Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Üretra darlığı sorunu yaşayan var mı?

Merhaba. Abi sistoskopi gitmeyince sonda hiç gitmez dedi o bundan daha kalın dedi. Sonuç olarak şu an evdeyim. Hemen ameliyatla keselim dedi ben uzak durdum son anda caydim.

Ayrıca şunu da sordum dr a sabit sonda ile yeni yol yaptirabilirmiyiz dedim. Önce kesmemiz lazım dedi sonra yeni yol olur dedi. Tekrarlar mi diye sordum garanti veremem dedi.

Ben bu darlığını bobreklerim den taş aldırırken kataterlerin veya sonda ların yan etkisi ile oluşmuş olacağını düşünüyorum.

kaderimsee çekerim..

E şu anda mesane nasıl boşalıyor?

Bugüne dek tıraşlama yapılıp da kısa sürede nüksetmeyen hiç kimseyi duymadım! Bence çok çok fululi bir uygulama. Aşırı zaruri ve acil değilse, töbe uzak durmak lazım

Abi normal iseyebiliyorum. Fakat bazen yagmurlama gibi ve yanma oluyor. zaten forumda okuduklarimdan dolayı olmadım ameliyat.

Sonunda kadar beklemem mi lazım ameliyat için?

Bu malzemeyi nerden temin edebilirim ve kaç tl acaba?

Tmm buldum nerden temin edeceğimi. Çok teşekkür ederim bülent abi saygılar.

[FONT=sans-serif]Öncelikle merhaba ismim faruk 3 aydır üretra darlıgına dusmus ve neyapıcagını bılmıyen bir bireyim burda deneyimli abilerim ve kardeşlerim oldugunu gordum ve sorunumu yazmak ıstedım ;[/FONT]

[FONT=sans-serif]Bundan 3 ay önce hpv denilen virüsün penisimin etrafında cıktıgını fark ettım ve hemen hastaneye gittim 3 -4 adet et beni tarzındaki virüsü yaktırdım ve eve geri döndüm bir kac gün içinde idrarımı yaparken yanmalar basladı ve üretramın içinde 1 cm derınınde bı et benı daha fark ettım tekrar hastaneye gittim ürologum benı dermotolojının bu ısı cozucegını soyledı dermotolojıdekı doktor bakırkalay karısımı bı cubuk yardımıyla ordakı et parcasını yaktı ve 1 ay sonra o bolgede gozle gorulur bıcımde darlık olustu ilk önce doktora gıtmek ıstemedım gecer dıye dusundum takı idrarımı ıgne delıgı kadar bıyerden yapana kadar artık ıdrarımı nerdeyse yapamıyodum ve 4 gun once kapalı amelıyat oldum 2 gun hastahanede sonda takılı olarak yattım doktorum 1 hafta sonra ampul verıcem ve kendın genısletme yapıcaksın dedı bu evdekı ıkıncı gunum ve sankı yıne bı daralma varmıs gıbı hıssedıyorum yıne damlamalar oluyo sizce bu normalmı? 1 cm derılıgındekı bı darlıgın ıyılesmeme durumu olabılırmı? internal üretrotomi ile hiçmi düzelen bi darlık maduru yok bunları cok merak edıyorum cevaplarınız ıcın sımdıden tesekkur ederım[/FONT]

@farukch

Darlık bi anda oluşan bir şey değildir çoğu zaman. Eğer bir anda darlık oluşmuşsa, oluşmasına neden olan koşullar ortadan kalktığında yine darlık düzelir diye umulabilir. Onun için hpv'ye dair tedavi sonucu veya enfeksiyon varsa antibiyotik tedavisi sonrası bir düzelme olabilir...

Darlığın tıraşlanması hiç bir zaman kalıcı bir fayda sağlamaz. Açık ameliyat olmak, mümkünse dar bölgeyi by-pass eden bir yöntem uygulamak, bunlar mümkün değilse bir üstteki mesajımda aktardığım gibi dilatayon sonda ile TAK yaparak dar bölgeyi geniş tutmaya çalışmak fayda sağlar.

