Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Üretra darlığı sorunu yaşayan var mı?

arkadaşlar şu an 16 numara silikon sonda taktım öyle duruyor kaç gün sonra çıkartırsam amelyat olmama gerek varmı daha önce ültra darlığından 3 sefer amelyat olmuştum

16 numara 2 hafta kadar takılı kalsın. Böylece üretra dinlenmiş olur (mümkünse 1 hafta sonra yenisi ile değiştir)

Ameliyata gerek olmadan bu yöntemle işi çözebilirsin belki de. Şans.

teşekkürler verdiğin bilgiler için ben bugün özel bir hastaneye gitim mecburen oldu biraz ben zanetim kamerayla üratranın içine girecekler gitim ssk lı olmama rahmen 600 tl yatır dediler Dr konuşum 200 anlaştık eski sondayı çıkartı sonra şişle genişleti 20 numaraya kadar çıktı normal kalın bir silikon sondayla eve gönderdi 10 Dk 600 hemde ssk kı omama rahmen Dr iyiymiş 200 e hal eti inşallah tekrar sorun olmaz...

Yahu zaten 16 takmışsın, ille de 20'ye çıkacaksan bunu sen de yapabilirdin kardeşim :) Önce 18'Lik sonda alacaksın. Taktıktan sonra 15 dakka içerde kalacak. Sonra çıkartıp 20 deneyeceksin. Oldu oldu, olmadı yine 18 takıp bi 15 dakka daha bekleyeceksin. Sonra onu çıkartıp 20 deneyeceksin. Yüzde yüz olur bu sefer. 15 dakka sonra da onu çıkartıp 20'lik sabit sonda takacaksın. Bu kadar basit.

Bir daha kimseye para verme bu işler için :)

arkadaşlar ne olur yardım edin acil çıldırıcam özellikle oturanboğa yazmıştım zaten 20 numara sonda takılmıştı 1 hafta çıkartık olmamış mecburen kamerayla içeri girdi Dr hen darlık olmuş hem bişey ületraya baskı yaptığı için yanlış bir yola girmiş sonda ne olur Dr açmaya çalıştım dedi 20 numara sonda takılaı kalıcak dedi ama sonra ületra çok tahiş olmuş bir daha tak yapmıya bilirsin dedi Dr genç biri belki bilmiyor ola bilirmi öyle bişey olursa ölürüm daha iyi yalvarırım yardım edin bu durumu yaşıyan ne yapıyor acil bu gece uyumam..

Panik yapma canım kardeşim. Şu anda sonda takılı mı? İdrar akışı var mı? Varsa, Paniğe gerek yok. Çözüm var. Birkaç saat sonra ygelip yazacağım...

sonda takılı ama Dr çok olumsuz konuştu şu an 20 numara sonda takılı sorun yok gibi şimdilik ya o yanlış yol düzelmese veya daralma geçmese ne yapmam lazım nasıl düzelir ne olur cvp çıldırıcam

hadi oturanboğa ne olur yaz bu gece uyumam,geçen hafta yazmıştım aynı Dr özel hastane tek bir Dr ver o gün demir çubuklarla zorla iterek 14.16.18.20 kadar çıktı acaba o gün üretrayı koparmış veya başka yanlış bişey yapmı ola bilirmi bugün bana artık tak yapmıya bilirsin dedi

Biliyorsun, bende üretra tümüyle kapandığı için göbeğin altına bir delik açıldı ve oradan TAK yapıyorum. Bu o kadar kullanışlı ve o kadar sorunsuz bir yöntem ki, inan, keşke felç olduğumda hemen bunu yapsalarmış!
Senin durumunda da velev ki üretra tümüyle kapansa, aynı yöntemle tüm dertlerinden kurtulursun.

Üretradaki bu yanlış yol veya daralma neden oldu, doktor o metal çubukla iterken üretraya ne kadar zarar verdi, bunu bilemeyiz. Ama bir zarar verdiği kesin... Şimdi yapabileceklerin belli:

1- Sabit sonda 2-3 hafta daha takılı kalacak

2- Bu arada antibiyotik kullandırıyor mu doktorun? O tahrişin enfekte olmaması lazım.

