Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Üretra darlığı sorunu yaşayan var mı?

2016 kasim 3 de trafik kazasi yaptım idrar kanali kesildi ameliyat icin uc ay bekledim uretra darligi diye geciyomus kapali denendi olmadi 4 ay sistofiks kaldi acik ameliyat olmam gerekiyomus acik ameliyat oldum mart ayinda 7 ay oldu allaha sükür iylestim dün kontrol vardi hersey iyi cikdi

Emre bey nerede ameliyat oldunuz bilgi verirmisiniz

Nasıl geçti ameliyatınız ne kadar darlık vardı yanaktan doku aldılar mı

evet bende merak ettim bu açık ameliyat nasıl oluyor doku neeereden alınıyor vsvsvs bilgi verirsen seviniriz

Konya baskent hastanesinde oldum hasar fazla yokmus lokal anesteziyle yaptilar agizdan doku almadilar kesik fazla yoktu 2 cm kadar

Ben kendi ameliyatımdan bilgi vereyim yanak içinden alınıyor doku. Darlığa göre değişiyor ne kadar alacakları. 1-2 gün sıvı besleniyorsunuz.sonra yavaş yavaş katı yemeye başlıyorsunuz.Öyle korktuğunuz gibi olmuyor.ağız çabuk toparlıyor.açık ameliyatta darlığın olduğu yere göre nereden girecekleri değişiyor.

Benim yumurtalık sonrasından başlayıp anüse kadar kesik vardı. 8 gün durdu dikişler sonrasında çok rahatsızlık hissetmedim. Büyük tuvalet biraz zor oluyor zaten sıvı beslendiğiniz için onada 1-2 gün çıkmıyorsunuz. Sonda klasik 3 hafta duracak dediler diğerlerine göre sonda içi ve dışından biraz fazla kan geliyor. O da normal sonuçta açık ameliyat.şimdilik aklıma gelenler bunlar sorunuz varsa alabilirim.

Siz ne zaman ameliyat oldunuz peki suan durumunuz nasil kontrol falan oldunuzmu herhangi bi sorun varmi

Ben yeni ameliyat oldum sonda süremin bitmesini bekliyorum.yani asıl merak edilen ameliyat ise yaradı mi kismina halen geçemedim

Sizin ki doku alınmadığı için başarı ihtimali daha yüksek bi ameliyat uçuca dikme daha yöntemi daha başarılı bir yöntem ama uzun darlıklarda doku alınmak zorunda

Ewet oyle actiklari yerde kesigi bulmuslar dikmisler doktor ameliyat cok.iyi gecdi dedi ama sonda cikdiktan sonra belli olur dedi sonda cikdi sonrasinda bi sıkıntı olmadi

üretra darlığı ameliyatı sonrası

Merhaba ben daha yeni üretra darlığı ameliyatı oldum 12 gün sonda takılı kaldı doktorun söylemesine göre küçük bir darlık bugün sondayı çıkarttım ama sık idrara gitmem devam ediyor tabii suda fazla içiyorum bu konuyla ilgili değerli yorumlarınızı alabilirmiyim

Bu konuda deneyimlerini yazan arkadaşlar sağ olsun. Sahiden çok aydınlatıcı oluyor. Umarım sonrasında da her şey yolunda gider...

Doğukan549
Sizinki açık ameliyat mı? Ne tür bir müdehale oldu?

Üretra darlığı

Herkese merhaba
Bende üretra darlığı teşhisi ile kapalı ameliyat oldum12 gün sonda takılıydı ve dün çıktı doktor darlığın küçük bi darlık olduğunu söyledi ama sonda dün çıktı bi fark göremiyorum çünkü yinede idrarımı tam boşaltamadığımı hissediyorum bide eskiye göre daha rahattım acaba daha yeni ameliyat olduğu içinmi yada daha erkenmi ne yapmalıyım SAYGILAR

Doğukan549

2-3 günde ancak toparlanır. Orada bir tahriş söz konusu sonuçta.

Kapalı ameliyatlarda nüksetme riski maalesef fazla. Ama bu her zaman böyle olacak diye bir kural da yok. Biraz şans, biraz darlığın boyutu, biraz doktorun becerisi...

