Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Üretra darlığı sorunu yaşayan var mı?

İyi akşamlar goookhaan

Geçmiş olsun kullandığın karışıma devam ediyormusun inşallah sorun yoktur
Ben 2 haftadır bir karışım kullanıyorum herhangi bir değişiklik olmadı
bilgi verirsen memmun olurum

Yusuf bey sizede merhaba

Karışımın bir katkısı olurmu diye bekledim fakat herhangi bir gelişme olmadı siz nasılsınız bir gelişme varmı

benim durumum genel olarak iyi ama benden başka kimse denemediği için herkes üzerindeki etkisini bilemiyorum o yüzden kendi kendimi denek yaptım macunu bi ara kestim bitki çayı devam ettim. sonra tersini yaptım kesin net birşey diyemiyorum ama birşey üretraya iyi geliyor ve idrarla beraber doku parçası pıhtı atıyorum.15 gün önce kırkilit otum bitti başka aktardan aldım şuan biraz tıkandı tazyik azaldı gibi macunuda azaltmıştım geri artıracağım bakalım ne olacak son ameliyat olalı 8 ay geçti gene haberdar ederiz

ben uzun süre denemedim aldım ama başka bir şey duydum o bana biraz daha uygun geldi kullanımı basit çalıştığım yerde sıcak su ve kaynatma olayı olmadığı için... şimdi ben (GİLABURU) SUYU İÇİYORUM sabah ve akşam aç karnına her gün yarım saat sonra üstüne birşey yiyebilirsiniz tam olmasada eskisine göre idrar akımı biraz daha iyi zaten araştırırsanız iyi ve yararlı bir meyve olduğunu görürsünüz saygılar..

merhaba arkadaşlar ben daha öncede çok yazdım şu lanet olası üretra darlığı 4 sefer akapalı amelyat oldum yine oldu bu sefer farklı oldu yatarken elimle sondanın ucuyla 15 satim geride baskı yapınca geçiyor ama tekerlekli sandelye de oturnca geçmiyor oysa ben sürekli sandalyde tak yapıyorum oktor yatar vazyete sarı lastik sondayı taktığı için darama yok diyi eve gönderdi yin kan bir kova kan ve et parçaı geldi ne olur bu durumu yaşayan nasıl çare bulduar yazsınlar

Degerli arkadaslarim
Bitki kapali operasyon bunlar bos seyler.ben 1 kez inmemis testis 6 kez hipospadias 4 kez uretra darligi ameliyatlari gecirdim.denenmedik bise kalmadi.cozum iyi bir urolog ve iyi bir cocuk ya da plastik cerrahi gerekli.bu iki dal birbiri ile organize calisarak 1 acik ameliyatla cozelbiliyor.bakin beni 1 urolog ameliyat etti yolumu testisimden yapti ve zamanla killaninca en son cocuk cerrahi o bolgeyi aldi.simdi urolog yaptigi operasyonda yolumu 18 lik sonda girecek kadar genisletip yeni bir insaa yaptigi icin 15 gun sonda tutup yolumu acti cunku bir urolog gozuyle bakiyor.8 yil o kadar rahat isedimki hicbir sikinti yasamadim . 8 yil sonra kilkar yolumu tikadi fistul olur diye hoca dokunmak istemedi.bende cocuk cerrahina gittim.basarili bir operasyonla killi bolumu aldi .ve bana 14 numara sonda takti hocam zaten isiyemiyorum bunla

hic isiyemem dedim bu yeter sana dedi.peki sonuc anastomosta darlik ve surekli uretrit.simdi hocaya soyluyorum 1 acik operasyonla o bolgeyi alip sorunu ortadan kaldiralim dedi.ama 4 kez genisletme denendi bujiden bu holmium dediginiz olaya kadar ve benim darligim 1 cm bile degil cok ince . Simdi hocaya genel olarak isiyemiyorum yolumun genislemwsi lazim diyorum.sallamiyor bile ama urologa gittigimde yolun dar bunu sondayla genisletelim diyor.simdi fistul olusmasin diye iyi bir cerrah ve isi anatomik ve enfeksiyon bazli degerlebdiren iyi bir urolog bulun ve acik ameliyat olun.insan dokusunun en hizli iyilesen bolgesi uretra ici ve agiz icidir arkadaslar.fuzuli genisletme yapmayin.deri nefes aldigi surece kendi formunu kazanir.bu yuzden bu olaya genis acidan yaklasin vucudunuzda bulunan kil olmayan dıs deri ve vucut mukozasi kullanilarak

