde, o alanın dar olduğu söylenmiş ileride geçer denmiş, bu seneye kadar da açıkçası bir sorunum olmamıştı. son bir 2 haftadır işeme sonrası çok az da olsa sızma yaşıyordum. 4-5 gün önce, kasık bölgemde spazma benzer sancıma başladı, idrar yaparken yanma olmasa da sancıma hissetmeye başladım, son 1-2 gündür idrar sıklığım ciddi şekilde azaldı, uzun aralarla tuvalete gidip olması gerekenden çok daha az işemeye başladım. karın bölgesinde biraz gaz şişliğini andıran şişlik oldu bu 3-4 günlük süreç içerisinde. 1 sene önce kolonoskopi geçirdiğimde huzursuz bağırsak sendromu teşhisi konmuştu. probiyotik yoğurtları 2 hafta tüketip hastalığı gidermiştim o dönem ilaçlarında katkısıyla. o dönem ki spazmları andıran ama daha değişik bir bölgede cereyan eden bir rahatsızlık oldu 4 gündür yaşadığım. bugün doktora gittiğimde üretra darlığı teşhisi ile "flexible sistoskopi" teşhisi istendi. gün aldım. ama aynı zamanda çok meraklandım, gün boyu oturarak çalışan birisiyim. ne gibi bir rahatsızlık olabilir acaba, ne yapmam gerekir, tek bir doktora gitmek yeterli mi, sistoskopi dışında öneriniz olur mu?

kendimle ilgili, biraz utangaç birisiyim, insanların olduğu yerlerde rahat rahat tuvaleti kullanamam. bunun dışında stressli, zor bir dönem geçiriyorum.

yanıtlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum. eğer gerekirse tahlil sonuçları ve tanı kağıtlarımı ulaştırırım size seve seve.

saygılarımla.

İlk önce mesane enfeksiyonunu kontrol edin bence. İdrar testi yaptırın. Belki de o sızının nedeni basit bir idrar yolu enfeksiyonudur.

Ayrıca, ben olsam, sistoskopiden önce kendim bir deneme yapardım... Önce kendi başınıza işeyin, sonra 12 numarak bir kendinden jelli sonda ile TAK yapın. Böylece hem mesaneden idrar kalıp kalmadığını çğrenirsiniz hem de üretrada darlık var mı (sondayu itip çekerken anlaşılır) anlamış olursunuz.

TAK yapmak dışardan bakınca ürkütücü gelir. Ama bunu yapabilirseniz, bence sistoskopinin olası tahriş riskine girmeden sorunu tespit etmeye ve çözmeye dair bir adım atmış olursunuz.

değerli görüşleriniz için teşekkür ediyorum,
sizin için bir sakıncası olmazsa eğer bahsettiğiniz idrar testi ve kan testi sonuçlarımı pm ile göndericem birazdan. Bahsettiğiniz şeyi yapmak isterim, ama uyuşukluk olmaz ise sanki biraz zor yaparım gibi geliyor kendime, yine de ben sizin yorumlarınızdan 2. bir doktora daha gitmeyi düşünüyorum, doktorum çok düzgün gencecik bir beydi, ama elle muayene dahi etmedi.

saygılarımla.

öyle bir sorunum olmadı ama tak sorunum oldu his acı ve kanama yaşanılıyor. bence herkese tak iyi gelmiyor çünkü kas sıkılığı ve zorlanma sonucu kanama.

Doktorunuzun yanında TAK denemesi yapabilirsiniz. Darlık konusunda kateterin giriş-çıkışına bakarak yorum yapabilir kendisi...

Ayrıca, darlık varsa o darlığı keserek hemen açmak yerine, bir ay kadar -olabildiğince kalın genişlikte*- sabit sonda takarak üretranın genişlemesini ummak daha doğru gibi geliyor bana. Üretranın bıçakla temizlenerek genişletilmesi çok tercih edilen bir yöntem değil. Çünkü çok çok büyük olasılıkla darlığın tekrar nüksetmesi söz konusu oluyor

* İlk katater 12 olsun, o girdiğinde birkaç dakka bekleyip çıkartın, sonra 14 itin. O da birkaç dakka beklesin, sonra 16 itin. Üretrayı zedelemeden, küçük zorlamalarla 16 ile 16, 18 ise 18 kateter takmak lazım. Üretrada kalacak bu sabipt sonda üretranın genişlemesine katkı verir...

