Merhaba arkadaşlar,
Daha önce 4 kere kapalı ameliyat oldum ve 1 seneden fazla kendi kendime dilatasyon yaptım. Ameliyatlardan sonra eğer dilatasyon yapmazsam
2-3 sonra tekrar daralma meydana geliyordu.
Her ne kadar internette açık ameliyat hakkında çok fazla hasta geri dönüşü olmasada gözümü kararttım ve bundan bir 7-8 ay önce
Fatih Üniversitesi Hastanesinde Prof.Dr. Coşkun Şahin'e açık ameliyat oldum. Şuana kadar hiçbir sıkıntım olmadı.
Ameliyat sonrası 3 hafta sonda takılı kaldı. Hijyene dikkat ettiğim(bu çok önemli) için dikişler konusunda herhangi bir sıkıntım olmadı.
10 seneyi aşkındır bu hastalıkla uğraştığım için ameliyat sonrası olacak 1 aylık bir sıkıntı katlanılabilir gözüktü gözüme
Doktorum Coşkun bey bu ameliyata karar vermemde çok yardımcı oldu bana. Kolay bir karar değil sonuçta...
Ancak kendisi bu
ameliyatı (üretroplasti) sürekli yaptığı ve başarı oranı yüksek olduğu için içim çok rahat girdim ameliyata...
Sonuç olarak her ameliyatın riski var tabi ama düşününce ömrüm boyunca senede 3-4 sefer kapalı ameliyat olmak ve sürekli narkoz almak
çok daha riskli geldi bana
Açık ameliyatla iyileşebilecek hastaların dilatasyonla idare etmeside bence çok riskli. Bu işlem sırasında kişi kendi üretrasına
bir zarar verebilir ve daha sonra açık ameliyat istediği zaman bu ameliyatı daha da zorlaştırabilir.
Bu arada benim ameliyatım uç uca birleştirme yöntemiyle oldu.
Dediğim gibi şimdilik iyiyim. Arada hız testi(üroflowmetri) yaptırıyorum ve sonuçlarıda yıllardır göremediğim sonuçlar...
(ameliyat öncesi ortalama akım hızı : 3ml/s şuandaki değer: 16ml/s)
İlerleyen zamanlarda hastalığımla ilgili gelişmeleri buraya yazmaya çalışırım.
Herkese sağlıklı günler,
İLKER