Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Üretra darlığı sorunu yaşayan var mı?

@mehmettttt

Araştırmalara göre soğuk bıçak ile holmium lazer tekniğinin sonuçlar açısından bir fark yok.

Hatta darlık mesaneye yakın bir bölgede ise oradaki kasları yakmamak için lazer ile ameliyat yapmıyorlar diye duymuştum.
Açık ameliyattan önce bende lazer mi denesem diye bir sürü araştırma yaptım. Yabancı kaynaklarda araştırmalar bile vardı bununla ilgili.

Ameliyatların uzun dönem etkisi benzer sonuçlar gösteriyordu.

Bende birkaç kere anestezisiz sistoskopi yaptırmıştım. Hatta bir tanesi askerde Gata da olmuştu. Ben istemiyorum diyemiyorsun tabi.

Her nekadar kısa süren bir işlem olsada uyuşturma olmadan bu işlemi yaptırmak insanı psikolojik olarak yoran bir durum.

Daha önce de dediğim gibi üretra darlığı konusunda uzmanlaşmış birkaç tane doktor var ülkemizde.

Bu isimleri araştırıp gerekiyorsa hepsine muayene olup size en çok güven veren doktora ameliyat olmalısınız.

Aklıma gelen isimler , Coşkun Şahin, Selami Albayrak, Fatih Önol. Daha belki vardır ama şimdilik aklıma gelen isimler bunlar.
Benim açık ameliyatımı Coşkun Şahin yaptı. Kendisi bu alanda gerkeçten çok tecrübelidir.

Bol su içtiğimde dediğiniz gibi bende de işkence oluyordu ve idrar sonrasında aynı şekilde kıvranıyordum.

Eğer dediğiniz gibi damla damla idrar yapıyorsanız başka zararlar görmeden bir an önce ameliyat olmalısınız.

Sürekli ıkınarak idrar yapmanın o bölgedeki kasları etkilediğini söylemişti bir doktor zamanında bana.

Bir de idrar yapamayacak duruma gelirseniz böbrekler tehlikeye girebilir de demişlerdi.

İdrar dışarı çıkamayınca böbreklere geri kaçma durumları olabilirmiş.

Bu arada konu dışında bir bilgi daha paylaşayım. Ben askere gitmeden 2 kere kapalı ameliyat olmuştum ve 1 senedir kendi kendime dilatasyon yapıyordum.

Askere gitmeden önce 1-2 ay kadar önce dilatasyonu bırakmıştım. Artık ne olursa olsun dedim.
İstanbulda gittiğim askerlik muayenesinde herhangi birşey söylememişlerdi ancak birliğe gittiğimde hastalığımı söylediğimde sırasıyla Kütahta-Eskişehir ve sonunda Ankara Gata ya gönderilmiştim. En baştan söyleyeyim allah düşürmesin oraya(Er olarak tabiki).

Bir sürü tahliller, tetkikler sonunda tekrarlayan üretra darlığı teşhisi konularak askerliğe elverişli değildir raporu alarak
evime döndüm. Raporu vermeden önce beni orada ameliyat etmek istediler. Ancak 2 hafta orada kalma sürem boyunca ameliyat olan gençlerin yaşadıklarını gördükten sonra orada ameliyat olmak istemedim. Bu konularda biraz bilgim olduğum için genç er arkadaşlar bana gelip soruyordu abi yarın ameliyat olacakmışım ne ameliyatı olacağım ki ben diye...Birkaçı hastalıklarını bile bilmiyorlardı... Neyse eskilere gittim biraz konu dağıldı kusura bakmayın.

Kanunda 2 veya daha fazla ameliyata rağmen tekrarlıyorsa askerliğe elverişli değildir yazıyor ancak istanbuldaki muayenede bunu bana
söylememişlerdi. Bu durumda olan arkadaşlar gerekli kanun maddesini bastırıp yanınızda götürün ne olur ne olmaz.

İlkererdem abi, büyük adamsın. Yazdıkların gerçekten çok ışık tutucu, çok faydalı. Her ne olursa olsun, bu konuda ilave tavsiyeler olursa muhakkak bekleriz. Çok teşekkürler.

kadınlarda üritra darlığı deneyimi yaşayan arkadaşlar lütfen deneyimlerini yazabilirler mi?

İlkererdem

Bilglendirme için teşekkürler kardeşim.
Dilatasyon yapmak teknik olarak işe yaramamaya başladığı için mi yoksa bıktırdığı için mi vaz geçtin? Daha doğrusu, dilatasyona öyle ya da böyle devam etsen aslında ameliyatı geciktirmek mümkün müdür ve akıllıca mıdır? Bir de "tıraşlama eziyetindense dilatasyon daha iyidir" diyebilir misin?