Arkadaşlar sonda çıkalı 1 ay oldu şuanda idrar seviyem ilk çıktığı gibi değil ama gene iyi seviyede başka bir üretroplasti olanla konuştuğum da biraz daralıp sonra sabit kaldığını söylemişti. Benim de öyle olduğunu umarak hayatımav devam ediyorum. Herkese Allah acil şifalar versin

Herkese acil şifalar arkadaşlar 2 senede 4 kez kapalı ameliyat oldum.
1.5 cm bir yerde sıkıntı var. Kapabma aralığı 3 aya düştü, şu sıralar çok kararsızım, holmiyum lazer ve açık ameliyat konusunda yardımcı olursanız sevinirim, teşekkürler...

Merhabalar.

Ben açık ameliyat(üretroplasti) olalı 2 seneyi geçti. Şu anda akım hızım normal bir insanınki gibi olmasa da dar zamanlarımdaki gibi değil. Her türlü ihtiyacımı karşılayabileceğim seviyelerdeyim. Doktorum bu seviyelerde kalacağını söyledi.

Şu anda herhangi bir şikayetim yok çok şükür. Bu hastalığı yaşayanların ortak özelliği sanki hep tekrardan daralacakmış gibi gelir. Kurtulamayacağımızı düşünüyoruz(m).

Ancak bu durumları kafaya takmamak gerçekten çok önemli arkadaşlar. Bir şekilde normal yaşantımıza geri dönmeliyiz. Ben döndüm mü?Bu konuda çalışmalarım devam ediyor :)

Kapalı ameliyattan sonra çok kısa sürede eski halime dönüyordum hatta daha kötü oluyordum.

Eğer 2 veya daha fazla kapalı ameliyat(soğuk bıçak, lazer, ...) olduysanız daha da ısrar etmemek gerekiyor. Kapalı ameliyatlarla darlık kısmını daha da büyütmeden açık ameliyata başvurmak gerekiyor.

Gökhan bey sizinle telefonda da konuşmuştuk herhalde. İnşallah şuandaki gibi devam edersiniz.

Ya da Gökhan isminde başka bir arkadaşla konuşmuştuk :)
Arkadaşlar hiçbir konuda çekinmeden istediğiniz soruları sorabilirsiniz. Elimden geldiğince yaşadıklarımı anlatmaya çalışırım.

Herkese sağlıklı günler.

Selamun aleykum.
Su an ankaradayim. Açık ameliyat olmayı düşünüyorum. bu konuda sınıfının en iyisi bir doktor ismi istiyorum sizlerden. Yardımcı olursanız sevinirim

acık ameliyatla ilgili bilgilerini burdan paylaşırsan sevinirim

Merhabalar,

Baştan söyleyeyim detay verdiğim zaman gözünüz korkmasın :)
Çünkü işin ucunda iyileşme ihtimali var. Zaten bu ihtimal sayesinde
ameliyata korkuyla değil heyecan ve umutla girmiştim(o kadar ameliyat videosu izlememe rağmen. Siz izlemeyin.).

Bu arada herkesin tecrübesi muhtemelen farklı olacaktır.

Ameliyattan çıktığımda bir adet sonda ve diren takılıydı. Diren 1 gün sonra çıkarılacaktı.
O gece internetten diren çıkarılırken sıkıntı olur mu
diye araştırdım insanlar neler neler yazmış ekşi sözlükte ve diğer sitelerde okuyunca gözüm korkmuştu...
Dedim ya herkesin tecrübesi farklıdır diye ben hiç hissetmedim bile :)

Hastanede kaldığım 3 gün boyunca abartılacak bir ağrım sızım olmadı.
Yani bana ekstra ağrı kesici verin demedim hiç.
Bünye sondaya alışkın olduğundan mıdır nedir sonda da çok rahatsız etmedi.

Bence benim çok sıkıntı yaşamamamın sebeplerinden biri de çok kanamam olmadı. Sen gel üretrayı kes dik ve kanaman olmasın...
Tecrübe burada devreye giriyor herhalde.
Kanama olmayınca sonda tıkanması tarzı olaylar da yaşamadım. Yaşanacak diye de bir kaide yok tabi...
Sonda 1 ay kalacaktı ama bayrama mı denk gelmişti yada başka birşeydi tam hatırlamıyorum 10 gün falan geç çıkarmıştık.
Bir sorundan dolayı değil yani...

