Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Üretra darlığı sorunu yaşayan var mı?

Bedevi61: Allah kul başına vermesin tamam hastalıkların hepsi zor da bu daha bir başka çok zor. şimdi iş prezervatif sondaya döndü ortası zor ya idrar torbası fazla şişip kasıyor yada gevşek davranıp kaçırıyor

Merhaba ben bayanım, 18 Ekim Perşembe günü bana sistoskopi yapıldı ve hafif üretra darlığı dilarasyon ile giderilmiş ve mesane boynu yüksekliği izlenmiş... benim şikayetim idrarımın hiç gitmemesi sürekli idrarım var ağrı yanma sızı yoktu.. fakat sistoskopi den sonra ben daha kötü oldum dışarı çıkamıyorum ... cipro kullanıyorum şu anda Dr sistoskopiden sonra enfeksiyona karşı verdi.. bu nasıl düzelecek 8 yıldır bu sıkıntıyı çekiyorum fakat sistoskopi de beni mahvetti aynı sorunu yaşayan bayan arkadaşlar var mı ??

Bayanı erkeği bu hastalığın çaresi ne yazık ki yok :(

Milenka

Merhaba Milenka, geçmiş olsun,
Sistoskopiden ve üretra darlıklarınızın giderilmesinden sonra şikayetlerinizde düzelme oldu mu?

Herkese tekrar merhaba,
19 Ekim'de 3. internal üretrotomi ameliyatımı oldum.
Egü Üniversitesi Hastanesinde.
Çok memnun kaldım, sohbet muhabbet, keyifli bir operasyon oldu.
Akşamına taburcu ettiler, cumartesi günü de idrar sondam çıkarıldı.
Öncei ameliatlarımın aksine bu sefer yeni doktorum, sondanın 1 gün kalmasının yeterli olacağını söyledi, darlıklarım sıkıntılı değilmiş kolay bir operasyon olmuş. Soğuk bıçak ile 2 darlığım da açılmış 5 dakika sürdü. Spinal anestezi uygulandı. Açık ameliyatı gerektirecek boyutlarda bir darlık hastası olmadığımı söyledi. Başka da bir bulgu yok, herşey yolunda.
sondam çıkarıldıktan sonra yine muazzam bir işeme tazyiğine kavuştum. Cipro ve arveles kullanıyorum. İdrar sonrası hafif kaşıntı ve kanama var haliyle. Evde dinleniyorum.
Ameliyattan 1 hafta önce uroflowmetre sonuçlarımda ortalama akım hızım 5 ml/sn tepe akım hızım 10 ml/sn idi.
Aklınızda olsun tepe akım hızı 15 ml/sn altında ise, üretrada bir darlık olduğu yönünde fikir sahibi olabiliyormuşuz.

Hayır şikayetlerim hiç bir şekilde geçmedi daha kötü oldum cipro kullanıyorum... anlamıyorum neden böyle oldu hiç iyileşme olmadı.. banada sonda takıldı ama ben de sıkışıklık hissi vardı ve yapamıyorum sanıyordum çok ağladım drlar sondayı çıkardı acaba kalması mı gerekliydi bilmiyorum...ilk kez sistoskopi ve üretra dilatasyonu oldum çok korkuyorum hep böyle kalacak diye antibiyotiğin bitmesine 4 gün var acaba bitince geçer mi bilmiyorum

Sistoskopi ve üretra dilatasyonu öncesi şikayetlerim:sürekli idrar hissi ve sürekli idrara çıkma ve zorlanmalarım oluyordu

Sistoskopi ve üretra dilatasyonu sonrası şikayetlerim:sürekli idrar hissi ve sürekli idrara çıkma ve idrar yaparken zorlanmalarım daha da arttı...

Bu gün 4. Günüm hala şikayetlerim devam ediyor.

