Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Üretra darlığı sorunu yaşayan var mı?

TheHawk
Öncelikle geçmiş olsun kardeşim.
Hastalık konularında pozitif olmak zor olabiliyor.
Burada önemli olan kabullenmek bence.
Senin yapman gereken ilk olarak doktora gidip bir yol haritası çizmen.
Ama doktor seçerken dikkatli ol. "Üretrayı herkese elletmemek lazım."
Bu saydığın iki hastalığın da tedavisi mümkün. Bu kadar olumsuz olmana gerek yok.

Üretrografiyi iyi bilen birine yaptırmanı öneririm. Darlığın ileri seviyede ise rahatsız edebiliyor
ama anladığım kadarıyla senin o kadar ileri seviyede değil. Ben çektirdiğimde çok daha düşük seviyelerdeydi
ve çeken arkadaş sağolsun hiç dikkat etmeden çektiği için ben zorlanmıştım.
Ama zamanında açık ameliyattan önce Coşkun hoca hastanede kendi çekmişti. Sıvıyı yavaşça ilerletmişti,
ilerlemeyince de hiç zorlamadan bırakmıştı.

Ben Coşkun Şahin hocayla tanışana kadar yıllardır doktor doktor dolaştım.
Hastalıkla geçen yıllarıma yazık olmuş gerçekten :)

Bu arada durum güncellemesi de yapayım.
En son kapalı ameliyatımdan sonra neredeyse 2 sene geçti. Şuan için bir sıkıntım yok.
Uzun bir süredir test yaptırmadım. Ortalık covid konusunda sakinleşince test yaptırıp sonuçları yazarım.
Aslında üroflowmetri cihazı yapma planım vardı epeydir. Bu virüs böyle devam ederse belki girişirim bu projeye :)

İlkererdem
Verdiğin bilgileri için teşekkürler, dediğin gibi üretrayı düzgün bir doktora kontrol ettirmek istiyorum o yüzden benimde aklımda Coşkun hoca var önümüzdeki hafta ona muayene olacağım inş.

Senin adına her şeyin yolunda olmasına çok sevindim, umarım çok daha iyi olursun :)

Geçmiş olsun kardeş bende bar hem mesane yüksekligi hem kanalda darlık ama sisteskopiden sonra önce 13 dü işeme hızım sonraları düştü ilacın faydasını gördünmü?

ozkad
İlacın faydasını görmedim. 10 gün kullandım. Ameliyat olmayacağım. Gittiği yere kadar. Ama şimdilik hastalığımla çok uğraşmıyorum, hastalığımı düşünmüyorum. Kafamdan attığımdan beridir daha az gittiğimi farkettim lavaboya. Yani kendime yeni bir hayat tarzı belirledim. İnşallah herkes şifa bulur. Arada buraya yazalım arkadaşlar biribirimize destek olalım ama orantılı bir şekilde. Çünkü hep buraya girmek hastalığımızın aklımızdan çıkmamasına neden oluyor.

Merhaba arkadaslar bugun asiri kapanmadan dolayi sistopkosi ile tekrar ameliyat oldum