3- Süre sonunda baktın ki TAK yapamıyorsun. Durumu kabullenmen ve o mucize deliği açtırman lazım. Sen şimdiden bu konuda en iyi doktoru araştırmaya bak.

Not: Her gün defalarca TAK yapan sen/ben TAK yapamıyorsak, bilin ki hiç bir doktor bize TAK yapamaz! Hele öyle metal çubuk felan hiç sokturmamak lazım. Üretranın canını okuyor.

yapmayın ben o dediğinizi yapamam kabulenemem ölürüm daha iyi hem ben o dediğinizi yaparsam 10 günde anca buyük tuvalete giderim çünkü kırozete oturduğımda çok afedersiniz eğer göbeğimin çevresini falan sıkmasam çıkamıyorum tuvalete yani bir kaç arkadaş bulup ötenazi için savaşmamız lazım ne olur bana o dediğiniz delik dışında ne yapıyım her gün amelyat oluyum yidede yapmam o deliği ben da öne 3 sefer amelyat oldum bu son 4.diğerlerini üverstede oluyordum bunuda o nalet olası çzelde oldu bu başıma geldi inşalah toparlar demi

Bu deliğin göbeğini ovmanla ya da başka bir konuda kısıtlama ile hiç ama hiç bir ilgisi yok.

yinede olmaz ben öyle yaşıyamam ölürüm daha iyi inşallah fazla zarar vermemiştir Dr ben daralmadan çok yanlış yoldan korkuyorum çünkü aşırı e patşaları geldi not bu sitede her halde senden başka kimse o deliği açmamış çünkü çok baktım her biri farkı amelyatlar olmuş ama o deliği açmamışlar

slm oturan boğa ben açık amaliyetla ilgili bilgi istiyorum benim darlık idrar yolununda yani çıkışa yakın ben normal yolla tak yapabiliyorum ama yanma ve kanama oluyor enfeksiyon oluşuyor uc uca dikme açık amaliyat hakkında bilgisi olan yazabilir teşekkürler
teşekkürler..

5-6 cm'Lik darlık için çok büyük bir alan olduğu için uc uca dikme yöntemi olamaz diye düşünüyorum.

slm oturan boğa benim darlık 5-6 cm değil yani penisin içinde yani çıkışa 5- 6 cm kala; darlık 1 cm bile değil helyummu olsam açık mı bilemedim daha önce soğuk bıçak oldum tekrar daraldı kısa darlık olunca biraz umutluyum uc uca dikme yada başka bildiğiniz bir şey varsa lütfen paylaşalim teşekkürler.

slm klavyeci__ helyumdan memnun değilsin galiba açık amaliyat olmuşun biraz daha geniş bilgi yazabilirmisin teşekkürler.

Yusuf,
Ben olsam Cem arkadaşımızın önerisini değerlendirirdim gibime geliyor:

Saygılar ben iki kere kapalı yontem ile internal uretrotomi ameliyati oldum. Darlik her defasinda nuksetti. 14 Mayıs gunu gecen hafta Canakkale 18 Mar Universitesi Egitim ve arastirma hastanesinde acik ameliyat oldum. Benim darligim bulber uretra denilen yerde idi. Darlik 2cm'den kisa oldugu icin bende uc uca dikme yani Uc uca anastomoz ( saglam uclarin bir araya getirilmesi ) dar olan kisim kesilip alindi.

Sizlere tavsiyem eger ki vaktiniz ve zamaniniz varsa hic vakit kaybetmeden Doç.Dr.Cabir Alan ve Prof.Dr.Ahmet Resit Ersay'a gozukup bu ameliyati olmaniz. Cunku kapali yontemlerle hic bir sonuc alamazsiniz. Kesin cozum Üretroplasti denilen acik ameliyat. Bu ameliyat genel anestezi altinda yapilmakta,darligin uzunlugu,yeri ve fibroziz denilen dokunun yogunluguna gore 2 ila 4 saat arasi surmektedir. Uzerinizde sonda 21 gun kalmakta. Testis atindan mercedes isareti olan ucgen seklinde kesi ile yapilmakta.

imQ, sen ne durumdasın?

