Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Üretra darlığı sorunu yaşayan var mı?

Uzun zamandır takip ediyorum konuyu. Yaklaşık 8 yıldır üretra darlığı sorununu yaşıyorum. 5 yıl önce de kapalı ameliyat olmuştum fakat malumunuz tekrarladı. Bu süre zarfında da konuyu sürekli araştırdım. Açık ameliyat olmaya karar verdim artık.

Prof. Dr. Coşkun Şahin aklımdaki tek isim. Okuduğum kadarıyla kendisine tedavi için giden olmuştu. Açık ameliyat için ne kadar ücret ödeniyor acaba yaklaşık olarak ? Hiç bir fikrim yok açıkçası, kendilerine de sordum, yapılacak testlere göre değişiklik gösterebileceğini söylediler. Ancak bir rakam aralığı öğrensem kendimi ona göre ayarlayacağım.

Geçmiş olsun. Ben 3 sene önce Coşkun beyin çalıştığı hastaneye 18.000 TL ödemiştim.

geçmiş olsun ben 20gün olar doktorumdan sordum 8000$ civarı söyledi amma bana göre cok baha onun için yeniden kapalı ameliyata gitdim şimdi superim Allaha şükürler olsun ve bir daha daralmasın inşallah

Holmium lazer tedavi iyi bir yol stend taktırmayın en son oymuş öğrendim memorial medical park gibi yerler yolma peşinde tayyibin

batuhan34arslan

Lazer yöntemi bütün darlıklara uygulanamıyor. Darlık mesaneye yakın bir yerdeyse kasları yakma durumu olacağı için yapılamıyor maalesef. Bir doktor bu şekilde anlatmıştı bana.
Sonuçları açısından soğuk bıçak ile lazer arasında çokta bir fark yok. Bu konuda yapılan araştırmaları okumuştum. Darlığın tekrar etme oranları birbirine çok yakındı diye hatırlıyorum.

---------------------------------

Bu arada hindistandan ilaçlarım geldi. İlk olarak 10 gün kadar önce içtim şimdilik herhangi bir değişiklik yok. Yarın oradaki doktorla konuşacağım. Gelişmeleri bildiririm :)

İlkererdem teşekkür ederim bilgi için. İyi ki sormuşum, bu kadar yüksek olacağını tahmin bile edemezdim. :)
Forumda daha önce Hindistan'daki ilaçlardan bahsetmiştiniz. Forum kurallarına aykırı değilse ilaç ismini verebilir misiniz, araştırma yapabilmek için? Sonuçlarınızı da merakla bekliyorum. Rashad Asadov geçmiş olsun kardeşim, Allah tekrarını yaşatmasın.

İlker kardeş Allah sabep etsin iyileşesin ,
bizide sevindiresin inşallah

amin kardeşim

Doğru şükür ben kurtuldum kolay bölgedeymiş Allah herkese şifa versin inşallah ilkererdem

batuhan34arslan Rashad Asadov

Teşekkürler. Allah hepinize acil şifalar versin.
clipper
Geçen hafta kullandığım ilacın adı Nitric Acid 200c. Bu ilaçlar homeopati ilacı olarak geçiyor. Bugünde "Thuja 200c" adındaki ilaçtan içtim. 7 gün bekleyip doktorla tekrardan konuşacağım. Birkaç ay bu ilaçları deneyeceğim. Bir işe yaramaz ise tekrardan kapalı ameliyat olacağım :)

İlkererdem

ilker bey merhaba maşallah çok araştırma yapmısınız gerçektende bakıyorum bütün yorumlara bu hastalık gerçektende önemli bir hastalık halini almış malesef bende yaklaşık bie senedir çekiyorum siz bu açık amaliyet olduğuz doktor çoskun,a darlık videomu gönderdim 2 cm lik darlık var dedi %98 iyileşir toplam 22 bin tl ameliyat ama bakıyorum siz bile düzelmediniz herhalde nasıl olur bu yüzdeliği veriyorlar acaba onu anlamadım sizin bu amerika yaptığınız araştırma ses getirir bence inşallah bie umut olur bu kötü illete

