Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Üretra darlığı sorunu yaşayan var mı?

Üretra darligi sorunu olupta bel agrisi ceken arkadasimiz varmi?

Bülent Abi ben retrograd uretrografi'ye girdim bugun darlik da cikti. Sonrasinda 1-2 idrarda yanma oldu o da gecti fakat hastaligin kotu zamanlarindaki gibi asiri sik idrara cikma basladi meaaneyi bosaltamama hissi, bunun disinda idrarda bulaniklik var. Biliyorum RUG dan sonra enfeksiyon olasiligi cok dusuk ama olmus olabilir mi dersin yoksa sen daha once RUG'a girmis biri olarak RUG'dan sonra 1-2 gun boyle tuvaleti yaptiktan sonra yine tuvalet ihtiyacina normal der misin? Tesekkurler abi simdiden..

Rahatsızlık geçmişi burada

frkn7

Enfeksiyon için idrar tahlili yaptırıp enfeksiyon konusunu netleştirin bence ilk önce. Ondan sonra bakalım.

Lökosit değeri 2. Yani kayda değer değil. Ancak darlık arka üretrada. Prostatit üretranın oralarda. Ve stres inkontinans(çok hafif idrar kaçırma), boşalmada çıkan meninin eskisinin neredeyse 1/10'u kadar olması, epididimit iltihabı, kalça kemiğinin oralarda özellikle mastürbasyon sırasında ağrı çekmem(muhtemel prostatit) de sanırım sizin semptomlarınıza birde ek kısımlar. Çünkü darlıkların büyük çoğunluğu ön üretrada oluyor. Hatta arka üretradakine darlık değil de stenoz(stenosis) diyorlarmış. Soğuk bıçakla kesme yani internal üretrotominin çok yapılmadığı bir kısım. Açık ameliyatında riskleri çok fazla, prostata ve sfinkterlere(idrar tutucu kapakçıklar) yakın bir darlık olduğu için. Zaten uzmanlık gerektiren bir konuda ekstra bir uzmanlığa ihtiyacım var yani arka üretra darlığı olduğu için. Bu alanda çok deneyimli bir doktor arayışındayım şikayetlerim gün geçtikçe artıyor. Bülent Çetinel ismini senden duymuştum Bülent Abi, bunun dışında Çoşkun Şahin ismi sıklıkla geçiyor ancak kendisine attığım uzun bir mesaja geri dönüş yapmadı. Arka üretrada darlığı olan veya genel olarak darlık tedavisinden memnun kalan arkadaşlar, biraz komplike bir durumum var ve doktor önerilerinizi rica ediyorum. Şimdiden herkese teşekkürler.

Arkadaşlar herkeze selam, 3. Kapalı ameliyatı oldum iki ay oldu tekrar kapandım artık ameliyat araları kısalmaya başladı işim dışarıda oldugu için soguk bu hastalığın en büyük düşmanı anında kanalı daraltıyor, sanki damlama yapıp işiyorum açık ameliyat düşünüyorum ama ondanda 3 sene sonra kapanma başlıyormuş açık ameliyat olan kardeşlerime soruyorum nezaman daralma başlıyor ve cinsel hayata yan etkileri varmı Cevaplarsanız sevinirim

Selam arkadaşlar benim doktorumda kapalı amaliyat ol diyor ben olmak istemiyorum herkesten duyduğum tekrar daralıyormuş acaba herkestemi daralıyor yada kişiden kişiye değişir mi

Yokmu yeni bi cözum yolu arkadaslar nasil kurtulacaz bu hastaliktan

Arkadaslar merhaba adanada yada adana civarinda acik ameliyat yapan iyi bi doktor varmi acaba

Arkadaşlar merhaba.Yaklaşık 3 yıl oldu bu derdi çekiyoruz alıştık artık.1 defa dilatasyon yaptırmıştım o biraz açtı en azından işiyorum.Hiç tamamen kapanma derdim olmadı.Biraz yavaş işiyorum ama o da çok sorun değil yani aşırı değil de biraz ince ama hızı iyi.Benim sorunum ve daha doğrusu korkum bu şekilde yaşarım ama acaba kanser oluyor mu bununla bu şekilde yaşayan.Özellikle bu konularda oturanboğa sana sormak istiyorum ne olacak bu işin sonu?

