Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Üretra darlığı sorunu yaşayan var mı?

Ben kışın korkudan su içemiyorum. Çünkü gece özellikle saatte bir idrara çıkıyorum. Bana sorarsanız bu hastalığın nedeni stres ve kabızlıktır. Üretra ve enüs hatları aynı yerden geçiyor.kabızlık olduğu zaman üretra borusunu sıkıştırıyor ve gizli enfeksiyon yapıyor.doktorlar bunu çözemiyor. Doktora gittiğinizde hemen size sistoskopiyle bakmam lazım ve ardından darlık var diye ameliyat ediyor. Sonradan bu kabızlık devam ederse tekrarlar bu hastalık bilimsel olarak çözülmez

Merhaba.Oturan boğa sen kalbi çok güzel bir insansın öncelikle bunu belirteyim.Bu forum sayesinde ameliyat olmaktan kurtuldum en azından bir süreliğine.

Benim hikayem 1.5 yıl önce hemoroid ameliyatı Olmak durumunda kalmamla başladı.Ameliyatım sıkıntısız geçti ancak bu ameliyattan sonra sürekli idrar yaparken yanma hissi yaşadım ve zamanla da incelme oldu.Doktorlar malum basit testlerle başlarından savdılar. Yedinci teste de bir şey çıkmayınca idrar kültür,meni vs Artık doktor içine bakmamız lazım dedi.Saçma sapan bir işlemle siskoskopi mi ne yapıldı ve doktor başlar başlamaz sende daralma var oğlum dedi.mesaneye ulaşamam bu aletle deyip bitirdi.

Ne hijyen ne rapor Ne bişey ve ekledi 5 dakikalık işin var.Ben de sevindim hemen eşime söyledim bu arada 35 yaşındayım bir çocuğum var.Sonra her şeyde olduğu gibi bunda da araştırma yapma gereği duydum ve sizi buldum.Baktım ki iş o kadar basit değil.Hemen iyi bir özel hastaneye gideyim dedim en yakınındakinden başladım kapalı ameliyatların çare olmadığını biliyordum.İyi sandığım hastane doktoru da darlığın nerede ve kaç cm olduğunu araştırmadan ertesi güne ameliyat tarihi vermesiyle paraya kıyıp İzmir Medical Park yolunu tuttum.Neyseki ilk defa bir doktora rastladım moralsizliğini de görüp bana kızdı çaresiz hiçbir şey yoktur dedi.Ameliyat olacaksam da bari kaliteli bir yerde olayım diye düşünmüştüm ama bana önce Ameliyat en son seçenek olduğunu söyledi.Benim için asıl önemli olan darlığın nerede ve kaç santim olduğunu bilmekti.

Sistoskopi ile başladık.Ne hikmetse bu kamera darlıktan geçti!!! Paranın gücü işte :) neyse mesanem tertemizmiş,prostat da öyle.İdrar bitiminde kan sızıyordu ve korkum ciddi bir şey mi böbrek falan mı diyeydi ama onu da gördük darlığın çok az yanında kanayan bir yer var ve sızıntı bundanmış.Doktor bey ameliyat olmana gerek yok dedi Dilatasyon ile çözmeye çalışacağız deyince aklıma oturan boğa geldi.12-14-16-18-20 hepsini uyguladılar ve 20 olan 5 dk kaldı.Zaten doktor bey bu darlıktan 20 geçer demişti hemşiresine uygulasın diye.Doktor Bey’in sevinci benim de içimi rahatlattı çok da vahim bir durum olmadığını gördüm.

Açıkçası ben bu rahatsızlıkla 20 senede yaşarım çok çok idrarımı geç yapıyorum ince yapıyorum ve yanma oluyor ama dayanılmaz bi durum değil.Tek korkum böbrek yetmezliği vs yaşamaktı.

Pazartesi yapılan bu uygulamadan beri üç gün geçti.Kanamam yok ya da belki idrar bitiminde sızıyordur ama şuan gözlemlediğim bir şey yok.Sarılı sarılı işiyorum maşallah.Uzun zamandır işemiyormuşum onu da anladım.Çok bir ümidim yok kapanacağını biliyorum.1 ay sonunda gel işeme testi yapacağız dedi doktor.Bakalım o zamana kadar durum Ne olur ama sanırım 1-2 haftaya eski halini alır çünkü sizlerden öğrendiğim öyle tek uygulama ile bitecek bişey değil. Beni tek sevindiren darlık kısa ve üretranın ortası ile başı arasında.Yani açık ameliyat için uygun.5 yıl daha dayanıp açık ameliyat olmayı planlıyorum.