Kusura bakma geriden takip ediyorum

İlkererdem

Tekrar ameliyat demişsin 2-3 defa geri ileri oludum öncesi ve sonrası hayırdır bir aksilik mi oldu

Ilker şimdi buldum. Tekrar daralma başladı demişsin. İnşallah denediğin ilaçlar çare olur. Burada tecrübelerini paylaşarak ne kadar güzel bir iş yaptığını tahmin edebiliyorsundur. Senin 3 sende oldu sanırım en kötü ihtimal konuşuyorum. Tekrar açık ameliyat olsan bile 3 sene normal bir insan gibi tuvalete çıkabilmek çok güzel bir duygu değil mi? Ben kendi açımdan söylüyorum 3 yılda 4 defa kapalı ameliyat oldum. Ve en uzunu 1 sene sürdü. O bir sene de güle oynaya değil 3-4 ay sonra daralma sonrasında hep sıkıntı. Hayat standartlarını öyle düşürüyor ki açık ameliyat olup 3 sene keyfine bakmak bile inanılmaz bir kazanım

Birde son zamanlarda çok sık duyduğum birşey bağırsaklarımız ikinci beynimiz diye. Çoğu hastalık ordan türüyor nüksediyor. Yediğimize içtiğimize dikkat etmeliyiz. Tabi sporda ben kapalı ameliyatlar olduğum dönemlerde spor yaptığım zaman idrar seviyem artıyordu. Ben kendi tecrübelerimden söylüyorum yoksa bilimsel bir yani yok. Kahve asitli içeceklerden uzak duruyorum. Birde kabız olmamaya çalışıyorum.

@gurup

Mecburen bu hastalıkta biz araştırma yapmalıyız. Bize neyin iyi geleceğini ancak biz bulabiliriz. Açık ameliyatın sonuçları kişiden kişiye göre değişmekle birlikte söylenen başarı oranları oldukça yüksek.
Yurt dışında da en çok önerilen tedavi yöntemi bu. Bence sürekli kapalı ameliyat yerine bir kere açık ameliyat denemekte fayda var.
Çok geçmiş olsun size de...

@goookhaan
Teşekkürler Gökhan kardeşim. Ne yazık ki daralmam ilerledi biraz. Ama dediğin gibi 3 senedir ağrı, yanma olmadan idrarımı yapabilmek gerçekten güzel bir duygu. Ancak ikinci bir açık ameliyatı şuan için gözüm kesmiyor :) Daha doğrusu kendimi hazır hissetmiyorum henüz...

Yaz sonuna kadar kendime süre verdim. Bu ilaçları deneyeceğim bu süre zarfında. Doktorum da bir kere kapalı ameliyat denemek istiyor. Bakalım bu ameliyatı olduğum zaman ne kadar idare edecek :)

Bağırsaklar konusunda dediğinde haklısın. Benim de düşüncem çok büyük ihtimal bu hastalığım bağırsaklarımla alakalı çıkacak. Gerçi defalarca baktırdım onlara da ve bir şey çıkmadı. Ancak hala insan sağlığıyla alakalı çözülemeyen bir sürü şeyler var. Beklemedeyiz :)

İnternette birkaç yerde bende denk geldim. Kafein ve gazlı içeceklerden uzak durmamız gerektiği yönünde... Elimden geldiğince bende tüketmiyorum.

hepimize kecmis olsun,ben bir cozum gormuyorum acik ve ya kapali ameliyyatlarda,bir tek bilmek iterdim Stent yaptiran varmi ve durumu nasilmis

Rashad Asadov

Açık ameliyatlarda başarı oranı %90 öyle deme ama ışte %10 da oluyor bazen zaten şanslı insanlar olsaydık. Böyle nadir rastlanan bir hastalığa yakalanmazdık. O yüzden % 10 için hazırlıklı olmalıyız. Stent konusunda kalp gibi değil bu meret belli zaman sonra stentin etrafını dokular kaplama başlıyor bazen yutuyor bile stendi. Sonra o stenti çıkarmak için bile birsürü ameliyat olmak zorunda kalıyorsunuz. Iltihaplar akıntılar cabası. Yani doktorlar tecrübe ile sabit tavsiye etmiyorlar.