Bu arada işerken akım şahım ağrım yok sanıyorum ona da bağışıklık ya da duyarsızlık gelişti çoğu zaman acı da yok ancak mesaneye tam boşaltamıyorsun demişti bir doktor bundan korkuyorum bol su içiyorum

Bedevi61 kardes uzun suredir senin yazilarinida okudum bende ayni durumdayim kapali ve holmium ile oldum holmium daha kisa surdu 10 ay sonra dilatayyon yaptirdim rahatlatti biraz 2 hafta sonra tekrar yaptirdim insallah idare eder Rabbime Hamdu Senalar olsun O herseyin en iyisini bilir Insallah hepimiz sifa buluruz bende ayni senin gibi merak ediyorum kardesim Gecmis olsun Allaha emanet olun

Arkadaşlar üretra darlığı var, ameliyat olalı 6 ay oldu gene kanal tıkandı bende tak katater aldım ama birtürlü geçiremiyorum 10 yada15 cm den sonra hasarlı bölgede kalıyor zorluyorum ama yırtılacak diye korkuyorum vede mükemmel bi agrı oluyor psikolojim bozuldu gene ameliyat olmak istemiyorum hastanelerde bide corona çıktı gitmeye cekiniyoz naapsak böbrek yetmezliği olacak bu gidişle, bu katater i ameliyat sonrası kullanmamız lazımmış ama ben yapmadım simdi ise takamıyoruz

ozboz kardes burda yazilan vakalarin cogunu okumus biri olarak ve kendimden ornek verecek olursam en yuksek basari saglayan cozum acik ameliyat bende 2 defa kapali amaliyat ve 3 defa dilatasyon yaptirdim ama malesef yine daraldi koronadan dolayi simdi acik ameliyatta olamiyorum sende cok fazla zorlama darligin boyutunu dahada cok buyutebilirsin en iyisi bu konuda uzman bi doktordan yardim al derim Allah yardimcimiz olsun

Artik eskisi gibi yorumda yapilmiyor insallah herkes iyilesmistir

Bedevi61

Kanser riskini arttırıyor mu üretra darlığı bilmiyorum. Bence bir bağı yok ama olsa bile yediğimiz-içtiğimiz-soluduğumuz şeylerden daha çok kanser riski taşımadığından emin olabilirsin! En az dert etmen gereken şey üretra darlığı yani :)

Ama darlık ve işeme sorunu tabii ki gündelik yaşamda çok berbat bir zorluk. Bilinen kesin bir çözümü de hala yok maalesef. Vallahi uzman olsam bu konuyu çalışır, çözüme gözümü dikerdim! :):)

ozboz
TAK yaparken o kadar zorlandığında iki şey olabilir: 1- Çok hararetlidir o darlık, tövbe zorlamamak lazım. 2- Üretrada sahte cep oluşmuştur, sen ittikte o çıkmaz yolda ileri gitmeye çalışıyorsundur.
Kabızlık-gaz sorunu olduğunda, ya daha soğuğa maruz kaldığında bu darlık daha bunaltıcı olabilir. Ben olsam 10 gün kadar sabit sonda takıp üretrayı dinlendirirdim. Ama sabit sondayı takarken üretradan içeri bolca Furacin merhem de itetdim. O merhem üretradaki tahrişe iyi gelecektir.

Takıldığında ve gitmediğinde kateter, daha ince bi kateterle girmeyi dene. Hatta ben olsam kendinden ıslatılan sondalar yerine Bıçakçılar'ın kaygan olmayan sıradan kateterinden alır ve bol-bol-bol cathejell kullanarak onu iterdim (video). İçerde bir saat tutabilirsin bu şekilde ittiğin kateteri. Bol cathejell uzun süre kaygan tutar içerdeki kateteri.

frkn7

Arka üretrada darlığı için özel bir uzman var mı bilemiyorum. Bülent Çetinel'e ameliyat oldum ve aradan geçen onca zamandır da memnuniyetim devam ediyor. Çok ehil bir cerrah olduğu muhakkak. Ama benim ameliyatımdan sonra üretra vb. ameliyatlar o kadar çoğaldı ki, etrafta benzer ameliyatı olan ve memnun kalan bir sürü insan var. Bayağı bir uzman oluştu yani... Birine güvenmek lazım...
Bir de o kadar kritik yerdeki ameliyat için çocuk cerrahı bulabilirsen, onlar da daha bir aşırı özeli oluyorlar. Bu konuda kendine güvenen bir çocuk ürologu bulabilirsen onunla da şansını deneyebilirsin.

