Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Üretra darlığı sorunu yaşayan var mı?

Slm arkadaşlar bugün Gazi hastanesine gittim mesana boyunda yükseklik varmış ama Dr süleyman yeşil hoca amaliyat tavsiye etmedi bekle yaşın genç dedi ilacı yazdi

OturanBoğa
Doktor 16 f sonda kullanmamı tavsiye etmişti bende fazladan bir kutu14 aldım Bigün 14 bigün 16 kullanıyorum ancak ben bu işten hiçbirşey anlamadım tak bugün çok zor geçti günü gününü tutmuyor allah sonumuzu hayıretsin

Herkese sağlıklı günler dilerim benim sorum bütün hekimler neden üretra darlığı ile ilgili alaka göstermiyorlar yoksa önemli bir hastalık değilmi acaba örneğin öroloji bölümüne bakıyorum üretra darlığı ile ilgili bir bölüm yok son olarak bu bir hastalıkmı yoksa psikolojik bir hastalık saygılar

Merhabalar. Durum güncellemesi yapayım.
Son kapalı ameliyatımdan bu yana 7.5 ay geçti.
Geçen gün üroflowmetri testi yaptırdım. Tepe hızı=30 - ortalama akım hızı=10.9
Değerler şuan için iyi gibi. Ancak tepe hızını hiç 30 gibi hissetmiyorum :)

Geçenlerde yeni bir yöntem daha buldum. Ancak henüz her yerde uygulanmıyor herhalde.
Yöntemin kısaltılmış ismi BEES HAUS. Japon ve hintlilerin ortak geliştirdiği bir tedavi yöntemiymiş.
Merak edenler araştırabilir.

Sizlerde durumlar nasıl?
goookhaan
Sen nasılsın?
İyisindir umarım.
gurup
Aslında bizim haberimiz olmadan bir sürü yöntem test ediliyor yurtdışında. Ancak henüz tam olarak verimli bir yöntem bulunamadı maalesef.
Psikoloji ile ilgili okuduğum bir kitapta şöyle bir cümle vardı;

- İnsanlar çoğunlukla duygusal acılarını fiziksel acılara çevirir. Çünkü 'midem ağrıyor' demek 'Canım acıyor' demekten daha kolay olabilir.

Bence de çözümü henüz bulunmamış bazı hastalıkların kökeninde psikolojik nedenler çıkabilir.

İlkererdem bahsettigıniz yeni yöntem hakkinda bilgi verebilirmisiniz biraz baktim bir sey bulamadim.ortalama 10 olup tepe akim 30 olmasi doktorun bana anlattiklarina gore imkansiz.ortalama hizin 1.5 kati olabilir demisti bana en fazla.ortalama hiziniz 10 sa tepe akim 25 olur demislerdi bana.birde bu testlerde bekleme suresini bence yanlis hesap ediyorlar.ben en son girdigimde isemeye baslama zamani 17 saniye yaziyor testte.bana gore 7-8 saniye sonra isedim.durumu doktora soyledim bir daha yapariz deyip gecistirdi.

Anladığım kadarıyla açık ameliyat olduktan sonra kaslarım daha değişik çalışmaya başladı :)
Değerlerin tutarsızlığı bundan olabilir.
Ama dediğiniz gibi cihazlarda tam olarak sağlıklı ölçemiyor herhalde.
Hesaplamada süre olarak 33 sn olarak hesap yapmış. Grafiğe bakınca 25 sn gibi bir sürede idrarımın çoğunu boşaltmış görünüyorum. Böyle hesaplanırsa ortalama 13-14 gibi bir değer oluyor...
Sadece akıl yürüttüm yanılıyor da olabilirim.

Bahsettiğim yöntem içinde aşağıdaki resmi paylaşayım. Genel olarak yöntemin nasıl çalıştığını anlatıyor.

BEES_HAUS_PR_ill_final_for_PR_25Nov18.jpg

Yöntem hakkında bilgi için aşağıdaki linki inceleyebilirsiniz.
https://www.researchgate.net/public...cedure_A_novel_cell_therapy-based_pilot_study

Arkadaşlar üretra darlığı için istanbulda tavsiye edebileceğiniz doktor varmı

Geçmiş olsun Metok
Prof. Dr. Coşkun Şahin üretra darlığında bildiğim en iyi hekim.

