Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Üretra darlığı sorunu yaşayan var mı?

Filmi çeken kişinin öyle bir hata yapacağını sanmıyorum.Doktor daha geride bir sorun olabilir gibisinden bir şeyler söyledi tam hatırlamıyorum ne söylediğini acaba böbrekle mesane arasında mı bir darlık var?İnanın bana o filmin çekileceği gece bile uyuyamadım stresten sonda beni çok ürkütüyor.Birde kamerayla bakma işlemini yaptırmayınca teşhis yarım kaldı bazen prostat fln mı var acaba diyorum kendi kendime kafayı buna takmış durumdayım.

Mesaneye ulaşsa, sen hiç bir şey yapmasan da içerde biriken idrar dışarı akardı. Eğer böyle bir akış olmamışsa, kateter mesaneye ulaşmamış demektir. Kateter üretrada bükülmüş kalmıştır.

Kamerayla bakmak felan kulağa ürkütücü gelir. Ama yapacak bişey yok! Dişini sıkıp katlanacaksın. Üretradaki olası sorun tespit edildiğinde tedavi için de yol açılmış olacak. Sabır...

İlginiz için teşekkürler..Birde yazmayı unutmuşum iç çamaşırımda belli belirsiz ıslaklık oluyor sadece elimle iyice dokunduğumda farkediyorum, altıma kaçırıyorum.

Küçük bezler kullanabilirsin bu tür kaçaklar için. Bezleri sık sık değiştir ki temizlik sorunu olup enfeksiyona neden olmasın...

kardeş bndede var ön üretra darlığım 26 kez kapalı operasyon oldum hala daha oluyorum pskolojim 0 bu yüzden işime konstre olamıyorum açık operasyon düşünyorum ama kime olacam bilmiyorum yasım 25 olduğu için sex hayatımı etkilermi penis sertleşmesi vs oluyormu bilen varmı acil msjıma cevap verirseniz seviniim

Murat, olası bir üretra ameliyatının cinsellğie bir etkisi olmaz.

Sen bu daralmayı önlemek için TAK yapıyor musun? Ne kadar zamanda bir daralma oluyor ve üretraya müdahale ettiriyorsun?

Bu operasyona girip darlığın tekrarlamadığı kimse yok galiba .gözümü karartıp tekrar doktora gitmeyi düşünüyorum ama buradaki yazılanlar korkutuyor beni daha 18 yaşındayım 26 operasyon dile kolay...

selamunaleykum ,

kardeşim ben seni uzun zamandır takıp ediyorum.
hasta kardeşlere çok faydan olduğunu görüyorum.

iletinde uratra darlığından şikayetin olduğunu görüyorum.

öncelikle şunu söylemek ihtiyacı duyuyorum çünkü doktorlarımızın hatalarını ve acemiliklerini yüzünden çok muzdarip olan kardeşlerimiz var

sonda işlemi çok yaptırmayın çünkü idrar yollarındaki daralmayı hızlandırıp dahada daralmasına sebep oluyor.

uratra darlığının tedavisini artık çözdüler açık ameliyat yaparak kopan idrar yollarını dahi araya ağız mukozasından parça alarak yama veya ek yapıyorlar
bu ameliyatlar amerikada yapılıyor ama türkiyedede yapan doktorlarımız var.

size yapan doktorlardan bir isim vereceğim mutlaka görüşmenizi tavsiye ediyorum.
çünkü bu hastalıktan çok muzdarip insanlar var.
şişli halaskar caddesinde Pfr.Dr Şinasi Yavuz ÖNOL kendisi askeri hastaneden emekli olmuş fakat kendini geliştirmiş bir doktordur.

amerikada ameliyatlarda bulunmuş el cerrahi işlemi güzeldir.

