Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Üretra darlığı sorunu yaşayan var mı?

Tesekkurler abi Allah razi olsun adanaya gittim sehir hastanesine holmium lazer ile ameliyat olabilmek icin yine tesler yapildi icine sivi slklldi yine canim yandi 2.3 gun kanamam oldu iseme testinde 7 mls cikti yaklasik 450 lt holmium lazer ile amaliyat olacam kismetse insallah tekrar etmez Rabbim hepimize sifalar ihsan eylesin cevaplariniz icin cok tesekur ederim

Arkadaslar holmium lazer amaliyati sonrasi icin onerileriniz varmi acaba

İyi akşamlar bütün arkadaşlarıma geçmiş olsun yorumları okuyorum sürekli bende de 1 sene önce başladı mesane boynunda darlık var dedi doktor ameliyatı önermedi ilaçla devam et en son çare ameliyat dedi. Baze. İyi bazen kötü idare ediyorum şimdilik. Kullandığım ilaçlar lioresal ve Xatral.lioresal iyi ama xatral dan çok memnun değilim sisin kullandığınız daha etkili ilaçlar varsa bilgilendirirseniz sevinirim Allah herkesin yardımcısı olsun

arkadaşlar site çok bilgilendirici kuranlara teşekür ederim ben 4 kere kapalı amaliyatı oldum açık amalıyat olan arkadaşlar ceb tel yazarsa çok iyi olur ankara dış kapıda bi dokdor varmış sade uretra darlıklarında purofosor fatih yalçınkaya

bir de oturanboga kardeşime sormak isterim sondalama bana hiç yapılmadı acaba faydası olur mu

YILMAZ 18

4 defa tıraşlama olan bi üretraya dilatasyon işlemi yarar mı, bilemiyorum. Ama denenebilir tabii ki. Dilatasyondan fayda gören de var, görmeyen de. Ben özellikle üretraya müdahale olmadan önce bunun denenmesini öneriyorum. 15 gün kadar sabit sonda sürecinden sonra günde bir dilatasyon üretranın ömrünü uzatır diye umuyorum. Doğrusu başka da yolu yok zaten...

Kabız olmamak, asla aşırı sıkışmamak (sıkışmadan işemek), üşütmemek, acılı/baharatlı yiyeceklerden uzak durmak, kola vb. gazlı içecekler tüketmemek, stresten uzak durmak, düzenli uyku vb. şeylere dikkat etmek de şart bu arada. Bunlar olmazsa üretral darlık kat kat daha bunaltıcı hale gelir

çok teşekür ederim verdiyin bilgiler için kardeşim sen söylemişken kışın çok kötü az az idrar yapıyorum yarım çay bardagı kadar birde ben debresyon hastasıyım 25 yııdır ilaç kulanıyorum yanlız acılı yiyecekleri ilk sen den duydum çokkk teşekür

Merhaba arkadaslar holmium lazer ile ameliyat oldum sonda 7 gun takili kalacak ama bu sondaya bir turlu alisamadim arada kasilma yapiyor ve agri oluyor sizdede boyle oluyormu birde amaliyat sonrasi nelere dikkat etmeliyim

Arkadaşlar merhaba, benim cidden çok merak ettiğim bir şey var. İbrahim Gökçek'in ilaçlarını kapsüllerini falan deneyip çözüme ulaşanlar oldu mu? Yada başka bitkisel şeyleri deneyip.. Çünkü kendi kendime diyorum ki; eskiden ameliyat yoktu. Osmanlı yada Selçuklu döneminde bu tip vakalar bitkilerle mi acaba tedavi ediliyordu ? İnsanlar nasıl çareler buluyordu ? İbrahim Saraçoğlu'nu izledim şimdi, Yakı otu, kurutulmuş kiraz sapı ve brokoli kürleri (ayrı ayrı) öneriyor. İbrahim Gökçek ise ayı üzümü seti öneriyor.. Bunları uzun süre deneyen hiç kimse yok mu arkadaşlar ? Birkaç gün değil de uzun süre.. Hiç gelişme olmuyor mu bunlarla.. ?