En çok merak ettiğim dilatasyonu kendim yapabilirmiyim.

Konu ile ilgili li ki okudum ama yapamam gibi hissediyorum. Ya daha fazla zarar verirsem?

kaderimsee çekerim..

Kendin yapabilirsin tabii. Hepimiz her gün defalarca TAK yapıyoruz... Başta insana zor gelir, can sıkıcı olur, ama zamanla alışırsın. Hele omurilik felçlilerde his olmadığı için, çok çok kolay bir işlemdir.

OturanBoğa
Oncelikle merhaba birkac gun once uretra darligi nedeniyle operasyon gecirsim. 15 gunluk bir sabit sonda taktilar. Ve sormak istedigim birkac soru var.
1. Sonda sayesinde idaririm bosaliyor ama cogu zaman tuvalete cikma ihtiyatim varmis gibi hissediyorum bu normal mi ?
2. Buyuk abdestim geldiginde yaparken sanki on taraftanda birsey cikmaya calisiyor gibi oluyor ve canim aciyor. Bu sirada penisimin ucundan kan gelebiliyor. Buyuk abdestimi yapmami kolaylastiricak bir yontem varmi veya boyle olmasini bir zarari varmi ?
3. Ve son sorum sonda takili iken peniste serrtlesmenin bir zarari varmi ? Ozellikle bu nedenle geceleri uykumdan uyaniyorum hafif serlesmeye baslamis bir penis ve ufak bir aciyla karsilasiyorum. Bunlar normal seylermi yardimci olursaniz cok sevinirim

Merhaba Batuhan penis idrar çıkış yerini devamlı temizle ve orada kan kurumasın çorba iç devamlı büyük abdestte çıkma fazla diye iç diyorum kuru yiyip kabız olunca daha kötü oluyor sonda takılı iken idrar gelir gibi olması normal yanma normal büyük abdest yaparken kendini zorlama kanaman olur sondan hastanede ne tarafta tuttunsa evdede otarafta tut OturanBoğa abimizde bilgi verir sana geçmiş olsun batuhan320

batuhan320

1- Sabit sonda idrar hissi verir. Ayrıca işlem esnasında üretra yorulduğu için mesaneyi kasılma yönünde tetikleyebilir. Normaldir. Sondayı çıkarttıktan 3 gün sonra geçecektir.

2- Sonda takılıyken bu da olabilir. Çok dert etme. Daha yumuşak beslen ve tuvalette zorlanmamaya çalış.

3- Bu da kaçınılmaz. İdare etmeye çalışın.

Nasıl bir yöntemle üretradaki darlığı açtılar?

OturanBoğa

Tekrar merhaba bu gun sondam cikti ilk idarimi yaparken biraz agri oldu ve birkac damla kan geldi fakat sonrasinda hersey normale dondu. Su an cok iyiyim 4-5 aydir nasil bir his oldugunu unutmusum. Ameliyati kamera ile girerek soguk bicak yardimi ile yaptilar. Doktorum tekrarlama ihtimali oldugunu soyledi ama umarim tekrarlamaz. Tekrarlamamasi icin alabilecegim onlemler varsa yardimci olurmusunuz simdiden tesekkurler.

Herkese iyi akşamlar bugün bi abi ile tanıştım onun üretra darlık sorunundan ameliyat olmuş 2 ay sonra ise yine yanmalar başlamış arkadaşı ona demiş yaban mersinini sabahları su bardağına koy sıcak suyu ekle 5 dakka beklet iç ve meraininide ye demiş her sabah uygula idrar yolu enfeksiyonları atıyor daralmayı 8 ay uzatıyor ben denedim oldu demiş ameliyat olmasamda kurtarırdı demiş bu abi denemiş darlık ameliyatı olalı 1 sene oldu diyo çok az azalma var diyo tanzikli idrarım geliyor diyor duyan kullanan varmı acaba

Hazeyin

Yaban mersini mesane enfeksiyonları için kullanılan bir bitkidir. Üretral darlığa dair bir etkisi olabileceğini sanmam. Ama bir zararı da olmayacaktır. Deneyin derim.