Bugün üçüncü gün Şu saat itibari ile dördüncü kez işemeye gittim hafif yanma oldu sanıyorum kapanmaya başlıyor ama maşallah çok tazikli işiyorum.

Bedevi61

Şanslı olanlardansın :)

Yalnız, unutmayın, günde en az 5-6 defa işeyin. Soğuktan, aşırı baharatlı veya acı yiyeceklerden, aşırı kahveden uzak durun. İdrar hep açık renkli olsun, değilse sıvı tüketimini arttırın. Hiç bir zaman aşırı sıkışmayın, daha önceden tuvalete gidin. Olabildiğince kabız olmamaya çalışın.

Merhabalar.

konunun basindan sonuna kadar tum yorumlari okudum ve yaklasik 5-6 saatimi aldi. iyiki de almis , @OturanBoğa ve @İlkererdem basta olmak uzere herkes tecrubelerini paylasmis ve cok yararli bir konu olmus. cok tesekkurler.

musadenizle ben de hastaligimin belirti , teshis , tani , operasyonlar ve tedavi surecimi anlatayim. yaklasik olarak 2 yil once idrar ve meni bitiminden sonra kan gelmesiyle korktum ve acile gittim tabiki. antibiyotik verildi ve daha sonra urolojiye gittim ve yaklasik olarak 6-7 ay boyunca idrar yolu enfeksiyonu diye gecistirildim ve dayadilar antibiyotigi. daha sonra hastane degistirdim ve sonunda ilgilenen birileriyle karsilastim.

hastaligimin tanisi ameliyat sirasinda konuldu ve ilk genisletme kapali ameliyatla o sirada yapildi. doktorum omur boyu surebilecegini ve illaki tekrar edecegini soyledi. --unutmadan , peygamber sunnetli dogmusum ve 1.5 yasimda yani 1993 yilinda hipospadias ameliyati gerceklestirmisim.-- daha sonra askere gittim ve 3 ay sonrasinda daralma tekrar basladi lakin ikinci operasyonumu ilk ameliyattan yaklasik olarak 7 ay sonra sistoskopi odasinda genel ve lokal anestezi olmadan oldum 22ye kadar genisletti ve canim cok yanmisti doktorum acik ameliyat olmam gerektigini ama riskleri olabilecegini soyledikten sonra ben psikolojik bir cokuntuye girdim. ayni hastanede (konya necmettin erbakan universitesi meram tip fakultesi) farkli bir doktorla tanistim. prof. dr. Hakan Hakkı Taşkapu.

kendisi bu alanla ozel ilgileniyormus ve avrupada kabul goren calismalari varmis. tekrarlanma olayinin kullanilan sondadan kaynaklandigini ve kanama sonucunda gerceklestigini soyledi. kendisi yapismayan sonda kullanacagini ve basari ihtimalimizim yuksek olacagindan bahsetti. 12 temmuz gunu ameliyata aldi beni ve aksaminda taburcu etti. narkoz etkisi gecerken klasik huzursuzluklari yasadim 3-4 saat. taburcu olduktan sonra ise , kan yok aci yok yanma yok.. 3 aylik bir tedavi sureci olacagini soyledi ve bu durum beni bayaa bir korkuttu. cunku 3 ay sondali duracaktim. gectigimiz sali gunu torbayi cikardik ve halen 18lik sondayla duruyorum. antibiyotik tedavim devam ediyor. bir sure sonra bu sondayi cikarip 20lik takacakmis ve sonrasinda 22lik sondayla 3 aylik tedavi surecini bitirecekmis.

dedigim gibi gozum korkuyor lakin kendimi doktoruma teslim etmis durumdayim. cok uzun zamandir bas etmedigimden olsa gerek hastaligimi kabul edemiyorum ve gelecegime dair korkular besliyorum. bu arada yasim 26. evli degilim. evlenip yuva kurmama cocuklarimin olmasina engel olacak korkusu beni mahfediyor. umarim ben ve bu hastaligi ceken herkes bir an once Allahin izni ve doktorlarimizin vesilesi ile sifamizi buluruz. surecte gelismeler oldukca burdan haberdar edecem ve takibi surdurecem. kendinize iyi bakin , saglikli gunler dilerim...