Nesathamza
Sonda ilk ameliyatlarımda bende de kasılmaya neden oluyordu. Ani hareketlerden kaçınırsanız az da olsa kasılmalar azalır. Ameliyat sonrası en önemli olan temizlik. Enfeksiyon kapmamaya dikkat etmelisiniz. Gerçi doktorunuz gerekli antibiyotikleri vermiştir ancak yine de temizliğe dikkat etmekte fayda var. Geçmiş olsun.
mehmettttt
Gökçeğin kür olarak hazırladığı setten 3 adede yakın kullanmıştım.
İlk başta belirteyim. Hastalığımı iyileştirmedi ve geriletmedi. Ancak kullandığım süre boyunca yanmalarım azalmıştı. Belki de enfeksiyonum vardı ve ona iyi gelmişti bilemiyorum. Bağırsak hareketlerimi de düzelttiğini söyleyebilirim. Ama o kadar :)
Hindistan'dan homeopati ilaçları bile sipariş edip kullanmıştım onlarda pek işe yaramamıştı :)
Yine de ben homeopati ile bu hastalığın ilerleyen zamanlarda tedavi edilebileceğini düşünüyorum. Sadece ilaç ile değil tabi ki. Bu hastalığın temelinde psikolojik nedenler(kaza, travma veya başka bir hastalığa bağlı olanlar dışında) olduğunu da düşünüyorum.

Hastalıklara farklı bir açıdan bakmak isteyen varsa 'Şifa' belgeselini izlemesini tavsiye ederim.

Cok tesekkurler ilker abi iyiki varsiniz
Persembe gunu sonda cikacak Allah kismet ederse insallah Rabbimin izni ile tekrar etmez sonda ciktiktan sonra ne zaman banyo yapabilirim acaba
Kasilmalarim yavas yavas geciyo abi
Sonda ciktiktan sonra nelere dikkat edeyim acaba

uretra darlıgı

selamlar arkadaşlar dün idrar hızı testi yabdırdım ortalama akış hızı 12.3 İŞEME SÜRESİ 31 SN MAKS AKIŞ HIZI 19.5 HACİM 380.4MI MAKSİ HIZA ULAŞMA 7 SN BUnları dokdora sordum bana söylemedi hangisi önemli arkadaşlar birde ben daha önce 4 kez kapalı amalıyat o0ldum ilker erdem kardeşim oturan boga kardeşime soruyorum açık amalıyat olan arkadaşların telefonu varsa çok iyi olur ÇANKIRIDAN selamlar

Esselamun aleykum,kardeşler Allah şifa versin hepimize,amin!
Ben kaliba bir çözum buldum açık ameliyat sakın yapmayın,bir yıl önce ben 3 cü ameliyat yaptım ve bir yıldır haftada 1-2 kes kendim 18-lik sonda yapıyorum cok kolay hiç acıtmıyor idrar maşallah super hamd olsun Allaha,hiç kendinizi yormayın hepinize tavsiye ediyorum.
+994502131171 watsap
ne sorunuz olsa sora bilirsiniz

[FONT=sans-serif]bende idrar tutukluluğu oluyor bazen mesanem dolu ama idrar hissim gelmiyor idrar söktürücü ilaç içince rahat işiyorum bu durum 1 hafta devam ediyo sonra normale dönüyo sence ne olabilir[/FONT]

Selam arkadaşlarr ben coşkun şahin hocandan randevu aldım muayeneye gideceğim mesane boyu yuksekligi için Ama çoşkun hoca nasil bir doktor giden varmi acaba cevap yazarsanız sevinirim

Merhabalar
Retrograd uretrografi yaptirali 5 gun oldu, an itibariyle işerken yanma oluyor, retrograd dan once yanma yoktu, flowmetre ortalama akis hizi 8,6 idi. Su an hemen hemen eski ortalama hizina yakin ama dedigim gibi yanma oluyor bu sefer. Yanmanin şimdiye kadar coktan gecmesi gerekmez miydi?