benim 15 gün tamamlandı Dr gel demişti ben gitmedim kendim sabit sondayı çıkartım şu an tak yapabiliyorum çok az mesanenin girişinde sanki hafif zorlanıyor onun dışında şu an üretrada bir sorun yok gibi...AMA AŞIRI KAÇAK OLUYOR ENFEKSİYON DEĞİL BARSAKTA SANKİ BİRŞEY VAR MESANEYE BASKI YAPIYOR KABIZ OLMUŞTUM LAVMAN KULANDIM AFEDERSİNİZ DIŞKI GELDİ AMA O ŞİŞKİNLİK GEÇMEDİ ELMLE DOKUNUYORUM BİLYE GİBİ MESANENİN ARKASINDA DOLAŞIYOR O ŞİŞKİNLİK MESANEYE BASKI YAPIYOR KAÇAK OLUYOR TAKTAN HEMEN SONRA BİLE KAÇAK OLUYOR BU DURUMU YAŞIYAN VARMI BU DURUMDA NEYAPMAM LAZIM ULTRASYON ÇEKTİM BİŞEY YOK DEDİLER TAŞ OLABİLİRMİ?

arkadaşlar yazmışım zaten yükarda benim
hem üretra darlığı hem kaçak sorunu vardı tam mesanenin arkasında hep taş gibi bir şişkinlik vardı şişkinlik yüzünden kaçak oluyordu mesaneye baskı yaptığı için o şişkinlik ultrasyonda çıkmıyor bende kendim bir şey yaptım 2 tane büyük lavman aldım ikisini en hızlı şekilde makattan içeriye boşaltım ve 10 dk sonra levaboya gitim o lanet şişkinlik geçti aynı zamanda kaçaklarda kesildi ve üretra daha rıhatladı ben yeni üretradan amleyat olama rahmen zor giriyodu sonda şimdi çok daha rıhat belki hem kaçak hem üretra darlığıda o şişkinlik sebep oluyoru..SİZDEDE KAÇ GİBİ SORUNLAR VARSA ÖNCE LAVMAN BOŞALTIN DERİM...

EVEREST(Üretra yada İdrar yolu darlığı)

Arkadaşlar,idrar yolu darlığı ile ilgili mutlaka iyi bir doktora gidin.ben Ürolojiye sık idrara çıkma rahatsızlığıyla gittim. bana yapılan testte idrar yolu darlığım olduğu tesbit edildi.Ankara da farklı iki hastanede muayenene oldum,beni muayene eden iki uzman doktorda penisden girilerek soğuk bıçakla darlığı açarız dediler.daha sonra 3.hastaneye İbni Sina Hastanesine muayene oldum.
orada beni elektronik idrar testine tuttular,idrarımı kaba boşaltıktan sonra hemen ellerindeki ultrasyon cihazıyla göbeğimin altına baktılar ve idrar yolumda idrar kalmadığı anlaşıldı.1 hafta sonrada mesanemde idrar kalıp kalmadığına bakmak için penisime sonda takıp mesaneye ilaçlı su verdiler,sonra mesanemden bu sıvıyı
boşaltılar.Bu testlede mesanemde idrar kalmadığı anlaşıldı.yalnız ulturasyon cihazı ve sonda takılarak yapılan bu son iki testi ilk gittiğim hastaneler uygulamadı.onlar sadece elektronik idrar kabı testi yaptılar.
Sonuç olarak doktorum ben de idrar yolu darlığı teşhisini koydu.bunu ameliyatla açarız dedi AMA bu darlığı açtığımız taktirde normal yolla çoçuk sahibi OLAMAYACAĞIMI söyledi,çünkü operasyondan sonra boşalma durumunda spermlerin %60-80 kadarının mesaneye kaçacağını ve ordanda idrarla atılacağını söyledi.Ben de ameliyattan vazgeçtim. ARKADAŞLAR MUTLAKA İYİ BİR DOKTORA GİDİN,MUTLAKA YUKARDA YAZDIĞIM SON İKİ TESTİDE YAPTIRIP,İDRAR YOLUNDA VE MESANE İDRAR KALIP KALMADIĞINI TEST EDİN.VE İDRAR DARLIĞI OLMAMIN SIK İDRARA GİTMEMDE SEBEP OLMADIĞINI SADECE İDRARIMIN TAZİĞİNİN AZ OLMASINA SEBEBİYET VERDİĞİNİ ANLADIM.SON İKİ TEST TEMİZ İSE AMELİYAT OLMANIZI TAVSİYE ETMEM.SIK İDRARA GİTMEMDE MESANEMİN SIK UYARILMASINDAN OLABİLECEĞİ
SONUCU ÇIKTI.