Fatihali
Ben kapalı ameliyat tavsiye etmiyorum %80 nüks ediyor

Mert Genç
İlkere ulaşamadıysan bende açık ameliyat oldum yardımcı olabilirim

Benim ki sonda sonrası travma maalesef oluyor
Seehat13200 benim ki sonda travmasi sonrası olmuştu

Herkese çok geçmiş olsun bende sizin gibi aynı meşakkatli süreçlerden geçen bir kardeşiniz olarak 4 kapalı ameliyat defalarca dilatasyon ve en son her 15 günde bir kendi kendime sonda uygulayarak mücadeleme devam ederken açık ameliyat olmaya karar verdim ve 1.5 sene önce açık ameliyat oldum. Ve hayatım da herşey değişti. Artık şükür benim için öyle bir rahatsızlık yok inşallah nüks etmez. Size de tavsiyem kapalı ameliyatı 1 kere deneyin olmuyorsa açık ameliyat için doktor araştırın . Ben gatada oldum bunu şükür ülkemizde yapabilecek 3-5 doktor var zaten bu forumda hepsinin ismi zikredilmiş. Ameliyat gözünüzü korkutmasın en azından bir defa çekip bu rahatsızlığı hayatınızdan çıkarmak mümkün. İnşallah herkes aradığı şifayı bulur.

Selam arkadaşlar ameliyattan sonra daha kötü olan varmi birde cinsellik sorunu yaşayan varmi ameliyattan sonra

goookhaan

Kardesim gecmis olsun Rabbim sifalar versin gatada ucretlimi oldun darlik kac santimdi birde doktor onerin varmi

Arkadaşlar bende sık idrara çıkma vardı ama ağrı olmuyordu.1 yıl önce traş koltuğunda idrar bastırdı tutayım traşa kadar dedim. Sonra hafif ağrı ve daha sık idrara çıkmaya başladım.2 hafta öncede yine idrarı mı tutmak zorunda kaldım. Eve gelip yaptığımda idrarım az bir şey geldi ama penisimin sol tarafı ağrıdı. 2 haftadır ağrı geçmedi hala ağrıyor. Üretra darlığı ağrı yapar mı ? Ağrı ne olabilir nasıl geçer arkadaşlar?

Prof coşkun şahin hocaya muayene oldum. Sistoskopi ile baktı. Mesane boynu yüksekliği tanısı koydu. Üretra darlığı ile benzer belirtiler gösteriyor hastalık. Ameliyat dedi. Risk ise meni geri kaçırma olurmuş büyük ihtimalle. İnşallah herkes şifa bulur.

Mamilo

Bendede var aynı dert arkadaşım. İlaç kullanıyorum ameliyat oldunsa yada tedavi hakkında bilgi almak isterim sizden. Geçmiş olsun tüm arkadaşlara baştan sona okudum her yazılanıları üzülerek Allah herkesin yardımcısı olsun

Xatral diye ilaç verdi biraz kullanıp sana bilgi veririm. Ameliyat dedi ama olmak istemiyorum. Bir de diğer arkadaşlar cevap verse sevinirim sistoskopiden 9 saat sonra kan pıhtısı geldi normal midir? Amin inşallah şifa buluruz hangi ilacı kullanıyorsun nasıl gidiyor senin süreç?

Mamilo

İlaç kullanıyorum bende 2 senedir filan idare ediyorum şimdilik lioresal adı ilacım sistoskobiden sonra o tür komplikasyonlar oluyo

herkese merhaba arkadaşlar, öncelikle hastalığı hala devam edenlere acil şifalar diliyorum, hastalığı atlatmış olanlara da geçmiş olsun diliyorum.

Ben de 2 senedir bu hastalıktan müzdaribim ve doktorumun isteği üzerine önümüzdeki hafta içi üretroskopi yaptıracağım ama doğru bir karar mı emin değilim.

Şu an bir dönüm noktasındayım diyebilirim, duruma göre canımdan çok sevdiğim, yakın zamanda evlenmeyi planladığım kız arkadaşımdan ayrılma kararı almam gerekebilir o yüzden en ufak bir öneri bile benim için çok çok önemli, umarım vakit ayırıp yorum yapabilirsiniz.

Benim sorunum bundan 4 sene önce eski kız arkadaşımdan kaptığımı düşündüğüm ve hem benim cahilliğim hem de doktorların umursamazlığı nedeniyle düzgün tedavi edilmeyen bir cinsel hastalıktan kaynaklanıyor (en azından bana göre)
Bu olaydan 2 sene sonra idrarı yaparken artık eskisi gibi olmadığını ve yavaş yaptığımı farkettim, sonrasında bir doktora göründüm ve üretra darlığı olduğu ortaya çıktı ( Üreflow testi Tepe 10, ortalama 7 )