1.5 aya yakın sonda takılıydı ve büyük tuvalet dışında çok sıkıntı yaşatmadı bana.
Gerçi ameliyat yeri de makat bölgesinin dibinde olduğu için sondayı çok iplemedim herhalde, aklım dikişlerdeydi hep :)

Ya kardeşim hiç mi sıkıntı yaşamadın gibi sözler duyuyorum şuanda :)

Şimdi gelelim rahatsız olduğum konulara;
Baştan söyleyeyim canım çok tatlı değildir ama olay hassas bir bölgede olduğu için ister istemez biraz dikkatli davranmak zorunda kaldım.
İlk birkaç hafta büyük tuvalet konusunda sıkıntılarım oldu. Daha sonra da her tuvaletten sonra ameliyat bölgesini temizlemek ve steril hale
getirmek gerekiyor. Bu konuda hassas olduğumuz için herhangi bir enfeksiyonda yaşamadım. Bu konu çok ÖNEMLİ!
Evde size yardımcı olacak birileri olması gerekiyor bu süre zarfında.

Ameliyat kesi yeri testislerin altından başladığı içindir herhalde benim testisler şişti(baya şişti) ve morardı. Zenci espirileri gırla :)
Ağrı olan tek yerim burasıydı. Ayağa kalktığımda yerçekimi kuvvetini çok fazla hissediyordum.
Bir de sürekli yatmaktan kaynaklanan ayağa kalktığımda tansiyon düşmeleri yaşıyordum.
Hatta ameliyatın 1. haftasında kontrole gidecektik. Giyindim falan bekliyorum. Baş dönmeye başladı dedim geçer.
Baktım geçmiyor babama seslendim dedim bayılacam herhalde yetiş. Babamın gelmesiyle yığılmışım. Adam nasıl tuttu beni bilmiyorum.
Düşsem muhtemelen sondamda çıkardı falan. Oğlum 2 yaşındaydı çok korkmuştu benim o halimi görünce.
Çocuğa travma yaşattık maalesef.

Bende ameliyat sonrası oluşabilecek komplikasyonların hiçbiri olmadı. Bunda en büyük etken bence doktorumun bu konudaki tecrübesi...

Amelyat sonrasında yaşanabilecek acı, ağrı durumları bence çokta önemli şeyler değil. Kısa süre sonra geçiyor nasıl olsa...
Ben daha çok psikolojik olarak etkilendim. Kafamda sürekli acaba yine tekrarlayacak mı, tekrarlarsa daha başka ne yapabilirim ki gibi sorular
dönüyordu. Zamanında bu hastalığın hindistandaki doğal tedavi yöntemlerini bile araştırmıştım ve bir doktorla mailleşmiştim bile :)
Tavşanlar üzerinde yapılan deneyleri bile okudum...

Şimdiki halime gelirsek yakın zamanda üroflowmetri yaptırmadım ancak şu anki seviyemde kalırsam ömrümün sonuna kadar yaşayabilirim herhalde.
Normal sağlıklı biri kadar olmasada ameliyat öncesi halimle alakam bile yok. Her türlü ihtiyacımı ağrı sızı olmadan karşılayabiliyorum.
Üroflowmetri testi yaptırsam tahmini olarak 9-11 arası bir hız çıkar herhalde. Ameliyat öncesi 2-3 civarıydı bu değer...

Bu arada sonda çıktıktan sonra işime geri döndüm. Oturmak bir süre daha rahatsız etmeye devam etti, sonra yavaş yavaş o rahatsızlıkta kayboldu...

Doktorum Prof. Dr. Coşkun Şahin beye birkez de buradan teşekkür ediyorum. Şu anda Pendik Adatıp hastanesinde çalışıyor.
Birkaç ay önce babamın prostat ameliyatı için de kendisine gitmiştik.

Biraz uzun ve karışık oldu kusura bakmayın :)

İnşallah hepiniz sağlınıza kavuşursunuz...

Son düzenleme:
Bu hastalıktan dolayı tam 16 defa ameliyat oldum. 7 yaşında bir kaza sonucu üretra darlığı oluştu. 2 defa açık 14 defa kapalı ameliyat oldum. Şuan 27 yaşındayım ve inanmayacaksınız ama darlık halen devam ediyor. Normal ihtiyaçlarımı karşılıyorum ama sağlıklı biri gibi değil darlık devam ediyor.

En son ameliyatımı 2011 yılında oldum 2011 yılından önce 5 6 sene içinde daralma vardı ama tamamen kapanmadığı için ameliyat olmadım. Takii 6 sene sonra idrar yolu kapanana kadar. Bu ameliyatımı yine kapalı oldum bir hafta çok güzel giderken her ameliyatımda olduğu gibi bir hafta sonra tekrar daraldı ancak tamamen değil. Bu ameliyatımda penisimde 3 4 cm de kısalma oldu.