Bedevi61

Öncelikle büyük geçmiş olsun hemoroid ameliyatı sonrası idrarı kolay yapın diye sonda mı takıldı da darlık oldu orasını anlamadım yoksa bazı arkadaşların dediği gibi ıdrar kanalı ile anüs arasında keşfedilmemiş bir bağlantı mı var? Ya da doktorlar birbirine çok yakın olan bu iki kanalı ameliyat esnasında tahriş mi ediyorlar. Bu rahatsızlığın bir kısmı malesef yanlış doktor müdehalesi. Benim ki öyle mesela hatta sizin gibi hemoroid sonrası yanlış sonda uygulaması o yüzden merak ettim. Tekrar geçmiş olsun inşallah şifa bulursunuz.

loras42

İnşallah doktorunuz iddia ettiği gibi işinin ehlidir bizi de bilgilendiriseniz sevinirim. idrar kanalı içindeki mukoza dokusu o kadar inatçı ki bakalım doktorunuz mu kazanacak mukoza mı biz sizi destekliyoruz. Evlilil konusuna o kadar takılmayın tıp bu konuda o kadar ileri ki spermleriniz sağlamsa her türlü çocuğunuz olur Allahın izni ile. Benim ilk hastalığa yakalandığımda gittiğim kendini doktor zanneden yaratık ameliyat olursam bir daha çocuğumun olmayacağını söylemişti. Ve henüz bir yıllık evliydim sonra başka doktora gittiğim de bana gittiğinin doktor olduğuna emin misin merdivenaltı şifacı filan olmasın dedi. Malesef devlet hastanesi doktoruydu. Şimdi 3 yaşında bir evladım var 5 defa kapalı bir defa açık ameliyat oldum. Enseyi karartmak yok hepbirlikte yeneceğiz İnşallah.

goookhaan

Allah kotu gununu gostermesin evladinizin ☺ umarim oyledir ve insallah kazaniriz. sonuc basarili olursa belki de cok kisi bu illetten kurtulacak. tum sureci ve sonucu detayli bir sekilde burdan paylasacam ben. ama ben hicbir sekilde garanti gozuyle bakmiyorum ve tekrarlama ihtimalini goz onunde bulunduruyorum ki hayal kirikligina ugramayim. Allahtan umut kesilmez diyip bu sekilde yasamayi ogrenmek gerekiyor galiba.

bir de ; sonda uzun sureli kalacagindan bi konu hakkinda tedirginligim olustu. herhangi bir ruyalanma sonucu meni disari nasil atilacak peki. kalmasin icimde 😂 atiliyorsa eger cikis aninda beni bekleyen acilar var mi. bileyimki ona gore kirmizi et ve tatlidan uzak durayim.

öncelikle herkese merhaba ve bu hastalığı çeken arkadaşlara acil şifalar diliyorum.

mayıs 2017'de soğuk alğını yaşadım. idrar yaparken inanılmaz ağrı hissettim ve üroloji bölümüne muayene olmaya gittim. (medicana-çamlıca)

doktor bey, hemen kültür örneği, akım hızı vs ölçümleri yaptı. akım hızı inanılmaz düşüktü. hemen sordu; "soğuk algınlığı ile mi böyle oldu?" diyr. evet dedim. normalde böyle değildi. akabinde antibiyotik ve aıcak su oturma önerisi verdi. 5gün sonra tekrar kontrole gidip muayene oldum. alınan idrar numunesinde herhangi bir sıkıntı yokmuş. akım hızı ölçümü yapıldı.o ağrılı ve düşük akım.geçmişti.daha rahat idrarımı yaptım. doktor "bu senin normalin işemen mi?" diye sordu. evet dedim. "bu anormal" dedi. normali 15 gibi olmalı, seninki 5. ben de, kendimi bildim bileki bu şekikde idrarımı yapıyorum dedim.

yani benim doğuştan bir üretra darlığım varmış. (2017 mayos)

bu sorunu kapalı soğuk bıçak yöntemi ile kamera ile girip dar olan bölgeyi açarak yapıyoruz dedi. ben ok dedim. ama dr. bu sorun sürekli nükseden bir hastalık dedi.

ameliyat oldum. akabinde inanılmaz bir rahatşama ve akım hızı oldu. inanamadım. ben işemiyor muşum dedim.