@Milenka öncelikle geçmiş olsun, benzer şeyleri yaşadığımızı düşünüyorum ben de sistoskopiden sonra bir veya iki kere rahat idrarımı yaptım sonrasında aynı şikayetlerim devam edince doktor sıkıntının mesane boynu yüksekliğinden kaynaklandığını söyledi üretra darlığı ile mesane boynu yüksekliği aynı belirtileri veriyormuş sizde de böyle bir şey olabilir

@Bactrim800 çok geçmiş olsun idrar akım hızı( tepe akım hızı) sadece üretra darlığında değil mesane boynu yüksekliğinde düşüyor o yüzden üretra darlığı ile mesane boyu yüksekliği çok birbirine benzer karıştırılabiliniyor

78 fakih bende mesane boynu yüksekliğide çıktı zaten ama neden sistoskopiden sonra şikayetlerim fazlalaştı onu anlamıyorum... peki bunun bi çaresi Yok mu nasıl geçeçek inanılmaz kötüyüm... okuduğum kadarı ile cardura kullanıyorsunuz sanırım Dr sistoskopiden önce banada vermişti bende kullandım biraz işe yaradı gibi fakat tansiyonumu düşürdü acaba tekrar ona mı başlasam.. siz memnun musunuz carduradan?

Milenka

Ürodinami yapıldı mı? Mesanede ne kadar idrar kaldığı ve mesane iç basıncı ölçüldü mü?

Ürodinami yapılmadı... sistoskopi ve üroflow yapıldı...
Sistoskopi için ameliyat raporu; GAA DA LİT POZ DA 17 SP İLE GİRİLDİ MESANE BOYNU YÜKSEK İZLENDİ HAFİF ÜRETRAL DARLIK VARDI MESANE VE BİLATERAL ORİFİSLER DOĞAL İZLENDİ 9,5 HEGAR ÜRETRAL DİLATASYON YAPILDI MESANE KAPASİTESİ 500 CC ÖLÇÜLDÜ İŞLEM SONRASI MESANEYE 2 AMPÜL RİF VERİLİP 14F SONDA TAKILIP KLEMPLENDİ... tabi ben sondaya dayanamadığım için yarım saat sonra çıkarıldı kalması gereklimiydi bilmiyorum...
Üroflow sonucu:
ORTALAMA AKIM HIZI:3,4 ML/S
TEPE AKIM HIZI :7,8 ML/S
MAKS HIZA ULAŞMA SÜRESİ:7,6 S
İŞENEN HACİM: 153,9 ML
AKIM SÜRESİ:43,1 S
İŞEME SÜRESİ:50,4 S
KESİNTİLER:2
GECİKME ZAMANI:11,6 S KALAN İDRAR:42 ML

Üroflow testi sistoskopiden önce olan ama şu an bu durumdan daha kötüyüm Dr ürodinami derse çok korkuyorum bu işlem den sonra daha kötü oldum kim bilir ondan sonra nasıl olurum... fiziksel olarak bi rahatsızlığım Yok ...sıkıntım sadece bu

Selam arkadaşlar uzun zamandır sık idrara çıkıyordum son bir yildir idrarimi yaparken zorlanma ve rahatlayamama hissi vardi doktor idrar yolunda dararma var dedi kapalı amaliyat dedi bende olmak istemedim bitkisel çözümü yokmu acaba tsk

İdrar yolu ile ilgili bi operasyon yaptırmayın ben ayar tutturamadım önce sürekli idrara sıkışıyordum şimdi prezervatif sonda yada bezden başka çarem yok

Allah şifa versin ben sık idrara gidiyorum az az yapıyorum doktor lazerle amaliyat dedi bende istemedim acaba bitkisel çözüm bulamazmiyim

Milenka

Kalan idrar kadar doluluk hissettirecek bir şey değil. Üçi şey aklıma geliyor:

1- Sistit gibi kronik bir enfeksiyon
2- Nörojen mesane vb. bir nedenle aşırı aktif mesane
3- Psikolojik (bu yukarıdaki iki durumun semptomlarını da gösterir)