@OturanBoğa

Aslında dilatasyon sayesinde süreç biraz uzadı. Normalde 2-3 ay gibi bir sürede daralma nüks ediyordu bende. Muhtemelen yaptığım dilatasyonlar sayesinde birkaç sene idare edebildim. Ancak dilatasyon yaptığım dönem boyunca da daralma yavaşta olsa devam etti.

Başta 18 lik sonda ile yapıyordum. Bir süre sonra 16 sonra da 14 e kadar düştüm. Daha bile düşmüş olabilirim tam hatırlayamıyorum. Son zamanlarda fazla takılarak geçiyordu ve çok rahatsızlık veriyordu.

Bir de bu durum psikolojik olarak ta oldukça etkiliyordu beni. Yani hem bıktırdığı için hem de çok işe yaradığını düşünmediğim için bıraktım dilatasyonu. Duyduğum kadarıyla artık yurtdışında da tercih edilen bir yöntem değilmiş.

İşlem ne kadar dikkatlı yapılırsa yapılsın üretraya zarar verme riski bence çok fazla. Vücuttaki en hassas dokulardan biri üretra. Benim 1 tane kısa bir darlığım vardı. Ama en son arka arkaya toplamda 2.5 cm civarında iki tane darlığım vardı. Belki de bu dilatasyonlar yüzünden oldu belki de başka bir sebepten bilemiyorum. Bu yüzden sürekli dilatasyon yapmak bana risk gibi geliyor.

Ben sürekli kapalı operasyona da karşıyım dilatasyona da. Gerçi açık ameliyatta da yüzde yüz iyileşme ihtimali var mı? Tabi ki yok... Ama gördüğüm kadarıyla Türkiye'de bu ameliyatlar oldukça başarılı şekilde yapılıyor.

Herhalde diğer ülkelere göre daha çok travmalarla(trafik kazaları, asker yaralanmaları,...) karşılaşıldığı için bu ameliyatlarda tecrübelenebiliyorlar.

İşte herhangi bir platformda bütün bu hastalar toplanabilse tecrübeler aktarılsa kimse de soru işaret kalmaz...

Her ne kadar şuan çok bir sıkıntım olmasa da hep aynı psikoloji içindeyim(DARALACAK!). Ömrümün tamamı neredeyse bu hastalıkla geçti çünkü.

O yüzden sürekli araştırmaya devam ediyorum. Geçen biryerlerde tavşanlar üzerinde yapılan bir deney gördüm mesela. Birtakım kanser ilaçlarını deniyorlardı hayvancıklarda ve az da olsa skar dokusunun oluşumunu azaltıyordu.

Yine hindistanda birtakım sıvılar enjekte ederek tedavi ettiğini söyleyenler var. ("Ayurveda - utter basti" diyorlar ismine) Ama güvenip gidip te yaptıramazsın ki :(

Onun dışında homeopati işini araştırıyorum şu sıralar. Hindistanda bu hastalığı ilaçlarla tedavi ettiğini söyleyen bir sürü homeopat var. Türkiye'deki bir klinikle görüştüm kendileri yapmıyormuş bu tedaviyi.

Bu konuda bilgisi olan ya da soru sorabileceğimiz hintli arkadaşı olan varsa paylaşırsa sevinirim :)

Merhabalar herkese. Ben de yaklaşık 8 yıldır muzdaribim bu dertten. Daha önce 3-4 defa kapalı ameliyat oldum. Daralma yine var. Doktoruma sorduğumda açık ameliyat sonrası işemen normale dönmez yine zayıf olur, idrarini bosaltabilecek kadar olur dedi. Açık ameliyat hangi hallerde gerekli illa tam tıkanma mi olmalı? Bir de bu hastalık penisin boyutunu küçültüyor sanırım? Açık ameliyat olan İlkererdem abiye sormakta fayda olacağını düşündüm . Doktorun dedikleri doğru mudur abi ? Nasıl oluyor durum?
Teşekkür ederim

Gündoğdu...

Gündelik yaşamı aksatacak derecede işeme sorunu olduğunda buna çare ararız ve açık ameliyat bu konuda bildiğimiz en iyi çözümdür.

Penisi küçültmesi diye bir kural yok aslında. Daha doğrusu ne kadarlık bir kes-dik yapıldığına göre değişir. Öyle değil mi İlkererdem

Gündoğdu...
OturanBoğa

Merhabalar.
Kusura bakmayın bir süredir bilgisayar başına geçemedim.
Kapalı ameliyat ile düzelemiyorsa açık ameliyattan başka çare yok.
Olduğun her kapalı ameliyat açık ameliyatı daha da zorlaştıracak.
Bana da birçok doktor açık ameliyat olacağım dediğimde kendileri yapamadıkları için önermemişlerdi.

Açık ameliyatın sonucu doktora, kişiye ve yönteme göre değişir. Bende uç uca eklenerek yapılmıştı ve şuanda 10ml/s civarı bir hızım vardır herhalde.
Ama herhangi bir acı-ağrı yok tabiki. Bu seviyede kalırsam çokta sıkıntı yaşayacağımı sanmıyorum.