6 ay sonra nüksetti (2017 kasım) yine operasyon (2.ameliyat)

6 sonra yine nüksetti 2018 mayıs. bu sefer başka hastane. medical park prof ali erol ( tavsiye üzerine)

durumumu anlattım. hatta rüyalanma sonucu meni geldikten sonra idrar akımında iyice cılızlık olmaya başladığı söyledim. 1 hafta sonra da iyice kapandı acile gitmek zorunda kaldım. göbeğimim altında sonda taktılar.4 gün sonra da kapalı ameliyst oldum (lazerle) operasyon başarılı geçmiş. darlık 1 cm imiş. bir daha olmaması için sürekli kontrol altında olmam gerektiği bilgisi verildi. iki hafta sonra sonda çıkartıldı. ve 1 ay sonra kontrole geleceksin dedi doktor bey. tamam dedim.

işemem 10 üzerinden 10'du. tazyikli ve ağrısızdı. 1 ay sonra tam kontrole gideceğim gün öncesi akımda bi tık azalma oldu. 10/8 gibi. tazyik azaldı ama idrar gayet akıcı ve rahat. kontrole gittim doktora anlattım durumu. ok deyip, buji işlemi yapacağız dedi. biraz gerildim tabi. pansuöan odasında buji işlemi yapmaya çalıştı ama denediği tüm numafalı bujiler ile hatta giremedi. yine daralmış bu dedi. kaynar sular döküldü başımdan aşağı. nasıl olur dedim? gayet rahat yapıyorum sadece tazyikte bi tık azalma oldu sadece dedim. ok biraz dinlen bir saat sonra idrara çık. nasıl olacak dedi. bir saat sonra hafif ağrılı ve saçaklı bir şekilde idararımı yaptım. 10/4-5 gibi durumu asistanına ilettim. bir kaç gün sonra tekrar muayene olmak için beni çağıracağını söyledi asistanı. ok dedim. (cihaz bozukmuş yapılır yapılmaz bilgi vereceklerini de söyledi)

4,5 gün sonra rüyalanma sonucu tekrar cılızlaşma oldu ve hat tamamen kapandı.

acile gittim, sonda ile mesaneye ulaşılamadı ve tekrar göbek kısmından sonda takıldı. iki haftadır bu şekildeyim. 25 temmuz'da ameliyat olacağım tekrar. bu sefer açık cerrahi müdahele oşabilir dedi doktor. (durumu göre) ama öncd kapalı sistemi deneyecek.

psikolojik olarak bitik durumdayım. rahat hareket edemiyorum, işime gidemiyorum, en önemlisi hayatımın sonuna kadar, bu ameliyat sonrası yine mi ameliyat olacağım endişesi var.

kardesler hepinize acil sifalar diliyorum,bende nerdese 4-5 kere ameliyyat olmusum son 18 nisanda simdi sukurler olsun superim,doktorum bana ameliyyattan sonra 16-lik sonda soyledi haftada ve ya 2 gunden bir kendi kendime sonda yapim bende her yikananda yapiyorum cok kolaymis bilmiyorum bunu yapmak bir problem yaratir yaratmaz amma bana iyi geliyor ve sizlerede tavsiye ediyorum cok kolay bir wey 1 -2 gundenbir yapiyorom her yapandan sonra idrar taziki cok iyi oluyor

birde ki bu problemi yasayan bekar kardeslerime soyluyorum ben boyle idrar yolu darlik hastasiken 2 cocugum olmus yani spermada problem yoksa onu kendinize dert etmeyin Allahin izni ile olur inseAllah

Teşkür ederim ilker erdem şu an kullandığım ilaçlar xatral ve lioresal telefonunuzu verirseniz telefonda konusalım. İlginize ayrıyetten twşk ederim