genisce yapilan bir yol 18 lik sonda ile iyilesme sureci boyunca son dikis dusene kadar kalarak vucut yeni formuna direnmeyene kadar kalacak sondadan sonra hicbir daralma olmadan rahatlikla yasayabilirsiniz uretrit icinde bildigimiz antibiyotik kulanmak hicbir ise yaramiyor.azosilin ve urispas bu konuda etkin(kesinlikle doktora danismadan almayin) simdi sorular gelecek bu holmium ne oldu ne bitti diye arkadaslar enfeksiyondan daralmis yretra icin olur ama komplike bir durum icin bos is. Sorular olursa cevaplarim.ben simdi komplike calisacak 2 doktor ariyorum.

(Oturan Boğa) Bülent bey ve klavyeci__ rica ediyorum bana yardım edin. derdimi anatim size öncelikle.

Ben 2003 yılında kaza geçirdim ve T 10 altını hissetmiyorum. Ve bende 12 yıldır daimi sonda var mesaneyi genişletemedikleri için.
Bende yaklaşık 9 aydır darlık problemi var. Doktor bir kapalı oprsyon yaptı 1 ay sonra sondayı değişmeye gittik . doktor olmamış dedi bana ve şimdi sondayı içime kalın bir tel ile dayanıyor ve bu bana çok ama çok acı veriyo doktara sordum çare yok mu diye yok dedi

bilgisi olan rica ederim yardımcı olsun bana.

İdrar kanalındaki darlığın şekli, yeri ve uzunluğuna göre aşağıdaki tedavi şekillerinden biri tercih edilebilir:

1)ÜRETROTOMİ İNTERN
Halk arasında "kapalı ameliyat" olarak bilinen üretrotomi intern, ucunda kamera ve ışık kaynağı bulunan özel cihazlar ile idrar deliğinden girilerek darlık noktasına kadar ilerlenmesi ve bu noktada darlığın direkt görüş altında soğuk bıçak ile kesilerek açılmasını içerir. Ameliyat sonrası hasta için ağrısız ve oldukça basit bir girişim olması nedeniyle çok ileri derecede olmayan idrar kanalı darlıklarında genellikle ilk tercihtir.

Genel anestezi veya spinal anestezi altında gerçekleştirilen bu işlem darlığın tipine göre ortalama 20 dakika ile 1 saat arasında sürmektedir. Hastaya ameliyat sırasında idrar sondası takılmakta ve hasta genellikle aynı gün içinde taburcu edilmektedir. Ameliyat sonrası kullanmanız için antibiyotik ve ağrı kesici verilecektir. İdrar sondası yaklaşık olarak 3 gün sonra alınmaktadır. Darlığın nüks etmesini engellemek umuduyla idrar sondasının 6 haftaya kadar uzayan sürelerde tutulması denenmiş fakat sondanın bu kadar uzun kalmasının 3 gün kalmasına oranla belirgin bir fark yaratmamış olduğu bilimsel yayınlarla gösterilmiştir. Takip eden günde işlerinize ve hayatınıza geri dönebilmenize rağmen ağır spor ve cinsel ilişkiden operasyondan sonraki iki hafta süre ile uzak durmanız uygun olacaktır.

Üretrotomi intern operasyonunun başarısı tartışmalı bir konudur. Bir cm'den kısa darlıklarda kısa dönem takiplerde başarı %50-85 oranında bildirilse de hastalar uzun süre takip edildiğinde başarı oranı %6-28'e düşmektedir. Üretrotomi intern sırasında soğuk bıçak yerine lazer kullanılması başarıda belirgin bir fark yaratmamaktadır.

İşlemin basitliği göz önüne alındığında 1 cm'den kısa darlıklarda tüm hastalara ilk tedavi seçeneği olarak üretrotomi intern ameliyatı önerilmektedir. Eğer hastada darlık tekrarlarsa ikinci üretrotomi intern girişimi ile başarıyı arttırmak mümkün olmadığından diğer tedavi seçeneklerine yönelme hasta ile tartışılmaktadır.