Buna ek olarak,
  • Hemoroidim var sanırım bu da etkiliyormuş (bu konuda okuduğum kadarıyla öyleymiş)
  • Darlıkta bir ilerleme yok, 2 sene önce yaptırdığım Üreflow testi ile şimdiki neredeyse aynı ( Tepe 10, ortalama 7 )
  • Yavaş işeme haricinde başka bir sıkıntım yok (yanma, ağrı, sürekli idrara çıkma, tam boşalamama hissi, gece idrar çıkma vs. yok)
  • 2 sene önce bu forumdaki tavsiyeler ışığında Prof. Doktor Coşkun Şahin' e görünmüştüm, kendisi sonda ile mesaneye kadar ulaşıp idrarı dışarı akıtmıştı ve "bana göre sende %90 darlık yok dedi ve beni öyle göndermişti" (fakat idrar yoluna girerken 3-4cm ilerledikten sonra ciddi bır takılma olmuştu, bunu niye görmezden geldi bilmiyorum)

Gelelim neden kız arkadaşımdan ayrılmam gerekebileceğine.

Kız arkadaşım artık bir yuva kurup çocuk sahibi olmayı çok istiyor (ben de çok istiyorum) o nedenle malum sıkıntıdan dolayı 3-4 gün önce bir doktora görünüp herşey den emin olmak istedim ama maalesef güzel haberler alamadım.

Çift taraflı Varikosel olduğumu öğrendim, üstüne bir de darlık nedeniyle spermler tam dışarı atılamadığı için durumlar iyice zora girdi, yani her iki sorunun da giderilmesi gerekiyor.

O nedenle eğer çocuk sahibi olamayacaksam bir şekilde kız arkadaşımı en az üzecek şekilde ondan ayrılmam gerekecek. Ona bu durumlardan bahsedip "çocuk veya ben" diye bir seçenek sunup onu üzmek istemiyorum, illa üzülecektir ama sonuçta bir zaman sonra beni unutacaktır bu da ömür boyu çocuk sahibi olamamasından iyidir.

Sonuç olarak, penis/testis bölgesinde bir çok operasyon olmam gerekecek ve ben de mümkünse doğru adımları atıp eğer bir ihtimal varsa hem ilişkimi kurtarmak hem de bu sorunlardan mümkün mertebe kurtulmak istiyorum.

O nedenle şunları merak ediyorum

- Üreteroskopi hakkında bilgisi olan var mı?
- Onun yerine Stoskopi mi yaptırmalıyım?
- Yoksa OturanBoğa 'nın dediği gibi kendi kendime dilatasyon deneyip sonuçları mı takip etmeliyim?
- Veya başka bir tavsiyeniz var mı?

Buraya kadar zahmet edip okuyunlara çok teşekkürler, aklınıza gelen en ufak bir fikri bile benim paylaşabilirseniz çok mutlu olurum, şimdiden herkese teşekkürler.

TheHawk

Üreteroskopi dert edeceğin bir şey değil.

"Stoskopi " derken Sistoskopi diyorsan, Sistoskopi üretraya kamera ile girmek ve gerekiyorsa oradaki darlığı soğuk bıçak denilen yöntemle tıraşmalak işidir. Sadece işemede yaşadığın azıcık bir sorun nedeniyle ben olsam asla tıraşlama yaptırmam.

Varikosel ameliyatını bilmiyorum. Riskleri dair deneyimim yok. Ama ben olsam, önce sevdiğin kadından ayrılma ahmaklığını bir kenara bırakırım, sonra hiç bi halt yapmadan evlenirim (ama durumunu söylemelisin tabii ki sevgiline). Evlendikten sonra en kötü ihtimalle tüp-müp derken çocuk sahibi olurum, sonra hayatıma bakarım... Ne zaman ki darlık vs. gündelik yaşamını aksatır, o zaman kurcalat üretrayı. Ha, doktor "şimdi müdahale dolmazsa çok geç kalabiliriz" diyorsa, o zaman bişey diyemem. Hemen ikinci bir doktora gidip ondan da görüş almak lazım gelir. Duruma göre de karar verirsin...

OturanBoğa hocam dün sabaha kadar konudaki tüm mesajları okudum ve o kadar kötü bir psikolojiye büründüm ki bütün günüm zindan oldu, şimdi cevabını görünce biraz tokat gibi geldi diyebilirim.

Ayrılmak illa ki son seçenek ama dediğim gibi kız arkadaşımı çocuk duygusundan mahrum bırakmak istemiyorum, geçen gün telefonuna bir uygulama indirip ikimizin resmini yüklemiş ve çıkan resmi bana gösterip bak çocuğumuz olursa böyle olacakmış diye bana gösteriyor, o an kendimi ne kadar kötü hissettim anlatamam.