Anladım abi çok sağ ol teşekkür ederim peki abi bu darlık problemi komple ortadan kaldırmak için açık ameliyat mı olması gerek bu ameliyat için yaş kaç olması gerek bilgin var mı abi benim yaşım 29 Bir de daha evleneli bir sene oldu açık ameliyat olursam ilerde çocuk yapma ihtimalin de sıkıntı olur mu bilgin var mı abi okudun mu bir yerden

Şimdiden yardımın için çok sağ ol abi hayırlı akşamlar
OturanBoğa

Hazeyin

Bildiğim tek yöntem açık ameliyatla darlığın bi şekilde by-pass edilmesi.

Bu ameliyat için yaş şartı var mı, bilmiyorum.

Bu ameliyatın çocuk ile alakası olması mümkün değil. Değil mi MeTePe

Bu ameliyatın çocuk ile alakası olması mümkün değil. Değil mi

Çocukla pek alakası yok. Tek olasılık ameliyat sonrası komplikasyonlara bağlı seminifer kanalların tıkanması gibi sorun yaşanabilir ki, bunu çok çeşitli yöntemlerle aşmak mümkün.

OturanBoğa
Tekrardan merhaba ameliyat olali 1 aydan biraz fazla oldu ve 1 hafta oncesine kadar hersey mukemmeldi.
Su an idrarimi normal bir sekilde yapmama ragmen idraririm geldigini eskisi gibi hissedemiyorum cok hafif bir his ve birazda agri oluyo boyle hissettigim zaman tuvalete cikiyorum ve normal bir sekilde idraririmi yapabiliyorum bunu sebebi ne olabilir ?

Üretra darlığından dolayı kapalı ameliyat oldum.(balonla dilatasyon yapıldı). Ameliyat sonrası doktor tak sonda kullanmamı önerdi. 8 aydır falan haftada bir iki kere 18f kendinden jelli sonda kullandım. (Homecath plusve hislip plus markalar kullandım).Son 1 aydır Darlık olan bölgeyi geçip mesaneye ulaşamıyorum. Doktorla görüştüm 16f sondaya geçecem.

Not: eğer idrarınızı kendiniz yapabiliyorsanız yani tek sıkıntınız üretra darlığıysa dilatasyon sondasını tavsiye ederim: http://www.engelliler.biz/forum/sag...latasyon-kateter-kullanimi-2.html#post1734551

İlk etapta açık ameliyatı doktor bana önermemişti. İlerde çocuk sahibi olmak istersin heralde falan demişti. Ben bu laftan açık ameliyatın çocuk için engel olacağını anladım ama yinede birkaç uzman doktora daha sormak lazım.

Merhaba arkadaşlar.

İnternette görüp hemen üye oldum siteye.

Benim sorunum bundan yaklaşık 2 hafta önce başladı. Önce yanma başladı idrar yaparken. Bazı tavsiyeler alıp bol su içtim aynı gün sık tuvalete çıktım haliyle yanma azaldı hatta geçti gibiydi. Ama 1-2 gün sonra idrarımda azalma oldu çatallı ve ip şeklinde yapabiliyorum son 1 haftadır ve yanmada yeniden başladı. Herhangi bir sık idrara çıkma ağrı sızı yok. Sadece idrar yaparken sıkıntı var.

Birde penisimin ucunda hafif kabuk gibi bir şeyler oluştu ve buda yapışmaya neden oluyor. 1-2 saatte sürekli yapışıyor. Elle müdahele etmem gerekiyor biraz da sıcak su yardımıyla hemen açılıyor. Ama sürekli tekrarlıyor. Bu neden olabilir sizce.

Henüz doktora gitmedim ama önümüzdeki hafta gideceğim mecburen.

Bende var ameliyat oluyor Sun tekrarlıyor tekrar darlık hissettiğin de gidiyorsun metal aletlerle açıyorlar yani ilk 6 ay ayda bir kesin.