2) ÜRETRAL DİLATASYON
Doktor tarafından veya hastanın kendi kendine gerçekleştirdiği idrar kanalının bir sert sonda veya buji ile düzenli genişletilmesine dayanan üretral dilatasyon bir dönem özellikle üretrotomi sonrası darlıkların tekrarlamaması için yaygın olarak kullanılmaktaydı. Son çalışmalar göstermiştir ki bu uygulama haftada iki defa ve 1 sene boyunca uygulansa bile darlığın yeniden oluşmasını engelleyememekte ve sadece darlığın gelişmesine kadar geçen süreyi uzatabilmektedir.

Üretral dilatasyon içinde lokal anestezik madde bulunan özel jeller yardımı ile poliklinik şartlarında veya evde gerçekleştirilir. Hasta dilatasyondan hemen sonra gündelik aktivitesine geri dönebilir ve herhangi bir ilaç kullanması gerekmez. Düşük uzun dönem başarısına rağmen bazı hastalar kompleks açık cerrahi girişimler yerine tekrarlayan üretrotomi intern ve dilatasyon seansları tercih edebilmektedir. Bilinmesi gereken nokta bu girişimlerin çok sayıda yapılmasının yara dokusunun sertliğini arttırdığından ileride yapılacak açık cerrahi girişimleri de zorlaştırabileceği ve başarısını düşürebileceğidir.

3) URETRAL STENTLER
Üretral stentler hem görünüş hem de fonksiyon olarak kalp stentlerine benzerler. Amaç idrar kanalında oluşan darlığa içeriden yerleştirilen genişleyebilir bir kafes yapı ile idrarın geçmesini sağlayacak bir kanal yaratmaktır. Bu işlem genellikle daha kısa ve derinliği az darlıklarda etkindir. Unutulmaması gereken nokta bu darlıkların aynı zamanda internal üretrotomi ve açık cerrahi ile de en kolay tedavi edilebilir darlıklar olmasıdır.

Stentler çıkarılabilir ve kalıcı olarak ikiye ayrılır. En popüleri Memokath™ olan çıkarılabilir stentler genellikle üretrotomi sonrası erken dönemde oluşan darlıkların engellenmesi ve 6 ay ile 1 sene sonra iyileşme süreci sona erdiğinde stentin çıkarılması amaçlandığında kullanılır. En popüleri UroLume™ olan kalıcı stentler ise daha sıklıkla anestezi alması sorunlu olan, ileri yaşlı ve açık rekonstrüktif cerrahi adayı olamayan hastalarda tercih edilmektedir. Bu hastalarda darlık stent ile genişletilmekte ve stent kalıcı olarak darlık noktasında bırakılmaktadır.

Stent uygulaması genellikle rejyonel anestezi altında gerçekleştirilmesine rağmen sedasyon ile desteklenmiş lokal anestezi ile de uygulanabilir. İşlem yaklaşık olarak 30 dakika sürmektedir ve hastaya işlem sonrası genellikle idrar sondası takılmamaktadır. Hasta operasyondan sonra birkaç saat dinlenip taburcu olmaktadır.

Genellikle ameliyat sırasında komplikasyon gelişmeyen bu işlemin uzun dönem başarısı ise şaşırtıcı şekilde düşüktür. On senelik takiplerde stent hastalarında memnuniyet %30'un altındadır.

4) AÇIK CERRAHİ
Açık cerrahi diğer hiçbir tedavi yönteminin sunamadığı %85 gibi yüksek bir başarıya sahiptir. Açık cerrahide amaç idrar kanalının darlığa yol açan bölümünün çıkarılması ve sağlam uçların tekrar birbiri ile birleştirilmesine dayanır. Bu tedavi sırasında eğer idrar kanalında olan darlık çok uzunsa sağlam uçlar bir araya getirilemeyecek kadar birbirinden uzak kalabilir. Böyle bir durumda vücudun başka bir noktasından alınacak yama ile arada kalan boşluğun kapatılması yoluna gidilir. Bunun için günümüzde en çok kullanılan materyal ağız içini kaplayan cilt olan "mukoza"yken, cilt, tunica albuginea, tensor fascia lata gibi farklı yama materyalleri de kullanılabilir.