Kısalma durumu benimde okuduğum bir durumdu ancak 2.5 cm kesilip uç uca dikilmesine rağmen bende olduğunu düşünmüyorum. Olsa da umursayacağım bir durum değildi açıkçası. Yeter ki hastalığımız geçsin :) Çok geçmiş olsun.

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba,

Kapalı üretra darlığı ameliyatı oldum. Başından sonuna tüm detayları en ince ayrıntısına kadar yazıyorum (daha evvel ben bu detayları çok merak etmiştim. Belki merak edenler olur diye yazıyorum.) Şunu da belirtmem lazım; benim gibi ameliyattan korkan biri bile bu aşamaları geçip bitirdiyse, siz hayli hayli yaparsınız (ameliyattan çekinenler için söylüyorum.)

1) Önce bir üroloğa gidip derdimi anlattım. Hemen idrar tahlili + idrar akış testi + ultrason istedi. Bunları yaptım ve enfeksiyon falan olmadığını söyledi, ama idrar akışının çok çok az olduğunu söyledi, hemen sistoskop cihazıyla penisten girip kamera ile kanalın dar olup olmadığına bakması gerektiğini söyledi. (Bu arada idrar tahlilinin ne olduğunu biliyorsunuz, idrar akış testi de çok basit bir şey sadece işiyorsunuz bir kaba... ultrasonu da biliyorsunuz zaten)

2) Sistoskopi ile penisimden girilip kamera ile bakıldı ve kanalın neredeyse kapanmak üzere olduğu görüldü. Ameliyat şart dedi ve önce kapalı ameliyat olunur, eğer tekrarlarsa açık ameliyat olunur dedi. (Bu arada sistoskopi ile penisimden girip kamera ile baktıkları sırada gerçekten acı çektim, çok kısa sürdü ama ağrı oldu.. Sistoskopi için bir sedyeye sırt üstü yatırıyorlar, hemşire doktor gelmeden önce o bölgeyi tendirdiyot ile temizliyor ve çevresini sarıyor, penisten içeri de kayganlaştırıcı sıkıyor.. Sonra doktor geliyor ve çok kısa sürede işlemi gerçekleştiriyor.)

3) Ameliyat için benim: "Tamam, ameliyat olacağım!" demem gerekiyordu ve ben 1 aydan fazla ameliyattan kaçtım.. Sonra her idrar yapışımda çektiğim inanılmaz ağrılar yüzünden canıma tak etti ve hastaneye gidip, direk doktorun odasına dalıp: "Ben ameliyat olmaya karar verdim, daha evvel beni muayene edip ameliyat için bu kağıdı vermiştiniz" dedim. Bunun üzerine önce Kan Tahlili (açken yapılmalı), sonra EKG, sonra da akciğer röntgen çekildi. "Yarın öğlen ameliyat olacaksın" denildi, "gece 12:00'den sonra asla birşey yeme, içme" denildi. Ertesi gün (ameliyat günü); tekrar hastaneye gittiğimde kalmam için bir oda verildi, burada damar yolu açıldı ama ameliyata kadar herhangi bir serum,vs. takılmadı.

4) Ameliyata 1 saat kala hasta bakıcı gibi biri geldi odaya ve "ameliyat bölgendeki traşı oldun mu" dedi ben de evet diyince sadece ameliyat önlüğünü giydirdi ve gitti. Ameliyat saati gelince sedye ile ameliyathaneye götürüldüm. Ameliyathanede sadece narkoz verdiler (genel anestezi) , ben sonrasını zaten hatırlamıyorum, gözümü açtığımda odamdaydım, sarhoş gibiydim, sedyeyi yatağımın yanına bitişik vaziyette koymuşlardı ve benden sedyeden yatağa doğru yavaşça geçmemi söylüyorladı.. Yardımları ile bunu da yaptım..

5) Odamda kendime iyice geldiğimde bir sondanın takılı olduğunu gördüm, bir de serum takılıydı koluma. İlerleyen zamanda penisimde kanama oldu, kanama beni tedirgin etti ama normal olduğunu söylediler. Sargı bezi ile sardılar. Bu sargı bezini ben sonda çıkana kadar hiç çıkarmadım (4 gün sonrasına kadar)

6) Ameliyattan 1-2 saat sonra bir kase çorba ve yoğurt getirdiler. Ara sıra hemşire gelip nabız, tansiyon ölçüyordu ve serum değiştiriyordu. 1 gece hastanede yattım, sabah erkenden taburcu oldum, elimde sonda torbası ile eve gittim. (ev, hastaneye yakın) . Eve giderken çok çok yavaş hareket ediyordum, ilk defa sonda takılı olduğu için rahat hareket edemiyordum, ani hareketlerde acıyordu.