asker olduğu için biraz serttir ama işininin ehli bir insan mutlaka görüşün veya arkadaşlara önerin

penis içinde üretra darlığı

sn. oturan boğa abim merhaba benim şöyle bir sorunum var:

benim cinsel ilişkiden sonra idrar yaparken penis ortası incelmeye başladı. idrar yaptıktan sonrada penis normal haline dönüyor. ve özellikle ereksiyon halindeyken penis altına boylu boyunca bastırdığımda çok rahatsız edici bir acı oluyor. ve ereksiyon halindeyken pc kasımı sıktığımda penis başı içinde yine dayanılmaz bir acı oluyor.
ve en önemlisi idrarda herhangi bir yanmam yok. yalnız idrar yaparken ve boşaldıktan sonra penis ucum yanıyor kızarıyor ve arada bir batma hissi oluyor. ayrıca normal haldeykende bu penis idrar ucumda yanma oluyor.
idrar tahlili yaptırdım bol miktarda kum çıktı. onun dışında lökosit mikroskobisi 2-3 çıktı bu sorunlarım kumdan ibaret olabilir mi ?
üroflowmetri testine girdim. sonucu: azami akış hızı: 19.9 azami akışa ulaşma süresi: 10.2 ortalama akış 12.3 akış süresi:18.6 saniye boşaltılan miktar 244 ml boşalma süresi 18.6 sn
abi bu sonuca göre üretrada bir darlık olabilir mi ? ben cinsel ilişki esnasında penis içindeki üretranın zedelenmesinden şüphe ediyorum sence zedelense ne gibi belirtiler verir.
bu durum çok canımı sıkmaya başladı 6 aydır bu durumdayım abi bir kaç üroloji uzmanına göründüm rektal muayene yaptı sen kronik prostatit olmuşsun dedi. ve bir çok antibiyotik verdiler kullandım ama sonuç yine aynı. acaba üretra zedelendi de orda bir yara dokusu mu oluştu ?
ama penisin alt kısmına elle bastırdığımda boylu boyunca acıyor. şayetki zedelenme varsa belli bir bölgede acı hissi olması gerekmez miydi ?
ne yapacağımı şaşırdım kaldım. retrograd üretrografi çektirsem altında yatan neden belli olur mu sence? baya uzun oldu abi ama sen bu konularda oldukça bilgilisin ben de sana sormak istedim cevap verirsen çok sevinirim
saygılarımla abim. :)

Bel soğukluğu vb. bir hastalık olmasın? Üretral darlık öyle yoğun bi ağrı yapmaz.

Bir de kronik prostatit için kaç gün antibiyotik kullandın? Saatlerine çok çok özen gösterdin mi kullanırken?

penis içinde üretra darlığı

abi hiç bilmiyorum inanki.bel soğukluğunda akıntı falan olurmuş bende oda yok. idrar kültüründede mikrop üremedi acaba meni tahliliyle meni kültürü yaptırmadım onlarımı yaptırsammı ki.büyük ihtimalle kronik prostatit heralde ya da üretra darlığı ama nedenimin ortaya çıkmaması benim moralimi baya bir bozdu.doktorun verdiği ilaçlarda monodoks bactrim forte cipro molit birde infex bu ilaçları tam zamanında kullandım ama sorunum devam ediyor artık darlık olduğundan şüphe ediyorum. bel soğukluğu olsaydı bunca ilaçtan sonra geçer demişti doktor geriye kronik prostatitle üretra darlığı kalıyor.

peki abi üroflowmetri sonucumda herhangi bir darlıktan şüphe etmeli miyim. doktor üroflowmetri sonucumun gayet normal olduunu söyledi. gerçekten öyle mi ?

bu idrar yolu hastalıkları gerçekten çok kafa karıştırıcı ve teşhisi baya zor.
bir de abi doktor rektal muayene yaparken muayene esnasında baya bir ağrı çektim ve yine muayene esnasında penis ucumda olan acının ve yanmanın 5 katı yanma oldu doktor akıntı geldimi bak bakalım dedi bende tam gelecek gibi oldu ama gelmedi dedim ama gerçekten öyleydi tam penis ucuna kadar geldi gibi oldu ama hiç gelmedi. anlamadım gitti abi kısacası.
sistoskopi olmaya da korkuyorum. retrograd üretrografi çektiricem artık inşallah onda nedeni belli olur. n

eyse abi saol.herkese acil şifalar dilerim.

