Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Üretra darlığı sorunu yaşayan var mı?

Merhaba arkadaşlar cok cok merak ettigim bir konu var şu optilume adlı balonlu ilacı kullanan varmı, basarı oranı yüzde elli üzeri deniliyor ilacı nasıl temin edecegiz bilgili bir arkadaş varmı acaba

Hiç duymadim ben Tamsulosin kullanıyorum ama bir fayda sağlamadı bir çay iciyorum birde bitkisel hap sık idrara çıkmıyorum ama yaparken zorluk var

Slm hekese geçmiş olsun mehmet haberalin ankara başkent hastanesinde amaliyat olcagim arkadaşlar üratra darlığından bu hastanede hangi doktoru önerirsiniz deneyimi olan varmi tsk

Fatihali

Üroloji doktoru Cem Aygün var, ben 9 yıldır onun takibindeyim ve burda bi kaç arkadaşa da mesane genişletme ameliyatları yaptı.. bi araştırın derim geçmiş olsun..

Tsk ederim yurtdışından geleceğim herhangi bir bilgim olmadığı için araştırmak istedim iki hafta izin yetermi acaba

Merhaba! Arkadaşlar Kasım 14 de nihayet açık ameliyat oldum doktorum Prof. Fatih Yalçınkaya da ameliyatın tahmininden iyi geçtiğini söyledi kamıştaki sonda 1 ay kalacak denildi şuan onu beklemekteyim inşaallah devamı da güzel olur herkese acil şifalar diliyorum

Öncelikle herkese geçmiş olsun. Forumun bu kısmını daha yeni keşfettim. (Bayağı uzun bir konu, hepsini nasıl okuyacağım bakalım:))

Sayın OturanBoğa Omurilik felçli olmayıp bu hastalığı yaşayan var mı diye sormuşsunuz.
Benim herhangi bir fiziki engelim yok ama sizin tabiriniz ile o mucize delikten bende de var.

Omurilik felçli olmayıp sadece üretra darlığı sorunu bulunan ve çözüm olarak kontinan vezikostomi olan, ya da bu uygulama hakkında bilgisi olan arkadaşlar varsa ve deneyimlerini yazarlarsa çok iyi olur...

İzniniz ile naçizane fikirlerimi ve deneyimlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum.
Günde en az 6 defa takı kesinlikle yapmamız şart. Saat konusunda uzun süre beklememek lazım. Çok şey yiyip içtiğimizde 2-3 saatte bir bile tak yapılmalı.
Birkaç yıl önce sistit olmuştum ve yaklaşık 20 gün kadar hastanede yattım. Tedavi sonucunda doktorlar izotonikli su ile yıkama önermişlerdi. Gerçekten de faydasını gördüm. Yıkamayı öneririm özellikle kış aylarında çok işe yarıyor.
İlaç konusuna gelince günde bir tane piyeloseptyl içilebilir. C vitamini de eksik etmemek lazım.
(İlaç konusu hastadan hastaya değişir. o yüzden hasta kendine göre ilaç kullanmalı.)

Yarayı korumak için üstüne çocuk bezi koyulmasını tavsiye ederim. Tabi ki çocuk bezinin tamamını değil. Bezi tam ortasından ikiye kesip yarısını koyun. Kenarlarındaki bantları da kesin. Bezi ikiye kestiğiniz zaman ortasından pamuklar dökülür. Bunun için ise bir iki parmak kadar yuvarlayıp yara bandı vb. ile yapıştırın. Böylece pamuk dökülmemiş olur. Bezi kirlendikçe değiştirirsiniz. Bu hem yarayı mikroplardan hem de giymiş olduğumuz kıyafetlerin lastiklerinden korur.

Daha önce de buraya birkaç defa yazmıştım 1 ay önce üretra darlığı sonucu açık ameliyat oldum 1 ay kadar sondayla kaldım bugün sonda çıkartıldı ve sık sık idrar yapma durumu var bunun yanında kaçırmada oluyor en dayanılmazı da inanılmaz acı çekiyorum idrarımı yaparken arkadaşlar bir tavsiyesi olan varsa çok memnun olurum

@Asafosman

1 ay sabit sonda kalıp da çıkartıldığında bu yoğun idrara çıkma hissi olur. Hiç dert etmeyin. Hatta bence enfeksiyon da olabilir, bir idrar testi yaptırın gerekirse antibiyotik kullanılabilir. Ya da günde 4 defa piyeloseptyl ve gün içinde bol su içerek bu enfeksiyon olasılığını bertaraf da edebilirsiniz. Ama her koşulda sakin kalıp bol su içerek birkaç günü geçirmek gerek. Düzelecektir.