Merhabalar,
Geçen salı tekrardan kapalı ameliyat oldum. İlk 2 gün idrarımı yaparken biraz yanmam oldu sonrasında geçti.Ufak ufak kanamalarım devam ediyor ama ağrım sızım çok yok. Yarın kontrole gidip üroflowmetri yaptıracağım. Sonuçları yazarım.

İlkererdem

İlker, bunca eziyeti çekmektense, daha radikal bir çözüm olan kontinan vezikostomi düşünmez misin?

Mucize delik diyorum ben buna. Göbek altı-mesane üstünden bir delik açılıyor ve oradan 5-6 defa TAK uyguluyorsun. Kulağa korkutucu geliyor tabii, ama ne acı hissi ne de mesaneyi boşaltamama riski var. Sanki düşünülebilir gibi geliyor bana...

İlkercim büyük geçmiş olsun inşallah şifa bulursun senin darlık idrarını yapamayacak seviye indiği için mi ameliyat oldun yoksa hemen daralma başlayınca mı?

Sayın OturanBoğa sizin bahsettiğiniz tedavi yöntemi belden aşağı engelli olan hastalar için gayet mantıklı zaten anladığım kadarı ile yanlışım varsa düzeltin ya da sizi kıracak yada üzecek bir cümle kurmamaya çalışıyorum hatam varsa affedin kaslar çalışmadığı için idrar kanalı ile boşaltım tam mümkün olmadığı için kullanılması pratik bir yöntem.

Ama diğer hastalar yani idrar kasları çalışan hastaların göbek altını deldirip günde 5-6 sonda kullanması pek de pratik olduğunu düşünmuyorum. Ilkerin açık ameliyat olalı 3 yıl oldu 3 yıldır sağlıklı bir insan gibi idrarını yapabiliyordu. Bu bizim gibi hastalar için büyük bir zaman dilimi

goookhaan

Yok yok, ne kırması yahu. Söylediğim şeyin zor bir seçenek olduğunu biliyorum. Yanlış değerlendiriyor da olabilirim.

Ben o ameliyatı olurken yan odamda yürüyen/sağlıklı bir çocuk daha vardı ve benimle aynı ameliyatı olmuştu. Her şey yolunda görünüyordu... Açılan o delikte his olmadığı için TAK esnasında herhangi bir acı vs. hissedilmiyor. Sadece o işlemi yapmanın kendisi birkaç gün ürkütücü/tedirgin edici oluyor o kadar.

3 yıl kazandıracak alternatif bir ameliyat seçeneği hala mümkünse, tabii ki tercih edilebilir. Ama ayda bir daralan ve gündelik yaşamı çekilmez hale getiren bir durum varsa, bilmiyorum ama, bence önerdiğim radikal yöntem düşünülebilir de. En azından araştırmak lazım.