Bu durumda sistoskopiyi düşünmelisin. Teşhis koyulması için en etkili yöntem odur Hasan. Biraz zahmetlidir ama, başka bir seçenek de kalmamış gibi görünüyor.

Ben üretra darlığından bir çok defa ameliyat oldum anlattıkların üretra darlığına benzemiyor.sistoskopi yapıp bakarlar soruna ama bana kalırsa fazla kurcalatma hassas bölge olduğu için sonrasında darlık olmasına sebep olabiliyor.bende ki darlığın sebebide idrar yolunda ki taşları sistoskopiyle kırmalaridir.cok zor durumda kalınmadığı sürece idrar yoluna ne sonda taktirin nede sistoskopi yaptirin sonra benim gibi darlik olusmasin diye günde 2 defa TAK yapmak zorunda kalırsınız Allah Korusun.

slm bende günde 6 defa sonda kullanmya başladım hi slip bu darlığın kesin tedavisi ameliyatı yokmu ? oturanboğa sanırm en eski darlık çeken sensin varmı ameliyatı tavsiyeleriniz ?

üretra darlığı

oturan boğa abim ve koray hocam verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. evet dediğiniz gibi doktora sistoskopi yapalım demiştim yapmamak için elinden geleni yapmıştı menin gelmez dedi göbekten işemek zorunda kalırsın dedi seni hastanede tutmamız gerekibilir idrar yolundan kan gelebilir dedi penis içindeki spongioz dokusu hasar görebilir dedi.sonda takmak zorunda kalabiliriz dedi. beni baya bir korkuttu açıkçası :) artık birde tekrar idrar tahlili idrar kültürü ve meni kültürü ve üroflowmetri yaptırıcam tekrar birşey çıkmazsa retrograd üretrografi yaptırmayı düşünüyorum ondada bişey çıkmazsa kendi haline bırakıcam artık :)

Üretral darlık için mucizevi bir çözüm yok maalesef. Darlığın bıçakla tıraşlanması yöntemi sadece belli bir süre için işe yarayan ama hemen sonra gerisin geri kapanmaya neden olan bir yöntemdir.

merhaba bende 2 sefer üretra darlığı ndeniye genişletme amelyatı olmuştum 2 sene ardan sonra tekrar darlık oluştu bu sefer hiç bir sonda giremedi dr mecburen göbekten delik açtı ben şu an göbekte torbayla morelim sıfır derece ağlıyorum amelyat için sıra yokmuş göbek deliğindeki sonda kalıcak bayramdan sonra darlığı açıcaz dediler...amelyatsız başka bir yolu varmı ben göbek değinde bir torbayla yaşıyamam ne olur başka bir yol bilen varsa yasın ...özelikle oturanbğa arkadaştan yardım bekliyorum teşekkürler....

cevap verecek kimse yokmu karnımdaki delik akıntı yapmaya başladı dr bişey olmaz diyor yaşıyan daha iyi bilir

3 gün tak yaparken hiç idrar gelmiyo hep beze akıyor daha önce yine beze akardı ama hepsi değil tak yapınca 250-350 arası idrar gelirdi şimdi hiç gelmiyor. spasmex kullanıyorum enfeksiyon hapı kullandım geçen hafta bakteri üremişti mesanede

ne yani ben tak yapmaya başlayınca 3gün idrar gelmicekmi ben omurilik felçlisiyim bende enfeksyon olmadığı süreçte kaçak olmıyor

