Merhaba arkadaşlar, kendimden kısaca bahsedeyim
(Aslında burada daha önce paylaşım yapmıştım ama kullanıcı adımı ve postumu bulamadım
)
aranızdaki en eski üretral darlık hastası olabilirim. Çok çektim.
onca doktor ve hastane gezdikten sonra, işi bilen bir doktorun dikkati sayesinde, büyük ihtimalle çocukluğumdan beri çektiğim üretral darlık rahatsızlığımın tanısı 2015'te kondu. İlk internal üretrotomimi akabinde oldum. 1 yıl sonunda, 2016'da, darlık eski halinde dönmese de, idrar tazyiğim azalınca, ne kadar erken olursa o kadar zahmetsiz olur diyerek, 2. internal üretrotomimi oldum.Ve son olarak 2017 ekimde, dilatasyon yaptırdım, dilatasyonda maalesef kanama olunca sıkıntılı bir girişimle, bir hafta sonda takılı istirahat ettim. Sıkıntısız atlattık neyse ki.
Dilatasyondan 3 ay sonra şubatta ilk üroflowmetrede tepe akım hızım 25, ortalama 14 idi. Ve dün Dilatasyondan 9 ay sonra yaptırdığım üroflowmetre de ise tepe akım hızı 19, ortalam 11 küsür çıktı. Bununla yaşanır
Sizinle deneyimlerimi paylaşmak isterim, neler yaşadım?, neler planlıyorum? Hangi yiyecek içeceklerden uzak duruyorum? vb.
Şimdi işime dönmeliyim, istediğiniz herşeyi sorabilirsiniz.
Şimdilik küçük bir umut verici haber, başarılı bir ilaç geliştirilmiş, testler ve raporlar son derece ümit verici, ilaç çok yeni ve sadece Kanada'da kullanılıyor şimdilik.
Optilume | Break the stricture cycle
Bunun üzerine de konuşalım, gerekirse toplu imza, bimer'den sağlık bakanlığına dilekçe ya da özel hastanelerin üroloji polikliniklerini mail yağmuruna tutarak, ilaca olan ilgiyi canlandırabiliriz.
görüşürüz.
@
Bedevi61
Merhaba Bedevi, kabızlık ve iç hemoroid sorunum var, ikisinin birbirini etkilemesi üzerine şöyle bir teorim var;
Kabız olduğumuzda tuvalette ıkınmak zorunda kalıyoruz. Bu sert zorlamalar, o bölgeyle komşu olan penil üretramızı ve prosta kaslarımızı tabi ki zorluyor. Darlık olan yerlerdeki minik kılcal yaralar, bu sert ıkınmalarda, tıpkı açık bir yaranın etrafındaki derinin çekilerek daha da açılması gibi açılıyor olabilir. Böylece darlık oluşturan yaralar zamanla genişleyip büyüyor olmalı. Sonuç olarak üreetradaki yaralarımız zorlanıyor ve idrar yaparken bu açık yaraların yanması ve ağrıması söz konusu olabiliyor, diye düşünüyorum.
@
gurup
Geçmiş olsun, darlığın bulunduğu bölgenin konumuna göre ağrın olabilir. Hatta bazılarımız dönem dönem kum döktükçe (böbrek taşından oldukça küçük mikroskobik kristaller) bu yaralar acı, yanma ve batma yapar. Bu sebeple idrar yoğunluğumuzu çok iyi ayarlamalıyız.
@
loras42
Çok geçmiş olsun, yazdıklarını okudukça ,kendi yaşadıklarımı anımsadım. Bend e senin gibi yıllarca geçiştirildim doktorlar tarafından. Gittiğim tüm doktorlar üretral darlık diye bir rahatsızlıktan bihaberdi sanki. Biz bu hastalığı yıllardır forumlarda konuşa konuşa yaza yaza, onların da haberi oldu ve farkındalığı arttı bence. Umarım tedavin iyi geçiyordur ve herşey yolundadır.
Bizi habersiz bırakma.
@
İlkererdem
Bahsettiğim tedavi yönetmindan daha önce İlker Bey'de bahsetmiş. Umarım bize de çare olur.
İlker Bey şimdi nasılsınız?
@
loras42
Geçmiş olsun, şimdi nasılsınız?