Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Üretra darlığı sorunu yaşayan var mı?

yadiyaren
100 ml çok fazla. TAK'a rağmen neden boşalamıyor mesane?

myvsc
Tıraşlama işlemi bir süre sonra darlığın nüksetmesine mani olmuyor maalesef. Bence TAK ya da dilatasyon uygulaması çok yararlı olur.

serhat0505
Geçmiş olsun. Bol su içip sık mesaneyi boşaltın ki üretra daralmaya fırsat bulamasın.

Valla abi sonda takili duruyo yarin gidecez cikarmaya
Bu 2. Ameliyatim insallah nuksetmez

Bu Traşlamanın bi sonu yok Gerçekten Berbat bi Durum. 1 Yılda 2 kez Traşlama yapıldı yine nüksetti artık darlığın oldugu yerden kestirip oradan yapmayı düşünüyorum aynı eskisi gibi o delikten yapacagım kapattırdıgıma bin pişmanım artık dayanamıyorum sürekli ameliyat sürekli traşlama

Birde Sadece bu hastalıkla ilgilenen Doktor Tavsiyesi Varmı.? Şehir önemli degil Her yere giderim.

Geçmiş olsun,
ben de 2. ameliyatımı oldum pazartesi günü, sonda cumartesi çıkacak.
umarım bir daha yaşamayız bu sıkıntıyı.
@OturanBoğa doktorumla paylaşacağım önerilerinizi.

27 mart günü 2. kapalı üretra darlığı ameliyatımı oldum. Tam 1 yıl var 2 ameliyatım arasında. İlk ameliyatımdan sonra darlıklar tekrar nüksetti.
İkisi de aynı noktada tekrar ortaya çıktı. 1.cisi penis ucuna yakın bir bölgede, diğeri prostatın hemen önünde sfinkter kasına çok yakın bir noktada. Bu kez genel anestezi yapıldı dolayısıyla ameliyatı canlı olarak takip edemedim.
Doktorumun belirttiğine göre bu sefer kanalı oldukça geniş traşlamış. Sfinkter kasına yakın olan darlığa ise oldukça dikkatli bir şekilde müdahale ederek temizleyebilmiş. Sfinkter kası idrarı tutmamıza yarayan kas bölgesiymiş dolayısıyla bu bölgenin alacağı bir zarar idrar tutamamaya neden olabiliyormuş.
Maalesef Mesanem trabeküle görülmüş. Yani mesanem darlığın yarattığı basıncı en aza indirgemek için kendini katmanlı bir şekilde kaplamış. Bundan sonraki süreci daha dikkatli takip etmezsem ileriki yaşlarımda mesanemle çok uğraşabileceğimi belirtti doktorum. Önümüzdeki süreçte en ufak bir daralma hissettiğimde dilatasyon için gelmemi önerdi. Yaşım genç olduğundan ve henüz çocuk sahibi olmadığımızdan, diğer operasyon tekniklerini şimdilik önermediğini belirtti.
Antibiyotik ve ağrı kesici ile istirahat ediyorum. 0,6mmlik balonlu sonda takılı, idrar torbasına bağlı olarak.
İdrar torbası dolmaya yaklaştıkça mesane basıncından biraz ağrılarım oluyor, kanamam yok. İdrar temiz renginde.

Geçtiğimiz Cumartesi günü sondam çıkarıldı.
Sonda çıkarıldıktan sonra kanamam oldu.
İdrar akış hızım çok iyi durumda. İdrar sonrası yara kanamaları azalarak sürüyor.
Şimdilik herşey yolunda.
Doktorum en ufak bir akış azlığında tekrar görüşmemizi tavsiye etti.
Umarım önümüzdeki süreci sıkıntısız ve tekrarlama olmadan atlatabilirim.
Youtube'da üretra darlığı ile ilgili bir kanal açtım. Hastalıkla ilgili deneyimlerimi paylaşmayı planlıyorum.
Ameliyat öncesi idrar akış hızımı ve ameliyat sonrası idrar akış hızımı gösteren bir video yükledim merak edenler için

(videoda gerekli görülen yerler mozaiklenmiş olsa da bazı hassasiyetlere sahip izleyiciler için rahatsız edici olabilir)

görüşmek üzere.

Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba,
Foruma biraz önce üye oldum
Üretra darlığı ile ilgili yazıların tümünü okudum ve gerçekten çok işime yaradı. Bir çoğunuzun bazı ben doktorum diyen kişilerden daha bilgili ve tecrübeli olduğunuzdan eminim(En azından benim doktorumdan)
Ben 21/04/2017 tarihinde ön çapraz bağ kopması ve menisküs yırtılması nedeniyle ameliyat oldum. Ameliyat sonrası idrar yapmamam nedeniyle oluşan dayanılmaz sancı sonrasında sonda taktılar. Yaklaşık 15-16 saat sonra sondayı çıkardılar. Sonda çıktıktan sonra kanamalı ve yanmalı olarak tuvaletimi yaptım. İlk denemem damla damla ve etrafa saçılma şeklinde oldu. 2-3 denemeden sonra yanma dışında düzelse de bu kez Tazyikte problem yoktu ancak idrarım çok incelmişti. Servisteki hemşire normal olduğunu söyledi. 24/04/2017 tarihinde taburcu oldum bu süreye kadar tuvaletimde herhangi bir değişiklik olmadı. Çok yandığı zamanlarda tazyikli yapmıyorum. Zaman zaman tazyikte azalma da gözlemledim Ancak bol su içtiğimde yanmanın azaldığını , idrarın tazyikli olduğunu ve kanamanın olmadığını fark ettim.. ama suyu biraz azaltayım hafifte olsa tuvaletimi bitirdikten sonra pembe renkli akıntı oluyor ve yanma sebebiyle tazyikli yapamıyorum. 2 gün önce üroloji doktoruna gittim ve hiçbir tahlil yapmadan bana CİPRASİD 500 Mg verdi ve 2 güne bir şeyin kalmaz ama 5 gün içinde geçmezse yine gel demişti.. tabi bana tahlil bile yapmadan antibiyotik veren bir doktora artık güvenemem. Kendimce yapmış olduğum araştırmalar da tamamı olmasa bile tuvaletini yaparken acı ve yanma, sık tuvalete gitme, idrarı yaptıktan sonra damlama ve gece sık sık tuvalete gitme gibi üretra darlığı belirtilerinin bazılarını yaşıyorum.
Oturan Boğa 25/04/2014 tarihinde ki bir paylaşımında; bir kere sonda takmayla daralma olmaz demişsin.. bu biraz içime su serpti ama geçen 6 günlük sürede yada sadece enfeksiyon kaynaklı ise 2 günlük antibiyotik kullanımında birazda olsa rahatlama olması gerekmezmiydi? Bekleme sürem ne kadar olmalı?
Sistoskopi yaptırmadığımdan daralma varmı , varsa ne kadar büyüklükte bilmiyorum ama belirtilerini incelediğimde beni açıkçası korkuttu hatta psikolojim iyi değil..daha yeni ameliyat olmuş biriyim.
Yazılarınızda bahsettiğiniz TAK olayını ben yapamam gibi geliyor.. açık ameliyat dışındaki yöntemlerin sonuç vermediğinide forumdaki yazılardan öğrendim..
Açık ameliyatıda işin ehli kişilerle yapılması gerektiğini anladım. Hemen açık ameliyat kararı vermem doğru olur mu?
Enfeksiyon ve üretra daralması arasındaki en belirgin fark nedir?
Şimdilik aklıma gelen kafamı kurcalayan sorular bunlar.. bu rahatsızlığı yaşayarak tecrübe eden arkadaşlardan yardımcı olmalarını rica ediyorum… Herkese Allah acil şifaler versin…