ben ameliyatla tak a geçtim mesaneyi parça alıp bağırsaktan genişlettiler 5 ay falan oldu hala düzene girmedi hep kaçak oluyor 3 gündürde idrar gelmiyor tak yapınca beze akıyor senle alakası yok ben kendi durumumu yazdım yardımcı olacak arkadaşlar varsa diye

imQ, canını sıkma... Üretral darlık çok kronik bir dert. Tıraşlama işlemi er ya da geç darlığın yeniden nüksetmesine mani olmamıyor. Ben olsam yeni bir tıraşlama eziyetindense göbekten TAK yapmayı sağlayan -ve yıllardır benim kullandığım- mucize deliği düşünürdüm. Barsaktan bir parça alıp silindir haline getiriyorlar, bir ucu mesaneye bağlıyken diğer ucunu göbeğin alt/yanından dışarı çıkartıyorlar. O delikten 4-6 saatte bir standart TAK yapıyorsun.

http://www.engelliler.biz/forum/sag...ince-barsaktan-mesane-yolu-yapma-yontemi.html
http://www.engelliler.biz/forum/sag...-var-mi-tecrubelerinizi-paylasir-misiniz.html

Ayrıca sana göbekten açılan geçici deliğe dair: http://www.engelliler.biz/forum/sag...um-mesaneye-ulasilamadi-sistofiks-takili.html

tılafsınlı, mesaneden idrar gelmemesi normal değil. Acaba üretrada bir "sahte yol" var ve sen katateri iterken oraya mı kaçıyor ucu? Çünkü mesaneye ulaşsa idrar çıkmaması mkansız

oturanboğa:dediğinizi yapsam ben yaşıyamam şu an bile uykum gelmiyor karnıma takılı bir hortomla..bide peniste kaçak olmaya başladı yani dediğini yapsam iki idrar çıkışı yapmış olurum o zaman nasıl olucak bu seferdde iki torbayla dolaşırım

Eğer üretra ileri derecede kronikleşmiş bir darlığa sahipse, TAK ile mesaneye ulaşmak çok zor ve riskli bir hal almışsa, o zaman yukarıda yazığım seçenek çok çok pratik ve sağlıklı bir çözümdür. 2006 yılından bu yana bende bu var ve çok çok çok çok çok rahatım.

Bu yöntem uygulandığında göbekte sabit bir sonda bulunmuyor. Orada çok küçük bir ben gibi bi delik oluyor, oradan 4-6 saatte bir TAK yapıyorsun. O deliğin gündelik yaşamına olumsuz hiç bir etkisi olmuyor.

Sızıntı olmasının nedeni mesanedeki enfeksiyondur. O ortadan kalktığında sızıntı da olmayacaktır.

Bülent bey konunun yazılarının bi kısmını okudum ama aradığım cevabı bulamadım sorum şu bu üretra darlığı nasıl belli oluyor tak yaparken normal girmede sorun yok tam artık kapakcıkmı ne deniyo hani idrara ulaştığı kısım heralde 3 gündür orda zorlama oluyo tak bile kıvrılıyor yardım alarak yapıyom bazen ve tam takın o zorladığı anda idrarın ilk gelişi kan pıhtısı şeklinde bi parça geliyor son gelenide kirli mil gibi diyeceksinki iltihap bence değil çünkü koku yok 1 haftadırda 1000 mg antibiyotik kullanıyodum antibiyotik kullanırken bi anda olması yada bazen takın ucu pürüzlü oluyo tam o kısmı pürüzlü tak denk geldi görmedikte orda yaramı oldu yada prostat olsan allah korusu et parçası gelirmi not antibiyotiği 2 aya bi doktora sormadan kendim alır kullanırım 7 8 aydır iltihap olmuyo önceden ayda bir olurdu

bide yeni fark ettim katateri ilk yaptıktan sonra biraz çekersin biraz daha idrar gelirya ilk gelen berrak temiz görünüyo ikinci biraz çeip gelen milli su gibi geliyor hem paya süt gibi o kadar yani o iki kısım ne anlama geliyor idrar torbasında iki tane stok yerimi var anlamadımki