Doktorun bana dediği bir çıkıntı varmış hafif bir tepe gibi kapalı amaliyat yapalim dedi ben istemedim ben otobüs şoförüyüm devamlı oturuyorum 4 yıldır bu işi yapıyorum önceleride çok sık giderdim idrara ama son iki senedir günde en az12 sefer gidiyorum az yapiyorum sanki içinde kalmış gibi hissediyorum sistoskopi yaptirdim 50 ml kaliyormus içinde idrara gittiğimde hemen gelmiyor biraz bekliyorum sonra geliyor çalışmadığım günler daha iyiyim kahve içersem daha fazla gidiyorum tuvalete sağ kasıgım dan başlayan sağ testisime kadar ağrı oluyor herzaman değil

Peki sizin derinlerinizden biri ise bunu nasıl tespit edebilirim doktor bilmezmi tedavisi yokmu tsk

@Fatihali geçmiş olsun çıkıntı dediğiniz şey mesane boynu yüksekliğimi acaba bu konuda doktor size bir şey söyledi mi?

@Eserin79 geçmiş olsun sizin probleminiz neydi??

78 fatih: haredirler spastik paraparezi nedeniyle sürekli idrara sıkışık geziyordum prostat lob idrar yolunu kapatıyor denilerek operasyon yapıldı artık hiç tutamıyorum

Mesane değil idrar borusunda dedi elektirk le idrar borusundan girip amaliyat yapacakti ben düşüneyim dedim ben yurt disindayim izine gelip türkiyede baktirayim dedim ama forumda yazılanlara bakınca Turkiyedekilerde memnun değil ne yapsam bilmiyordum

Fatihali mesane boynu uzunluğunun mesane ile alakası yok üretranın mesane çıkışındaki kısmında doğuştan veya sonradan oluşan yükseklik meydana geliyor doktorun çıkıntı dediği şey muhtemelen o yüksekliktir

Olabilir sistoskopi sonuçlarını paylaşırdım ama almaca yazıyor ama ben amaliyat olmayacağım bitkisel çözüm bulmaya çalışacağım son çare amaliyat buradaki amaliyat olan arkadaş ların yazdiklarini okuduktan sonra korktum açıkçası

Slm arkadaşlar herkese allah şifa versin Benim bir sorum olacak üratra darlığında kapalı Ameliyatın başarı oranı hicmi yok kapalı amaliyat olupta iyileşen hiç kimse yokmu tsk

OturanBoğa kronik sistit değil Dr mesanemin temiz olduğunu söyledi benim şikayetlerim de de yanma kanama ağrı Yok... haftaya ürodinamiye gireceğim ama korkuyorum ... inşl tedavisi olan bir şey çıkarda tamamen kurtulurum...birde ben mictonorm ve Toviaz kullandım hiç bir faydasını görmedim

Slm ne yaptınız amaliyat oldunuz mu yazarsanız sevinirim

Sistoskopi yapıldı hafif üretra darlığı giderildi birde mesane boynu yüksekliği çıktı...Dr mesane boynundaki tümsekliği açarsak idrar kaçırabilirsin dedi bayanlar da da böyle bir sorun var... ürodinami yapıldı onda herhangi bir sorun çıkmadı Aşırı aktif mesane çıkmadı... fakat ben de sürekli idrar hissi var ...

şöyle diyim bende sürekli idrara hissi var 5 dk sonrada gidebilirim lavaboya yada tutarım 1 saat sonra giderim ama hep sıkışığım yani hep idrarım var ... Dr darlık da yada mesane boynu yüksekliğinde sıkışırsın zorlanarak yaparsın birdaha gidersin olmadı birdaha gidersin dedi ama sürekli idrar hissin olmaz bu durum psikolojik dedi ve psikiyatriye yönlendirdi haftaya gideceğim.. ilk önce sürekli idrar hissinin ortadan kalkması gerek bende böyle benim gibi sürekli idrar hissi olan var mı acaba psikiyatri ile çözebildiniz mi?

