Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Üretra darlığı sorunu yaşayan var mı?

geceleri soğuk olduğu zaman günde 5 defa çıkıyorum.acaba normalmi

Bende gece tuvalete kalkma problemi olmuyor,
Bol su içersem günde 7-8 defa tuvalete gidiyorum.
Sabah ilk idrarım çok daha yavaş oluyor, gün içerisinde ortalama 11-12 ml/saniye işiyorum.

Peki havalar soğuk olduğunda sizde sorun oluyormu ben kendim artık nedeni nedir bilmiyorum gece yatma haram oluyor bana

gurup

Havalar soğuk olduğunda herkeste benzer durumlar olur.
Üşüdüğümüz zaman mesanemiz daralabiliyor. Dışarıda soğukta kaldığımızda da aynı durum geçerli.

Yatarken korse takmayı ya da yatmadan önce mesane bölgenizi rahatlatacak sıcak bir duş alıp yatmayı deneyin. Yatmadan 1-2 saat evvel sıvı alımını kesin.

Ayaklarınızı da üşütmemelisiniz.

Merhaba, hastalığımız ile ilgili yaptığım son araştırmalarda edindiğim yeni bilgileri paylaşmak istedim

https://www.researchgate.net/publication/281685898_Efficacy_of_mitomycin_C_in_reducing_recurrence_of_anterior_urethral_stricture_after_internal_optical_urethrotomy

Yukarıdaki araştırmaya göre, internal üretromi ameliyatı olan hastaları ameliyat sonrası 2 gruba ayırıp, mitomycin C tedavisi uygulamışlar. mitomycin C tedavisi uyduladıkları grupta nüksetme vakaları azalmış. mitomycin C kanser hastalarında kullanılan bir enjeksiyon.

P-094 (Ref.0732): Erkek Üretra Darlıkları ve İnternal Üretrotominin Güncel Durumu

Bu araştırmada ise, internal üretrotomi ameliyatından sonra, kateter takılı kalma süresinin kısa olması ve düşük çaplı kateter takılmasının daha sağlıklı sonuçlar doğurduğu sonucuna ulaşılmış.
Araştırmada yayınlanan maksimum ve ortalama idrar akışı süreleri (tablo-2) kendi uroflowmetremizi takip etmemiz açısından faydalı olacaktır.

Herkese tekrar merhaba,

Son zamanlarda durumumda bir geriye gitme var, şaşkınım,
27 Ağustos tarihinde yaptırdığım üroflovmetrede, ortalam akım hızım 11.3, tepe akım hızım 19 çıkmıştı.

Son 2 haftadır, evde kendi yaptığım ölçümlerde zaman zaman ortalama akım hızımın 8-9 milisaniyelere düştüğümü gördüm.
Yakınımdaki bir özel hastanein acilinde ayın 15inde yaptırdım tam idrar tahlilinde 1-2 lökosit çıktı, enfeksiyon geçirdiğimden şüphelenmiştim. Purinol yazdırdım, 1 haftadır kullanıyorum bir değişiklik yok.

Sonra akademik tıp makaleleri araştırmaya başladım. Eylül ayının başından beri çoğunlukla kabızlık problemi çekiyorum.

Burada daha önceki post'larda, kabızlık konusu üzerinde duran arkadaşlar vardı. Ben açıkçası işeme akımının düşmesi ile kabızlık arasında bu kadar net ve bilimsel bağlantıların olduğunu bilmiyordum.

Son edindiğim bilgilere göre kabızlık, iyi huylu prostat büyümesi semptomlarını yaşatabilen, üretra darlığında yakındığımız, düşük idrar tazyiğine sebep olan rahatsızlıkların başında geliyormuş. Hatta çocuklarda kabızlık ve idrar akım zayıflığı üzerine çok ciddi araştırmalar yapılmış.

Ben aşırı ailevi stres ve alkol kaynaklı bir kabızlık geçiriyorum 2-3 haftadır. Hemoroidim azdı ve arasıra kanamam oluyor. bu süre içerisinde idrar akım tazyiğimde birden azaldı. Sbah ilk idrarımın yavaş olması da bağırsaklarımı boşaltmadan yaptığım tüm idrarların tazyiksiz olması da beni aynı sonuca çıkarıyor.

Kabızlığı yenmeye çalışacağım bu bir hafta içerisinde bakalım bir değişiklik olacak mı?