Bugün doktorumu değiştirip farklı birine gittim, çok daha ilgili bir beyefendiydi o da sizler gibi. Ultrason istediler, çarşamba gününe gün aldım sonuçları alınca kendisine iletip buradan sonucu sizlerle paylaşıcam, her insan kendisinin doktoru lafından çıkarak aslında darlık olsa bu yaşıma kadar beni rahatsız ederdi, bana farklı bir sorun gibi geliyor, bahsettiğim sancıma tam bir haftadır sürüyoru, gaz sancısı gibi, tuvalete çıkma alışkanlığımı değiştirdi, çıkamadığım zamanlarda ağrının dozu daha fazla oluyor, çarşamba günü doktorum darlık kanaati verir ise sizin tedavinize kendim başlamayı düşünüyorum. Bahsettiğiniz kiti sanıyorum eczanelerde bulabilirim. uyuşturma yapmayacakmıyım acaba ? ve hangi derinliğe kadar ilerlemem gerekli..

değer verip ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim, sizle an an paylaşıcam,

saygılarımla

Oturanboğa, dün girdiğim ultrason sonrasında, tüm tahlillerde incelenerek rahatsızlığın, bağırsaklardaki huzursuzluk sendromunun da tetiklediği kas spazmları olduğu teşhisi kondu. 1 aylık ilaç tedavisine geçtik, eğer iyileşme gerçekleşmez ise o zaman bu sistrografi yöntemi denenebilir dedi doktorum.

Merhaba,

Bende doğuştan gelen hipospadias ameliyatı sonrası bir darlık var 5 yaşımda ameliyat olmuşum, hayal gibi hatırlıyorum. şuan 27 yaşımdayım bu hastalığı geçirmiş olan arkadaşlar aramızda olduğu için yazma gereği duydum, geçtiğimiz sene varikosel ameliyatı oldum sağ sol iki taraflı, 1 sene dolduki bu darlık şikayetim iyice artmaya başladı, 2 hafta önce özel hastanede darlık açılması için tekrar ameliyata girdim, ama sistoskopi aleti ve sondalar girmediği için ameliyatı yarıda bırakmışlar, ameliyattan çıktığımda 1-2 damla kan vardı bende bu kadar kolay oldu bitti diye sevinirken doktorum gelip malesef ameliyatı yarıda bırakmak zorunda kaldık, darlık olan yer işlevini kaybetmiş o yüzden açık ameliyat olman gerekiyor dedi.

Lavaboya gittiğimde darlık derecesi sanki biraz daha artmış gibi oldu. sinirimden çıkıp gittim hastaneden, 2 gün önce Ankara Atatürk Hastanesinde muayene oldum, işeme testi, kan testi, idrar testi, anestezi ve ekg gibi istemlerde bulundu. ertesi gün sonuçları doktora götürdüğümde hiç idrar yapmamışsınız dedi, bende zar zor yapabildiğimi söyledim, idrar yolunda enfeksiyonda çıktı, 1 hafta antibiyotik kullanacağım devamında idrar testinden sonra film çekilecekmiş bu film mesaneye sonda ile girip ilaçlı su ile doldurup idrarı yapılırkenmi çekiliyor ?

eğer öyle ise, darlık çok büyük olduğu için, nasıl girilip ilaç ile doldurulacak ? Zaten idrarımı yapamıyorum, hiç idrar yapamazsam acil servise gelmemi orada boşaltabileceklerini söylediler buda karından sonda ile girilipmi boşaltılacak ?

Özel hastaneler ve muayenelerede gittim devlet hastanesinde istenilen tetkiklerin hiç birini istemeden çuval dolusu para istediler.

Tüm arkadaşlara acil şifalar diliyorum, sağlıcakla.

Arkadaşlar,Üretra darlığı 29 yaşındayken oluştu. İlk amelliyatım soğuk bıçak yöntemi ile oldu ve 2 ay sonra tekrarladı.

İkinci amelliyatım holium lazer ile oldu ve 1 ay sonra tekrarladı. Özellikle holium lazerden sonra darlık daha da büyüdü. 1 mm lik darlık 4 mm ye kadar çıktı. Ancak doktorum beni uyarmamıştı. Lazer uygulanan bir yöntem olmakla beraber kimi bünyelere iyi gelmiyor ve darlığı daha kötü bir hale getirebiliyormuş.

3. amelliyatımı metini çok duyduğum Güven Hastanesinden Sahir Kılıç hoca gerçekleştirdi. Şimdi Allah'a şükürler olsun 5 aydır sıkıntım yok.

