yeni silikon sonda aldım gece denicem inşallah sokarım
Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.
Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.
Saygılar ben iki kere kapalı yontem ile internal uretrotomi ameliyati oldum. Darlik her defasinda nuksetti. 14 Mayıs gunu gecen hafta Canakkale 18 Mar Universitesi Egitim ve arastirma hastanesinde acik ameliyat oldum. Benim darligim bulber uretra denilen yerde idi. Darlik 2cm'den kisa oldugu icin bende uc uca dikme yani Uc uca anastomoz ( saglam uclarin bir araya getirilmesi ) dar olan kisim kesilip alindi.
Sizlere tavsiyem eger ki vaktiniz ve zamaniniz varsa hic vakit kaybetmeden Doç.Dr.Cabir Alan ve Prof.Dr.Ahmet Resit Ersay'a gozukup bu ameliyati olmaniz. Cunku kapali yontemlerle hic bir sonuc alamazsiniz. Kesin cozum Üretroplasti denilen acik ameliyat. Bu ameliyat genel anestezi altinda yapilmakta,darligin uzunlugu,yeri ve fibroziz denilen dokunun yogunluguna gore 2 ila 4 saat arasi surmektedir. Uzerinizde sonda 21 gun kalmakta. Testis atindan mercedes isareti olan ucgen seklinde kesi ile yapilmakta.