Hepinize geçmiş olsun, ben bu optilume ilacı araştırdım arkadaşım,önce üretici firma ile iletişime geçtim türkiyeye ilaclı balonu getirmek için fakat ülkenize gönderemeyeceklerini, benim kanadaya tedaviye gitmem gerektigini Vs Vs, şimdi gidiş geliş ve ordada bir hafta hastane ücreti desek bu iş 3 ila 5bin dolara patlar, birde sitede ilaçlı balon kaç seans uygulanacak yazılmamış bence başarı oranı şişirilmiş tam bir balon bence ama ameliyat olan bana yazsın

Üretra darlığı ile bir biçimde yaşanıyor ancak bu durum zamanla mesane kanseri vb olumsuz bir durum yaratır mı sizce?

Arkadaşlar ara biner şekilde yaklaşık 80 cm düştüm cebir ay sonra 2 cm Lik daralma oldu açık amaliyat oldum yaklaşık 12 gün oldu 8gün sonra sonra çıkacak uç uca anastomos yapıldı coşkun Şahin amaliyat gecesi üretrada kasılma gibi bir şey oldu hissettim inşallah bu illetten Allah razı olsun kurtarmak nasip eder

İlkererdem sen bu gidişle tıp okuyacan hadi bakalım benim durum stabil hayat kalitemi olumsuz etkilemiyor. Ama stresin tetiklediğini net düşünüyorum.

İlkererdem abi merhaba siz bu açık ameliyatı oldunuz bir fayda gördünüzmü kaç yıl oldu ameliyat olalı birde ameliyat süreci zormudur. saygılar

Herkese merhabalar, Allah acil şifalar versin. Böyle bir başlık görünce üye olmak istedim, maalesef ki aynı sorunları bende yaşıyorum yavaş yavaş. Benim hikayem de yaklaşık 2 yıl önce korunmasız ilişki ile oldu. O zaman tedavi almıştım fakat aynı kişi ile birlikteliğim sonucunda tekrar enfeksiyon kaptım. İlkine göre epey uğraştığımı soylemeliyim, doktorların umursamaz tavırları, idrarda enfeksiyon yüksek olmasına rağmen kültür yapılmadan verilen yetersiz dozda antibiyotikler, benim bilinçsizliğim yüzünden bir ton masraf edip antibiyotik kullanırken tahlil yaptırmam derken işin içinden çıkılmaz bir hale girdim.

Özel hastanede üroloji doktorum en son yoğun bir antibiyotik tedavisi uyguladı ve 3. Ayın sonunda 2. Enfeksiyonun bittiğini düşünüyordum. Aynı kişi ile bir daha cinsel ilişkiye girmedim. Birlikteliğim devam etti (aklımı seveyim) madem ilişkiye giremiyorum bari öpüşeyim dedim onda da bu sefer boğazım enfeksiyon kaptı, 1 yıldır tahlil yaptırıyorum boğaz kültürü olsun kan testleri olsun, idrar tahlili ve kültürü hep temiz çıktı ama idrarda yanma ara sıra devam ederken bu enfeksiyonlar sonucunda idrar tazyigi eskisi gibi olmadı hiç. Bazen iyi bazen düşük en son 6 ay önce yaptırdığım üroflowmetri sonucunda tepe akım 28 normal akım 14 çıkmıştı. Bazen de epey ince yapıyorum. İyi yaptığım zaman penisin orta ve baş kısmında idrarın geçtiğini hissediyorum bir yoğunluk oluşuyor orada anlam veremedim.

En son pcr testi yaptırdım hem boğazımda hem idrar yollarına çıkan mikrop sadece gardnerella vaginalis ürüyor. Bunun için şu anda antibiyotik kullanıyorum fakat geçmediğini hissediyorum, tekrardan gideceğim hastaneye kültürde üreyen birşey olmadığı için maalesef doğru antibiyotik seçme şansımız da bulunmuyor. Bu enfeksiyonlar yüzünden üretranın da etkilendiğini düşünüyorum, ve açıkçası darlık oluşur diye korkuyorum. Yorumlarınızı okudum kimse enfeksiyon yüzünden böyle bir problemden bahsetmemiş, okuduğum zaman en büyük nedeninin geçirilmiş enfeksiyonlar olduğu söyleniyor anlam veremedim.

Prostat muayenesi yaptırmadım hiç belki prostatit olmuştur bilmiyorum. 2 yıldır doktor doktor gezmekten çok sıkıldım. Şu an kasıklarıma bazen testislerime ufak ağrılar dışında idrarda bazen yanma olabiliyor, rahatsız edecek düzeyde değil tabi. Boğazım da lenf bezleri hala şiş. Unutmadan söyleyeyim kaptığım enfeksiyon da mikrobun çeşidini hiç öğrenemedim rastgele antibiyotik kullandık hep fakat zamanında müdahale yapıldı çok gecikme olmadı, yanma ve akıntı olduğu zaman doktora gittim tedavimi olmaya çalıştım. Son 1 yıldır da tahliller temiz fakat şikayet olarak idrarda ufak yanma ve boğaz şişliği vardı biliyorum ki bunlar o kişi ile opustukten sonra olmuştu, tahliller temiz çıkınca doktorlar sallamadı pek. Bende pcr yaptırdım geçtiğimiz hafta üreyen sadece gardnerella vaginalis başka da birşey yok. Sizlerin bu durum hakkında ki düşünceleri nedir acaba ?