Sizin de bu konuda deneyimleriniz ve önerileriniz varsa duymak isterim.

Mesela kabız iken, mesanesini boşaltmada güçlü çeken, idrar tazyiği azalan arkadaşlar var mı aramızda?

Bactrim800 öncelikle geçmiş olsun . Nisan ayında üretra darlığı şüphesi ile yaptırdığım sistoskopi sonrasında en son gelinen noktada doğuştan mesane boynu yüksekliği tanısı konuldu doktor aynı şekilde bana da kabız olmamamı söylemişti zaten mesane boynu yüksekliği veya darlığı ile üretra tıkanıklığı aynı belirtileri gösteriyor biri mesane çıkışında darlık öbürü üretranın herhangi bir yerinde.. gerçektende kabız olduğumda baya idrar yapmada sıkıntı yaşıyorum ama nedenini tam olarak ben de bilmiyorum.

merhaba @78 fakih

mesane boynu yüksekliği çok ileri boyutlarda olmasa da bende de var.

Doktorum ilk internal üretrotomi ameliyatım esnasında, sistoskopi ile görünce söylemişti. Belden aşağım uyuşturulmuş şekilde ameliyata girmiştim ve kameradan izlemiştim müdahaleyi, biri önlerde diğeri, prostata yakın 2 darlığı açtıktan sonra mesaneye girerken, farketmişti mesane boynu yüksekliğini, 'buna şimdi müdahale etmiyorum çünkü henüz çocuk sahibi değilsin, spermin mesaneye geri kaçabilir, bunu sonra planlarız' demişti.

Demek ki yaşadığımız benzer sorunların sebebi bu, doktorum bana kabızlık ile ilgili bir uyarıda bulunmadığından, durumdan habersizdim. İyi oldu öğrendiğim.

Devamlı kabızlık sorunu çekenler için doktor arkadaşımın tavsiyesi ile duphalac isimli bir şuruba başladım. Etkili. Doktorunuza danışınız.

Teşekkürler, 78 Fakih, sana da geçmiş olsun.
Mesane boynu yüksekliğine müdahale edildi mi?

@Bactrim800 Bendeki mesane boynu yüksekliği sanırım baya ileri derecede doktor ultrasonla bile gördü ayrıca sistoskopide de çıktı sistoskopiden sonra sadece bir kere yada iki kere rahat işeyebildim durumumda çok değişilik olmadı hatta git gide daha kötü olunca iki kere üretrografi çekildi

filimde üretra açık çıktı en son çekilen üretrogrrafiyi sistoskopi yapan doktora götürdüm senin üretranda zaten bir şey yoktu boşuna film çektirme sendeki sıkıntı mesane boynu yüksekliği dedi başka bir doktora üretrogrrafiyi götürdüm o da benzer şeler söyledi ve kabız olmamam gerektiğini söyledi fakat bunun direkt mesane boynu olduğu için değil, sonuçta bir tıkanıklık söz konusu

üretra darlığı mesane boynu yüksekliği yada prostatitten kaynaklı tıkanıklıkların hiçbirinde kabız olunmaması gerektiğini doktorlar söylüyor mesane boynuna bekar olduğum için müdahele etmiyorlar ...

78 fakih

Mesane boynu yüksekliği semptomlarını rahatlatıcı ilaçlar kullanıyor musunuz?

Peki diyelim ki, mesane boynu ameliyatı olduk ve endikasyon oldu, sperm geri kaçıyor, normal yollardan çocuk sahibi olma şansımız azalınca tüp bebek tedavisi uygulayamaz mıyız?

şu anda cardura 4 kullanıyorum tüp bebek tedavisi de uygulanabilir ama doktorların kesinlikle çocuk olmaz demiyorlar olmama riski var diyorlar .

Cardura idrar tazyiğini artırıyor mu peki? reçeteli bir ilaç mı?
Çocuk olmama riski zaten herkeste var:)
Böyle bir riski ben şahsen alırım, ileri de enfeksiyondan daha beter rahatsızlıklar geçirmek yerine, çocuk yapamamak benim için daha rasyonel.

mesane boynundaki kasları gevşeterek idrar akımını rahatlattığı söyleniyor buda tabi idrar tazyiğini artıyor fakat bazı doktorlar bu ilacın mesane boynuna herhangi bir etki yapmadığı görüşündeler..