TAK yaparken tam mesane çeperinde zorlandığından emin misin? Yani, çeğere dayanıyor, orayı yarım santim geçince hemen idrar gelmeye başlıyor mu? Öyleyse, bu üretradan farklı bir şeye işaret ediyor olabilir. Lioresal vb. kas gevşetici kullanıyor musun?
Bir de barsaklarda gaz veya kabızlık olduğunda da mesaneye kataterin ulaşması güçleşebilir. Özellikle tuvalete çıkacağın gün TAK yapmak daha bir zor olabilir.

Kataterin ucundaki kılcal kanama ve doku parçaları ise kataterin giderken zorlandığının işareti. Bir darlıktan geçmek için zorlayıp parça koparıyor... Olması istenmeyen bir durum. Olası darlığın tedavi edilmesi gerekir. TAK yapmadan önce penisin ucundan içeriye FURACİN merhem zerk et ve katateri o şekilde içeri it. İçeriye ne kadar çok furacin merhem itebilirsen o kadar iyi olur. Bu merhem antibakteryeldir. İçerdeki hasarın tedavisine katkı sağlar. Ve furacinle ittiğin katater içeride 5-10 dakika kalsın. Bu süre sonunda katateri geri ek. Bunu her gün yaptığın TAK'ların üçünde uygula. İyi gelecektir.

Ben olsam 14 numara katater ile TAK yapar, katateri içerde 5 dakika tutarım. Sonra yavaşça çeker, bu sefer 16 numara katateri aynı şekilde iter, onu orada 5 dakika tutarım. Eğer mümkünse, hemen arkasından 18 numarak sabir katater takar, o sabit katateri 2 hafta kadar orada tutarım. Bu hem üretranın dinlenmesini ve genişlemesini sağlar hem de o arada içeceğin bol bol su mesanenin bakteriden temizlenmesine katkı yapar.

Katateri çekerken koyu bir sıvının gelmesi bana üretrada "yalancı yol" olduğunu düşündürdü. Yani katateri iterken esas yolun yanında ikinci bir boşluk açılmış, oradaki tahribat orada sıvı oluşumuna yol açmış. Bu olabilir mi? Yoksa o ikinci idrar akışında kataterin hala mesane içinde olduğundan emin misin?

Kafana göre antibiyotik alman bence çok yanlış. Hem de 1000'lik diyorsun...

verdiğin cevap için tşk ederim
lirica kasgevşedici kullanıyom
gaz yada kabızlık sorunum yok ama dediğin gibi orda ayrı bi yoldan o yolunda yaralandığından şüpheleniyom en iyisi bayramdan sonra bi üroloğa gideyim

antibiyotik yıllardır kullanırım kafama göre değil evet de yani ürolog doktorların şimdiye kadar bana verdiklerini yazdım ordan bakıp eczaneden alıp kullanıyom

bu notlar TAK kullanan kadınlar için de gecerli midir? bayan arkadaşlarımızda deneyimlerini yazabilir mi?

tak yaparken canım çıkıyor çok zor takılıyor sonda terliyorum aşırı derecede kaçak var mesane genişlet ameliyatıyla geçtim tak sondaya 5 ay oldu düzelir 2 - 3 dedi doktor hala aynı hiç bi düzelme yok

Merhabalar,

Aranıza yeni katıldım. öncelikle herkese acil şifalar diliyorum. Bu konu için açılan tüm mesajları okumaya çalıştım neredeyse. Ne menem bir hastalıkmış meğer. Adını bile duymamıştık önceden. Şimdi hayatımı o kadar etkiliyor ki. Ben de bu konu hakkında en donanımlı sitenin burası olduğu kanaatine vardım ve şimdi buradayım. Benim hikayem de şu;