7) Evde 3,5 gün sonda ve torba ile durdum, çok fazla hareket etmedim, ağrı yapıyordu, evde kanama çok çok az oldu, o da zaten sargı bezine bulaştı, sorun çıkarmadı. Doktor: "Kabız olmamaya dikkat et" demişti. Ben de tesadüf bu ya; kabız oldum ama hemen kuru kayısılara saldırdım da bir nebze geçti.. Sonda takılı iken evden dışarı çıkmadım, hiçbir iş yapmadım.. Çünkü tekrar kanama olur diye endişelenmiştim. Geceleri uyurken hep sırtüstü yattım, banyo yapmadım, bunun yerine ıslak mendille temizlendim ameliyat bölgesinde her yeri tendirdiot yapmışlar) ve sadece lavabo önünde saçımı yıkadım. Bol su içmem önerilmişti ama aşırı bol su içemedim. Torbaya dolan idrarım gelen kandan dolayı aşırı koyu renk oluyordu çoğunlukta.. Bu durum da ilk etapta normalmiş..

8) Bugün sabah tekrar hastaneye gittim (sondanın çıkarılması için). Bazıları: sonda çıkarılırken hiç ağrı yapmıyor demiş ama beni perişan etti sondanın çıkarılması. Sonra doktor dedi ki; git su iç, idrara sıkış, idrarını yap ve yanıma gel.. İdrara sıkıştığım ilk etapta idrarımı tutarken hafif yanma gibi ağrı oldu, tuvalette idrarımı yaparken de çok hafif yanma gibi bir şey oldu. İdrar bitiminde de mesanem sanki kasıldı, mesanemde ilginç hafif bir ağrı oldu (bunların hepsini doktora söyledim, normal dedi) ama idrar tazyiki ilk defa bu kadar çoktu.. İnşallah tazyik düşmez! Tazyik tekrar düşer diye çok korkuyorum daha şimdiden... Allah hepimizin yardımcısı olsun, hepimize şifa versin, hepimizi hastalıklardan uzak tutsun...

Saygılar..

mehmettttt

Çok geçmiş olsun. Bilgilendirme için teşekkürler. Bir antibiyotik verdiler mi? Üretradaki tahriş enfeksiyona neden olmasın...

Bol bol su için ve mümkünse 3-4 saatte bir işeyin. Sakın üşütmeyin. Kabız olmayın.
10 gün kadar cinsel ilişkiye girmeyin (mastürbasyon da yapmayın). 10 gün boyunca her gün birkaç defa sıcak banyo yapın (vücudunuz rahatlasın yani). Kahve, kola vb. asitli içeçekler içmeyin, demli çay içmeyin. 10 gün boyunca her gün 500 mg'lık C vitamini için.

OturanBoğa

Bilgilendirme için çok teşekkür ederim. Çok faydalı bilgiler bunlar. Evet doktor Cipro 500 mg verdi sabah akşam kullanıyorum. Ayrıca su içme olayını biraz abarttım sanırım, 2 litreden fazla su içtim ve saatte bir tuvalete gittim, tuvalette aşırı tazyik olunca sanki kesiyormuş gibi ağrı hissediliyor. tazyiki yavaşlatmaya çalışıyorum.

Teşekkürler ilker

Açık ameliyat olmama vesile olan 2-3 insandan biridir. Burdada verdiği bilgiler ile herkese yardımcı olmaya çalışıyor. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Üretra darlığı doğru tedavi edildiğine hayatınızı kabusa çevirebilecek bir rahatsızlık değildir. Benim 5 ay oldu ameliyat olalı ve çok şükür hayat standarlarım çok yükseldi. Açık ameliyattan korkmayın tabi doğru ellerde
İlkererdem

goookhaan
Teşekkür ederim :) İyi olduğuna çok sevindim.
Sonuçta deneyebileceğimiz çok bir yöntem yok. Kapalı ile düzelme olamıyorsa maalesef açıktan başka şansımız kalmıyor.
Bizim hastalığımızda tıp daha çok geride. Bendeki darlığın nedeni bile belli değil. Nedeni bulunduğunda çözümü de çok zor olmayacak bence.
Herhangi bir travma veya kazaya bağlı darlıklarda açık ameliyat ile sonuçlar daha başarılı gördüğüm kadarıyla. Bu sadece benim gözlemim ve yorumum tabi.