OturanBoğa Abicim merhabalar, ben uzun zamandır sitede idrar yolu darlığı hakkında yazdığın yazıları takip eden biriyim. Ancak en sonunda üye olup sana yaşadığım sorun hakkında birkaç soru sormak istedim. Öncelikle herkese karşı sergilediğin yardımsever tavrın için gerçekten çok teşekkür ederim. Yorulmadan herkese cevap verebilmen çok güzel bir şey. Bunu görünce ben de bir soru sormak istedim. Bu soruya vereceğin cevaba göre benim rahatsızlığımın nedenini anlamış olacağım. Abicim ben yıllardır idrar yapma sıkıntısı çekiyorum, bazen özellikle de soğuklarda idrarım damla damla işeyebilecek şekle dönüyor, idrar yolum kasılıp spazm türü bir şey oluyor, bazense hızlanıyor ve sıkıntısız işeyebiliyorum. Bu beni o kadar kötü etkiledi ki, işimden gücümden olacak hale geldim. Bende göbek çevresinde ve belde de sürekli ağrılar oluyor. Bu ağrının sebebini kaç doktora gittiysem de tam olarak çözemedim ve en son tomografiyle baktıklarında sol böbrekte 5*3 taş çıktı. İdrar akım hızım da 2 ml/s olduğundan doktor idrar yolu darlığı tanısı koydu. Ancak işin tuhaf tarafı bende ağrılar genelde sağ tarafta oluyor. Bu nedenle mesanemde ya da idrar kanalımda da ultrasonda görünmeyen bir taş olduğunu düşünüyorum. Şimdi iki sorum olacak:

1-) İdrar yolu darlığı sürekli devam eden bir şey değil midir mantıksal olarak? Sonuçta darlık varsa bir düzelip bir sıkıntı olması biraz garip bir durum gibi geliyor. Acaba taş orayı tıkıyor ve bazen taş basınçtan dolayı hareketlenince rahat işiyor olabilir miyim? Sizdeki durum nasıldı hep var mıydı sorun yoksa bazen düzeliyor muydu?

2-) Taşların ultrasonda görünmemesi mümkün mü? Görünmeyen bir taşın olma ihtimali var mıdır?

Şimdiden cevabın için teşekkür eder, iyi günler dilerim.

sercanakkale

Birkaç günde antibiyotik kendini belli eder ama esas 7 günlük kullanımda etkili olur.

Darlığın giderilmesi için ameliyat düşünmeden önce 10 gün sabit sonda kullanmanı öneririm. Üretranın dinlenmesini ve genişlemesi için mutlaka faydası olur. Bunu dene, eğer fayda sağlarsan, o zaman sonrasında da haftada birkaç kez dilatasyon amaçlı TAK yaparsın ve ameliyata gerek kalmadan süreci atlatırsın

myloo

Üretra darlığı sürekli bir durum olsa da üşütme, enfeksiyon gibi etkenlerle bazen kendini daha çok belli eder bazense daha etkisiz kalır. Üst paragrafta yazdığım gibi sen de on gün sabit sonda taktırıp duruma bir bakabilirsin...

Taş oluşumunun ultrasonda görünmesi gerekir diye biliyorum. Ayrıca üretraya giren bir taş kendini hem kesintisi hem çok şiddetli ağrıyla belli eder. O taş çıkmadan nefes alamaman lazım.
Böbrekleri kontrol ettirdin mi? Bir büyüme olmuş olabilir mi? "Sağ tarafımda ağrı hissediyorum" dediğin şey buna bağlı olabilir mi acaba?

Bülent bey kullandığım antibiyotik sonrasında şikayetlerimde azalma oldu.. ilk mesajımda belirttiğim örneğin idrarı yaptıktan sonra damlama ve gece sık sık tuvalete gitme gibi şikayetlerim kalmadı , idrar tazyiki normale döndü, sadece sanırım bol su içtiğim için olacak ki günde 12-13 kez idrara gidiyorsam bunların 2 yada 3 tanesinde hafif yanma yaşıyorum..birde penisimin baş kısmının altında ara ara hafif batma ve kaşıntı oluyor.. başka bir sıkıntım kalmadı... doktoruma tekrar gittim ve idrar kültürü, idrar tahlili yapıldı ve ultrason çekildi.. idrar kültüründe üreme yok,sadece idrar tahlilimde lökosit 7-8 çıktı ve ultrasondada problem görülmedi.. doktorum ürolojik olarak problemim olmadığını söyleyerek beni enfeksiyon polikliniğine sevk etti... enfeksiyon doktoru da enfeksiyon açısından problemim olmadığını, sondanın tahrişinden dolayı bir sıkıntı yaşadığımı söyledi ve Zimaks 400 mg ve 3 adet Monurol verdi.. şu anda bu ilaçları kullanıyorum..yanma hemen hemen kalmadı ancak yanma idrarımı oturarak yaptığımda oluyor.. bu kalan şikayetlerim üretra darlığı göstergesi olabilirmi yada eğer gerçekten sadece bir tahriş varsa sizce tedavisi daha uzun sürebilirmi?... yada başka bir tahlil yaptırmam gerekirmi?..

