Merhabalar,
Baştan söyleyeyim detay verdiğim zaman gözünüz korkmasın
Çünkü işin ucunda iyileşme ihtimali var. Zaten bu ihtimal sayesinde
ameliyata korkuyla değil heyecan ve umutla girmiştim(o kadar ameliyat videosu izlememe rağmen. Siz izlemeyin.).
Bu arada herkesin tecrübesi muhtemelen farklı olacaktır.
Ameliyattan çıktığımda bir adet sonda ve diren takılıydı. Diren 1 gün sonra çıkarılacaktı.
O gece internetten diren çıkarılırken sıkıntı olur mu
diye araştırdım insanlar neler neler yazmış ekşi sözlükte ve diğer sitelerde okuyunca gözüm korkmuştu...
Dedim ya herkesin tecrübesi farklıdır diye ben hiç hissetmedim bile
Hastanede kaldığım 3 gün boyunca abartılacak bir ağrım sızım olmadı.
Yani bana ekstra ağrı kesici verin demedim hiç.
Bünye sondaya alışkın olduğundan mıdır nedir sonda da çok rahatsız etmedi.
Bence benim çok sıkıntı yaşamamamın sebeplerinden biri de çok kanamam olmadı. Sen gel üretrayı kes dik ve kanaman olmasın...
Tecrübe burada devreye giriyor herhalde.
Kanama olmayınca sonda tıkanması tarzı olaylar da yaşamadım. Yaşanacak diye de bir kaide yok tabi...
Sonda 1 ay kalacaktı ama bayrama mı denk gelmişti yada başka birşeydi tam hatırlamıyorum 10 gün falan geç çıkarmıştık.
Bir sorundan dolayı değil yani...
1.5 aya yakın sonda takılıydı ve büyük tuvalet dışında çok sıkıntı yaşatmadı bana.
Gerçi ameliyat yeri de makat bölgesinin dibinde olduğu için sondayı çok iplemedim herhalde, aklım dikişlerdeydi hep
Ya kardeşim hiç mi sıkıntı yaşamadın gibi sözler duyuyorum şuanda
Şimdi gelelim rahatsız olduğum konulara;
Baştan söyleyeyim canım çok tatlı değildir ama olay hassas bir bölgede olduğu için ister istemez biraz dikkatli davranmak zorunda kaldım.
İlk birkaç hafta büyük tuvalet konusunda sıkıntılarım oldu. Daha sonra da her tuvaletten sonra ameliyat bölgesini temizlemek ve steril hale
getirmek gerekiyor. Bu konuda hassas olduğumuz için herhangi bir enfeksiyonda yaşamadım. Bu konu çok ÖNEMLİ!
Evde size yardımcı olacak birileri olması gerekiyor bu süre zarfında.
Ameliyat kesi yeri testislerin altından başladığı içindir herhalde benim testisler şişti(baya şişti) ve morardı. Zenci espirileri gırla
Ağrı olan tek yerim burasıydı. Ayağa kalktığımda yerçekimi kuvvetini çok fazla hissediyordum.
Bir de sürekli yatmaktan kaynaklanan ayağa kalktığımda tansiyon düşmeleri yaşıyordum.
Hatta ameliyatın 1. haftasında kontrole gidecektik. Giyindim falan bekliyorum. Baş dönmeye başladı dedim geçer.
Baktım geçmiyor babama seslendim dedim bayılacam herhalde yetiş. Babamın gelmesiyle yığılmışım. Adam nasıl tuttu beni bilmiyorum.
Düşsem muhtemelen sondamda çıkardı falan. Oğlum 2 yaşındaydı çok korkmuştu benim o halimi görünce.
Çocuğa travma yaşattık maalesef.
Bende ameliyat sonrası oluşabilecek komplikasyonların hiçbiri olmadı. Bunda en büyük etken bence doktorumun bu konudaki tecrübesi...
Amelyat sonrasında yaşanabilecek acı, ağrı durumları bence çokta önemli şeyler değil. Kısa süre sonra geçiyor nasıl olsa...
Ben daha çok psikolojik olarak etkilendim. Kafamda sürekli acaba yine tekrarlayacak mı, tekrarlarsa daha başka ne yapabilirim ki gibi sorular
dönüyordu. Zamanında bu hastalığın hindistandaki doğal tedavi yöntemlerini bile araştırmıştım ve bir doktorla mailleşmiştim bile
Tavşanlar üzerinde yapılan deneyleri bile okudum...
Şimdiki halime gelirsek yakın zamanda üroflowmetri yaptırmadım ancak şu anki seviyemde kalırsam ömrümün sonuna kadar yaşayabilirim herhalde.
Normal sağlıklı biri kadar olmasada ameliyat öncesi halimle alakam bile yok. Her türlü ihtiyacımı ağrı sızı olmadan karşılayabiliyorum.
Üroflowmetri testi yaptırsam tahmini olarak 9-11 arası bir hız çıkar herhalde. Ameliyat öncesi 2-3 civarıydı bu değer...
Bu arada sonda çıktıktan sonra işime geri döndüm. Oturmak bir süre daha rahatsız etmeye devam etti, sonra yavaş yavaş o rahatsızlıkta kayboldu...
Doktorum Prof. Dr. Coşkun Şahin beye birkez de buradan teşekkür ediyorum. Şu anda Pendik Adatıp hastanesinde çalışıyor.
Birkaç ay önce babamın prostat ameliyatı için de kendisine gitmiştik.
Biraz uzun ve karışık oldu kusura bakmayın
İnşallah hepiniz sağlınıza kavuşursunuz...