Merhabalar
herkese geçmiş olsun
Herkese ama özellikle OturanBoğa size bilgileri paylaştığınız için çok teşekkür ediyorum.

Yaklaşık bir ay kadar önce idrar hızında bir azalma olduğunu fark ettim ve doktora gittim üretra darlığı teşhisi koydu ve lazer yöntemiyle ameliyat olmam gerektiğini söyledi.O günden bu yana araştırıyorum ve ameliyatın çare olmadığını anladım.
Formu ilk sayfasından itibaren sonuna kadar okudum ilk günlerde yazan kişilerden yakın zamanda olumlu yada olumsuz bir haber yok. Eğer okuyan arkadaşlar var ise onların durumlarını öğrenmemiz çok faydalı olacaktır diye düşünüyorum.

OturanBoğa sizden ricam eğer bu sorunla ilgili çözüm bulmuş kişilerin telefonları veya başka iletişim bilgileri var ise paylaşmanızdir.Ben iki haftadır bitkisel yöntemleri araştırıyorum ve bir kür denemeye başladım eğer faydasını görürsem mutlaka bilgilendiririm
Allah tüm hastalara şifa versin

nerhaba bulent bey ve diger arkadaalar

Merhaba Bülent bey
Öncelikle yardimlariniz ve bilgi paylasiminiz icin cok tesekkur ederim.
Benim herhangi bir fiziki engelim yok.Daha once gecirdigim bir kaza tramvada yok.Baya senedir idrarimda yanma problemim vardi aldiris etmedim hayatimi olumsuz etkilemedigi icin.
3 ay once doktora gitmeye karar verdim her gittigim doktor antibiyotik verdi gonderdi en son bakirkoy devlet hastanesine gittim oda tam ilac verip yollayacakti iseme testi istedi ve o yikildigim an uretra darligi ortalama hiz 9 maksimum hiz 12 cikti
bu arada idrar tahlilim sadece 15 lokosit
idrar kulturunde ureme olmadi
meni kulturunde ureme olmadi
uriner sistem usg bobrekler temiz
mesanede idrar kalmadi
mesane duvarinda haifif arti enfeksiyona bagli
Idrar hizim dusuk ama zorlanmiyorum sik idrara cikmiyorum gece idrara cikmiyorum
gunde yaklasik 3 lt su tuketiyorum
yasim 29 internetten arastirdikca kafayi yicek gibi ooluyorum
resmen hayata kustum benim rahatsizligim ya dogustan yada enfeksiyondan muhtemelen bu olay beni dugun arefesinde bunalima soktu
sistitkopi yada baska islem yaptirmadim sadece iseme testi yaptirdim dugunum olacak nasipse dugunden sonra dusunuyorum benimle ilgili dusuncelerini paylasirsan cok mutlu olurum
saygilar

LEVANTKA: öncelikle geçmiş olsun uyguladığın bitkisel kür hakkında yazarmısın bitkiler neler mesala ayrık otu varmı bende araştırmalara devam ediyom laser küçük darlıklara faydalı olduğunu duydum benim darlığım da küçü birde açık amaliyat yapan doktor var istanbulda kadıköy hastanesinde ismi coşkun şahin internetten araştırabilirsin yazılarını okuduğum uroloji doktorlarının birleştikleri tek nokta açık amaliyatın daha faydalı olduğu benim idrar akım hızı çok düşük yanma ve kanamada yapıyır darlık küçük noktada ama idrarı engelliyor. bende soğuk bıçak amaliyatı oldum faydası olmadı şimdi laser deneyeceğim olmassa açık amaliyata karar veririmdiye düşünüyorum (cem selçuk) diye biri çanakkalede açık oldu formda bakabilirsiniz ama 5 aydır yazı yazmıyor amaliyat doktorlarının ismi var birde çanakkaledeki o doktorları arayıp hastanın nasıl olduğunu soracağım ii olmuşsa burda paylaşırım arkadaşlar en ufak bilgileri dahi paylaşalım birbirimize yardımcı olmak için iyi günler..

iletişim 541 288 45 40
yusuf

Arkadaşlar, üretra darlığı denildiğinde hemen panik yapmayın! Özellikle her gün 5-6 defa TAK yapmak zorunda olanlar için bu tür darlıkla can sıkıcıdır ama kendisi işeyebilen kişilerde öyle büyük dertlere neden olmaz darlık.