Yalnız burada Oturanboğa'ya da teşekkür ederim. Çünkü bu darlık dünyanın en eski hastalıklarından biri olmasına rağmen tekrarlayan bir şey, tek yol kendi kendine dilatasyon. Bunun yöntemini çok iyi açıkladı. Haftada iki üç kere Oasis Hislip 16 ve 18 lik kataterler ile orayı açmak gerekir ve her bir kataterin en az 5-10 dk kayganlığı gidene kadar kalması gerekir. Hatta katateri yerleştirdikten sonra darlık olan bölgeye ileri geri tak çıkar yapın ki orası alışsın genişlesin.
İlk başta katateri sokmak zor gelir anlayabiliyorum ancak ayda bir amelliyat olmaktan, işine gücüne gidememekten ve sonda ile dolaşmaktan emin olabilirsinizki daha iyi. Katater darlık olan bölgeye gelince zorlanır, bu zamanda pes etmemek gerekir, içinde kayganlaştırıcı olduğundan bir kaç zorlamadan sonra darlığı geçer. Kolay değil ancak kimseye muhtaç olmadan tedavinizi gerçekleştirebiliyorsunuz. Bu bile çok önemli ve şükredilecek bir şey.

Herkese acil şifalar dilerim

Darlık hocam geçmiş olsun, önerilerinizi tedavim olumsuz sonuçlanırsa denemeye çalışıcam, değerli yorumlarınız için teşekkürler

arkadaşlar allah hepinize şifa versi biliyoruz ki zor bir hastalık ama allahtan gelene katlanmaktan başka bir çaremiz yok.
ben iki kez üretra darlığı ameliyatı oldum ilk ameliyatı olduğumda yaklaşık 1 buçuk yıl kadar tekrarlamadı tabi ilk ameliyat sonrasında 2 kez dilatasyon tedavisi görmüştüm. bu tedavi benim çok canımı yaktığı için birdaha yaptırmamıştım. 1 buçuk yıl sonunda ikinci ameliyatımı oldum bu kez ameliyat olduğumda 2 ay sonra tekrar nüksetti hastalığım bu sefer doktorum bana katater kullanmam gerektiğini söyledi. yaklaşık 4 aydır 16 numara kateter kullanıyorum tekrar tekrar ameliyat olmaktan çok daha iyi bişey bu bizim için şükredilecek bişey.
sayın oturanboğa: ilk ameliyatımın bir buçuk yıl sonra tekrarlamasının ardında dilatasyon tedavisini etkisi nedir sizin de görüşlerinizi almak istiyorum keşke devam etse miydim. teşekkür ederim..

Herkeze acil şifalar diliyorum 2 gün önce darlık traşlaması yapıldı, şuanda sabit sonda takılı bu sabit sonda bana çıkıyormuş gibi geliyor, çektiğimde kalması gerekmiyormu ?

çok sıkışıklık hissi yaşıyorum ve idrar yapmaya başladığımda yan taraflardan akmaya başlıyor sondaya gitmiyor.

izmirtr,
inanın aklıma gelmişti böyle bir olasılık! :) Darlık olmamasına sevindim. İyi bir diyetle barsakları rahatlattığınızda bu basınçtan da kurtulursunuz...

lodosum;
renkli rontgense kastettiğin, ben de olmuştum. İlacın sonda ile değil damardan şırınga ile zerk edildiğini anımsıyorum. Bo da su içiriyorlar, rontgen boyunca idrarını tutuyorsun.
İdrarını yapamazsan acile gitmen gerek. Küçük bir cerrahi işlemle idrarı boşaltıyorlar. Ürolog mesane üstünden cildi delip, mesaneye ulaşıyor ve bir sabit sonda takıyor. Yani göbekte bir sabit sonda... Eğer üretra çok can sıkıcı bir hal alırsa, benim de aynı durumda kalıp yaptırdığım mucize delik yöntemini öneriririm: http://www.engelliler.biz/forum/sag...-var-mi-tecrubelerinizi-paylasir-misiniz.html

sevencloves;
darlığın nüksetmemesi için dilatasyon işlemi çok önemli. İhmal etmemelisiniz.,

lodosum, sabit sonda yerinden oynamış olabilir. Bence birkaç gün daha sabredip, sonra hastaneye gidebilir ve sabit sondanı çıkartıp yeniletebilirsin. Sabit sondayı çıkartır çıkartmaz yenisini takacağın için, takarken çok sorun olmaz...