Herkese tekrar merhaba,

Son bir ay içerisinde darlığım giderek kapanıyor. Ne olduğunu anlamadım. Ağrım yok, idrarda yanmam yok. Yine de günbegün idrar tazyiğimin azaldığını farkediyorum.

Daha önceki ameiyatlarımı yapan doktorum hastaneden ayrılmış, kendi muayenehanesini açmak için. Bu sebeple yeni doktor arayışına girdim. Ege Üniversitesi Hastanesi Üroloji Anabilim Dalı'nda bir hoca ile görüştüm,

19 Ekim cuma günü anestezili sistoskopi ile müdahale edecek. Sistoskopi esnasında darlıkları açabileceğini söyledi. Umarım sıkıntısız geçer ve en azından bir sene yine rahat işerim. Bu hastalık insanın sinirlerini geriyor.

Daha önce sistoskopi ile müdahale edilen oldu mu aramızda? Aslında internal üretrotomi ile aynı şey diye düşünüyorum, kamera ile girip tespitte bulunacaklar ve müdahale edecekler.

Umarım sistoskopiyi sonlandırıp sonrası için ameliyat tarihi vermezler, çünkü sıkıntılarım o süre içerisinde daha da artar diye korkuyorum.

öncelikle çok geçmiş olsun benim sorunumda aynı seninki gibi inşallah bu sıkıntıyı aşarız.
ben 2 defa kapalı ameliyat oldum. ama maelesef gene nüksediyormuş.ben yaklaşık 7 aydır ameliyat oldum
benim sıkımtım havalar soğuk olduğu zaman gece sık idrara çıkıyorum.bazende çok yanmam var
sizde oluyormu?bu sıkıntı birde bu sıkıntı mevcut üretra darlığı olanlar kabız hiç olmaması lazım bu daralmanın çabuk nüksetmesi çok anormal bir durum siz geceleri çok idrara çıkıyormusunuz acaba ?en son olarak artık alışmak lazım bakıyorum bütün internete doktorlara bu hastalığı pek takan yok sanki yoksa muhakkak bir çaresi olurdu diye düşünüyorum. allah sana ve tüm bu acıyı çekenlere şifa versin

Merhaba gurup,
benim şikayetlerim arasında gece idrara çıkmak yok, ilk ameliyatımdan önceki zamanlarımda (daha hastalığımın tanımlanmadığı hatta, prostatitsin dendiği zamanlar) idrarda yanma, acı ve ağrı oluyordu.
şimdi o da yok. İdrarım zayıfladığı halde, acı ve ağrı yok, tuhaf.
Havaların soğuması hastalığı ilerletiyor, daralmayı arttırıyor sanki, bu sene kış erken geldi, eylülün başından beri atakta rahatsızlığım.
Size önerim, üniversite hastanelerini tercih etmeniz, işleyiş biraz yavaş ve kalabalık olabiliyor ama en azından anabilim dalı olarak üretral darlıklar konusunda araştırma yapmış hocalar çıkıyor karşınıza.
Hepimize acil şifalar kardeşim amin.

Öncelikle allah herkese acil şifalar versin. Ben bundan 3 ay önce bir iş kazası geçirdim ve pelvis kemiğinde kırıklarım vardı kaza günü penisten sonda takıldı ve 12 gün sonra çıkartıldı 1 ay gibi bir süre kırıklardan ötürü yattım ve bu 1 ayın sonunda da idrarda yavaşlama başladı Ankara’da gitmediğim doktor kalmadı teşhis kazaya dayalı üretra daralması yöntem açık ameliyat lakin ne yazık ki doktorların çoğu bu ameliyatı riskli gördükleri için üstlenmek istemiyorlar en sonunda risklerinde göze alarak Bolu İzzet Baysal üniversitesi hastanesindeki Prof. Ahmet Metin hocamda karar kılmak üzereyim özel kliniklerede gücümüz yetmediği için mecbur kaldık biryerde şuan göbekteki kataterle idare ediyorum değerli görüşlerinizi bekliyorum saygılar

merhaba sizin ünerdiğiniz bir hoca varmı bu işi iyi bilen ben tek sıkıntım geceleri rahat uyku alamıyorum sık idrara çıkyorum üretra darlığı ameliyatı olduğum halde yanmalar devam ediyor acaba bende prostattit olabilirmi kış aylarında gece 5 defa idrara çıkyorum bildiğiniz hoca varsa muayene olurum saygılar

Asafosman

Asafosman bey geçmiş olsun, trafik kazaları ve iş kazalarından sonra yaşanan bir durum maalesef üretra darlıkları.