Çok teşekkür ederim oturanboğa yarın kontrolüm var doktorumla tekrardan bu konuyu istişare edeceğim ameliyat öncesi idrar kaçırma ve ereksiyon riski olabilir demişti bu konularla ilgili bir malumatınız var mı

Bugun kontrole gittim ve 14 numara tak kullanmam söylendi denedim yalnız darlığın olduğu bölgede kaldı girmedi çok tedirgin oldum tekrar kapandı diye yarın tekrar gideceğim inşallah korktuğun başıma gelmez

Hocam çok geçmiş olsun Allah şifa versin hani bu açık ameliyatla kesin çözüm oluyordu? Daha önce kapalı ameliyat oldunuz mu mecbur mu kaldınz açık ameliyat olmak için?

Kapalı denediler lakin herhangi bir işlem yapılmadı ve açığa döndü açık ameliyat normalde kapalıya oranla başarı yüzdesi daha fazla ama darlığın oluştuğu yer çok önemli benimkisi mesaneye yakın ondan dolayı farkediyor çok illet bir hastalık ne öldürüyor ne güldürüyor allah herkesin yardımcısı olsun

Ya arkadaşlar bir yardımcı olun lütfen 14 numara tak kullanıyorum ancak hiçbir şekilde bir rahatlama olmuyor çok tazyiksiz geliyor idrar bunun sebebi nedir acaba

Bende 10 yaşından beri ürrtra darlıgı var 6 kez kapalı ameliyat oldum şürekli tekrarlıyı hatay iskenderunda oturuyorum gitmediğim doktur kalmadı artık piskolojim iyice dibe çöktü en son 1 ay önce istanbuldan prog dr çoskun şahinle konustum 25 30 arası ücret istedi maalesef durumum yoktu bizim patron Allah günahlarını affetsin ücreti kendi karşıladı üretroplasti uc uca anastomos oldum yani darlık yerini çıkartıp uc uca dikildi apıs arasından sonda 20 gün kaldı suan gayet iyiyim bir sorun yok

Senin patronun cennetlik adam inşallah bir daha yaşamazsın

2010 yılında ilk defa kapalı ameliyat olmuştum.. ameliyattan sonra sonda sadece 3 gün kalmıştı içerde..
7 yıl boyunca pek şikayetim olmadı ama yavaş yavaş tekrardan daraldı..
2017 yılında tekrar ameliyat oldum bu sefer tekrar kapanmaması için elimden geleni yapacağım dedim ..
2-3 ayda bir doktora giderek 18-16 lık sondalarla kanal genişletildi.
eylül ayında enfeksiyon gelişti enfeksiyon sonucunda da darlık tekrardan nüks etmeye başladı..
1,2 haftaya kadar yeniden ameliyat olacağım..
ilk ameliyat olduğum doktorum üretra darlığını kafandan sil sen ne kadar onunla uğraşırsan oda senle uğraşır demişti haklılığını şimdi anlıyorum..
örneğin sakinleştirici kaygı giderici bitki çayları içtiğimde daha rahat idrar yapıyorum (melissa karabaş lavanta)ayrıca her zaman idrar yaparken bu sefer daralacak mı korkusu ve kalp hızlanmasını da engelliyor..
Kiraz sapı 5 dk kaynatıp soğuttup içtiğimde birazda olsun daha rahat idrar yapıyorum..
tabi arkadaşlar bitki çayları herkeste aynı etkiyi yapmayabilir kullanırken dikkatli olmakta fayda var başka ilaçlarla etkileşime girebilir.

ameliyattan çıktıktan sonra idrarınızı çok iyi yapıyorsanız dahi mutlaka alkali gıdalar tüketmeye çalışın..
kesinlikle portakal suyu turşu acı biber karabiber kahve alkol şekerli gıdalar sucuk sosis salam kola fanta gazozdan uzak durun..
brokoli lahana ıspanak karnıbahar maydanoz salatalık bol bol tüketin ..
doktorlar her ne kadar yemekle çok alakası yok dese de ben dikkat ettiğimde idrar hızının arttığını gözlemleyebiliyorum..

ayrıca arda arda boşalmak ve mastürbasyon yapmak üretrayı yoruyor ve sonrasında daralma artıyor.
mümkünse haftada 2 kere ve partnerle düzenli cinsel yaşam tercih edin..
herkese şifalar diliyorum ..
evet yorucu bir hastalık ama inanın Allah mutlaka bir yol gösterir..buna da şükür..

