herkese merhaba arkadaşlar, öncelikle hastalığı hala devam edenlere acil şifalar diliyorum, hastalığı atlatmış olanlara da geçmiş olsun diliyorum.
Ben de 2 senedir bu hastalıktan müzdaribim ve doktorumun isteği üzerine önümüzdeki hafta içi üretroskopi yaptıracağım ama doğru bir karar mı emin değilim.
Şu an bir dönüm noktasındayım diyebilirim, duruma göre canımdan çok sevdiğim, yakın zamanda evlenmeyi planladığım kız arkadaşımdan ayrılma kararı almam gerekebilir o yüzden en ufak bir öneri bile benim için çok çok önemli, umarım vakit ayırıp yorum yapabilirsiniz.
Benim sorunum bundan 4 sene önce eski kız arkadaşımdan kaptığımı düşündüğüm ve hem benim cahilliğim hem de doktorların umursamazlığı nedeniyle düzgün tedavi edilmeyen bir cinsel hastalıktan kaynaklanıyor (en azından bana göre)
Bu olaydan 2 sene sonra idrarı yaparken artık eskisi gibi olmadığını ve yavaş yaptığımı farkettim, sonrasında bir doktora göründüm ve üretra darlığı olduğu ortaya çıktı ( Üreflow testi Tepe 10, ortalama 7 )
Buna ek olarak,
- Hemoroidim var sanırım bu da etkiliyormuş (bu konuda okuduğum kadarıyla öyleymiş)
- Darlıkta bir ilerleme yok, 2 sene önce yaptırdığım Üreflow testi ile şimdiki neredeyse aynı ( Tepe 10, ortalama 7 )
- Yavaş işeme haricinde başka bir sıkıntım yok (yanma, ağrı, sürekli idrara çıkma, tam boşalamama hissi, gece idrar çıkma vs. yok)
- 2 sene önce bu forumdaki tavsiyeler ışığında Prof. Doktor Coşkun Şahin' e görünmüştüm, kendisi sonda ile mesaneye kadar ulaşıp idrarı dışarı akıtmıştı ve "bana göre sende %90 darlık yok dedi ve beni öyle göndermişti" (fakat idrar yoluna girerken 3-4cm ilerledikten sonra ciddi bır takılma olmuştu, bunu niye görmezden geldi bilmiyorum)
Gelelim neden kız arkadaşımdan ayrılmam gerekebileceğine.
Kız arkadaşım artık bir yuva kurup çocuk sahibi olmayı çok istiyor (ben de çok istiyorum) o nedenle malum sıkıntıdan dolayı 3-4 gün önce bir doktora görünüp herşey den emin olmak istedim ama maalesef güzel haberler alamadım.
Çift taraflı Varikosel olduğumu öğrendim, üstüne bir de darlık nedeniyle spermler tam dışarı atılamadığı için durumlar iyice zora girdi, yani her iki sorunun da giderilmesi gerekiyor.
O nedenle eğer çocuk sahibi olamayacaksam bir şekilde kız arkadaşımı en az üzecek şekilde ondan ayrılmam gerekecek. Ona bu durumlardan bahsedip "çocuk veya ben" diye bir seçenek sunup onu üzmek istemiyorum, illa üzülecektir ama sonuçta bir zaman sonra beni unutacaktır bu da ömür boyu çocuk sahibi olamamasından iyidir.
Sonuç olarak, penis/testis bölgesinde bir çok operasyon olmam gerekecek ve ben de mümkünse doğru adımları atıp eğer bir ihtimal varsa hem ilişkimi kurtarmak hem de bu sorunlardan mümkün mertebe kurtulmak istiyorum.
O nedenle şunları merak ediyorum
- Üreteroskopi hakkında bilgisi olan var mı?
- Onun yerine Stoskopi mi yaptırmalıyım?
- Yoksa
OturanBoğa 'nın dediği gibi kendi kendime dilatasyon deneyip sonuçları mı takip etmeliyim?
- Veya başka bir tavsiyeniz var mı?
Buraya kadar zahmet edip okuyunlara çok teşekkürler, aklınıza gelen en ufak bir fikri bile benim paylaşabilirseniz çok mutlu olurum, şimdiden herkese teşekkürler.