üretra darlığı

Valeri öncelikle geçmiş olsun senin bu rahatsızlığın 2 yıldır bende aynı ızdırabı çekiyorum sedece ilişki tek bu hastalığı tetiklemiyor maelesef bunun tedavisi hiç bir doktor anlamıyor senin yapacağın en önemli süreç çok hijyen olmalısın birde yabancı ilşki yaşamayacaksın bu idrar kanalına bir bakteri var e coli diye sürekli üreme yapar geçmezse sürekli ağrı iltihap yapar bunu ilacı can berry ve ayrık otu bu bakteriyi temizliyor hiç birşey bırakmıyor bunları araştır düzelir inşallah siz geceleri kaç dafa idrara çıkyorsunuz ben kışın geceleri 2 saate bir çıkyorum ve tazyiki çok az oluyor birde size geçmiş olsun

@gurup

Teşekkür ederim gece idrara çıkma yok bende. Yani sadece gece değil gün içinde aldığım sıvı kadar tuvalete çıkıyorum o konuda sorun yok. 3 litre su içiyorum eş değer oranda idrarımı yapıyorum sabah normal olarak sıkışmış vaziyette uyanıyorum ama geceleri dediğim gibi idrar yapma yok. Tazyikte incelme var bazen iyi bazen az iyi olduğu zamanlarda eskisi gibi işiyormuyum diye soracak olursanız inanın bilmiyorum. 2 yıldır böyle belki de ben alıştım bu duruma artık. Bakteri olarak pcr testinde gardnerella ürüyor sadece onun için antibiyotik kullanıyorum ama geçmediğini hissediyorum. Şimdi tedavi sonlanınca rektal tuşe yaptıracağım, prostat sıvısında mikrop varmı yokmu öğrenmiş olacağız. Son olarak idrar yaparken yanma bazen az oluyor her zaman değil.

İlkererdem OturanBoğa Konuya sizde bir göz atarsanız çok sevinirim. Sizin değerli yorumlarınız da çok önemli, ne kadar önemli bir bilgi bilmiyorum ama penisim tam inik konumdayken daha rahat işediğimi farkettim ne zaman hafif uzamaya başlasa idrar da buna orantılı olarak inceliyor nedir bu durum.anlamadim

gurup
Ben 4 sene olmuştur açık ameliyat olalı. 3 sene sonunda ameliyat yerimde ufak bir daralma oldu. Onun için de kapalı ameliyat oldum.
Şimdilik çok bir şikayetim yok. Açık ameliyat tabi ki kapalıya göre daha zordur ama doğru bir elde yapılırsa ve ameliyat sonrası sıkıntıları azaltabilirsiniz. Ağrım biraz oluyordu ama ağrı kesici kullandığımı pek hatırlamıyorum. 1 ay sonra da işe dönmüştüm. Sürekli kapalı ameliyat olacağıma 1 ay sıkıntı çekmeyi göze almıştım :)
Valeri
Öncelikle geçmiş olsun.
Enfeksiyonlar konusunda çok bilgi sahibi değilim ancak sürekli tekrarlayan ve tedavi edilmeyen enfeksiyonlar üretra darlığına neden olabiliyor.
Ama anlattıklarınızdan gördüğüm kadarıyla üretra darlığı probleminiz yok gibi.
Bunun dışında dediğiniz gibi prostatit ihtimalini değerlendirmek için prostat muayenesi yaptırmalısınız.
En sonra dediğiniz gibi idrar akım hızı da bahsettiğiniz durumlara göre azalıp artabilir. Bu normal bir şey diye biliyorum.

İlkererdem cevabınız icin teşekkür ederim. Yarın rektal tuşe yaptıracağım, sonuca göre prostatit enfeksiyonum olup olmadığını anlamış olurum. 3 gündür tazyik iyi anlayamadım, ters giden birşeyler var ama bulamadım henüz :)

Rektal tuşe yaptırdım dün, herhangi bir prostat sıvısı gelmedi 2-3 dakika masaja rağmen. Bende daha fazla rahatsız olmamak adına işlemi sonlandırdım. Ardından kulak çubuğuna benzer bir çubuk soktu penis içinden örnek almak adına, canım yanmadı diyemem :) prostat masajı sonrası idrar tahlili ve kültürü verdim birde sperm örneği. Antibiyotiği en son 5 gün önce kestim inşallah sonuçları etkilemez. Ayın 31'nde sonuçlar çıkıyor umarım enfeksiyon yoktur. Varsa da en azından üretra darlığı olup olmadığını anlamış oluruz.