Merhaba bu konuyla ilgili ben ilker beyle konuşmak istiyorum
Numaram 0539 590 80 91 wp yazma şansı varmı yada ben ona yazım numarasini verse bana

İlker bey sizinle konuşma şansimiz varmı numaram 0539 590 80 91

OturanBoğa

Bülent Abi merhaba, ismim Furkan. Senin nezdinde fikri olan herkesin cevabına açığım. 25 yaşındayım, bilimum sağlık sorunları yaşadım bu yaşıma kadar yaşamaya devam etmekteyim. Yanlış kanser tanılarından, yanlış operasyonlara derken artık tükenmiş bir haldeyim. Yıllardır emek harcadığım hayalimdeki işi bırakmak zorunda kaldım. Ailemle problemler yaşamanın yanında, telefon felan kırdım bugün sinirden bir çok şeyi fırlattım ki benim gibi sakin bir insanın hiç yapabileceği şeyler değil. Çok uzattım, konuya gireyim.

Rahatsızlığın geçmişinden bahsedeyim. Yaklaşık 2 ay öncesinde mesanemin sağ tarafında bastırınca hissedilen bir acıyla karşılaştım. (Uzun süre sonra yaşadığım cinsel ilişkiyle zamanları örtüşüyor.) En az 10 gün felan sürdü fakat o kadar çok psikolojik ağrılar yaşadığım bir dönemdi ki onu da psikolojiye yorup çok üstünde durmadım. (Ki her şeyin üstünde aşırı durduğum için belki de bu haldeyim.) Her neyse abi şikayetim zamanla birden patlayarak, çatallanarak ve yanarak idrar yapmaya döndü. Yaklaşık 2 haftadır ise tamamen şekil değiştirdi rahatsızlığım ve 2 haftadır zaten şikayetçiyim. Tazyiksiz, her zaman çatallı, idrar bitiminden sonra hafif damlamalara döndü şikayetim. Ort akış hızım 5ml/sn, max ise 8-9 civarında. 3-4 defa girdim teste son zamanlarda. Mesanede anlamlı bir hacimde idrar kalmıyor ama. TİT'de lökosit çıkmıştı 1 hafta önce fakat kültür de üreyen bir şey gözükmedi bugun aldığım sonuçta. İlk gittiğim doktor çok net Üretra Darlığı olduğunu, tanı içinde tek yolun sistoskopi olduğunu ama garanti gözüyle baktığını söyledi. İkinci doktor, artık idrarı görmediği için Mesane Boynu Yüksekliği olduğunu düşündüğünü fakat sistoskopi yapmak istemediğini söyledi. Olası komplikasyonlarından ötürü, ya da olan bir şeyi daha kötü etkilemesinden de korktuğu için olabilir. Ki bunu söyleyen doktor şu an Dekan. Biraz önce gittiğim son doktor ise evet üretra darlığı ya da Mesane Boynu Yüksekliği olabilir dedi ama o da sistoskopi yapmak istedi. Ayrıca o cinsel ilişkin sırasında aldığın bir enfeksiyon sonucu şikayetlerin yanma patlama şu an bunlara döndüyse enfeksiyon darlığa sebep olmuş olabilir dedi. Aklıma yattı açıkçası. Fakat şu an bu belirsizlikle hayatıma devam edemiyorum. Net bir hissim var sanki idrar yapmak kötü geliyo, çünkü arkasından sanki kanalda kalan ve geçemeyen idrarlar anında yeni bir idrar hissine sebep oluyor. Geceleri zaten sen de 5 ben diyim 10 yıldır en az 2 wc ye kalkarım. Bu saat başına çıkmış durumda. Ağrı, yanma, patlama dediğim gibi tamamen ağrısız, debisiz ama yine çatallı şekilde bir idrara döndü. Ve tuvalet ihtiyacımın önüne geçemiyorum.

Belki fikir verir diye şunu da söylemeliyim ki normalde boşaldığında çok yoğun meni çıkaran biriyimdir. Bu ergenliğe girdiğim günden beri böyle. Fakat bu son zamanlarda oda çok ince seyrek ve debisiz çıkmakta. Farkındayım sistoskopiye girmem gerek. Ama gerçekten olası bir komplikasyonundan korkuyorum. Ya ciddi bir darlık yoksa ve daha kötü yaparsa, ya da hiçbir şey yokken başıma iş alırsam diye. Nasıl bir cevap bekliyorum onu da bilmeyerek yazıyorum ama içimi dökmek istedim. Şimdiden fikri olan ve yardımcı olabilecek herkese teşekkür ederim. Ayrıca Bülent Abi, burada 10'larca 100'lerce insanı aydınlattığın için de herkes adına sana bir de ben teşekkür ederim.