Son zamanlarda da biraz daralmaya başladı benim tekrardan maalesef. İşte vücudumda buna neden olan şey bulunmadıkça 10 kere de açık ameliyat olsam düzelemeyeceğim belki de... Neyse evrene yanlış mesajlar yollamayayım :) Belki yediğim içtiğim şeyler buna neden oluyor. Alerjik bir bünyem var. Belki bundan dolayı oluyor. Aklımda deli sorular :D Küçük bir ihtimal bile olsa sırf içim rahatlasın diye ağzımdaki amalgam dolguları bile değiştireceğim. Amalgam dolgu kullananların idrarında biraz daha fazla cıva oluyormuş. Ne bileyim belki cıvaya alerjim vardır :)

Geçen gün test yaptırdım max:9 ortalama:4.5 gibi bir hız çıktı. 6-7 ay önce yaptırdığımda max:11 ortalama:6-7 civarı birşeydi diye hatırlıyorum.
Doktoruma kontrole gittim geçen hafta. Ameliyat dikiş yerinden bu şekilde daralma olabilir dedi. Bir kereye mahsus kapalı ameliyat ile şansımızı deneyelim dedi. Hiç daralmayabilir, tekrar daralabilir de.
Şuanda ağrım yanmam hiç yok. Sadece özellikle sabahları biraz zorlanmaya başladım.
Belki yakın zamanda bir kapalı ameliyat olabilirim :)

Birde Amerika'da henüz deney aşamasında olan bir tedavi yöntemi buldum. Geçen sene başlamışlar, 5 senelik bir test süresi var.
Sitenin adı Optilume | Break the stricture cycle
Balon gibi şişirilen ilaçlı bir katater ile skar dokusuna bu ilaç verilerek yapılan bir yöntem. İlaç ile skar dokusunu iyileştirmeyi hedefliyorlar herhalde. Endoskopik şekilde yapılıyor sanıyorum. Kalp damarlarındaki tıkanıklıklar için kullanılan bir yöntemmiş. Neyse bu bilgi de burada dursun belki zaman içinde sonuçları iyi olur.

mehmettttt

Bu arada Mehmet kardeşim tecrübelerini paylaştığın için çok teşekkür ederim. Şuanda nasılsın?

Son düzenleme:
İlkererdem abi, teşekkür ederim. Şuan iyiyim, inşallah kötü bir gelişme olmaz. Tek isteğim bu.. Saygılar..

Arkadaşlar merhaba öncelikle hepinize geçmiş olsun. Bendede Ocak ayı içerisinde üretra darlığı teşhisi koyuldu.Çok sık idrara çıkıyordum. Üroloğa gittiğimde işeme testi yaptı. sonuçlar: ortalama akım hızı 4.4 ml/s, tepe akım hızı 7.5 ml/s maksimum hız 11.5 çıktı Doktor bana dedem gibi işiyorsun dedi. Üretra darlığı var çok kötü, çok kötü dedi. Dünyam başıma yıkıldı.

Hocam dedim nedir bu çaresi yokmu, var dedi alttan girip bakacağız kapalı alanı kesip açacağız dedi. Tamam dedim çıktım. Sonradan araştırmaya başladım. Neticesinde Gazi üniversitesinde kapalı amaliyat oldum. Bir ay kadar idrarımı güzel yaptım. Sonrasında kesik kesik işemeler olmaya başladı idrarım inceldi. Tekrar ürolog hastane test derken Sonuç: ortalama akım hızı 5.3 ml/s, tepe akım hızı 16.5 ml/s maksimum hız 6.9 çıktı. doktor bana tepe akım hızı seni aldatmasın bu değer normalde 8 civarında dedi, testin üzerinde bir doğru çizdi biz bu doğruya göre değerlendirme yapıyoruz dedi.Sonrada dilatosyan yapacağız dedi. Bende kabul etmedim, forumlardan okuduğum kadarıyla dilatasyon yaparken sağlam dokulara zarar verip bu dokularda da darlık oluşmasına sebebiyet verdiğini anladım. Şimdi bu şekilde devam ediyorum Xatrax diye bir ilaç kullanıyorum, beni rahatlatıyor, tuvaletimi normal sıkıntısız yapıyorum, biraz zaman olarak uzun sürüyor, onun haricinde bazen çok sık bazende 3-4 saat aralıklarla tuvalete gidiyorum.

yalnız tuvaletten sonra bir 10 dakikalık yanmam oluyor, bu normalmi değilmi bilemiyorum, tahlil yaptırdım, temiz çıktı, şimdi goookhaan arkadaşımızın açık ameliyat olduğunu ve rahatladığını okudum.kendisi hangi doktora amaliyat oldu acaba bu konuda bize bilgi verebilirmi.Teşekkürler

Birde arkadaşlar açık ameliyat için önerebileceğiniz doktor var mı, benim darlık bölgem yarım cm.civarındaymış, doktor içeri girerken kendiliğinden yırtıldı dedi, varsa arkadaşlar paylaşırsa sevinirim, Allaha emanet olun.