İlker kardeş bı telefon yazarmisin

O5054927810 coşkun hocada açık olan arkadaşlar bı arayabilirmi

Merhaba arkadaslar yasim 32 evliyim bendede uretra darligi var neden oldunu halen kestirmis degilim ama babamdada vardi bu rahatsizlik ben 2014 yilina kadar idrar yollarimdan herhangi darlik oldugunu hatirlamuyorim yada ben bilmiyordum 2014 yilinda kapali ameliyat oldum ilk 2 ay iyiydi hamd olsun ondan sonra bayagi bi daraldi gecen test yaptirdimda 7ml sn yada 12 ml sn cikti yanlis hatirlamiyorsam
Simdi size sorum acaba dilitasyon yontemini denesem yoksa tekrar kapali ameliyatmi olsam bu arada ben kendi basima dilitasyon yontemini yapmaya cok korkuyorum ayrica bu tak yontemini yapip memnun olan varmi acaba simdiden tesekkurler

Arkadaslar bugun urolojiye gittim doktora yukarida bahsettigim slklntimi belirttim doktora kendim dilatasyon yontemini yapabilirmiyim dedim doktorda demir cubuk deneyecegini eger ilerleme olmazsa mecbur durumun kotu oldugunu mecbur kapali yontemi deneyecegini yada lazer olan bi hastenede lazer olabilecegimi soyledi sonra denemeye baslafi kac numara oldgunu bilmiyorum icine sivi slkarken biraz canim yandi sonra demir cubugu ilerletti sonra bi kalinini daha denedi dedi eger bu biraz rahatlatirsa bu sekilde gidebildigi kadar gidersin dedi ilac yazdi eve geldim kanamalar var hafiften idrarimida biraz hafif artma oldu gibi ne onerirsiniz acaba dilatastyonu kendimmi yapsam evde
Ayrica simdi hafif kan geliyor antibiyotik iciyorum kac gun sonra dilatasyona gecsem acaba

Nesathamza

Dilatasyon konusunda fayda sağlayanlar da biliyorum ama İlkererdem bu konuda fayda sağlamadığını belirtti. Ben olsam dilatasyondan ziyade önce olabildiğince büyük ölçüde sabit sonda takarım 1 hafta, sonra birkaç gün arar verir, yine 1 hafta sabit sonda takarım.
Kapalı ameliyat (yani üretrayı tıraşlama yöntemi) çok kısa süreli rahatlatır ama hemen akabinde darlık nükseder.
Bunlardan fayda sağlanmazsa açık ameliyat şu anda tek yöntem olarak görünüyor. Bu başlıkta açık ameliyata dair deneyimler paylaşıldı. En son yorgedos da memnun olduğunu yazdı.

Tesekkurler abi holmium lazer sistemi ameliyat olmayi dusunuyorum Cok zor bi rahatsizlik Allah kimsenin basina vermesin Rahatsizligi olanlarada sifalar ihsan eylesin holmium lazer olan varmi acaba aramizda sonuclar nasil acaba

Nesathamza öncelikle geçmiş olsun.
Dilatasyon üretraya ekstra zarar verebilir. Zaten siz de dilatasyondan sonra azda olsa kanama oldu demişsiniz. Mümkün olduğunca üretrayı yaralamamak lazım.
Dilatasyonu geçtim üretrografi bile üretrayı ekstra yaralayabilir. Bu tabi ki sadece benim tecrübem. Herkes de aynı olacak değil.
Şimdiye kadar üç kere üretrografi çektirdim. Bunlardan ikisi benim için tam bir işkenceydi. Kaç gün kanamam olmuştu. Ama en son üretra darlığı konusunda uzman bir doktor çekmişti ve sıvının ilerlemediğini görünce zorlamamıştı.

Lazer yöntemi hakkında birçok araştırma da okumuştum, doktorla da görüşmüştüm. Birçok kaynak soğuk bıçakla kesime göre ekstra bir faydası olmadığını söylüyor. Nüks edecek ise her şekilde ediyor maalesef.
Zaten lazer ile ameliyat bütün darlıklara uygulanamıyor. Darlık mesaneye yakın bir yerde ise oradaki kaslara zarar verebileceği için lazer tercih edilmiyor.

Lazer yada bıçak değilde benim tavsiyem bu alanda uzmanlaşmış bir doktora ameliyat olmanız.

Sağlıklı günler.

Üst Alt