uretral darlik

Arkadaslar ben cift tarafli inmemis testisle olaya basladim tam 6 kez hipospadiyas ve 3 kezde uretral darlik yasadim. Hipospadiyasin 5 cisini 2004 te oldum ve orda dar olan yolum genisletildi fistulum kapatildi ama icerdeki deri killiydi ve 6 ay once ortadan kiye ayrilip killi deri cikaril ve darligim gidrilmeye calisildi ama bu darlik beni son bir senedir peisan etti ve suan anastomoz hatti daraldi kendim gordm cok ksa 2 mm ya var ya yok simdi on gidermeye calisiyorlar .
Ben buradaki arkadaslarima sorum bende uretramda tam bir senedir gecmeyen idrar hissi mesanem dolu hissi kasiklarimda agi kalcamda agri ve testslerimi dgun ve agrili bunlarin hepsin uretral darlik mi yapti.
Oturanboga acik ameliya ol ve yeni bir yol yapsinler penisinden 25 gunde normal halin donersin urolojiye degil ya plastk cerrahina git ya da cocuk cerrahina

Üretral darlık kendi başına bahsettiğiniz ağrılara neden olmaz. Yalnız, darlık nedeniyle mesanedeki idrarın tam boşaltılamıyor olması ve enfeksiyon için uygun ortam oluşturması bu tür ağrılara neden olabilir. Ayrıca mesane kapasitesi daralmış olabilir mi? Ya da barsaklar mesaneye baskı uyguluyor olabilir mi?

Benim üretra geri döndürülemez derecede kapandığı için vezikostomi ile sorunumu çözdüm: http://www.engelliler.biz/forum/sag...ince-barsaktan-mesane-yolu-yapma-yontemi.html

Bak sende yol varmista tikanmis benim ole bir yolum yoktu bana komple yol yapildi eger mesanede sorun yoksa sen bide gobekten galiba acilmis sana yine soyluyorum senin olayin urolojik degil cerrahi bir durum bu tak mak bunlar hikaye oldu kesin cozum yaracaklar yenibir yol yapacaklar .peki meni cikisin nerden oluyor madem o kadar dar

klavyeci bende hipospadias hastasıydım idrar yolu yapılmış 5 yaşımdayken, yeni yapılan yerde darlık oluşmuştu 1 senedir canıma okuyordu damladan biraz fazla idrarım akıyordu ve lavaboda çok bekliyordum. yarım saatte bir sıkışıyordum. benimde 1 hafta oldu sabit sonda çıkalı 16ch sonda kullanmamı söyledi doktorlarım darlığım çok geniş ve yol çok kötüymüş, traşlama yöntemi ile açıldı, ilk başta sisteskopi sırasında tahrişten dolayı idrar yaparken çok canım yanıyordu. Şuan için çok ama çok iyiyim Allah'a şükürler olsun.

Sabah akşam ihmal etmeden sondayı takıp, 3-4 dakika durduktan sonra çıkartıyorum. 3 ay bu şekilde devam edeceğim.

klavyeci benimde ağrılarım vardı darlığımdan dolayı, testislerimde şişlik hissi idrar yollarımda sertlik vardı. Karnımın altındada ağrılarım oluyordu ara sıra şuan hiç bir şikayetim yok önceden testislerime ellediğimde bile ağrıyordu. Şuan çok iyiyim.

bu sabit sonda takarken biraz canım acıyor ve idrar sonrasında iltihaba benzer birşey akıyor kuruyup kalıyor ucunda.

Lodosum seni Allah gonderdi testislerin ne kadar surede duzeldi.be. dolgun hissediyorum gecmiyor ve mesanemi bosaltamama hissi var bunlar sende ne kadar surede gecti

Bu arada sende uretrit olusmus bol bol maydonoz suyu ic kaynat ic atsin onu ve 2 litrenin ustune cik suda

ben ameliyat olalı fazla olmadı, bu 2 inci haftam olacak 2-3 gün önce düzeldi. Bundan önce çift taraflı varikosel ameliyatı geçirmiştim, gerçirdikten sonra ağrılarım geçer diye düşünüyordum ama geçmedi şuan eskisinden çok çok iyiyim Allah'a şükür. Varikoselde bu darlıktan dolayı sürekli oluşan iltihaptan dolayı teşhis koyulmuştu. Ağrılarım çok fazlaydı. oturup kalkerken bile bazen sızlamalar ara sancılar geliyordu.

bu üretrit için antibiyotik kullanıyorum aslında olmaması lazımdı. Bende içerideki yaradan geliyordur diye düşünmüştüm.

Ankara üniversite hastanesinde oldum ameliyatımı doktorlarım çok ilgiliydi, Allah onlardanda razı olsun. Özellerde harcadığım muayene parasına yandım. Bir özel muayenede verdiğim 350 tl de bile tutmadı masraflar. Tak çıkar sondayı aldım ama onunda parasını devlet karşılıyormuş.

Günde çok su içmeye dikkat ediyorum günde en az 3 litre su içiyorum. rahatlatıyor beni.

