Herkese merhabalar, Allah acil şifalar versin. Böyle bir başlık görünce üye olmak istedim, maalesef ki aynı sorunları bende yaşıyorum yavaş yavaş. Benim hikayem de yaklaşık 2 yıl önce korunmasız ilişki ile oldu. O zaman tedavi almıştım fakat aynı kişi ile birlikteliğim sonucunda tekrar enfeksiyon kaptım. İlkine göre epey uğraştığımı soylemeliyim, doktorların umursamaz tavırları, idrarda enfeksiyon yüksek olmasına rağmen kültür yapılmadan verilen yetersiz dozda antibiyotikler, benim bilinçsizliğim yüzünden bir ton masraf edip antibiyotik kullanırken tahlil yaptırmam derken işin içinden çıkılmaz bir hale girdim.
Özel hastanede üroloji doktorum en son yoğun bir antibiyotik tedavisi uyguladı ve 3. Ayın sonunda 2. Enfeksiyonun bittiğini düşünüyordum. Aynı kişi ile bir daha cinsel ilişkiye girmedim. Birlikteliğim devam etti (aklımı seveyim) madem ilişkiye giremiyorum bari öpüşeyim dedim onda da bu sefer boğazım enfeksiyon kaptı, 1 yıldır tahlil yaptırıyorum boğaz kültürü olsun kan testleri olsun, idrar tahlili ve kültürü hep temiz çıktı ama idrarda yanma ara sıra devam ederken bu enfeksiyonlar sonucunda idrar tazyigi eskisi gibi olmadı hiç. Bazen iyi bazen düşük en son 6 ay önce yaptırdığım üroflowmetri sonucunda tepe akım 28 normal akım 14 çıkmıştı. Bazen de epey ince yapıyorum. İyi yaptığım zaman penisin orta ve baş kısmında idrarın geçtiğini hissediyorum bir yoğunluk oluşuyor orada anlam veremedim.
En son pcr testi yaptırdım hem boğazımda hem idrar yollarına çıkan mikrop sadece gardnerella vaginalis ürüyor. Bunun için şu anda antibiyotik kullanıyorum fakat geçmediğini hissediyorum, tekrardan gideceğim hastaneye kültürde üreyen birşey olmadığı için maalesef doğru antibiyotik seçme şansımız da bulunmuyor. Bu enfeksiyonlar yüzünden üretranın da etkilendiğini düşünüyorum, ve açıkçası darlık oluşur diye korkuyorum. Yorumlarınızı okudum kimse enfeksiyon yüzünden böyle bir problemden bahsetmemiş, okuduğum zaman en büyük nedeninin geçirilmiş enfeksiyonlar olduğu söyleniyor anlam veremedim.
Prostat muayenesi yaptırmadım hiç belki prostatit olmuştur bilmiyorum. 2 yıldır doktor doktor gezmekten çok sıkıldım. Şu an kasıklarıma bazen testislerime ufak ağrılar dışında idrarda bazen yanma olabiliyor, rahatsız edecek düzeyde değil tabi. Boğazım da lenf bezleri hala şiş. Unutmadan söyleyeyim kaptığım enfeksiyon da mikrobun çeşidini hiç öğrenemedim rastgele antibiyotik kullandık hep fakat zamanında müdahale yapıldı çok gecikme olmadı, yanma ve akıntı olduğu zaman doktora gittim tedavimi olmaya çalıştım. Son 1 yıldır da tahliller temiz fakat şikayet olarak idrarda ufak yanma ve boğaz şişliği vardı biliyorum ki bunlar o kişi ile opustukten sonra olmuştu, tahliller temiz çıkınca doktorlar sallamadı pek. Bende pcr yaptırdım geçtiğimiz hafta üreyen sadece gardnerella vaginalis başka da birşey yok. Sizlerin bu durum hakkında ki düşünceleri nedir acaba ?