sercanakkale

Sonda mı kullanmıştın ki onun tahrişinden bahsetmiş doktor? Sondayı neden kullanmıştın? Bu şikayetler sondadan sonra mı ortaya çıktı?

ön Çapraz bağ ameliyatımda spinal olarak uyuşturuldum...ameliyattan sonra idrarımı yapamamadım ve aşırı sancılanmam nedeniyle sonda takmışlardı..şikayetim sondadan sonra başladı daha önce hiç yoktu...fakat son 10 gündür hiç bir şikayetim yok.. kullandığım antibiyotik ve ilaçlar fayda gösterdi..ilginize teşekkür ederim..

@OturanBoğa Merhaba oncelikle herkese gecmis olsun. Abi ben tam bir yil once de burada uretra darligi nedeniyle sizinle iletisime gecmistim. Bir yil once bu zamanlar kapali ameliyat olmustum. Fakat darlik tekrarladi ve doktoruma tekrar basvurdum. Bu sefer ameliyat yerine sistoskopi yardimi ile en kucukten en buyuge sondaya benzer seyler ile darligi genisletti ve 2-3 hafta duracak bir 16 lik sabit sonda takildi. Ileride darligin tekrarlayacagini ve ameliyat degilde bu islemi tekrarlayacagini darlik ameliyatlik duruma gelene kadar bu islemi devam ettirecegini soyledi. Bu islem bana pek dogru gelmedi size de danismak istedim bu konu hakkinda siz ne dusunuyorsunuz yardimci olursaniz cok sevinirim

@OturanBoğa ve ben cumartesi gunu universite sinavina giricem. Bu sonda sinava girmeme sikinti olur mu? Iceri alinmama gibi bir durum soz konusu olur mu ? Bu konuda da bir fikriniz varsa ve yardim ederseniz cok sevinirim. Eger bu sekilde sinava girilemiyorsa sinavdan once sonda cikarilcak ve sinavdan sonra geri takilacak.

batuhan320

Yapılan işlem ve söylenenler doğrudur.

Sınavda bir sorun olmayacaktır herhalde. O kadar eşşek olacaklarını sanmam!

tekrar merhaba forum en son ne zaman yazdığımı dahi hatırlamıyorum. yazmama nedenim ise son yazdığımda bu hastalığı yendiğimi sanmıştım ve onun sevinci ile yazmıştım. ama maalesef öyle olmadı.

toplamda 4 yılda 4 ameliyat oldum hepsi kapalı belkide 5. neyse artık alışkanlık yaptı ameliyatlar. son ameliyatımdan sonra doktorum dilatasyon yaptırmam gerektiğinin söyledi ve belli bir süre yaptırdıktan sonra artık evde kendimin yapmam gerektiğini söyleyerek başından haklı olarak savdı.

bu arada en son bitki çaylarını deniyordum. melisa çayı ve kırkkilit çayı tedavi edici değil ama dilatasyon süresini uzatıyor diyebilirim. üretra darlığı ile mücadele ediyorsanız şeker hastası gibi düzenli bir hayatınız olması kaçınılmaz. bunlar benim tecrübelerim tabi. mesela asitli içecekler kahve ters etki yapıyor bende. egzersiz hareket darlığın genişlemesine yardımcı oluyor melisa çayı gevşeme ve genişleme yaparken kırkilit bazen doku sökücü ve toksin atıcı özelliği var.
fazla üşütmemek lazım birde

neyse tecrübelerim şimdilik bu kadar dilatasyonlar sayesinde 1 buçuk yıldır ama iyi ama kötü idare ediyorum. 2 dilatasyon arasındaki süre ortalama 2 hafta ama son zamanlarda bu sürenin kısalmaya başladığı ve yaşlandığımı hissetmeye başladığımdan bununla bir ömür boyu yaşamanın mantıksız olduğuna karar verdim ve açık ameliyat araştırmalarına başladım..