İyi akşamlar..

frkn7

Enfeksiyon yoksa ve buna rağmen bahsettiğin şikayetler oluyorsa, darlık ya da yapısal başka bir sorun olduğu muhakkak. Ve maalesef bunu öğrenmenin tek yolu da sistoskopi.
Sistoskopi kendi başına zararlı bir uygulama diye bir şey yok. Yani her sistoskopi olumsuz bir etki bırakacak diye bir durum söz konusu değil. Özenli/de dikkatli yapılırsa o esnada yol açacağı sorunlar 2 haftada geçer.
Ama sistoskopi esnasında göreceği darlığın tıraşlanması olursa, işte o bir sorun. Tıraşlama ile açılan üretra kısa sürede kapanıyor zira. Tıraşlasan bi dert tıraşlamasan bir dert! Ben son ana dek tıraşlama yapılmamasından yana olanlardanım. Bu konuda farklı görüşler defalarca yazıldı. Karar senin...

Ben olsam ne yapardım?
1- Bir kutu piyeloseptyl kullanırdım günde iki tane. Bu esnada bol su içmeye devam ederdim.
2- Dilatasyon kateter ile günde bir defa üretrayı açmaya çalışırdım. Ama bu işlemi yaparken FURACIN merhem de iterdim üretraya ki olası üretral hasar daha hızlıca iyileşebilsin.
Bu kolay bir işlem değil. Düşünmesi bile sıkıntılı. Ama bir şekilde idare etmek lazım.

Abilerim oncelikle allah hepinize sifalar versin yasim 24 anal fissur ameliyati oldum ameliyat sonrasi asiri idrar sikismasi ve mesane sancisi cektim bunun uzerine sonda takmaya calistilar ilk kinde sondayi takmalarina ragmen idrar gelmedi sonra sondayi cikardilar asiri bi kanama oldu sabaha karsi durdu yani oyle soyliyim idrarimi normal yolla yapabildim ama ilk idearda asiri kokulu oldu 15. Gundeyim halen masturbasyon sonrasi ve sertlesme sonrasi sonki tekrardan tahris oluyor gibi idrar sonrasi hafif kan yada idrar basladinda pihti atimi oluyor asil endisem burda yara olusmussa darlik olusurmu tek seferlik bi tahristen dolayi daralma olurmu bu arada idrarim cok sikisinca rahat yapabiliyorum ve 1 2 saniye bekledikten sonra ufak agrili bi sekilde idrar cikiyor ve penis ucunda hafif acima oluyor bazende idrar baslarken bu arada 2 kere tek oldu catallasma oldu ve hemen gecti sizce daralma riski varmidir iyice piskolojim bozuldu pazartesi uroloji ultrasonla ureter yollarina bakilacak napmam lazim bu gibi vakalardan dolayi (sindayla) sikinti ceken oldumu bu arada engelim yok simdiden tesekkurler

Seehat13200

anal fissur ameliyatı ile mesane darlığının doğrudan bir ilgisi olmamalı. Hemen ameliyat sonrasında bu üretra sorununun olmasının başka bir nedeni olmalı diye düşünüyorum. Doktorun ne diyor? Ameliyatta sabit sonda taktılar ve o aşamada mı bir zarar verildi acaba? Öncesinde işerken darlığa dair bireyler hissetmiş miydin?