Omurilik felçli olmayıp sadece üretra darlığı sorunu bulunan ve çözüm olarak kontinan vezikostomi olan, ya da bu uygulama hakkında bilgisi olan arkadaşlar varsa ve deneyimlerini yazarlarsa çok iyi olur...
MeTePe senin bir yorumun olabilir mi?

ilker bey kecmis olsun insallah sonuncu olur bir daha daralmaz,
bende arti 2 ay olur yine kapali ameliyyat yapdirdim elhamdullileh idrari iyi yapiyorum lakin her gun 16 lik sont yapiyorum

ilker bey ameliyyatin video goruntusunu yapmislarmi?
bende yapmislar eger sizdede varsa ben size sizde bana gonderin bakalim durumlarimiza

@OturanBoğa
Bu hastalığın nedenini tıp bulamasa da ben bulacağım :) Şaka bir yana henüz üretramdan vazgeçecek kıvama gelmedim. İlerleyen zamanlarda kısa sürede daralma olursa da daha deneyecek birkaç yöntem daha var. Zaman içinde yeni yöntemler de çıkar belki. Önerin için teşekkür ederim Bülent abi. Aklımın bir köşesinde bulunsun.

@goookhaan
Teşekkürler Gökhan. Ameliyat sabahı yaptığım testte tepe hızım 6 ortalama 4 çıktı. Yani ıkınarak yapıyordum bir süredir idrarımı...

@Rashad Asadov
Teşekkür ederim. İnşallah bir daha daralmaz diyelim. Doktor skar dokusu için zar gibiydi tabirini kullandı. 5-6 mm lik kısa bir darlıkmış. Ameliyat 5 dakika falan sürmüş. Ameliyat videosu var bende de. İnternete upload ettiğimde paylaşırım linkini.

arkadaşlar üretra darlığı olan hastaların neden kabız olmaması gerektiği hakkında bilginiz var mı? doktorlar bende mesane boynu yüksekliğinden de şüpheleniyorlar mesane boynu yüksekliği ile mesane boyu darlığı aynı şeyler mi biri yapısal diğer doğuştan oluyormuş diye duydum ama tam emin olamadım açıkçası

bu arada sizinle bir şey paylaşmak istiyorum geçen günlerde üretra darlığından kapalı ameliyat olan yakın bir arkadaşın abisi ile telefonda görüşme imkanım oldu 6-7 sene önce kapalı ameliyat olmuş hiç bir şikayeti de yokmuş demek ki bu darlığın tekrarlaması olayı herkeste aynı olmuyor

Son düzenleme:
78 fakih

Kabızlık konusunda pek bir bilgim yok. Bende de mesane duvarı kalınlaşması varmış. Ameliyat videosunda da mesanenin içi bildiğin damarlı bir şekilde kas yapmış gibi görünüyordu. Bu da normal değilmiş. Kendiliğinden geçmesini bekleyeceğiz :) Mesanede iki tane de cep oluşmuştu... Bu konularda bilgisi olan var mı? Bana ne zararı olur?

Bu hastalığın tekrarlamadığı durumlarda var tabi ama çok az oluyor böyle diye biliyorum. Bu durumda ilk ameliyat çok önemli. Eğer üretraya çok zarar vermeden yapılırsa iyileşme ihtimali daha yüksek tabi ki. Benim ilk kapalı ameliyatım çok kötüydü. 2 hafta sondalı kalmıştım ve aşırı derecede enfeksiyon ve kanama olmuştu. Dur hatta doktorun ismini hatırlarsam buraya yazayım da uyarı olsun insanlara :) Sadece hastalığı teşhis etmek için sistoskopi yapıp içeriye bakacaklardı ama darlığı görünce izin almadan kesmişlerdi...
Hastalığımı baştan bilseydim araştırıp bu işi bilen bir doktora giderdim belki de tek ameliyat ile bende iyileşebilirdim :)

Onun için soran herkese üstüne basa basa bilen birine bu işin ehli olan bir doktora olun ilk kapalı ameliyatınızı diyorum. Ameliyat basit diye herhangi birine kestirmeyin kendinizi...

@İlkererdem

öncelikle geçmiş olsun ben genelde kabız olurum kabız olmazsam sanki idrarımı daha rahat yapıyorum doktorda bana kabız olmamaya dikkat et demişti o yüzden aklıma takıldı .

Mesane boyunu yüksekliği ile mesane boynu darlığı aynı şeyler mi arkadaşlar bilgisi olan var mı nette araştırdım kayda değer bir şey bulamadım.

