Arkadaşlar Merhaba,
Bende de son yapılan üroflow testinden sonra üretra teşhisi kondu (Yaşım 42 ve bu sorunu 6-7 yıldır ama artan bir şekilde yaşıyorum).
Şu anda ortalama akım hızı 3,5 ml/sn ve mesanede idrar kalıyor. Haliyle sık idrara gitme, tazyiksiz idrar yapma, az su içince idrarda yanma ve sürekli idrar yapma hissim var (bunun bir kısmı da psikolojik sanırım).
Doktor soğuk kesim kapalı ameliyat olmam gerektiğini, eğer bir müdahale olmaz ise ilerde tamamen kapanabileceğini ve kamera ile ilerlerken yön bulmada sıkıntı olacağından yalancı idrar yolu veya küçük yaralanmalara sebep olabileceğini ve ayrıca zamanla reflü sebebi ile böbreklere zarar gelebileceğinden bahsetti.
Ben şu an işeyebiliyorum ama tazyik düşük ve çok sık idrar gitme durumum var, bunların dışında sorun yok.
Eğer tamamen kapanma ve böbreklere sirayet gibi riskler olmasa hayatımı bu şekilde idame edebilirim ama bu riskler cidden çok tehlikeli ve bir karar vermem gerekiyor.
Hayatımda hiç, sonda ve katater kullanmadım.
Son 4 gündür bu sorunla ilgili okuyorum ve bilgilerim henüz çok taze ama yaşadığım sorunu prostatip sanarak çok kez doktora gitmişliğim var.
Tabi onlarda antibiyotik verip gönderiyorlardı ama son testde akım düz bir çizgi çıkınca durumda netleşmiş oldu.
Tüm sayfaları okudum ve belli ki fazla alternatif yok.
Doktoruma aklımdaki soruları sordum; bana söylediği, önce sistoskopi yapalım ve darlığın durumuna göre karar verelim.
Tecrübesine göre küçük darlıklarda soğuk kesimin faydalığı olduğu - bir çok hastasının sorununun tek seferde çözüldüğü.
Son durum itibari ile sorum şu olacak; sizce sistoskopi yaptırmalı mıyım (sanırım bu bile bir risk).
Şimdiden herkese acil şifalar diliyorum...