bilindiği üzere bu ameliyatı yapabilen doktor sayısı maalesef ülkemizde 2 elin parmağını geçmiyor ve gerçekten ince işçilik gerektiğinden doğru doktoru bulmak gerekiyor. şimdilik 2 hoca ile görüştüm gene iki tanesi için görüşmek için söz aldım gelişmelerden sizi haberdar edeceğim

ve sayın site yöneticisinin affınına sığınarak daha etkin ve hızlı haberleşmek amacı ile Skype grubu kuralım mı diye bir teklifte bulunayım cep teli biraz özel ve istenmeyen durumlara sebep olabileceğinden Skype bana daha mantıklı geldi Skype için mail adresim hasgokcin@hotmail.com birde maalesef iyileşen arkadaşların siteye vefa göstermediğini düşünüyorum.

Özellikle açık ameliyat geçiren arkadaşlarının tecrübe ve tavsiyelerine ihtiyacımız var herkese iyi akşamlar

OturanBoğa bey merhabalar benimde başka bölümde size sorum vardı sizde onu cevablarmisiniz..ben böbrek.nakilliyim 12 yıldır üroloji nefroloji her ay mekik dokurum uretra darlığının bir çok nedeni var.opera edilmesi kolay bir rahatsızlıktır.wj katater takılır yani stent belli bigun sonra çekilir.uretra genişletilebilir.cok geçmiş olsun

goookhaan

Çocuk ürologu olduğunda ince işçiliği daha iyi yapıyorlar denir... Umarım kısa sürede halledersiniz.

Herkese merhaba,

Öncelikle herkese acil şifalar diliyorum. engelliler.biz aracılığı ile baya bilgi edindim hepinizden Allah razı olsun.

Yaklaşık 1 sene önce idrar yapmakta sıkıntılarım başladı. Peş peşe tualete gitmeler, idrarın normalden az gelmesi, idrar yaptıktan sonra hala varmış hissi ve son olarak genelde sağ testiste ara sıra ağrı. Hiç tıkanma olmadı, çok su içince haliyle basınçta artıyor ve daha çok boşaltıyorum sanki. Yaşım 29, bu zaman kadar sağlık sorunu yaşamadı herhangibi bir hastalığım da yok. Küçük yaşta apandis ameliyatı olmuşum onuda hatırlamıyorum zaten.

Geçen sene doktora gittim kan tahlili, idrar tahlili ve üroflowmetri testi yaptı. Kan ve idrarda bir sorun çıkmadı, üroflowmetri testinde sıkıntı olduğu görüldü ve bana ilaç verip bitince gel dedi. İlaç bitince başka bir doktora gittim daha önce yapılan testleri gösterdim, verilen ilacın prostat için olduğunu ve bende işe yaramayacağını söyledi zira genç yaşta prostat ihtimali çok düşükmüş. Akabinde başka hiçbir test yapmadan endoskopi ile girip bakalım dedi ve anestezi için gerekli belgeleri temin etmemi istedi. Ben belgeleri temin ettim fakat birdaha gitmedim.

Yaklaşık 9 ay geçti, sıkıntılar devam ediyor. En son gittiğim doktora gittim, idrar testi ve üroflowmetri tetsi istedi (kan testi yok). Testleri götürdüm, idrar testine bakmadı bile. Üroflowmetri testini alarak "bu şöyle olmalıydı" diyip yine "sana endoskopi yapalım" dedi direk. Başka hiçbir açıklama yok. Biraz ısrar edince "hem tanı hem tedavi" dedi kapattı. Yine anestezi için gerekli testler ve belgeler istendi, onları tamamlayıp gel dendi, bu arada hafta başına ameliyat günü verdi.