İlkererdem

üretrada cep oluşabiliyor da mesanedekini bilmiyorum. aklıma gelen, mesanede sürekli idrar hissine yol açabilir bu cepler.

İlk müdahale konusunda yazdıklarına tümüyle katılıyorum. Nice üretranın basit bir sistoskopi işleminde perte çıkarıldığını biliyorum. İşini bilen, hassas bir elin müdahale etmesi şart

Kabızlığın kesinlikle olumsuz bir etkisi var. Mesaneye dışardan bir baskı, mesanenin iç basıncının artmasına neden oluyor

idrar duvarının kalınlaşması daha önce burda birinde de okumuştum fazla ıkınma sonucu oluşuyor. Zararını bilmiyorum ama kendimde de olduğunu farz ederek tahminimi söylüyorum. Mesane küçülüyor ve doğal olarak tuvaletiniz diğer insanlara göre çabuk geliyor. Yani benim öyle.

Düzenli sonda takan kardeşlerim tavsiyem idrar seviyeniz düşmeye başladı mı hemen takın çünkü darlık artınca sizin sonda müdehaleniz mesaneye zarar veriyor ve 1-2 cm olan darlığınız 4-5 cm çıkıyor ve işler zorlaşıyor. Ben belden aşağı engelli arkadaşlar hariç diğer Üretra darlığı hastalarının düzenli sonda kullanmasına karşıyım. Sadece ameliyat tarihine kadar idarını rahat yapabilmeleri amacı ile kullanmalılar.

Bence düzenli sonda kullanımı tedavi yöntemi değil bilakis arttırıcı bir olayıdır. Kendimden biliyorum. Sondanın mesane içinde büküldüğünü hissediyordum. Hatta darlık yerinden değil mesaneyi yırtıp bağırsaklara mı denk geliyor anüsemi bilmiyorum başka yerden çıkacak diye korkuyordum.

Selam herkese Allah yardımcınız olsun. İnterneten araştırırken. Gördüm yorumları bendede var darlık ilaç kullanıyorum şimdilik bilgilenizden faydalanmak. İsterim ne yapmam gerekli yardımcı olursanız sevinirim

@Fırat sumer
Merhabalar.
Öncelikle geçmiş olsun.
Kullandığınız ilaç nedir?
Ne kadar süredir bu rahatsızlığınız var?
Nasıl teşhis konuldu?
Ameliyat oldunuz mu?
Hastalığınız hakkında detay verebilirseniz bilgimiz dahilinde yardımcı olmaya çalışalım.

Daha önceden bahsettiğim Amerika'da test edilen ilaçlı balon(optilume) yöntemi vardı.
Artık Kanada'da da uygulanmaya başlanmış :) Bu şuan uygulanan yöntemlere ek olarak alternatif bir tedavi yönteminin de yavaş yavaş geldiğini gösteriyor sanki.

Evren ısrarla beni Kanada'ya göndermeye çalışıyor hadi hayırlısı :)

Optilume | Break the stricture cycle

https://www.prweb.com/releases/2018/06/prweb15579278.htm

Bence çok haklısın birde kabızlıkta sorun yaratıyor. Bu ne biçim hastalık anlam veremedim herkeste oluyormu acaba bu sizin ıkınma olayı bende oluyor çok sıkıştırıyorum kendimi ben kış aylarında daha kötü oluyorum birde sancı sızı çok oluyor ama yazın ağrı olmuyor idrarımı rahat yapıyorum sizde bu oluyormu acaba

Kış aylarında benim de biraz ağrılı oluyor. Yazları ağrı yok, daha rahatım. Sebebi sanırım yaz aylarında malum daha fazla sıvı tüketiyoruz, mesane daha rahat ediyor. Daha önce de konuşulmuştu sanırım bu durum. Sıvı tüketimi gerçekten önemli.

Üst Alt