Abi selamlar benim sorunum özelikle kış aylarında ağrım çoğalıyor. Benim sorunum üretra darlığı ameliyat oldum 2 defa ama benim sıkıntım sanki çaresi olmayan bir hastalık sürekli yanıyor bunu doktorada söylüyorum.bana çay baharatlı ve acı yeme diyor bende hiç yemiyorum ama bir türlü ağrım dinmiyor ne yapacağımı bilmiyorum.çok çaresizim

6 ayda nüksetmesi benimle aynı aşağı yukarı ama bana spor ve boşalma iyi geliyordu. Demek ki sizin darlık yumurtalığa yakın ya da değişik şekilde mi bilmiyorum. Aynı duyguları hepimiz yaşadık en sabırlı hasta grubu bence biziz. Yılmak yok tedavi yönetimleri gelişiyor. Bence artık açık ameliyat denemelisiniz. Üretroplasti ağız yanak içinden doku alınıp hasarlı kısımla değiştirme. Şimdilik en iyisi bu gibi gözüküyor. Tekrar geçmiş olsun

Merhaba arkadaşlar yaklaşık 1 ay oldu dilarasyon sonrası oldukça iyiyim.Doktor bey 1 ay sonra gel işeme testi yapacağız demişti ama 15 gün kadar işim var o zaman gideceğim.
İlk zamanki gibi şaşalı işrmesem de dilatasyondan öncesine göre oldukça iyiyim.Kan da neredeyse yok.Bazen idrar bitiminde tek tük sızmış ama öncesinde çok kötü hep sızıyordu.
Bence ameliyat öncesi dilatasyonu denemekte fayda var .Bunu 3 ayda 1 yaptırsak hayatımıza devam ederiz gibime geliyor.
Hemoroid ameliyatı ile bunun bir ilişkisi yok.Hemoroid ameliyatlarından sonra sonda takılır rutin çünkü belden uyuşturma var.O sonda tahriş edebiliyor sanırım.

Bedevi61

Sizinle benim kaderimiz aynı bende hemoroit sonrası sonda mağduruyum ama benim hemeroit ameliyatında sonda yapılmamıştı. Sonrası bir kanama oldu onu acil de ki doktor korkup mide kanaması filan sanıp beni ameliyatta hazırlamak için sonda takmıştı. Sonra uzman doktor gelip altı üstü bir gazlı bez bastı. Sondayı çıkarttı ama iş işten geçmişti.

Geçmiş olsun sondadan dolayı bu durumlar yaşanabiliyor.Çok dert edilecek bişey değil ne hastalıklar var buna da şükür

Selamlar Gaziantep veya güneydoğuda en iyi üretra darlığından anlayan iyi doktor bilen varmı varsa yazarmısınız

Arkadaşlar dilatasyon sonrası 1.5 aya yakın bir süre oldu çok şükür fena değilim yalnız boşalma sonrası idrar yaparken yanma oluyor onun dışında yanma şikayetim bitti gibi.
Dilatasyonda en son 20 numara denenmiş ve girmişti.Daha üst numaralar var mı? Ve varsa bu da denenecek mi?

Bedevi61

yok yok, 20 bile çok üst bir sınır. Daha üstünü sakın denemeyin. Üretraya girerken tahrişe yol açar ki aman...

Ben denemiyorum zaten:) kontrole gel işeme testi yapacağız demişti bayramdan sonra gideceğim bakalım yine sokacaklar mı çubuklardan.Sayenizde ameliyat olmadım sağolun böyle uğraşsak da olsun boş yere ameliyat işi olmadı

abi merhaba iyi bayramlar benim idrarımda 2 yılla yakın sürekli yanma var 2 defa üretra darlığı ameliyatı oldum ama malesef bir türlü ağrım dinmedi benim merak ettiğim bu darlıktan dolayı ağrı olurmu nedeni doktorlarda bilmiyor acaba nedeni nedir saygılarımla

Bence darlık tekrarlamış.Tekrar doktoruna git bakılsın darlık durumuna.Belirtiler tipik Üretra darlığı çünkü.
Ben kabız olmazsam hiç yanma sorunu yaşamıyorum ama kabız olursam yanıyor.Bununla da alakalı kesinlikle