Hayati ihtiyacımu yine karşılıyorum ama normal bir insana göre değil yane yine sık idrara çıkma var penisde biraz bu ameliyattan dolayı iktidarsızlık lakin ameliyat olup daralan yer açılınca bu sorun gidiyor. Şuan tekrar ameliyat olmayı düşünüyorum fakat psikolojik olarak çok yoruldum açık ameliyata hazır değilim. Holmium lazer tedavisi diyorlar ama ne kadar faydalı olur ve benim için şuan doktor çok önemli. Araştırıyorum yardımcı olursanız doktor için.

İlkererdem

Evet o gökhan benim teşekkürler benim de seviye biraz düştü ama sizinle konuştuğum için içim rahat. Şimdilik seviye hayat standartlarımı etkilemiyor. Her şey yolunda. Size ulaştığım zaman yardımcı olduğunuz için teşekkürler

2011 de ki açık ameliyat ile şimdi kıyaslanmaz bile teknoloji çok gelişti. Bu ameliyatı bilen hoca yoktu yada çok azdı. Halen çok az ama deneyimleri arttı. Tekrar açık ameliyat denemeni tavsiye ederim.

resul58

Bence açık ameliyatı düşünmelisiniz artık. Durmadan tekrarlayan darlık çok yorucu ve can sıkıcıdır

Merhabalar. Herkese cok gecmis olsun.

Ben tam 7 sene once uzun arastirmalar sonucunda mesanede divertikul oldugunu ogrendim. Doktor kapali ameliyatla girip divertikulun agzini acti amaci orda idrar birikmesini onlemekti. Bundan sonra uretra darligi basladi 3 kez kapali ameliyat oldum, tekrarladi. Sonra acik oldum, 1 ay sonda kaldi. Sondayi aldiktan sonra arka tarafta da ufak bi darlik oldugunu anladik. Kapali ameliyatla actilar. Bayağı duzelmistim ama mesanem idrarin yarisini bosaltamiyordu. Sik cikmam soylendi. Bir sene sonra mesanenin durumuna baktirmaya karar verdim ve kapali ameliyat oldum. Pek bisey olmadigi soylendi. Bu arada sikintim biraz daha artti.

Iki sene sonra (eylul ayinda) darliktan tekrar acik ameliyat olmaya karar verdim. Doktorlar once kamerayla girip bakmislar duruma ve idrar cikisini engelleyecek bi darlik olmadigini gormusler. Bi gun sonra sondam alinip taburcu edildim ama enfeksiyon idrar cikisini neredeyse engellemisti. Zamanla duzeldi (tuvalete cikma surem 2.5 saat ) beni zorluyodu. Doktorum sikintinin divertikulden kaynaklandigini soyledi. Onlari cikartip (bu arada sag tarafta bobrege kacis varmis) ureterleri de saglam dokuya yerlestirirse mesanenin tam olarak bosalacagini soyledi. Bana da mantikli geldi ve bu ameliyati oldum (20 gun once). 15 gun sonda takili kalip cikarttirdigimizda neredeyse hic yapamiyordum. Saatte bir wc ye gidiyorum yarim cay bardagi zor cikiyo.
Eger bu duzelmezse TAK uygulamasi yapsam nasil olur herhangi bi sakincasi var mi merak ediyorum.

Hgazi

Kateter üretradan geçip mesaneye ulaşırsa, bence TAK yapmak gayet makul bir çözüm. Bu konuda doktorunuza danışmadınız mı?

Doktoruma ameliyattan önce soyledim o kesin cozumden yanaydi. Bakalim simdi ne olacak

Ameliyat olan arkadaşlar lütfen süreci detaylı anlatabilir mi acaba? Çünkü, benim gibi ameliyattan korkup kaçan birçok insan var, onlar da bu yazılanları okuyacaktır muhakkak ve bizlere yazdığınız şeyler ışık tutacaktır. Kapalı üretra darlığı ameliyatı öncesi hastanede neler yapılır, adından narkoz mu verilir, lokal mı uyuşturulur, ameliyat sırasında acı hissedilir mi, ameliyat sonrası ne kadar acı hissedilir, ameliyat sonrası ne kadar sürede hemen işimize geri dönebiliriz, vs. vs. yazacağınız tüm detaylar bizlere ışık tutacaktır.

mehmettttt

Merhabalar Mehmet bey. Öncelikle geçmiş olsun. Umarım sağlığınıza kavuşursunuz.