Bana da doktorlar önce geçmişimde kaza geçirip geçirmediğimi soruyorlar. Benim darlıklar sanırım doğuştan ya da enfeksiyondan, bilemiyorum.

Allah başka dertler vermesin, şükür hayattasınız,
Doktorlar kapalı ameliyatı neden önermediler? Niye hemen açık ameliyat dediler?

Açık ameliyatı her doktor yapamaz, deneyim şart, çünkü estetik ameliyat gibi birşey aynı zamanda, Askeri hastanelere de gidin derim. Malum bölgeden yaralanan askerlerin üretra ameliyatlarını yapan müthiş doktorlar vardır askeri hastanelerde.

Göbekten katater takıldığına göre hiç işeyemeyecek duruma gelmişsiniz sanırım.

İdrar çıkışınız tamamen durdu mu doğal yollardan?

Ben İzmir'de yaşıyorum, şu zamana kadar tek bir doktorum vardı, teşhisimi koyan ve operasyonlarımı yapan, özel hastanede idi ancak ayrıldı ve özel muayenehaneye geçti. Maddi olarak artık devam edebilecek durumda değilim. Ekonomik durum ortada.

Şimdi Ege ünversitesi hastanesi'nde bir doktorla tanıştım cuma günü operasyon yapacak, güvendim kendisine. Sonucu paylaşırım.

Kapalı Ameliyat denendi sonrasında açıkta karar kılındı. İdrar yolu tamamen tıkalı değil allahtan az da olsa yapabiliyorum normal yoldan. Ben Ankara’da çok doktor gezdim bendeki daralma biraz kritik bir bölgede tam prostata yakın bir yerdeymiş uç uca anostomoz tekniğiyle yapılacakmış operasyon yalnız tekrar etme olasılığı varmış Ve erkeklik sinirlerine de zarar verilebilirmiş bu operasyonda riskleri var kısacası bu riskleri göz önünde bulundurarak devlet yoluyla bu ameliyatı olmak durumundayım özel klinikler daha olumlu yaklaşıyorlar lakin ona da bütçemiz uymuyor

Asafosman

Yani anladığım kadarıyla, size üretra darlığı teşhisi konduktan sonra önce kapalı ameliyat yapıldı ama darlık yeniden oluştu.
Kapalı ameliyattan sonra ne kadar idare edebildiniz?

Hep kapalı ameliyatların hem de açık ameliyatların tekrarlama riski var maalesef. Açık ameliyatın tekrarlama riski çok düşük diyorlar ancak bu forumdan tanıdığımız arkadaşlar var, açık ameliyat olup tekrar eden.

Benim iki darlığım var, biri prostata çok yakın sizinki gibi, bana bugüne kadar açık ameliyat öneren olmadı.

Sağlık sektörü, ticari kaygıları ağır basan bir sektör oldu ne yazık ki, paranız çoksa daha iyi hizmet alma şansınız yüksek, yine de bazen herşeyin sonu kadar kısmet.

Hastaneler ve doktorlar arasında ayrım yapamıyorum artık. Bütçem, bana yaklaşımları, beni dikkate almaları ile şekilleniyor kararlarım.

Ben kapalı ameliyat geçirmedim sadece bir girişim oldu narkozlu verdiler uyuttular 1 saat sonra uyandım sabah 10.30 da çıktım sözde ameliyattan yalnız hiçbir müdehale olmamış ben akşam saat 8 e kadar ameliyat oldum diye biliyordum tenezzül edip bir bilgi dahi vermediler akşam vizit esnasında öğrendik sandıkları kadar basit bir darlık olmadığı için öylece bırakmışlar bu anlattıklarımın hepsi Dışkapı yıldırım Beyazıt hastanesinde oldu. çok sıkıntılı bir süreç işin açığı herkes gibi benim de isteğim bu süreci tekrar tekrar yaşamamak inş. Tekrar etmez Kasım 15 te Bolu’daki hocayla görüşeceğim hayırlısı olur inş.
Kardeşim benimki iş kazası sonucu olduğu için darlığın uzunluğu 2cm falanmış açık ameliyat gerektirmediniz sebebi de o herhalde.