Merhaba arkadaşlar, kendimden kısaca bahsedeyim
(Aslında burada daha önce paylaşım yapmıştım ama kullanıcı adımı ve postumu bulamadım:))
aranızdaki en eski üretral darlık hastası olabilirim. Çok çektim.
onca doktor ve hastane gezdikten sonra, işi bilen bir doktorun dikkati sayesinde, büyük ihtimalle çocukluğumdan beri çektiğim üretral darlık rahatsızlığımın tanısı 2015'te kondu. İlk internal üretrotomimi akabinde oldum. 1 yıl sonunda, 2016'da, darlık eski halinde dönmese de, idrar tazyiğim azalınca, ne kadar erken olursa o kadar zahmetsiz olur diyerek, 2. internal üretrotomimi oldum.Ve son olarak 2017 ekimde, dilatasyon yaptırdım, dilatasyonda maalesef kanama olunca sıkıntılı bir girişimle, bir hafta sonda takılı istirahat ettim. Sıkıntısız atlattık neyse ki.
Dilatasyondan 3 ay sonra şubatta ilk üroflowmetrede tepe akım hızım 25, ortalama 14 idi. Ve dün Dilatasyondan 9 ay sonra yaptırdığım üroflowmetre de ise tepe akım hızı 19, ortalam 11 küsür çıktı. Bununla yaşanır :)
Sizinle deneyimlerimi paylaşmak isterim, neler yaşadım?, neler planlıyorum? Hangi yiyecek içeceklerden uzak duruyorum? vb.
Şimdi işime dönmeliyim, istediğiniz herşeyi sorabilirsiniz.
Şimdilik küçük bir umut verici haber, başarılı bir ilaç geliştirilmiş, testler ve raporlar son derece ümit verici, ilaç çok yeni ve sadece Kanada'da kullanılıyor şimdilik.

Optilume | Break the stricture cycle

Bunun üzerine de konuşalım, gerekirse toplu imza, bimer'den sağlık bakanlığına dilekçe ya da özel hastanelerin üroloji polikliniklerini mail yağmuruna tutarak, ilaca olan ilgiyi canlandırabiliriz.

görüşürüz.

@Bedevi61
Merhaba Bedevi, kabızlık ve iç hemoroid sorunum var, ikisinin birbirini etkilemesi üzerine şöyle bir teorim var;
Kabız olduğumuzda tuvalette ıkınmak zorunda kalıyoruz. Bu sert zorlamalar, o bölgeyle komşu olan penil üretramızı ve prosta kaslarımızı tabi ki zorluyor. Darlık olan yerlerdeki minik kılcal yaralar, bu sert ıkınmalarda, tıpkı açık bir yaranın etrafındaki derinin çekilerek daha da açılması gibi açılıyor olabilir. Böylece darlık oluşturan yaralar zamanla genişleyip büyüyor olmalı. Sonuç olarak üreetradaki yaralarımız zorlanıyor ve idrar yaparken bu açık yaraların yanması ve ağrıması söz konusu olabiliyor, diye düşünüyorum.
@gurup
Geçmiş olsun, darlığın bulunduğu bölgenin konumuna göre ağrın olabilir. Hatta bazılarımız dönem dönem kum döktükçe (böbrek taşından oldukça küçük mikroskobik kristaller) bu yaralar acı, yanma ve batma yapar. Bu sebeple idrar yoğunluğumuzu çok iyi ayarlamalıyız.

@loras42
Çok geçmiş olsun, yazdıklarını okudukça ,kendi yaşadıklarımı anımsadım. Bend e senin gibi yıllarca geçiştirildim doktorlar tarafından. Gittiğim tüm doktorlar üretral darlık diye bir rahatsızlıktan bihaberdi sanki. Biz bu hastalığı yıllardır forumlarda konuşa konuşa yaza yaza, onların da haberi oldu ve farkındalığı arttı bence. Umarım tedavin iyi geçiyordur ve herşey yolundadır.
Bizi habersiz bırakma.

@İlkererdem
Bahsettiğim tedavi yönetmindan daha önce İlker Bey'de bahsetmiş. Umarım bize de çare olur.
İlker Bey şimdi nasılsınız?

@loras42
Geçmiş olsun, şimdi nasılsınız?

Bactrim800
İnşallah bir çözüm olur bu yöntem :)
Son kapalı ameliyatımdan önce bu yöntemi geliştiren doktorlardan biriyle yazıştım ve ben açık ameliyat olduğumdan bu işlem için uygun olmadığımı söyledi...
Benim durumum şu anda stabil. Yakın zamanda bir test yaptıracağım. O zaman tam olarak anlaşılır...