Selam arkadaslar.herkese gecmis olsun.Bende bugun doktora gittim.sikayetim cok sık idrara gitmekti.
kan testi idrar testi ultrason ve iseme testi yaptirdi.kan idrar ve ultrason temiz cikti.iseme testi kotu cikti.
kendimi bildim bileli zaten yavas iserim.ortalama hiz 6 cıktı. sende dedi üretla darligı var dedi. sonda takalim dedi. ben islerimin yogun oldugunu hazir olmadigimi soyledim. ilac falan yok mu dedim.
1 tane ilac yazdi.20 gün sonra gel dedi.

buradaki yazilari okuyunca da morerim cok bozuldu. bende ne acima ne yanma ne agri var.tek sorunum sik idrara cikma ve yavas iseme.

sizce sonda taktirmali miyim? yoksa bu sekilde yasamaya devam mi edeyim. sonda takilinca da farkli sorunlar cıkıyor anladıgim kadarı ile.ne yapacağımı şasirdim.tecrubeli arkadaslar yardimci olursa sevinirim.

mr_luci geçmiş olsun sendeki rahatsızlık mesane boynu yüksekliği de olabilir üretra darlığı ile aynı belirtileri veriyor

Arkadaşlara öncelikle bu forumdaki herkese Allah’dan acil şifalar diliyorum
Bende de tranva sonucu üretra daralması vardı bir kez açık ameliyat oldum 1 ay sondayla gezdim ameliyattan sonra 1 ayın sonunda sonda çıkartıldı 10 gün sonra kontrole gittim uç uca anostomoz yapılan bölgede tekrar daralma gözlemledi doktorum sonrasında da kapalı ameliyat oldum 2 hafta sonda takılı kaldı dün sonda çıkartıldı şimdi bir sıkıntı gözükmüyor ancak tak kullanmam söylendi 16f tak kullanıyorum inşallah Allah’ın izniyle atlatırız.. çok zor bi 6 ay geçirdimçok sıkıntılı bir süreçti allah herkese sabır versin

78 fakih
Doktor hic kontrol etmeden sadece sonuclara bakarak oyle dedi.sonda takalım dedi.Allahtan taktırmadım.su an cok rahatim ne ağrım var nede sızım.tek sorun iseme hızı yavas.dun gece 2 kere tuvalete ciktim.12 de uyudum.gece 4 de kalktim.tuvaket yapinca 1 bardak su ictim.sonra saat 7 de bi daha kalktim.ama iseme hizim yavas.durumum buyken sonda yada ameliyat bana ters geliyor.ama ileride daha tehlikeli bir durumlada karşılaşmak istemem.

mr_luci

Zaten sistoskopi yapılmadan veya üretradan film çekilmeden kesin birşey söleyemezler tam tanı koymalarını istersen sistoskopi yaptır

mr_luci
doktorun mesane içini ve üretrayı çıplak gözle görmesini sağlayan bir alet penis ucundan giriliyor tabi genel yada lokal anestezi ile acı duymuyorsun

78 fakih
Bu islemden sonra iseme yaparken agri sizi veya kacirma durumu oluyormu?sonda takilan herkes kacirma var diyor sebebide sonda diyorlar.aklin varsa sonda dan uzak dur diyor arkadaslar.

mr_luci

Zorunlu olmadıkça Sistoskopi yaptırma kardeşim. O işlem sırasında da üretra zarar görebilir zira.
Ben olsam, kendimi rahat hissettiğimde, evde olabileceğim bir on günde, 16 numara sabit sonda taktırır, üretrayı dinlendiririm. 2 hafta kadar sabit sonda takılması mesaneyi rahatlatacaktır. Ama bunun için bile "artık bir şey yapmam lazım" dediğin noktayı bekle.

Asafosman
Çok geçmiş olsun. Bence 16 değil 14 numara TAK kullan. Üretrayı çok zorlamamış olursun.

OturanBoğa

cevap için teşekkür ederim.şu an doktorun verdiği ilaçları kullanıyorum.20 gün sonra tekrar gitcem.tekrar işeme testine gircem.ama Sistoskopi yaptırmayı düşünmüyorum.çünkü ağrım sızım yok.tek sorunum yavaş işeme.çok idrara gitme.çok idrara da çok çay ve su içiyorum diye gidiyorumdur büyük olasılık.çayı azalttım.su içiyorum bol bol.bol bol da tuvalete gidiyorum :) ilaçlar saytesinde işememde hızlandı.20 gün sonra doktor ne diyecek bakalım..

Üst Alt