En basindan anlatayim kisa bi ozet

Forumda beni taniyanlarin akillarina gelecektir
2013 yilinda kil donmesi oldum
Sonda taktilar sonda cekimi sirasinda canim cikti sanki onda sonra akista azalma oldugunu gordum aynisi babamdada olmustu
Sonra 2014 yilinda denizlide bi profa kapali oldum 2 3 ay iyiydi fakat sonra daralmaya basladi 4.5 yil idare ettim
2019 da holmuyum lazeri duydum duymaz olaydim
Adana sehir hastanesinde holmium lazer oldum 1 cm di darlik guya cok basit bi ameliyatmis cok zorlu gecti ya doktor tam anlamiyla beceremedi yada benden kaynakli bir ay agri sizi oldu doktora sordum normal dedi bence degildi 2.3 ay idare etti ama kapali gibi uzun surmedi 9 ay sonra iyice daraldi 2 defa dilatasyon yaptirdim onlarda 3 ay idare etti
Tam canima tak etti acik olim dedim Kovid cikti acik olmayi dusunurken bir haftadir perisan oldum neredeyse isiyemeyecektim bugunden icin randevu almistim iyiki almisim tam kapanacakmis
Geldim durumu doktora anlattim beni genel aneztezi altinda ameliyat edin dedim covidden dolayi bir cok hasta var seni ameliyat hanede etmiyim sistoskobi odasinda ameliyat edim dedi ve idrar yolundan sivi aneztezi ile girdi buyur burdan yak darlik 1 cm iken iki darlik cikmis nerden olurdum holmiumu birincisini kolay acti ikincisi tam kapanmak uzereymis belki bugun mudahale edilmese acillik olacakmisim ikinci darligi baya bi ugras sonucu acildi 18 lik sonda takildi simdi eve geldim 1 hafta sonda takili kalacak resmen hayattan umidi kestim cok yoruldum kanama ve ara ara kasilma agri var Allah kimseyi bu duruma dusurmesin herkeze saglik sihhat versin kimseyi idrar yolu ile terbiye etmesin
Simdi acik ameliyat doktoru arastiracam varsa onerileriniz sevinirim bir cok isim duydum ama fiyatlarini yuksek buldum Rabbim bizi para olarak gorenlerden uzak eylesin iyilerle karsilastirsin
Gerci cikmayan candan umit kesilmez insallah tekrarlamaz diyelim hepnize gecmis olsun

Kardeşim çok geçmiş olsun. Bende nerdeyse ay dır sondayla yaşıyorum. Tıkandı ve ALLAH tan 12 lik sonda takabildiler. İstanbul GATA da üroloji bölüm başkanıyla görüştüm açık ameliyat için gün verecek bana şimdi onu bekliyorum. İstanbul sana uzak galiba ama gelebilirsen bir görüş istersen sonuçta devlet hastanesi ücretsiz ameliyat yaparlar. Bu arada ben bir şikayet duymadım hastane yada doktor adına bilgisi olan arkadaşlar buraya yazabilirse bende öğrenmiş olurum. Tekrar geçmiş olsun ALLAH şifa versin.

Free78
kardesim cok sagolasin cok tesekkur ederim benimki tam kapanmak uzereydi hastaneye tam zamaninda yetistim kovid oldugundan ameliyathanede yapmadi ucundan sivi ile uyusturucu sivi slkti sistoskobi ile girdi ilk darlik kolay gecti ama ikinci darlik zor gecildi ikinci darlik holmium lazer olana kadar yoktu holmium lazeri keske olmasaydim hem cok uzun surdu iyilesmem
Aslinda ilk kapali ameliyati olduktan sonra ikinciyi bence zorlamamak lazim acik olmak lazim diye dusunuyorum yorumlardanda genellikle onu cikardim ben burdaki yorumlari iki defa basa sarip bitirdim

Ozkakd fiyatlar acik ameliyat icin ozelde doktoruna gore degisiyor sanirim 10 ila 30 bin arasinda kapali ameliyat fiyatini bilmiyorum ozelde

2.gun ama halen sondaya kanli idrar doluyor normaldir galiba
Rabbim hepimize sifa versin sorusu olan varsa cevaplayabilirim

Ayrica arkadaslar uretra ile alakali watsap grubu kursak daha yararli olmazmi

Herkese selamlar. Şehrimde kimlere muayene oldum proflardan üniversite hastaneleri dekanlarına. Şehir dışında da birçok doktora muayene oldum. Bir hayat kurtaran tüm insanlığı kurtarırmış derler. İnşallah bazı kişilere derman olur. Arkadaşlar gittiğim hekimlerin neredeyse hepsinin ortak kanısı ile ameliyat olacaktım. Ama kendim çok araştırdığım için ameliyat masasından döndüm son anda. Bu başlık altında da yazılarım var.