Benimde ayni günde 14 Sefer idrara gidiyorum zorlaniyorum yaparken çok tutarsam idrarımı ozaman idarrim kuvvetli akıyor sık gidersem idrarim güçsüz ve zor çıkıyor benim buradaki alman doktor dediki idrar torbasının çıkış yerinde darlık var bir cikinti varmış amaliyat dedi ben istemedim siz hangi şehirde gittiniz doktora ben türkiye ye geleceğim ankara veya istanbulda önere bileceğiniz doktor varmi tsk

Son düzenleme:
Fatihali İstanbul da prof dr çoşkun şahin var, Türkiye de bu işi bilenlerin başında gelir ama ameliyat ücreti biraz tuzludur ona muayene olmanı tavsiye ederim şayet bekarsan muhtemelen bu ameliyatı yapmayacaktır geçmiş olsun

Merhaba arkadaşlar öncelikle rabbim bu forumdaki herkese acil şifalar versin böyle bir hastalığın olduğunu başıma gelinceye kadar bilmezdim.

Ben 29 yaşında sanayi sektöründe çalışan bir gencim bundan 3 ay önce bir iş kazası geçirdim ve kalça leğen kemiğim kırıldı ilk gün penisden sonda takıldı biraz sancılı bir girişim oldu 13 gün sonra tekrar çıkartıldı devamında da idrarda yavaşlama meydana geldi sonra yapılan tetkikler sonucu üretra darlığı teşhisi konuldu ve iki bacak arasından açık ameliyat olacak denildi

2 aydır gitmediğimiz doktor kalmadı sizin de bildiğiniz üzere doktorların pek üstlenmek istemediği bir ameliyat bu en sonunda içime sinmese de Dışkapı yıldırım Beyazıt hastanesinde Prof Fatih Yalçınkaya hoca ya olucam ameliyatı yalnız ameliyat sonrası bir takım risklerin olduğunu söyledi idrar kaçırma ereksiyon sorunu gibi Çarşamba günü ameliyat olacağım allah herkesin yardımcısı olsun siZinde değerli görüşlerinizi bekliyorum

@Fatihali

Merhaba, geçmiş olsun,

hiç oyalanmayın, kapalı ameliyatınızı olun, çok rahatlayacaksınız. Doktorunuzdan şunu öğrenin, mesane boynu yüksekliğiniz mi var? Üretral darlığınız mı var?

Ben 4 kere üretral darlık ameliyatı geçirdim, kolay bir operasyon.(internal üretrotomi, kapalı ameliyat)

Tekrar eden kronik bir rahatsızlık maalesef. Yaptırın rahatlayın derim. Ama eğer mesane boynu yüksekliğiniz varsa işin durumu biraz değişiyor çünkü mesane boynu yüksekliği operasyonun komplikasyonları için doktorunuzdan bilgi alın. Mesane boynu açılınca, boşalma esnasında spermin bir kısmı geri kaçabiliyormuş küçük bir olasılıkla.

Doktor doktor gezmenize gerek yok iki operasyon da tüm üroloji cerrahlarının kolaylıkla yapabildiği operasyonlar. Üniversite hastanelerini tercih etmenizi öneririm. Sevgiler.

Asafosman, tekrar merhaba, umarım ameliyatın iyi geçmiştir. Tez zamanda iyileşirsin inşallah. Bizleri bilgilendir. Habersiz bırakma.

Sistoskopiden sonra katater takıldı mı? şimdi nasılsınız, idrar tazyiğiniz artmış olmalı.

Tsk Bana Dr dediği mesanenin çıkışında darlık var ameliyattan sonra belki sperma yavaş gelebilir dedi ama tr geleceğim en güzeli orada muayne olmak ya ankara yada istanbul acaba ankarada önere bileceğiniz dr varmi

Üst Alt