OturanBoğa
Doktor sondayi yanlis yerde sisirmis olabilirler dedi ve iki doktora da danistim op.dr olan herhangi bir daralma olmaz dedi diger uzman dr olabilir dedi daha once idrarla ilgili bazen soguk alginligi varken yanmali olurdu onun disinda sikintim yok simdi ise sadece kanama idrar sonrasi hafif oluyor idrar gayet tazyikli ama idrar cikacagi zaman biraz agri oluyor ciktiginda geciyor maaturbasyon yapmakatan kaciniyorum daha cok zarar verir diye ama bazen kendiliginden sertlesiyor anlam veremedim bide ameliyat spinal anestezi oldugundan idrarimi yapamadim ondan dolayi sonda takmaya calistilar ama fayda etmedi sonra hissedince kendim bide bi serum verdiler onla birlikte idrarimi yapabildim bide suan bazen bobreklerde agri oluyor ilk boyle sonda kazasi sonrasi daralma olur mu benim tek merak ettigim bu bu arada 18 gun gexti an itibariyle idrar sonrasi yine hafif bi kan geldi

Seehat13200

Sonda takarken çok çok büyük bir zorlama/eşşeklik yapmadıkları sürece kalıcı bir hasar olmaz. Oluşan hasar da zamanla azalarak tümüyle ortadan kalkar. Antibiyotik kullanıyor musun?
18 gün sonunda gelen kan bir defalıksa, bu orada hasarla oluşan pıhtının/kabuğun atılması olabilir. Bunun ardından ince bir sızıyla ve kılcal kanamaların gittikçe azalmasıyla devam ediyorsa iyileşme süreci, her şey normal diyebiliriz.

10 gün içerisinde işemede yanma, çatallaşma vb. her türlü sorunun biterse, geçmiş olsun deriz. Ama devam eden sorun olursa, o zaman bakmak lazım.

OturanBoğa

Abi cevap icin cok saol dedigim gibi suanda yanma ve catallasma yok sadece hafif idrar sonrasi kan var oda pecede iki uc damla acik kirmizi sekilde bide iste dedigim gibi sikinsinca idrar cikisi sirasinda ufak bi agri oluyor okadar son olarak kanama kac gun surer sence abi bi bilgi sahibiysen cunku yakinda evlilik var kafamdan atamiyorum bu konuyu simdiden cok cok saol abim cevap larin icin

OturanBoğa
Abim bugun itibariyle sabah son kan pihtisini attiktan sonra kanama olmadi suan rahatim tazyikli mi degil mi idararim bilemiyorum cok takinti yaptigimdan mi bilemiyorum soyle soyliyim 15 saniyede yarim metrye yakin idararimi cikarabiliyorum sadece idrar ciktigunda 1 2 sn beledikten sonra idrar hafif bi agri ile cikiyor ciktiginda herhangi bir yanma vs bisey olmuyor catallasmada yok galiba yara iylesti bu arada ozur diliyerek soyluyorum masturbasyon dan sonrada herhangi bir sikinti olmadi ama meni rengi acik sari renkliydi ve endiseli mast yaptigimdan galiba az sperm cikti penisin basindada agri oldu braz simdi abim bu yara iylesti bundan sonra bu yaraya bagli daralma soz konusu olurmu yani bi ay oldu nerdeyse senin yorumlarin benim icin cok onemli bu arada idrar tahlili ve us normal cikti mesane duvari normal kalinlikta cikti suan antibiyotik kullanmiyom dr gerek yok dedi dr daralma soz konusu olmaz dedi yani dr da turkiye geneli ses getiren ameliyatlar yapmis bir dr guven verdi acikcasi

Seehat13200

Sperm rengi de birkaç güne düzelecektir.

Bundan sonra üşütmemeye, bacaklarını aşırı zorlamamaya, kabız olmamaya, idrarını aşırı tutmaya vs. dikkat edersen bir sorun yaşamazsın. Üretra sorunu konusunda herkesten daha risklisin, ama kendini korursan hiç bir sorun yaşamazsın.

OturanBoğa

Abim çok sağol cevapların için ben yaygın anksiyete bozukluğu olduğunda aşırı takintiliyim seninde kafanı sisirdim sağol tekrardan şimdilik çok sıkıntım yok sadece penis başı açıyor galiba oda çok peçete koyuyordum sürtünmeden tahriş oldu galiba son olarak özür diliyerek soruyorum mastürbasyon zarar verirmi belli bi süre beklemem gerekirmi bu son sorumdu şimdiden çok teşekkür 🙂güzel insan

Seehat13200

Her şeyi özenli yaparsan, sağlığına dikkat edersen, aşırı sayıya kaçmadan masturbasyonun bir zararı olmaz.

Üst Alt