Bu rahatsızlığa belli bir kaza, travma sonucu sahip olabilirsiniz. Bu muhtemelen doğrudur. Ama durup duran yere bu nasıl bana oldu diyorsanız rahatsızlığınız muhtemelen üretra darlığı değil. Kronik Prostatit. Prostatınız iltihaplanmıştır. İltihap nedeniyle şişen prostatta mesane boynunu yükseltiyor ve eğer baskıyı kanallara yapıyorsa üretrayı daraltıyor. Evet gerçekten üretranız dar ama kalıcı bir darlık değil bu. Prostat iltihabından ötürü kanallara baskı sonucu daralma oluyor. Kronik Prostatit çok mu kolay bir hastalık hayır son derece zor. %100 çözümü mümkün olmayabiliyor. Ama en azından ameliyat vs gibi düşüncelerden kurtulun. Bu yazdıklarımı tabiki herkes için söylemiyorum. Sadece nasıl olduğuna anlam dahi veremeden böyle bir rahatsızlığınız oluştuysa hemen üretra darlığı demeyin. Bana doktorlar dedi yemin ederim ameliyat masasından döndüm Allah kurtardı. Baya Retrograd Üretrografi'de de zaten darlık gözüküyordu. Hatta Bülent Abi hatırlar arka üretram dar gözüküyordu. Ama bu prostatın yaptığı basınçtan kaynaklıymış. Bu rahatsızlığı olduğunu benim gibi aylar sonra anlayan binlerce kişinin olduğu bir websitesi var kronikprostatit ile ilgili. İki hastalık ta cok zor ama benim dediğim hastalıkta ameliyat felan son son son çare. Dilatasyon, ameliyat kafasından en azından kurtarıyo. Bu siteyi yazmam kural dışı olabilir diye yazmıyorum. İsteyen özelden sorsun gördüğümde yanıtlayım. Bülent abi yazabilirsin derse de yazarım buraya, bir forum sitesi zaten 2000 civarı üyesi var aktif paylaşımlar yapılıyor.

Benim de akış hızım 4-5 lerde geziyordu. Çok aşırı sık idrara çıkıyordum. Şu an azalttım. %100 çaresi olmasa da ilerleme saglayabilirsiniz bu rahatsızlıkta. Allah herkese şifa versin. Kronik prostatitten habersiz ürologların %90'ı. Direk üretra darlığı tanısını yapıştırdılar bana da. Allah korudu inşallah sizleri de korur ve hepimize şifa verir.

frkn7

Kardesim gecmis olsun burdan yazmanin neden sakincasi olsun yazda bizde bilgilenelim kardesim

Merhaba Arkadaslar Benim gibi iki darligi olan varmi acaba uzun suredir kimse yazmamis masallah hepiniz sifa bulmussunuzdur umarim Dunyada insallah Tek ben kalmisimdir bende sifa bulurum insallah Allahin izni ile ben holmiumla ameliyat olduktan sonda ikinci darlik cikti kimseye onermiyom holmiyum lazeri
Acik olacam kismetse Allah kimseyi caresiz birakmasin Rabbim butun hastalara sifalar versin

Sanırım dönüp dolaşıp geldiğimiz yer iyi bir doktora açık ameliyat olmak.

nasıl bi tedavi uyguladın ondan bahsetmemişin ???

Sizinle görüşmek istiyorum

Slm kardeşim banada mesene boyu yüksekliği dediler 6 veya 7 doktora gittim altsi ameliyat dedi ankara gazi hastanesindeki doktor bekle ameliyat olma dedi faydası olmaz dedi idrara sık çıkmayı nasıl azalta bilirim

Prostatit sorumu

Merhaba! Benim sorunum sürekli gece çok WC’ye gidiyorum bunun çaresi yokmudur acaba bıktım geceleri Sürekli tuvalete gitmekten bıktım bildiğiniz bir doktor veya çaresi yok mudur acaba

kardesim prostatitle alakali uzman bi hekime gitmelisiniz istanbulda hem ozelde hemde devlet hastanelerinde iyi hekim var

Fatih ali geçmiş olsun bendede var atnı sıkıntı peki ameliyat olmadan bir çözümü varmıdırki doktor bekle dedi aceba?

gata da ameliyat oldum normal sgk lı olarak ameliyat oldum Mesut gürdal hoca yaptı ameliyatımı