Üretrotomi intern denilen kapalı ameliyat öncesinde hastanede gerekli anestezi tahlilleri yapılır. Genel anestezi ve lokal anestezi ile de yapılabilir. Ben ilk iki ameliyatımı genel anestezi ile son yaptırdığım kapalı ameliyatımı kalbimdeki ritim bozukluğundan dolayı lokal anestezi ile yaptırmıştım.

Bu üçü arasında en rahat olanı lokal anestezi ile yaptırdığımdı. Uyandığında yemek yiyememe gibi sıkıntıları yoktu. Aynı zamanda anestezi etkisi uzun sürede geçtiği için ameliyat sonrasında sondanın vereceği rahatsızlık minimuma iniyor.

Bu arada baştan belirtmekte fayda var. Her ne kadar basit bir operasyon olsa da ameliyatı yapan doktor gerçekten çok önemlidir. Özellikle daha önce bu ameliyatı olmadıysanız ilk ameliyatı gerçekten iyi bir doktora yaptırmanızı öneriyorum.

İlk ameliyatımı çok tecrübesiz biri yapmıştı(Biz bilmiyorduk tabi) ve biraz sıkıntı yaşamıştım. Ama diğer iki kapalı ameliyatımda sondanın verdiği rahatsızlık dışında bir sıkıntım olmadı.

Ameliyatın ertesi günü sondam çıkarılıp eve öyle gitmiştim. Sondanın verdiği rahatsızlık ta tamamen kişiden kişiye göre değişebilir. Sondanın kalma süresi de yine darlığın yeri ve uzunluğuna göre aynı zamanda doktorların tercihlerine göre değişebiliyor. 1-2 gün de tutan var, 1 hafta da tutan var. Ameliyat sırasında anestezi aldığınız için herhangi birşey hissetmiyorsunuz.

Ameliyata girip çıkma süresi ortalama 1 saat kadar. Ameliyat sonrasında ağrı sızı şikayetlerim çok olmadı. Herhangi bir ağrı kesici içmeye ihtiyaç duymadım hiç.

İşe başlamak için de yine sondanın kalma süresine bağlı olarak değişir. Yine kişiden kişiye değişebilir ancak sonda çıktıktan sonra bir hafta dinlenmek yeterli olacaktır. Çok zorlayıcı bir işiniz yoksa ertesi gün bile gidilebilir diyor doktorlar. Doktorunuz bu konuda size uygun olanı söyleyecektir zaten.

"Bunlar tamamen benim tecrübelerim. Herkesin tecrübesi farklı olabilir."

Biraz da siz detay verin. Şikayetleriniz neler, hangi şehirdesiniz, yaşınız kaç ve hastalığınıza nasıl tanı koyuldu?

ilkererdem çok teşekkür ederim. Gerçekten çok aydınlatıcı oldu yazdıklarınız.

mehmetttttBiraz da siz detay verin. Şikayetleriniz neler, hangi şehirdesiniz, yaşınız kaç ve hastalığınıza nasıl tanı koyuldu?

Şikayetlerim şudur: İdrar yaparken acı çekiyorum, özellikle idrara başlangıç anı inanılmaz ağrılı oluyor, idrarım çok ince geliyor. İdrarımın ince gelmesi umrumda değil, yeterki acı çekmeyeyim.. Doktor; ultrason, tahlillerden sonra kamera ile penisimden girip baktı ve "üretra darlığı" teşhisi koydu, monitörden darlığı bana da gösterdi. Bu işlem sırasında da acı çekmiştim. Ama 1 dakikadan az sürmüştü bu işlem..

Doktorların cevaplamadığı bir ilginç durum var: mastrübasyondan hemen sonra gelen idrar daha hızlı, daha geniş geliyor (sanki üretra genişlemiş gibi oluyor) ama hemen sonrasında tekrar eski haline dönüyor.. Ayrıca; bol su için diyorlar bizlere ama ben bol su içtiğim zaman (2 litre) sorunlar ortaya çıkıyor, bu sefer idrar bittiğinde 1-2 dakika acıdan kıvranıyorum (yanma oluyor).

İstanbuldayım. Gittiğim özel hastane; soğuk bıçak yöntemi ile yapılan kapalı ameliyat için 1500 TL istiyor.. Holmium Lazer ile yapılan bir ameliyat yeri arıyorum.. Yaşım 29..

Üst Alt