Yaklaşık 3 sene önce Üniversite son sınıftayken birgün idrarda zorlanma yaşadım. Bi anda oldu sanki. İdrar basınçla geliyo ama darlık nedeniyle tazyikli şekilde atamıyo dışarı ve karnımda bir baskı oluşuyordu. Tabi bu hastalıktan haberim bile yok. Devlet Hastanesine gittim doktora herşeyi anlattım, idrar tahlili falan yaptı, çok da tınlamadan antibiyotik yazdı geçti iltihap vardır deyip. Bi süre sonra başka bir şehirde yine bi devlet hastanesine gittim, durumum biraz daha kötüleşmişti, idrar sonrası bi kaç damla kan, ağrı, ereksiyon sorunu bile oluştu. Ama malesef bu doktor da önemsemedi, ereksiyon sorunu psikolojiktir yaşın genç dedi, idrardaki zorlanma için de bağırsaklarında gaz birikmiş baskı yapıyor dedi film sonucuna bakarak. O da bi kaç ilaç yazıp gönderdi.

Biz de inanıyoruz tabi adam koca doktor. Hem bu ikincisi, sorun olsa söylerlerdi. Ama devlet hastanesi mi bir daha? Asla... Grip için bile gitmem artık!

Neyse aradan 1,5 sene falan geçti askerlikti işti derken çok önemsemedim zamana bıraktım. Doktorlar da bişey yok dedi ya! En sonundaözel hastaneye görünmeye karar verdim (Konya'da bu arada). Bi kaç tahlilden sonra Üroflow testi ile doktor anladı teşhisi koydu hemen. Dediki bi de içerden bakmamız lazım, ameliyat şart. Durumun kötü işeme zorluğun çok fazla. ( bu kadar zor muydu e be devlet hastanesi doktorları!!!)

2-3 gün sonra ameliyata girdim, başarılı geçti, sonda takıldı, 10 gün kaldı sonda ve gerçekten başlarda çok zorlandım. 10 gün sonra sondayı çıkarmaya gittik ve tekrar üroflow testine girdim.Aman Allah'ım böyle birşey olamaz! işemek neymiş unutmuşum resmen 3 senede. böyle bir rahatlık, ferahlık yok. Sevinçten tuvalette öyle güldüm ki. sonra 15 gün sonra tekrar gittim kontrole falan iyiydi sonuçlar ve ereksiyon sorununun bununla alakası olacağını hiç düşünmemiştim. O da birden iyileşiverdi, performansı arttı. Çok sevinçliydim.

Ama ameliyattan yaklaşık 1 ay sonra çok az idrar tazyikinde düşüş oldu. Doktor idrarın çok incelirse hemen gel oraya bişey takıcaz rahatlatacak seni dedi.
Ben de çok önemsemedim zira çok bi incelme yoktu. Ama yavaş yavaş işler kötüye gidiyordu sanki, ereksiyon sorunu yavaş yavaş artıyordu. Ameliyattan yaklaşık 6 ay sonra geçtiğimiz günlerde tekrar gittim doktoruma. Yine bir üroflow testi oldum ve eski görüntüsüne yaklaşmıştı grafik malesef. doktor sorun yok dedi ama bence var. ereksiyon sorunu da sigaradandır bırak dedi. Hiç sanmıyorum artık üretra darlığının tekrar tekrar nükseden hastalık olduğunu öğrendikten sonra.

Şimdi Holmiyum Lazer tedavisi düşünüyorum. Çünkü tekrar tekrar bununla uğraşacak vaktim yok malesef. Fakat bu bahsettiğim tedavinin videolarını izledim youtube'da. kanama falan olmuyor sanırım. Hemen taburcu ediliyor mu ? Sonda takılıyor mu acaba yine? ve iyileşme süreci hakkında bilginiz var mı?

biraz uzun bir yazı oldu sanırım ama, umarım katlanırsınız hepsini okumaya. tekrar acil şifalar diliyorum. Allah sabır ve şifa versin.
İyi forumlar.

Üst Alt