Öncelikle herkese geçmiş olsun. Forumun bu kısmını daha yeni keşfettim. (Bayağı uzun bir konu, hepsini nasıl okuyacağım bakalım
)
Sayın
OturanBoğa Omurilik felçli olmayıp bu hastalığı yaşayan var mı diye sormuşsunuz.
Benim herhangi bir fiziki engelim yok ama sizin tabiriniz ile o mucize delikten bende de var.
Omurilik felçli olmayıp sadece üretra darlığı sorunu bulunan ve çözüm olarak kontinan vezikostomi olan, ya da bu uygulama hakkında bilgisi olan arkadaşlar varsa ve deneyimlerini yazarlarsa çok iyi olur...
İzniniz ile naçizane fikirlerimi ve deneyimlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum.
Günde en az 6 defa takı kesinlikle yapmamız şart. Saat konusunda uzun süre beklememek lazım. Çok şey yiyip içtiğimizde 2-3 saatte bir bile tak yapılmalı.
Birkaç yıl önce sistit olmuştum ve yaklaşık 20 gün kadar hastanede yattım. Tedavi sonucunda doktorlar izotonikli su ile yıkama önermişlerdi. Gerçekten de faydasını gördüm. Yıkamayı öneririm özellikle kış aylarında çok işe yarıyor.
İlaç konusuna gelince günde bir tane piyeloseptyl içilebilir. C vitamini de eksik etmemek lazım.
(İlaç konusu hastadan hastaya değişir. o yüzden hasta kendine göre ilaç kullanmalı.)
Yarayı korumak için üstüne çocuk bezi koyulmasını tavsiye ederim. Tabi ki çocuk bezinin tamamını değil. Bezi tam ortasından ikiye kesip yarısını koyun. Kenarlarındaki bantları da kesin. Bezi ikiye kestiğiniz zaman ortasından pamuklar dökülür. Bunun için ise bir iki parmak kadar yuvarlayıp yara bandı vb. ile yapıştırın. Böylece pamuk dökülmemiş olur. Bezi kirlendikçe değiştirirsiniz. Bu hem yarayı mikroplardan hem de giymiş olduğumuz kıyafetlerin lastiklerinden korur.