Üretral darlık için önerdiğim ilk yöntem her zaman şudur: http://www.engelliler.biz/forum/sag...in-deliksiz-dilatasyon-kateter-kullanimi.html

Bu dilatasyon yöntemi ile üretradaki darlık genişletilebilir. Bu yöntemi kür halinde uygulamak lazım. Darlık hissedilmeye başlandığında günde bir defa olacak şekilde yapmaya başlamak, daha sonra bu süreyi uzatmak lazım.
Kulağa zor gelse de bu yöntem en az yorucu yöntemdir...

görmeç : üretral darlık ile senin sık idrara gitmen farklı bence sende idrara kalmamış sende idrar kalsa ya prostatla alakalı olur yada üretra darlığı ile alakalı olurdu senin ki bence dediğin gibi mesane yada prostat ın erken uyarması sonucu sık idrara çıkıyon ağrın falanda yoksa başka sorun yoktur galiba geçmiş olsun

Yusuf Bey merhaba

Hazenbal,civan perçemi ve biberiye karışımı kullanmaya başladım 4 gün kadar kullandım şimdilik bir faydası olmadı 1 ay kadar devam etmemi istediler.Başka bir karışım daha tavsiye ettiler onu kullanacağım fayda görürsem mutlaka bilgi veririm.Ayrık otunu internette bazı bitki uzmanları tavsiye ediyorlar ama denemedim.Bu karışımdan sonra ondanda denemeyi düşünüyorum(siz denedinizmi).Haftaya başka bir doktora daha gideceğim onun yorumlarınıda paylaşırım.Yani şimdilik problem devam ediyor.Gelişme olursa bilgi verirseniz sevinirim.
Geçmiş olsun

Bülent Bey merhaba(Oturan boğa) geçmişte tedavi olanlardan ve iyileşenlerden bilgi alabilirmiyiz. yardımcı olabilirmisiniz.

yok denemedim (ayrık otunu ) bilmiyorum ama bizim rahatsızlıklar sanki cerrahi müdahale gerektiren rahatsızlık gibi görünüyor çünkü doku içe doğru kanalı kapatıyo mesela (kis) falan olsa faydası olur bitkilerin LEVENTKA sen kayseridesin holyum laser varmı kayseride bi araştırısan birde senin darlık mesafesi uzunmu kısa mı internette holyum laser amaliyatı var izleyebilirsin sanki soğuk bıçakla yapılan amaliyuata göre daha kolay ve düzgün bir amaliyat haberlerini bekliyorum by

arkadaşlar bende bu rahatsızlığa yakalınınca internete üretra darlığı yazınca ilk karşıma çıkan bu site sayesinde bir çok şeyi öğrendim. hepsinden çok şükretmeyi öğrettim. benim yaşadıklarımın misli mislini yaşayan arkadaşlar olduğunu ve çektikleri zorlukları okudum. Rabbim herkese acil şifalar versin.