Öncelikle herkese geçmiş olsun.. babam Ağustos ayinda prostat kanserinden özel bi hastanede açık ameliyat oldu.. çok şükür kanserden kurtulduk. fakat aradan geçen 4 ayda sayısı ni hatırlayamadığım kadar idrar yolu daraldı,. Hatta bir keresinde yetistiremedik.. yol kapanmisti.. doktorumuz, kapanan yere ameliyat esnasinda botox yapalım dedi.. tamam dedik.. yapılan ameliyatan daha 1 ay geçmeden tekrar daralma olmaya başladı.. doktorumuz birkez daha genişletme ameliyatı yapacağını söyledi. Şuanda hastanedeyiz.. bakalım doktorumuz nasıl bir yol izleyecek.. bu yapılacak operasyonda başarısız olursa ne yapmam gerekiyor.. bu arada izmirde oturuyorum..

Herkese geçmiş olsun.Okan üniversitesi hastanesi MEHMET ERKAN ERBAY isimli doktoru hiç tavsiye etmiyorum.

Herkese merhaba, geçmiş olsun. Adım Olgu, 21 yaşındayım ve 5 yıldır üretra darlığı ile mücadele ediyorum.

2 kere soğuk bıçak, 1 kere de genişletme olmak üzere 3 kapalı ameliyat geçirdim. Ameliyatların arasında da birkaç kere dilatasyon işlemi yapıldı. En son ameliyatım 30 eylül 2019 da, dilatasyon ise 2 temmuz 2020 de yapldı. Ekim ayının başında üroflow testine girdim ve sonuçta sıkıntı yoktu.
Ancak geçtiğimiz hafta içinde üretramda şiddetli bir daralma oldu ve haftasonu idrarı atamayacak duruma geldim. Hastanede üretradan sonda geçmeyince sistostomi yapıldı.
Biraz araştırdıktan sonra bu konuda tecrübeli bir ürolog buldum ve konuşmamız üzerine 3-4 hafta sonra yanak içinden doku alınarak yapılması planlanan bir üretroplasti açık ameliyatında karar kılındı. Üretra darlığından çok çekmiş ve rahatsızlık konusunda bilgiye ulaşmanın ne kadar zor olduğunu bilen biri olarak tüm tecrübelerimi bulduğum bu forumda anlatmaya karar verdim. Ameliyattan sonraki süreci de aktaracağım. Başta OturanBoğa goookhaan ve İlkererdem olmak üzere dert ortaklarına elinden geldiğince destek olan herkese teşekkürler. Sağlıklı günler dilerim.

Herkese geçmiş olsun.Okan üniversitesi hastanesi MEHMET ERKAN ERBAY isimli doktoru hiç tavsiye etmiyorum.

Neye dayanarak böyle birsey diyorsun ben kendisine ameliyat oldum açık uretre darlığı ameliyatı 2 senedir şükür bir sıkıntım yok kardesimde aynı doktora bobreginden ameliyat oldu onunda bir sıkıntısı yok şükür neye dayanarak. Böyle birsey dediğini merak ediyorum

Olgu

Umarım en kısa zamanda sıkıntılarınız ortadan kalkar.

Biz omurilik felçlilerde göbek altdan (mesane üstünden) açılan kalıcı bir yol ile TAK yapmak ve mesaneyi boşaltmak çok kolay. Kullanışlı da. İşleri %99 yoluna koyuyor. Kullanımda da, görüntüde de zorlayan bir yanı yok. Doğrusu üretra darlığı yaşayan tüm omurilik felçlilere bu yöntemi ısrarla öneriyorum. Daha pişman olanı görmedim desem yeridir.
Ben bu ameliyatı olduğumda benimle aynı anda sağlıklı bir arkadaş da bu ameliyatı olmuştu. Yürüyen (bir hareket kısıtlılığı olmayan) birinin buradan TAK yapması kulağa zor geliyor olabilir, ama son kertede üretral darlığın ne boktan bir şey olduğunu bilen kısa bir alışma sürecinden sonra işin psikolojik kısmını kolayca atlatacaktır.

Umarım -OMURİLİK FELÇLİ OLMAYIP- bu ameliyatı olan birileri vardır ve burada deneyimlerini yazar. Ne bileyim, bu kadar sıkıntı çekileceğine böyle bir yol ile gündelik yaşama dönmek bana daha doğru görünüyor.