Benim kardeşim de Ege üniversitesinde tıp okuyor son sınıf oradaki proflara da sordurdum tahlilleri gönderdim oradakilerde hemen hemen aynı şeyleri söylediler.

Yani düşün başkent Ankara da aklıma yatan bir doktor bulamadım Bolu’dan buldum inş allah korktuklarımıza uğratmaz.

Ben başkent üniversitesi hastanesinde Cem Aygün hocama gidiyorum, birde gata'da Murat Dayanç hocayı biliyorum ankarada.. bi araştırın eğer uygunsa.. geçmiş olsun

Asafosman

Ben hala darlıklarımın uzunluğunu bilmiyorum, nerede olduklarını biliyorum sadece. Ama geçen sefer narkozsuz demir çubukla açılabildiğine göre benimkiler kısa darlıklar olmalı. Cuma günü operasyonum için görüştüğüm doktor da benzer şeyler söyledi, sistoskopi ile girip darlıkların durumuna göre müdahale edecekler. Benim korkum da sana yaptıkları gibi operasyon yapmayıp sonraya ertelemeleri olacaktır.
Araştırmalarımda okuduğuma göre 2 cm'in üstündeki komplike darlıklarda açık ameliyat öneriyor doktorlar. Tabi birde sizinki gibi kaza sonucu oluşan bir darlıksa işten daha iyi anlayan deneyimli bir doktor bulabilmek önemli oluyor.
Bolu'daki doktor üstesinden gelecektir. Kurtulursunuz ilelebet inşallah.

Arkadaşlar ben yaklaşık 3 ay önce ameliyat olacakken bu forum sayesinde vazgeçip İzmir e gittim iyi bir doktor araştırıp.Ameliyattan önce birkaç seçeneğimiz var deyince oh dedim.Neyse siskoskopi yapılıp darlığa bakılınca ameliyattan önce çubukları soktular 12-14-16-18-20 hepsi de girdi.Dr bey dilarasyonla çözülebilir demişti.1 ay şarıl şarıl işedim.Zamanla idrarda daralma ve hafif acı başladı.

Şu an tam 3 ay oldu hamdolsun işitorum.Sıkıntı yok mu var tabi ki ama kan gelme işi bitti hafif ağrı oluyor bazen.Dilatasyon öncesine göre çok çok iyiyim.Bence bu işten tam anlamıyla kurtuluş yok.Belirli periyotlarla dilatasyon fayda sağlar diye düşünüyorum.

Bedevi61 merhaba,
Seni ilk kez sistoskopiye aldıklarında mı dilatasyon yaptılar?
Dilatasyondan sonra idrar torbası taktılar mı?

Doktor bana üretra darlığı düşünerek sistoskopi yaptı ancak spastik paraparezi nedeniyle idrar torbası şişince çıkışı kapatıyor dedi ve sonda takıp gönderdi

Eserin79

Sonda kaç gün kaldı?
Nasıl bir rahatsızlıkmış spastik paraparezi? nasıl bir tedavi uygulanacak size?

Önce siskoskopi yapıldı.Darlığın yeri sıkıntılı değilmiş.Mesaneye de rahatça ulaşıldığı için önce ameliyatsız yöntemlerle çözmeye çalışacağız dedi.12-14-16-18-20 soktular.

Fakat zamanla inceliyor işte 3 ay oldu.Yalnız Arveles Ağrı kesici vermişti kan sızısını durdurmak için.1 haftada kanı kesiyor.İlacı bırakınca da 1 hafta Sonra yine kan sızmaya başlıyor idrardan sonra 3-5 damla penisin ucundan

Bedevi61: spastik paraparezi diğer adı kasıntılı felç dolayısıyla kasılma nedeniyle idrar yolu da kendi kendine kapanıp zamanla idrar torbasını olması gereken den büyük hale getirmiş idrar var gidip yapamıyorum tam zaten ürodinami de önce yapılamamıştı idrar yolu kasıntıdan kendi kendini kapatıyormuş tak ta olmaz bana ya sonda yada kaçırmaya devam

Hocam çok geçmiş olsun bahsettiğiniz şeyi ilk kez duydum Allah şifa versin

Üst Alt