Herkese merhaba,
Öncelikle herkese acil şifalar diliyorum. engelliler.biz aracılığı ile baya bilgi edindim hepinizden Allah razı olsun.
Yaklaşık 1 sene önce idrar yapmakta sıkıntılarım başladı. Peş peşe tualete gitmeler, idrarın normalden az gelmesi, idrar yaptıktan sonra hala varmış hissi ve son olarak genelde sağ testiste ara sıra ağrı. Hiç tıkanma olmadı, çok su içince haliyle basınçta artıyor ve daha çok boşaltıyorum sanki. Yaşım 29, bu zaman kadar sağlık sorunu yaşamadı herhangibi bir hastalığım da yok. Küçük yaşta apandis ameliyatı olmuşum onuda hatırlamıyorum zaten.
Geçen sene doktora gittim kan tahlili, idrar tahlili ve üroflowmetri testi yaptı. Kan ve idrarda bir sorun çıkmadı, üroflowmetri testinde sıkıntı olduğu görüldü ve bana ilaç verip bitince gel dedi. İlaç bitince başka bir doktora gittim daha önce yapılan testleri gösterdim, verilen ilacın prostat için olduğunu ve bende işe yaramayacağını söyledi zira genç yaşta prostat ihtimali çok düşükmüş. Akabinde başka hiçbir test yapmadan endoskopi ile girip bakalım dedi ve anestezi için gerekli belgeleri temin etmemi istedi. Ben belgeleri temin ettim fakat birdaha gitmedim.
Yaklaşık 9 ay geçti, sıkıntılar devam ediyor. En son gittiğim doktora gittim, idrar testi ve üroflowmetri tetsi istedi (kan testi yok). Testleri götürdüm, idrar testine bakmadı bile. Üroflowmetri testini alarak "bu şöyle olmalıydı" diyip yine "sana endoskopi yapalım" dedi direk. Başka hiçbir açıklama yok. Biraz ısrar edince "hem tanı hem tedavi" dedi kapattı. Yine anestezi için gerekli testler ve belgeler istendi, onları tamamlayıp gel dendi, bu arada hafta başına ameliyat günü verdi.
Bu defa vazgeçmiycem dedim kendime, anestezi işinide çözerek doktora gittim ama erkenden gitmişti yardımcısı ertesi gün (cuma günü) sabah gel dedi. Sabah gittim doktor yine yok acil araba satın almaya gitmiş. Yardıcısına evrakları topladığımı ve doktorun bana operasyon hakkında bilgi vereceğinden bahsettim. Daha ön tanıyı bile bilmiyorum neden endeskopi yapacak onuda bilmiyorum. Saat kaçta hastanenin neresine hangi vaziyette gitcem onu bile bilmiyorum sıfır açıklama yani. Neyse yardımcısı numarasını verdi, müsait bir saatte aradım açmadı yabancı numara açmaz dedim mesaj attım kibar bil dille ve özür dileyerek kendimi tanıttım operasyon hakkında bilgi verecektiniz görüşemedik dedim, zahmet edip cevap bile vermedi. Ben ön tanıyı yapılan testleri okurken öğrendim onu bile söylemedi bana.
Sabah hastaneye gittim, üroloji servisinde bekledim 8:30 geldi doktor. Bana direk "sen beni neden arıyorsun neden mesaj atıyorsun ki" dedi telefon onun özeliymiş. Kendisine ulaşamadığım için mesaj attığımı ve hiçbir bilgi vermeden açıklama yapmadan ameliyata alacağını hatırlattım. Öyle olunca gülmeye başladı "önemli değil olur öyle şeyler sen amliyat olacakmısın olmayacakmısın dedi". (Doktorlarında özel işleri olabilir her insan gibi ama bu yaklaşım hiç hoş değil.)
Cep telefonu onun özeli ama bizim özelimiz de yok ayrıca. Üroloji servisinde ayak üstü 2 dk ne yapılcanı nie yapılcanı anlattı insanların içinde. Buradan okuduğum kadarı ile bişiler sordum cevap verdi, sormasam sölemiyorda.
Endoskopi yapmadan darlık var mı yok mu öğrenmek için yöntemler varmış doktor bey dedim. Onlar işi uzatır gibisinden açıklama yaptı.
Ağzından cımbızla laf alıyoruz, sadece sorulara cevap verdi ve sen araştır haftaya yaparız dedi konuyu kapattı. Teşekkür edip ayrıldım.
Uzun oldu kusura bakmayın, açıklayıcı olsun istedim paylaşmak ve tecrübelerinizden yararlanmak istedim.
Ne yapcağımı bilmiyorum. Biri çıkıp senin durumun hafif bişi olmaz dese böyle yaşıycam o derece. Daha ilk doktor muanesi böyle talihsiz oldu ne yapmalıyım sizce?
Şimdiden teşekkür ederim.