OturanBoğa
Bülent Abi merhaba, ismim Furkan. Senin nezdinde fikri olan herkesin cevabına açığım. 25 yaşındayım, bilimum sağlık sorunları yaşadım bu yaşıma kadar yaşamaya devam etmekteyim. Yanlış kanser tanılarından, yanlış operasyonlara derken artık tükenmiş bir haldeyim. Yıllardır emek harcadığım hayalimdeki işi bırakmak zorunda kaldım. Ailemle problemler yaşamanın yanında, telefon felan kırdım bugün sinirden bir çok şeyi fırlattım ki benim gibi sakin bir insanın hiç yapabileceği şeyler değil. Çok uzattım, konuya gireyim.
Rahatsızlığın geçmişinden bahsedeyim. Yaklaşık 2 ay öncesinde mesanemin sağ tarafında bastırınca hissedilen bir acıyla karşılaştım. (Uzun süre sonra yaşadığım cinsel ilişkiyle zamanları örtüşüyor.) En az 10 gün felan sürdü fakat o kadar çok psikolojik ağrılar yaşadığım bir dönemdi ki onu da psikolojiye yorup çok üstünde durmadım. (Ki her şeyin üstünde aşırı durduğum için belki de bu haldeyim.) Her neyse abi şikayetim zamanla birden patlayarak, çatallanarak ve yanarak idrar yapmaya döndü. Yaklaşık 2 haftadır ise tamamen şekil değiştirdi rahatsızlığım ve 2 haftadır zaten şikayetçiyim. Tazyiksiz, her zaman çatallı, idrar bitiminden sonra hafif damlamalara döndü şikayetim. Ort akış hızım 5ml/sn, max ise 8-9 civarında. 3-4 defa girdim teste son zamanlarda. Mesanede anlamlı bir hacimde idrar kalmıyor ama. TİT'de lökosit çıkmıştı 1 hafta önce fakat kültür de üreyen bir şey gözükmedi bugun aldığım sonuçta. İlk gittiğim doktor çok net Üretra Darlığı olduğunu, tanı içinde tek yolun sistoskopi olduğunu ama garanti gözüyle baktığını söyledi. İkinci doktor, artık idrarı görmediği için Mesane Boynu Yüksekliği olduğunu düşündüğünü fakat sistoskopi yapmak istemediğini söyledi. Olası komplikasyonlarından ötürü, ya da olan bir şeyi daha kötü etkilemesinden de korktuğu için olabilir. Ki bunu söyleyen doktor şu an Dekan. Biraz önce gittiğim son doktor ise evet üretra darlığı ya da Mesane Boynu Yüksekliği olabilir dedi ama o da sistoskopi yapmak istedi. Ayrıca o cinsel ilişkin sırasında aldığın bir enfeksiyon sonucu şikayetlerin yanma patlama şu an bunlara döndüyse enfeksiyon darlığa sebep olmuş olabilir dedi. Aklıma yattı açıkçası. Fakat şu an bu belirsizlikle hayatıma devam edemiyorum. Net bir hissim var sanki idrar yapmak kötü geliyo, çünkü arkasından sanki kanalda kalan ve geçemeyen idrarlar anında yeni bir idrar hissine sebep oluyor. Geceleri zaten sen de 5 ben diyim 10 yıldır en az 2 wc ye kalkarım. Bu saat başına çıkmış durumda. Ağrı, yanma, patlama dediğim gibi tamamen ağrısız, debisiz ama yine çatallı şekilde bir idrara döndü. Ve tuvalet ihtiyacımın önüne geçemiyorum.
Belki fikir verir diye şunu da söylemeliyim ki normalde boşaldığında çok yoğun meni çıkaran biriyimdir. Bu ergenliğe girdiğim günden beri böyle. Fakat bu son zamanlarda oda çok ince seyrek ve debisiz çıkmakta. Farkındayım sistoskopiye girmem gerek. Ama gerçekten olası bir komplikasyonundan korkuyorum. Ya ciddi bir darlık yoksa ve daha kötü yaparsa, ya da hiçbir şey yokken başıma iş alırsam diye. Nasıl bir cevap bekliyorum onu da bilmeyerek yazıyorum ama içimi dökmek istedim. Şimdiden fikri olan ve yardımcı olabilecek herkese teşekkür ederim. Ayrıca Bülent Abi, burada 10'larca 100'lerce insanı aydınlattığın için de herkes adına sana bir de ben teşekkür ederim.
İyi akşamlar..