Şimdilik ilk etapta bir sperm testi yaptırıp onun sonuçlarına bakacağım, sonrasında ise Coşkun Şahin' e tekrar görünüp en azından üretrografi ile darlık teşhis koyabilir mi veya başka ne yapılabilir onu soracağım.

Konudaki mesajlarınız bana çok faydalı oldu o yüzden ben de tecrübelerimi burada paylaşmaya çalışacağım belki birilerine faydası dokunur.

Bunların haricinde bir tavsiyesi olan varsa da her türlü tavsiyeye açığım, herkese acil şifalar diliyorum.

Thehawk sorunlarımız sakin düşünmemizi engelliyor. Anlattıklarına bakılınca çok da mühim bir durum yaşamıyorsun. Şimdi varikosel deneyimimi anlatayım. 10 yıl önce sol tataftan varikosel ameliyatı oldum son 3 yılda nüksedip her iki tarafada nüksetti.varikosel ameliyatının bir zorluğu yok ki. Ertesi gün taburcu oluyorsun. Sperm değerlerin çok ciddi şekilde düzeliyor. Bilmiyorum sperm testi yaptırdın mı belki ameliyata bile gerek kalmaz. Ameliyat olsan bile basit ve etkili sonuçları var. Benim zamanımda mikrocerrahi yaygın değildi. Mikrocerrahi ile olursan nüksetmesi çok az. Geldik diğer sorununa darlık eğer uykundan uyandırmıyor acıtmıyorsa sorun ne peki? Neden sorun yapıyorsun ki? Kız arkadaşınada anlat sorunlarını sana yardımcı olacaktır. Varikosel dediğin yaygın bir şey zaten. Çocuğun oluyorsa kimse ameliyat olmuyor. Biraz daha umutlu bak iyi bak.mesela ben uykumdan uyanıyorum idrar için. İşde burda sorun olmaya başlar hastalık hayatına etki ediyorsa. O yüzden bence sen bir çoğumuza göre daha iyisin inşallah her anlamda her şey hepimiz için iyi olur.

@Fırat sumer
Yaklaşık on gündür devam ettiğim xatral ı bırakmayı düşünüyorum. Hiç değişiklik olmadı. Lioresel meni de geriye kaçma yapıyor mu? Sana iyi geliyor mu? Lioreselden önce nasıldın?
Benim hala devam ediyor şikayetlerim. En kötüsü gece uyanması bir kere uyanıyorum.

Amaliyat eden hastahane varmi

Arkadaslar gecmis olsun hepinize zar zor isiyorum bu koronadan dolayi bazi ameliyatlar ertelenmisti bizim icinde ayni durum varmi acaba ameliyat yapan hastaneler varmi birde coskun sahin hocanin ameliyat fiyatini yazanlari gorunce hayretler icinde kaliyorum gercekten o kadar pahalimi 2 defa kapali ameliyat oldum artik acik olmak istiyorum insallah

Mamilo
hocam konu biraz hassas olunca insan çok karamsar oluyor ama haklısın biraz daha mantıklı düşünmek gerekiyor. şuan yavaş işeme haricinde beni etkileyen bir durum yok fakat spermlerin kıvamı, rengi vs. 1-2 senedir düzgün gelmiyor beni de asıl endişelendiren bu. Bir aksilik olmazsa yarın gidip sperm testi yaptıracağım, onun sonucuna göre bir yol izleyeceğim, hepimiz için hayırlısı olur inş.
Nesathamza
sizede çok geçmiş olsun, sizinde mesajlarınızı konuda okumuştum umarım en kısa sürede sağlığınıza kavuşursunuz.

Önümüzdeki hafta içi Coşkun Şahin'i görmeyi planlıyorum, normalde açık ameliyat konusuna hiç girmeyi düşünmüyordum ama fiyat ve korona ile ilgili durum hakkında bilgi alıp burada paylaşmaya çalışırım ama bildiğim kadarıyla açık ameliyat ücreti diğer hocalara biraz pahalı.
İlkererdem
hocam seninde çok mesajını okudum, dillendirmek istemiyorum ama sanırım bu konuda en çok sıkıntı çekenlerdensin ve ona rağmen darlığa inat çok pozitifsin o yüzden tebrik ediyorum ve acil şifalar diliyorum.

Sanırım bir kaç kez üretrografi yaptırmışsın, ben de yaptırmayı düşüniyorum da merak ediyorum dikkat etmem gereken şeyler var mı, narkoz veriliyor mu, hastanede yatış vs. var mı, üretraya da zarar verebilir demişsin, biraz bilgi verebilirsen çok sevinirim.

Arkadaşlar üretra darlıgı ve mesane boynu yüksekligi peniste agrı yaparmı?

Üst Alt