Neye dayanarak böyle birsey diyorsun
Neye dayanarak mı? sorduğun mükemmel oldu, birincisi ben doktoru tavsiye etmiyorum dediğimde neden hemen SEN savunmaya geçiyorsun bi çıkarın mı var ? ben doktoru tavsiye etmek reklamını yapmak zorunda mıyım? ona müşteri götürmek mi zorundayım? başka insanların yanmasını istemiyorum hepsi bu yaşadıklarıma dayanarak bu yazdığım şey emin ol çok nazik çektiğim acılara maddi manevi kayıplarıma göre , bak kardeşim sağlık hassas ciddi bi konu, altında kalırsınız bunun zamanı gelir ,ticarete dökülmez bu iş. kendi tecrübeme dayanarak yorumumu yazdım.neye dayanarak ha? Akış hızım gayet iyiyken sistoskopiye karar veren habersiz parça alan bir doktor düşün. bu işlem yüzünden enfeksiyon kaptım ve bir senedir üstüne hiç olmayan problemler eklendi gezmediğim doktor kalmadı , sistoskopiden önceki akış hızımı ve testlerimi ülkedeki çok iyi birkaç profa gösterdiğimde bana resmen hayatınla oynamışlar dediler böbreğin yerindemi kontrol ettinmi diyen oldu. basit bir kronik prostatit tanısını koyamayıp 1 senemi çöp eden ,antibiyotikle düzelecek ufak bişeyi büyütüp gereksiz yere 3 kuruş için hayatımı karartan, onun haricindeki neredeyse bütün doktorlar bu hıza darlık vs olmaz ne sistoskopisi derken 1 saat içinde buna karar veren doktordur kendisi ,doktor demeye utanır insanda neyse. her gelen hastayı yatır gerekli gereksiz sistoskopi yap böyle doktorluk olurmu,neyse söylenecek çok söz varda yinede kibar olmaya çalıştım .Dediğim gibi giden gitsin ben tecrübemi söylüyorum ve bu ülkede tek doktor kalsada tavsiye etmiyorum bu kadar NET.

ayrıca bu tavsiyem beni bağlar sonuna kadar insanları uyarmaya devam edeceğim, yaşadıklarımı ben biliyorum sonraki süreçte, sen istiyosan reklamını yapmaya devam edersin insanlar isterse gider tek amacım uyarmak herşeyi geçtim seni neden rahatsız etti sadece tavsiye etmiyorum deyişim herkes her doktoru tavsiye etmek zorundamı?

Son düzenleme:
Kimseye sui zan da birakmak istemem lafimda hic kimseye degil kimse yanlis anlamasin bu rahatsizligi bilen biliyor ama egerki bu rahatsizliktan karsilikli nemalanan var ise haram olsun ayrica kimsenin lafina aldiris etmeyin arkadaslar doktoru iyice arastirin egerki ozelde olacaksaniz iyi arastirdiktan sonra olun hele hele acik ameliyat olacaksaniz garanti sözu alin gerekirse sözlesme imzalayin paraniz araya gitmesin birde arkadaslar ne var yani herkes tercubesini paylassa herkese faydasi olsa

Nesathamza

öyle bi haram olsun ki güzel kardeşim öyle insanlara ve doktorlara, çoluğundan çocuğundan sevdiğinden kat ve katıyla çıksın inşallah hem maddi hem manevi, çünkü resmen kul hakkı bu, gün gelir devran döner . Son olarak zaten forum yetkilileriyle görüştüm fakat lütfen ama lütfen tekrar rica ediyorum FORUMA MESAJLARDA TEL NO YAZDIRMAYIN bunlar genelde dolandırıcı oluyor zaten insanlar güvenebileceği birini görürse mesajlarda özelden tel nosunu isteyebilir.