Bu defa vazgeçmiycem dedim kendime, anestezi işinide çözerek doktora gittim ama erkenden gitmişti yardımcısı ertesi gün (cuma günü) sabah gel dedi. Sabah gittim doktor yine yok acil araba satın almaya gitmiş. Yardıcısına evrakları topladığımı ve doktorun bana operasyon hakkında bilgi vereceğinden bahsettim. Daha ön tanıyı bile bilmiyorum neden endeskopi yapacak onuda bilmiyorum. Saat kaçta hastanenin neresine hangi vaziyette gitcem onu bile bilmiyorum sıfır açıklama yani. Neyse yardımcısı numarasını verdi, müsait bir saatte aradım açmadı yabancı numara açmaz dedim mesaj attım kibar bil dille ve özür dileyerek kendimi tanıttım operasyon hakkında bilgi verecektiniz görüşemedik dedim, zahmet edip cevap bile vermedi. Ben ön tanıyı yapılan testleri okurken öğrendim onu bile söylemedi bana.

Sabah hastaneye gittim, üroloji servisinde bekledim 8:30 geldi doktor. Bana direk "sen beni neden arıyorsun neden mesaj atıyorsun ki" dedi telefon onun özeliymiş. Kendisine ulaşamadığım için mesaj attığımı ve hiçbir bilgi vermeden açıklama yapmadan ameliyata alacağını hatırlattım. Öyle olunca gülmeye başladı "önemli değil olur öyle şeyler sen amliyat olacakmısın olmayacakmısın dedi". (Doktorlarında özel işleri olabilir her insan gibi ama bu yaklaşım hiç hoş değil.)

Cep telefonu onun özeli ama bizim özelimiz de yok ayrıca. Üroloji servisinde ayak üstü 2 dk ne yapılcanı nie yapılcanı anlattı insanların içinde. Buradan okuduğum kadarı ile bişiler sordum cevap verdi, sormasam sölemiyorda.

Endoskopi yapmadan darlık var mı yok mu öğrenmek için yöntemler varmış doktor bey dedim. Onlar işi uzatır gibisinden açıklama yaptı.
Ağzından cımbızla laf alıyoruz, sadece sorulara cevap verdi ve sen araştır haftaya yaparız dedi konuyu kapattı. Teşekkür edip ayrıldım.

Uzun oldu kusura bakmayın, açıklayıcı olsun istedim paylaşmak ve tecrübelerinizden yararlanmak istedim.
Ne yapcağımı bilmiyorum. Biri çıkıp senin durumun hafif bişi olmaz dese böyle yaşıycam o derece. Daha ilk doktor muanesi böyle talihsiz oldu ne yapmalıyım sizce?

Şimdiden teşekkür ederim.

Mstf.rai

Ben olsam üretral darlık şüphesi olduğunda dilatsyon TAK uygulaması denerim. Günde 1 defa yapılacak genişletme sondası çoğu üretrayı rahatlatır.
Hisseden biri için can sıkıcı ve yorucudur, ama ameliyat ve sonrasında gelişecek komplikasyonlar daha az yıpratıcı değildir.

Cevabınız için teşekkür ederim, nasıl mutlu oldum anlatamam. İnsanların bilgi ve tecrübelerini paylaşması çok güzel.
Bugüne kadar umursamıyordum ama hastahane ve doktor moralimi bozdu depresyona girdim sanki. Çok sağlam bir bünyem yok karamsarım genelde. İşinde uzman, dahada önemlisi insanlıkta uzman bir doktor bulduğumda bu yazdığınızıda söleyeceğim sayın OturanBoğa. Henüz hastalığım tam olarak teşhis edilmişte değil.

Doktorlar ah doktorlar iyi doktora denk gelmek sayısal tutturmak gibi birşey tabi müdavim olmadıysanız aslında doktor doğru şeyi yapıyor darlık var mı yok mu görmek için sisteskopi ile bakmak fena bir seçenek değil. Ama daha iyisini soruyorsanız üretrografi idrar kanalınıza renkli bir sıvı gönderiliyor. Sonra röntgen çekiliyor. Ordan darlık nerede kaç cm net tespit ediliyor. En azından idrar kanalınıza her hangi bir girişim olmuyor. Daha basit ve net tespit.