Arkadaşlar dün işeme testi yaptırdım Dilatasyon işleminden sonra 6 hafta geçtiği için.Sonuçlar 2 kat iyi çıktı .Mesela İşlem öncesi 520 ml yi 75.2 saniyede boşaltmışım;işlem sonrası 713 ml yi 49 saniyede.
Ortalama akış 7.3 iken şimdi 11.5 hafif ağrım oluyor işerken ama dayanılmayacak bir durumum yok.Doktor bey değerleri çok iyi buldu ve artık kapanması zor dedi yine de 6 hafta sonra bir test daha yapılacak

herkese merhaba sanki bu hastalık hiç yokmuş gibi gözüküyor hekimlerin yanında muhakkak bunu çaresi olmalı

allah dertte vermiş dermanıda göndermiştir.ama malesef doktorlarlar çaresiz kalıyorlar. ama ben buna inanıyorum bu iletin nedenini

1)kabızlık 2)stres 3)kötü beslenme 4)ağır metaller 5)yaşam kalitesi ve daha bir sürü var sayamadım şuanda biz daha genciz peki yaşlansak ne olacak halimiz allah herkese şifa versin

ilker bey merhaba benimde üretra darlığı sorunum var ameliyatı yapan hoca bana dediki açık ameliyat olamazsın sebebi idrar kaslarına yakın olması ben şimdi ne yapacağım sizin bildiğiniz hocalar varmıdır. acaba yardımcı olursanız sevinirim saygılar

ben ameliyat olduğumda doktor darlık prostata yakın orda idrar kasları var bıçağı fazla vursa idrarı tutamama olur diye fazla müdahale edemedi

Umarım sonuçların iyi çıkar. Darlığın tekrar oluşmasını önleyici ya da süreyi uzatacak formüller geliştirmeliyiz.

Geçmiş olsun, sonuçların gayet iyi, fakat çok fazla işemişsin, uroflowmetrede hakiki sonuçları 300-450 ml arasında almak mümkün oluyor. Bu aralıkta işeseydin daha iyi bile çıkabilirdi. Mesane hacmi genişledikçe, akım hızı olumsuz etkileniyor çünkü. Qmax, yani tepe akım hızı 15ml/sn üsttünde oldukça iyiyiz demektir. 20ml/sn ve üstü mükemmel. Senin uroflowmetre sonuçlarına göre, tepe akım hızın (qmax) değerin kaç çıktı?

gurup
Bende 2 darlık var, biri prostat bezlerinin hemen önünde, aynı risk benim için de geçerli, yanlış bir müdahale ile, idrar tutamama ve ereksiyon bozuklukları yaşanabilir. Küçük bir risk ama böyle bir risk var evet. Son dilatasyon işleminden sonra, bir süre ereksiyon problemi yaşadım, 2-3hafta kadar, sonra herşey eski haline döndü.

Demem o ki, operasyonlardan sonra üretranın iyileşmesi için zorlamadan, süre tanımak gerekiyor. Stres yapıp kaygılanmamak gerekli, bölgenin eski haline dönüşünü sabırla beklemeli.

Evet aynen maalesef idrar kasları çok önemli ve tehlikeli bir yerdir ne yapacağız peki ameliyat olmazsa nasıl olacak bu sorun

bu Optilume | Break the stricture cycle peki türkiyede varmıdır.yada spariş edilebilirmi acaba

Herkese tekrar geçmiş olsun gurup dediği bölge hassas ama bence tek doktorla yetinme. Türkiye de bu tip hastalıklarda 2-3 doktora gitmeden karar vermek doğru değil.
Bactrim800 dediği gibi kabızlık bencede önemli besleme şekli de önemli yani şeker hastalığı gibi ömür boyu dikkat gerektirecek bir rahatsızlık

Arkadaşlar merhaba bu üretra darlığı sık sık geceleri idrara çıkarırmı ben geceleri soğuk olduğu zaman günde 5 defa çıkıyorum.acaba normalmi yoksa herkeste aynı sorunu yaratıyormu?gece uyku yok sürekli yorgun işe gidiyorum

Üst Alt