Esselamun aleykum hepimize keçmiş olsun
Kusura bakmayın turkcem iyi deyil.
Ben Azerbaycan Baküdanım artık 12 senedir bu problemle savaştayım 3 kez dün ameliyyat oldum 2 ameliyyat 10 sene önce olmuştum çok iyi olmasada idare ediyordum,son bir aydır iyi deyildim boktorum Volkan Ülkerle mesaj yazdım durumun kötü olduğun söyledim beni açık ameliyyata tavsiye etdi lakin fiyatı cok baha olduğu için 8000 dolar yapmadım,o zaman kendisinin tavsiyesiyle bakuda kapalı ameliyyat yaptırdım inşallah sonuncu olur,
not olarak bildiriyorum benim bir tanıdığım 3 kez almanyada en iyi hastanelerde açık ameliyyat olmuş sonuncu 2 yıl önce şimdi söyliyorki iyidir ne kadar sürer Allah biler.
Ben bir şey sormak istiyorum STENT yaptıran olmuşmu?Bilgisi olan varsa lütfen cevap yazın.
Allah hepimize şifa versin

merhabalar bundan 4 gün önce üretra darlığı teşhisi ile sistoskopi yapıldı doktor küçük bir darlık olduğunu ve açıldığını söyledi fakat sonraki süreçte idrarımı yaparken penis ucunda acayip yanma ve acı hissediyorum çok acı veriyor aynı zamanda öksürsem bile pensin alt tarafında acı hissi mevcut ve idrarı boşaltamama hissi hala var acaba bunlar geçer mi ??

Rashad Asadov
Çok geçmiş olsun. Stent artık pek tercih edilen bir tedavi değil. Anestezi alamayacak durumda olan yaşlılar için tercih edilebiliyor sadece.
Bence de uzak durulması gerekiyor. Çünkü daha sonra çıkarılması gerekir ise çıkarması çok zor olabiliyor.

78 fakih
Öncelikle geçmiş olsun. Doktorunuz ameliyattan önce veya sonra herhangi bir antibiyotik verdi mi? O kadar acınız var ise enfeksiyon olabilir diye düşünüyorum. Bir idrar tahlili yaptırın en azından anlaşılmış olur. Kapalı ameliyatlardan sonra 3-4 dün yanma olur ama azalması lazım. Yani bende o şekilde oluyordu. Herkeste aynı mı olur bilemiyorum. Ama siz bir idrar tahlili yaptırın bence.
Ameliyat öncesi bu yanmalar var mıydı?

Sizede keçmiş olsun kardeşim,bu yazıyı dün okudum sanki bir umut oyandı içimde yeni bir ürünmüş bu Stent kaç yıl kalır kalsın takması çıkarması çok basitmiş ve rahatmış yenede doğrusunu Allah biler

İdrar yolu darlıklarının uzun süreli etkili tedavisi ve optimize edilmiş hasta konforu için Allium Medical, üriner ve biliyer sistemlerin tedavisi için, hastaya özel, hasta dostu ve tamamen kapalı stentler geliştirdi ve üretiyor.

Bu yeni nesil stentler günümüzde pek çok stilde bulunmayan karşılanmamış ihtiyaçları ve yaygın sorunları çözmekte ve çözmektedir.
Allium Stent aralığı
Üreteral Stent Üçgen
Prostat Stent
Yuvarlak Posterior
Üretral Stent
Bulbar Üretral Stent
Uygulayıcı ve Hasta için Faydaları
36 aya kadar ikamet süresi onaylandı
Kolay yerleştirme ve basit çıkarma
Maksimum hasta konforu
Hiçbir dokuda büyüme ve kabuklanma yok
Azaltılmış göç
Üreteral Stent (URS)

Allium'un Uteral stentleri, kendiliğinden genişleyen 8 mm ve 10 mm çapındaki, genişleyen bir doku tarafından büyümeye yönelik polimerik bir malzeme ile kaplanan bir süper elastik alaşımıdır.
Stentler malign benign kronik Üreeral Stenozda uzun veya kısa süreli kullanım içindir. Kullanıma hazır 8Fr veya 10Fr dağıtım sistemine monte edilirler. Uygun dağıtım sistemini kullanarak onların dağıtım prosedürü retrograd veya perkütan olarak yapılabilir.

Yuvarlak Posterior Stent (RPS)
Lokalize prostat kanseri için Radikal Prostatektomi uygulanan hastalardan% 18-20'ye kadar üretro-vesikal anastomoz stenozları gelişir. Mesane kanseri için radikal sisto-prostatektomi sonrası benzer darlıklar gelişebilir. TURP sonrası veya BPH için termoterapi sonrası mesane boynu darlığı gelişebilir; Prostat brakiterapi sonrası posterior üretral striktür gelişebilir. Palyatif dilatasyonlarla tedavi edilen bu striktürler için yeterli ve tatmin edici bir çözüm bulunmamaktadır. Bu darlıkların rekonstrüktif cerrahisi son derece zordur.