ben 2 defa kapalı ameliliyat oldum soğuk bıçakla. herkes gibi hiçbir fayda görmedim.
doktorum üreplasti olmam gerektiğini söyledi ve doktor tavsiye etti. ama bu site sayesinde bu ameliyatında çoğu kez hüsranla sonuçlanabileceğini okudum ve daha çok araştırmaya karar verdim.
bu arada ben hiç tak çek sonda yapmadım. ameliyat olduktan 2 ay sonra tıkanıklık başladı ve doktora gittiğimde dilatasyon yaptı ve gene tıkanması halinde ameliyatı tekrarlamamız gerektiğini söyledi. ben de bu arada hayata tutunmak için alternatif tedaviler aramaya başladım. bitkisel ürünler ama fayda etmedi ve artık hiç idrar yapamaz hale gelip 2. kez ameliyat oldum. o da 3 ay gibi sürdü rahatlık ve gene doktora gittim bana tak çek sonda taktı 8 numaraya kadar düşmüştü. kesinlikle ameliyat olmam gerektiğini söyledi.
ama olamazdım hem kardeşimin düğünü hem de katılmam gerekli iş ile alakalı kurs vardı. öyle devam ettmeye karar verdim tak çek sondadan korkuyordum çünkü benim rahatsızlığım yanlış bir sonda uygulamasından olmuştu.
bu sefer tamamen tesadüfü bir macun karışımı denedim. kullandığım işe yaramayan macun bitmişti. aktar muadili dediği ama içeriği pekde benzemeyen bir macun verdi. doktorun yaptığı tak çek sondadan sonra idrarla birlikte kan pıhtısı atıyordum ve bazende idrar sonunda kan geliyordu. geçici diye önemsemedim. ama sürekli devam etti ve beklediğim kabusum kapanma da gelmedi. sonra bunu kullandığım macuna yordum. sonra o macun bitti ve o macunu temin edemediğimden ilk macuna geri döndüm. ve gene sıkıntılarım başladı. tıkanma olamaya, ıkınma seanslarım ,15 dk süren tuvalet nöbetlerim geri döndü. başka aktara gittim çaresiz önceki macunun boş kutusunu saklıyordum içindekileri gösterdim adam bana elinde öyle macun olmadığını söyledi ama etken maddesi olan kırkilit otunu verebileceğini söyledi ve bende onu kullanmaya başladım . kaynamış suda kırkilit otu mısır püskülü ve melisa 5 dakika bekletip içiyordum ve tekrar pıhtı atmalarım başladı kan gelmeler başladı. ve idrarım açıldı. bende pek ihtimal vermiyordum ama açıldı.
acaba tesadüf mü diye uzun süre kullandım ama şuan ameliyat üzerinden 6 ay geçti ve şükür iyiyim ama tabi 8 derecelik sonda belki biraz daha fazla genişliğinde idararımı yapabiliyorum yani en azından ilerlemeyi durdurdum, belki de bir nebze açtım darlığı.

tabi bu sadece benim üzerimde denenmiş olumlu sonuç alınmış bir karışım ayrık otunu bende denedim ilk ameliyatımdan sonra işe yaramadı bende ayrık otu ile birlikte kereviz tohumu etken maddesi olan içinde değişik bitkiler olan (bunlardan bir taneside kırkılıt otu) bir macun denedim ve çok fazla işe yaramadı. 5 ay sonra 2. ameliyatımı oldum. belkide beni 5 ay idare ettiren o macunun içinde olan eser miktardaki kırkilit otuydu.
şimdi kırkilit mısır püskülü ve melisa karışımı çay içiyorum ve şükür Allah'ıma mutluyum bir sorun gözükmüyor. bir de çayın yanında eski macunumuda yiyorum kereviz tohumlu olan o bitsin kırkilit etken maddeli macuna döneceğim.
bana doktorun tak çek sonda yaptıktan sonra kesin ameliyat olman lazım diyeli 3 ay geçti ve iyi yönde iyileşmeler var bende şimdiik işe yaradı inşallah size de faydası olur

slm gokhan kardeş geçmiş olsun bu karışım paket sallama çay şeklindemi yada ismini yazarsan sevinirim geçmiş olsun

bitki çayı paket değil paket olan macun onun ismini akşam eve geçince yazayım bitkisel karışım aktardan aldığım kırkkilit otu melisa çayı ve mısır püskülü karışımı kaynamış suya 5 dk atıp içebilirsiniz ben günde 2 defa içiyorum inşallah sizde de işe yarar

Son düzenleme:
selM rkadaşım .öcelikle geçmiş olsun.
ben böbrek nakli oldum sonrasında nakil böbregin üreteri daraldı...böbrege kateter takıp filim çelildi ve balonla şişirilip açılmaya çalışıldı...ve üretere stent takıldı...tabi bu arada idarım bi kaç ay üreterden sondaya baglandı...sonrasında üreter gene açılamadı...tekrar ameliyat oldum sol böregimin üreterini nakil böregime bagladılar...su anda iyiyim...tabi bu süreçte böbregim biraz yıprandı....ameliyat sonrası 15 gün sonda takılı durum...ama balon yöntemiyle açılma olasılıgı oldukça fazla..

Üst Alt