ben biliyorum bu insanların kaç kişiyi bu forumdan o doktora götürdüklerini hergün biri arıyo dediklerini benim sistoskopi günümde, bütün gün özelden insanlarla konuşup bu doktora götürme çabası içinde olacak, foruma doktorun adını bile yazamayacak sadece kendi tel nosunu yazacak ve tamamen çıkarsız şekilde sürekli bununla uğraşacak ve niyeyse doğru yanlış herkesi sistoskopi ol o basit bişey vs vs diyecek cahilce ve doktorda nerdeyse muayene bile etmeden şehir dışından geliyosa yerini ayırtsın diyebilecek bi karaktere sahip olacak.... yok kardeşim şu ameliyatı oldu oldu yok ben oldum yok amcam oldu yok nenemin nenesi şunu oldu yok önce damla damla işiyodum şimdi boyumu geçiyo işerken ,bütün sülaleni doktora ameliyat ettirmişsin ne doktormuş be kardeşim süpermen mubarek ölüleride diriltsin bari koronayı nası bitiremedi ben şaşırdım, bizde o sıkıntılarla telaşla karşımızdaki insanıda kendimiz gibi sanıyoruz kader ortağı sanıyoruz inanıyoruz o süreçte mantık düşünce diye bişey kalmıyo o telaşla sonrasında insan gerçeği anlıyor ,ben bu kadar büyük bir günah olabileceğini düşünmüyorum alçakça birşey bu, SAĞLIK BU SAĞLIK bu güzel insanların, dertlerine çare arayan insanların hayatlarınıda kendiniz gibi 3 kuruşluk sanmayın.

Sağ olasın Bülent abi. Açık ameliyattan alacağım sonuca göre bu tavsiyeni değerlendireceğim. Şu an bir durum güncellemesi yapayım sistostomili olan arkadaşlar için. 16 gündür sistofiks ile yaşıyorum. En büyük tavsiyem fazla hareket etmemek olacaktır. Hareket ederken acı hissetmiyorsunuz ancak siz fark etmeden mesanede yaralanmalar meydana geliyor. Bunu sonrasında idrardaki kan ve fibrin parçalarından (vücudumuzun yaralı bir bölgeyi iyileştirmek / kanı pıhtılaştırmak için o bölgeye gönderdiği protein) fark ediyorsunuz. Bu olurken idrara sıkışıklık hissi ağrı ve yanma şiddetleniyor, geceleri uyuyamadığım çok oldu. Durumu fark ettikten sonra günün çoğunu yatakta geçirmeye başladım. Sırtınız ve boynunuz için yastık ayarlayın boyun yastığı sipariş edebilirsiniz. Bir de yatak sehpası aldım o da çok işe yarıyor yemek yerken ders çalışırken film izlerken vb. Çok su için, her sabah aç karınla 1 kuru kayısı ve 1 bardak su içmek bağırsaklarınızı düzene sokacaktır büyük tuvalete çıkarken en başta sorun yaşıyordum ama bu şekilde çok daha rahat oldu. Domates, patlıcan, baharat, turşu, kırmızı et idrar yolunuzdaki kaşınma hissini alevlendirebiliyor. Sebze ağırlıklı beslenmenizi öneririm. Rahatlatıcı bitki çayları da işinize yarar. 15 Ocak sonrasında retrograd üretrografi ve voiding sistoüretrografi ile ilgili tecrübelerimi paylaşacağım. Herkese iyi günler.

Olgu

geçmiş olsun kardeşim inşallah açık ameliyatla birlikte tez zamanda sağlığına kavuşursun

yaklaşık 10 aydır Tak kullanıyorum gergin Omurilik sendromu teşhisi konuldu omurilik ameliyatımın ilki başarısız oldu 2.sini de hala olamadım pandemiden dolayı
Tak yaparken acı çekiyorum ve ilerde üretra darlığı olacak diye de endişeliyim
mesane üstünden yeni yol açılması halinde acı hissetmede bi değişiklik olur mu?
birde mesanenin üstünden açılması mesanenin tam boşalmasına engel olmuyor mu? @OturanBoğa abi psikolojik olarak değil fiziksel olarak değerlendiriyorum şuan
tak yaparken ve sonrasındaki acıyı çekmek ve sürekli üretra darlığı endişesi taşımak yerine bu ameliyatı önerir misin yoksa dezavantajları daha mı fazla olur

Üst Alt