Çoğu devlet hastanesi yapmaz özel de şansınızı deneyin.ben admin gibi taka katılmıyorum. Tak Geçici ve uzun vadede üertraya hasar veren bir tedbir. Benim darlık 2 cm -5 cm e çıkmıştı.

Bu arada Açık ameliyat oldum evde yatıyorum 2 hafta kaldı sondanın çıkmasına gelişmelerden haber ederim

@goookhaan

Kapalı ameliyatla çözüm bulanı görmedim bugüne kadar (zinhar uzak durmak lazım bence). Açık ameliyat denenebilir, amenna. Ama bunun dışındaki tüm seçenekler içerisinde en az riskli olan seçenek bence 15 günlük sabit sonda denemesi ve sonrasında da dilatasyon sondası uygulaması.

Biraz spekülatif olacak ama sizin durumunuzda 2'den 5'e çıkmasına neden olan şey dilatasyon uygulaması mı, bilmek mümkün değil. Açık ameliyat umarım başarılı netice verir. Gelişmelerden haberdar edin lütfen.

Sayın goookhaan umarım biran önce sağlığınıza kavuşursunuz. Tecrübelerinizi aktardığınız için teşekkür ederim, Amasya ve etrafında varsa bildiğiniz yönlendirebileceğiniz hekim seve seve iletişim kurmak isterim. Bu bilgiler altın değerinde nasıl teşekkür etsem bilemeiyorum.

Üretra darlığı konusunda özellikle açık ameliyatta uzmanlaşmış doktor sayısı türkiye de 5-6 yı geçmiyor. Amasyada hem devlet hem özel de üretrografi için bir şansınızı deneyin. Yoksa ankara gatada bu konuda uzmanlaşmış hekimler var özellikle eyp mayın patlamalarından dolayı penisi kopan askerlere müdehale ettikleri için iyiler. Ama ben üretrografiyi ıstanbul da özel hastanede çektirmiştim tekrar geçmiş olsun

Benim kullandığım tak değil silikon sondaydı. 15 günde 1 gece takılı kalıyordu. 1.5 yıl kullandım bu arada başlangıçta herşey çok rahat ve güzelken sadece darlığın olduğu yerde 1 saniselik hissettirme ile geçerken son dönemlerde artık sonda geçmez olmuştu ve süre 10 güne düşmüştü. Düşünün bir sonda 10 dk.da takabiliyordum. Artık böyle yaşamanmayacağına karar verdim ve açık ameliyat oldum.

Bu formun takipcisiyim, 2 kapali ameliyat oldum, senede bir tamamen uratal kanal kapaniyor oyle hastaneye acilden giriyorum ameliyata hizli aliyorlar yanliz kontrolo felan hic gitmem,anladigim kadariyla iylesen hic yok merak ettigim konu acik ameliyat olan biri bu forma hic yazmamis, eger gene tikanirsam ki bu sefer acik ameliyat dusunuyorum bu ne arkadas şoyle şaril şaril akitamiyorum, yanliz acik ameliyat sonrasi yan etkiler neler acaba bilgisi olan varmi

Ben kendim için diyorum açık ameliyat hiç korktuğum gibi geçmedi ama uzun sürmüş 6 saat kadar benim ağrı eşiğim yüksektir ama onu da belirteyim. Kendim araştırdığım kadarı ile cinsel fonksiyonlarda Geçici sıkıntılar olabiliyormuş. 2 -3 ay içinde düzeliyormuş. Başka da komplikasyon bilmiyorum.

Bu arada gokhan bey gecmis olsun acik ameliyat olmussun insaallah tamamen kurtulmussundur, ameliyati kaca oldun bilgi verebilirsen sevinirim

Ben gatada oldum devlet memuru olduğum için extra bir ödeme yapmadım. Ama özel rakamlar hocadan hocaya değişiyor zaten bu ameliyattan netice alamazsam ikinci deneme özel olacak

Üst Alt