Arkadaşlar Merhaba,

Bende de son yapılan üroflow testinden sonra üretra teşhisi kondu (Yaşım 42 ve bu sorunu 6-7 yıldır ama artan bir şekilde yaşıyorum).
Şu anda ortalama akım hızı 3,5 ml/sn ve mesanede idrar kalıyor. Haliyle sık idrara gitme, tazyiksiz idrar yapma, az su içince idrarda yanma ve sürekli idrar yapma hissim var (bunun bir kısmı da psikolojik sanırım).

Doktor soğuk kesim kapalı ameliyat olmam gerektiğini, eğer bir müdahale olmaz ise ilerde tamamen kapanabileceğini ve kamera ile ilerlerken yön bulmada sıkıntı olacağından yalancı idrar yolu veya küçük yaralanmalara sebep olabileceğini ve ayrıca zamanla reflü sebebi ile böbreklere zarar gelebileceğinden bahsetti.

Ben şu an işeyebiliyorum ama tazyik düşük ve çok sık idrar gitme durumum var, bunların dışında sorun yok.
Eğer tamamen kapanma ve böbreklere sirayet gibi riskler olmasa hayatımı bu şekilde idame edebilirim ama bu riskler cidden çok tehlikeli ve bir karar vermem gerekiyor.

Hayatımda hiç, sonda ve katater kullanmadım.
Son 4 gündür bu sorunla ilgili okuyorum ve bilgilerim henüz çok taze ama yaşadığım sorunu prostatip sanarak çok kez doktora gitmişliğim var.
Tabi onlarda antibiyotik verip gönderiyorlardı ama son testde akım düz bir çizgi çıkınca durumda netleşmiş oldu.
Tüm sayfaları okudum ve belli ki fazla alternatif yok.
Doktoruma aklımdaki soruları sordum; bana söylediği, önce sistoskopi yapalım ve darlığın durumuna göre karar verelim.
Tecrübesine göre küçük darlıklarda soğuk kesimin faydalığı olduğu - bir çok hastasının sorununun tek seferde çözüldüğü.
Son durum itibari ile sorum şu olacak; sizce sistoskopi yaptırmalı mıyım (sanırım bu bile bir risk).

Şimdiden herkese acil şifalar diliyorum...

çözümvarmı

Doktor söz söylemişken benim görüş yazmam doğru olmayabilir, ama ben olsam traşlama işleminden önce dilatasyon yöntemi ile darlığı ortadan kaldırmaya çalışırdım. Üretraya bir kez bıçak değdikten sonra artık kolay kolay iflah olmuyor. Buna mecbur kalmadan önce dilatasyon işlemini denemekte fayda var:

http://www.engelliler.biz/forum/sag...in-deliksiz-dilatasyon-kateter-kullanimi.html (başlıkta Tamam arkadaşımızın deneyimlerini paylaştığı mesajları da mutlaka okuyun)

Sayın OturanBoğa,

Öncelikle ilginiz ve nazik cevabınız için çok teşekkürler.
Ben de okudukça ne kadar haklı olduğunuzu görüyorum.
Aslında bu çözümden Doktoruma bahsettim ama pek oralı olmadı.
Bu arada ben doktoruma Alfa bloker ilaçlar işe yarar mı diye sordum, kendisi bu ilaçlar sadece prostat kaynaklı darlıklarda etkili olacağını söyledi.
Ben babama ait Xatral ilacından çok önceleri kafama göre birkaç tane kullandığıme işememi rahatlattığını hatırlıyorum.
ama sürekli kullanmak gerektiğini okuyunca bırakmıştım.
Belkide bende iyi huylu prostat büyümesi vardır.
Belirtileri üretra darlığı ile aynı. bugün ilacı alıp kullanacağım.
İnşallah düşündüğüm gibidir.
Eğer faydalı olmaz ise; sizce sistoskopi ile sadece ne var ne yok diye bir bakılsa sorun olur mu?
en azından darlığın durumunu daha net öğrenmiş olurum.
sonrası için iyi olur mu?

Tekrar ve tekrar teşekkürlerimi sunarım.

Yorumunu yazarsanız çok memnun olurum.

Saygılarımla....

Üst Alt