Üçgen Prostat Stent (TPS)
Allium'un prostatik stentleri, prostatik üretral lümen konturlarına uyan ve anatomiye bağlı olarak değişen derecelerde radyal kuvvet uygulayabilen geniş kalibreli üçgen bir kesite sahiptir. Örneğin, sfinkterik disfonksiyonu önlemek için ana gövdesinde yüksek radyal kuvvet ve dış kıvrımın yakınındaki alanda daha düşük radyal kuvvet. Bu özellikler, Allium Prostatic Stent'lerin prostatik üretraya uymasını sağlar, mükemmel bir akış sağlar ve mevcut stentlerden çok daha iyi bir konfor sunar, bunların hepsi gönüllü kontinans mekanizmasını tehlikeye atmaz.

Bulbar Stent (OTOBÜS)
Allium’un Bulbar Stenti, bulbar üretra boyunca tekrarlayan darlıkların tedavisi için özel olarak tasarlanmıştır. Üroloji uzmanının elinde, üretral cerrahide uzman olmayan yeni bir tedavi aracı olacak, ancak tekrarlayan üretral striktür hastalarının tedavi edilmesi gereken bir vaka yüküne sahip olacaklar. Önceki stentlerden farklı olarak, bulber üretral lümen konturlarına uymak için kalibrede büyüktürler. Büyük bir üretral lümeni oluşturmaya izin veren bir kalıp olarak ana gövde. Dinamik sfinkterik segment inkontinansa neden olabilecek sfinkterik disfonksiyonu önler. Allium Bulbar Stent geçici kullanım için tasarlanmıştır ve uzun süre kaldıktan sonra bile kolayca ve güvenli bir şekilde çıkarılmak üzere tasarlanmıştır.

eger bir bilgisi olan varsa lütfen yazsın

Rashad Asadov

Bu yazdığınız stentler arasından sadece BUS diye tabir edilen Bulbar Urethral Stent bizim için geliştirilmiş. Darlığın sadece Bulber üretrada olduğu durumlarda uygulanabiliyor.

Bu stentleri incelemiştim. Maalesef bu stentler de yüksek bir başarı oranı veremiyor.
Bir de bu stentler kalıcı olarak yerleştirilmiyor. En fazla 3 sene kalacak şekilde uygulanabiliyor. Belli bir sürede değiştirilmesi gerekiyor herhalde.

Aşağıda linklerini paylaştığım araştırmalar bu stentler üzerine yapılmış. Hatta bir araştırma Türkiye'de yapılmış. Yanlış görmediysem bu çalışmada Prof. Dr. Melih Çulha ismini görüyorum. Kendisine de sorulabilir bu uygulamanın son durumu nedir diye.

İsterseniz bir inceleyin. Belki benim gözümden kaçmış bir şeyler bulabilirsiniz.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4238504/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5522800/

İsterseniz geçen günlerde paylaştığım "OPTILUME" konusunu da araştırın. Geçen sene ABD de başlanmış bir deneysel çalışma.

abi şu stent üç yıl uretrada kalsa sonra çıkarsak yinemi daralır diyorsun?

Eğer yanlış okumadıysam Stent üretradayken 1 yıl içinde bile daralan örnekler var bu paylaştığım araştırmalarda. Bu daralmanın nedeni bulunmadığı taktirde tedavisi de zor gibi görünüyor.

Eğer bir kaza sonucu meydana gelmiş veya tedavi edilmemiş bel soğukluğu hastalığı geçmişi var ise bir şekilde açık ameliyat ile düzelebiliyor. Ama bendeki gibi neden olduğu belli olmayan darlıklarda anladığım kadarıyla pek başarılı sonuçlar olmuyor.

Aslında benim gibi darlığının nedeni belli olmayan arkadaşlarla bir araya gelsek belki hayatlarımızdan ortak noktalar yakalayarak neden daraldığını biz çözebiliriz :) Yani yediğimiz bir şeyden mi? Ya da herhangi başka bir alışkanlığımızdan mı oluyor? Belki de alerjik bünyemizle alakalıdır :)

Bütün bu yollar bizi homeopati ye çıkarıyor aslında. Homeopati ne kadar güvenilirdir yada sadece plasebo etkisi midir bilemem. Ama Homeopatlar hastayı bir bütün olarak değerlendirir her zaman. Hastalık odaklı yaklaşmazlar.

Ben de Hindistan'da bu hastalığı tedavi edebildiğini söyleyen bir homeopat buldum. 1-2 haftadır kendisiyle konuşuyoruz. Bana Nitric Acid 200C adında bir ilaç yolladı. Elime geçince kullanacağım. Sonuçlarını da burada paylaşırım :) Bildiğin nitrik asit içeceğim ya korkmuyor da değilim :D

İlkererdem

:):):) aman kardeşim, bir defasında Hindistan'dan "ooo o, yesen bile zararı yok" denilen bir krem gelmişti bana, 15 gün alerjik reaksiyon sürdü, kutu kutu kortizonlu merhem kullanmak zorunda kalmıştım zararını ortadan kaldırmak için! :) Ben ki kremsever bi adamım, ne olsa denerim, ama Hindistan söz konusu ise artık tırsıyorum :)

ibrahim saracogluda bir kürü söyledide idrar yolunu aça bilecek çok yeminlikle soyledi 250 kram brokoli 1.5 bardak suda 5 dk kaynatıp içmek sabah akşam,şimdi ameliyyattan yeni çıktım onuda deniyerim.