Bende surekli dopler yaptim iki farkli hastanede ikiside varikosel yok dedi yalnizca universitede hoca darliktan oldun bole dedi ya ben genisletigorlar 15 gun sonra yine daraliyor galiba tam halledilemedigi icin tam gecmiyor kasik agrisi ve kalca agrinda varmiydi

Kalçamda bir ağrı yoktu ama idrar yollarındaki agrı sana kasık ağrısı gibi geliyor olabilir. Bende kasıklarımda ağrı varmış gibi hissediyordum. şuan hiç bir ağrım kalmadı bazen sızlama geliyor ama oda ameliyattandır.

ameliyattan sonra iyi bakıyorum kendime eşofmanla işe gidip geliyorum rahat etmem için ne gerekiyorsa onu yapıyorum. Kot pantolonu 1 gün giydim bol olmasına rağmen o bile rahatsız etti beni. 1 hafta daha eşofmanla dolaşıp öyle normale döneceğim inşallah.

İnş. Herkeze geçmiş olsun. bu arada senin inmemiş testis ameliyatın sonrasında o ağrıların devam ediyor olabilir.

Bende son bir yildir var bu sikinti ole olsa simdimi hortlar cildirtiyor beni psikolojik olarak coktum

Arkadaşlar herkese geçmiş olsun.üretra darlığı teşhisi konuldu. İzmirde acil ameliyat olmam lazımmış.
teknikleri biraz araştırdım en iyisi greenlight diye bir teknik sanırım. Aranızda bu teknikle ameliyat olan var mı?

http://www.engelliler.biz/forum/sag...rde-uretra-konusunda-uzman-doktor-var-mi.html

Ayrıca izmirde önerebilceğiniz en iyi üretra darlığı için ameliyat doktoru ve hastanesi hangisidir. Bi de eski sistemde ameliyat olursam sertleşme problemi yaşarmıyım(üretra darlığının yanında prostatımda da büyüme var sanırım)

cevaplayan ve yardımcı olan herkese şimdiden çok teşekkür ederim.herkese acil şifalar:( Yaşım 22

arkadaşlar ben yaklaşık 1 yıldır günde 2 kez 16 numara kendinden jelli sonda (kateter) kullanıyorum, geçen gün raporumu yeniletmeye gittigimde doktorum bana tekrar sistoskopi yaptı ve idrar yolumun tahriş olduğunu ve zedelendiğini söyledi ve kullanmamam gerektiğini söyledi. kullanmadığım zaman da sürekli idrara çıkıyorum napçam anlamadım iki arada bi derede kaldım kullansam bi türlü kullanmasam bi türlü. Benim gibi aynı sorunu yaşayan var mı arkadaşlar. yaşım 25 bekarım ve korkmaya başladım iyice.

üretra darlığı hakkında

18 yaşındayım geçen sene çok sık idrarım geldiği için üroloji doktoruna muayene oldum.Doktor idrarımın çok yavaş aktığını söyledi.ardından penisime sonda takılarak mesaneme ilaç dolduruldu ve film çekildi sonra ilacı işemem söylendi fakat sonda varken işeyemedim (işemeye zorladım ama çıkmadı) film yarıda kaldı.doktor penisten bir kamera ile girerek ayrıntılı olarak bakılması gerektiğini söyledi gerekirse lazerle açarız dedi ama ben korktuğum için yaptırmadım.sizce sondayla işeyemememin sebebi ne olabilir?şuan şikayetlerim devam ediyor böbrek yetmezliğinden şüpheleniyorum.

sevencloves, 15 gün kadar kullanmamaya çalış. O arada üretran dinlensin biraz... Daha sonra 16 değil 14 numaraya geç derim. Demek ki 16 numara çok büyük geliyor ve üretrayı tahriş ediyor.

Bence sonda mesaneye ulaşmamaıştır. Ulaşsa, sen işeyemesen bile idrar kendiliğinden dışarı akardı. Bence hemen üretrana müdahale edilmesine izin verme. Ben olsam, ardı sıra önce 12 sonra 14 sonra 16 numarak kataterle üretrayı açar, sonra da 16-18 numara sabit sondayı taktırır, o halde iki hafta kalmaya çalışırım. Böylece üretra genişleme ve dinlenme fırsatı bulur. O sürenin sonunda sabit sondayı çıkarttığında çok daha rahatlamış olacağını düşünüyorum.
Gerekirse günde bir TAK (temiz aralıklı kateterizasyon) yöntemi ile mesaneyi boşaltıp, üretrayı geniş tutabilirsin.

Üst Alt