İlker bey siz açık ameliyat oldunuzmu?

bende hiç bilemedim neden yarandı bu darlık bir çok şey ola bilir kazada yapmışım, cok soyukta olmuş kan işemişim sonuna kadar tedavi yapmamışım ,sporda yapmışım ,kavqada yapmışım ,ağırda kaldırmışım ,sudada çok olmuşum ,aşırı çok antibiotik kullanmışım

Hiç ben bilmiyordum ki darlık var bende on sene cocuk olmadı onun için tedavi alıyordum sonunda geldim istanbula orda bir doktorla taniştım Volkan Ülker iyi bir doktordu bende hep akıntı oluyordu kaç yıl tedavi yaptım Azerbaycanda İranda Turkiyede Moskvada çok doktorlar gezdim çok antibiotikler yuttum çok şerefsiz doktorla kavqa yaptım paramı geri aldım sonunuda Volkan bey uretrama baktı darlık var dedi ve kapalı ameliyat yaptı amma akıntı hiç bitmedi azda olsa oluyor o ana kadar hiç bilmiyordum ki bende darlık var,onun için neden hep kendime soruyorum

ilkererdem
ilker bey şu anda iki tane antibiyotik kullanıyorum acılarım biraz azaldı ama hala var birde merak ettiğim şayet bu darlık tekrarlarsa ne kadar zamanda tekrarlıyor

Önceki postta bahsettiğim Prof. Dr. Melih Çulha beyle telefon ile görüştüm az evvel. Görüşebildim de denemez.
1 dakika bile olmayan telefon konuşmasından anladığım kadarıyla hayatımda konuştuğum en ters insan.
Belki de yanlış bir zamanda denk geldim bilemiyorum.

Konuşmamızın tamamı,

-Rahatsız etmiyorum umarım. Muayenehaneden aldım numaranızı.
--Yoldayım uzun olmasın.
-Üretra darlığım var. Stentler ile ilgili soru sormak istiyorum.
--Telefonda danışma olmaz geleceksin!
-Farklı bir şehirdeyim. Ben açık ameliyatta oldum. Bana bu uygulama yapılır mı? Ona göre geleceğim tabiki. Gerçekten işe yarayan bir uygulama mı?
--Herkese yapıyoruz. İşe yaramasa 150 kişiye yapmazdık!
-Peki. Teşekkürler iyi günler...

Konuşmanın sonunda hastalığım yüzünden kendimi suçlu hissettim :)

-----------------------------------------------
Rashad Asadov

İbrahim saraçoğlunun bahsettiğiniz kürünü yaptım kullandım ve işe yaramadı.
Hatta kendi mağazasında üretra darlığına iyi geliyor dediği bir poşet çaylar vardı. 300 TL ye bu çayları bile aldım kullandım ama bir işe yaramadı yine.
Bu kadar bilmiş nasıl konuşabiliyorlar bu insanlar televizyonlarda anlamıyorum.

Ben 4 tane kapalıdan sonra açık ameliyat oldum. 2,5 sene oldu. Ama tekrar daralıyor benimde maalesef.

78 fakih
Darlığın tekrarlaması kişiye göre değişir. Belki hiç tekrarlamaz, belki birkaç ayda, birkaç yılda...

OturanBoğa
Abi uyarın için teşekkürler. Denize düşen yılana sarılır hesabı bizimkisi artık.
Hindistandaki doktor çok ilgili biri. Ben gözümü kararttım deneyeceğim ilacı. Tabi ilaç gelince fikir değiştirmezsem :)

Ulker kardes istersensen birde doktor Volkan Ulkerle konus cok cok iyi bir doktor ve adam kibi adam numarasi +90 (532) 432 47 63 bu isin uzmani eger konusursan soyle Azerbaycandan Resat verdi numaranizi

birde bilmek isterdim darlik yasayanlardan Sizlerdede akinti azda olsa oluyormu?

Bir araştırayım o doktoru teşekkürler.
Bende hiç akıntı olmadı. Bu başka bir hastalığın belirtisi olabilir.

bana bakudeki doktor soyledi ki ola bilir darliktan olsun akinti onun icin sordum tesekkur ederim kardesim

Kadıköy/koşuyolu park15 muayenesi necmettin atsü süper bir doktor bence kendi fikrim bu

Üst Alt