Açık cerrahi genel anestezi veya spinal anestezi altında gerçekleştirilebilir. Operasyon darlığın yeri ve uzunluğuna göre 1 ila 2,5 saat arasında sürer. Ameliyat sonrası genellikle bir gece hastanede konaklamanız istenir. Taburcu sırasında ağrı kesici ve antibiyotik verilecektir. Ameliyat sırasında takılmış olan idrar sondası darlığın onarım şekline göre 10 ila 21 gün sonra alınacaktır. Yaklaşık 4 gün sonra sondanız ile günlük rutininizi takip edecek duruma geleceksiniz.

Genel olarak sorunsuz geçen bu ameliyatlardan sonra kanama, enfeksiyon, penis eğriliği, sertleşme bozukluğu veya darlığın tekrarlaması gibi sorunlar görülebilir.

28 yasindayim. Acik kalp ameliyati sonrasinda sonda cekilirken üretram hasar gördü.ve bu hasar sonucunda daralma söz konusu oldu 8 ay gibi bir süre idrar da tanziksiz yapma oldu. Ve sonrasinda tamamen üretram kapandi idrar cikmadi.
Ve acik ameliyat oldum. Uc uca uretraplasti ameliyati. 21 gun boyunca sonda takili kaldi. Ve sonda cikdikdan sonra idrar yapmada herhangi bir skinti olmadi taki 10 gun skintisiz idrar yaptim. Daha sonrasinda yeniden azaldi idrarim siddeti.
Ve tekrar gittim. Tak uygulamasi yaptilar 14 sonda ile ve arkasindan 16 sonda ile tak uygulandi ve gecis oluyor mesaneye ulasiyor... Ama sonrasinda tekrar idrar yapamadim 16 sonda takip 10 gun daha takili kalcak.
İnsallah bir daha olmz psikolojim.bozuldu resmen 50 gundur cekdiklerimin yuzunden. ( benim anlamadigim.nokta sonda geciyor mesaneye ulasiyor ama sonda takilmadan once ben neden idrarimi yapamadim madem kanal acik sonda geciyor. Acik kanaladan neden idrarim gelmedi de sondaya mecbur kaldim ben.

üretra sorunu

[FONT=sans-serif]arkadaşlar benim sorunum N 35- Üretra darlığı N36.0 üretral fistül N 31-mesanenin nöromusküler fonksiyon bozukluğu başka yerde sınıflanmamış teşhisi kondu Uzun zamandır devamlı sonda kullanıyordum sondamı kendim değiştiriyordum 2 ay önce yine değiştirirken sondayla beraber zeytin tanesi büyüklüğünde taş geldi o da penisi yırttı çıktı doktora gittim ameliyathanede sonda takmaya denediler faakat idrar sonda dan değil kenardan sızma yaptı sondayı çıkardılar doktorum 1-2 ay kadar ara verelim dedi ben şimdi idrarı beze yapıyorum şimdi benim gibi sorunu olan yada yaşayan varmı ay sonunda doktoruma gitcem sonucu yazarım merak ediyorum inşallah sonda takılır sondayla çok rahattım şimdi zor oluyo idrar gelişimi güzelmiş prostat yok taş yok mesane temizmiş ne dersiniz atlatabilirmiyim yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler hepinize sağlıklı günler[/FONT]

konuyu biraz açarmısınız pardon anlayamadım da nedir nasıl olur

Arkadaslar.benzer sorun bendede var.ben idrarimi yapabiliyorum ama tazyik yok. normal bir insan 30 sn de yapiyirsa benim 1.5 dk falan suruyor.
birde idrarin ilk gelisi biraz uzun suruyor,doktora gittim tahlil ultroson vs yapti.prostat normal cikti muhtemelen idrar yolu daralmasi var dedi,

bu sorun benim yasamimi derinden etkilemiyor.sadece biraz gec isiyorum,burda yazilanlari okudum.kapali ameliyatlarin sonucunda mutlaka tekrarlama oluyormus,sizce ne yapayim?
darlik dahada artarmi?ben operasyondan sonra daha da kotulesir diye korkuyorum,baska bir doktirada gorunsemmmi?ileride daha buyuk sorunlara yol acarmi

gecko06
Eğer bu sefer de sorun devam ederse, kameralı bir ürodinami çektirin. Bu sayede üretradaki hasar gözle görülür ve doğru tedavi uygulanabilir.
Bazen yalancı üretra diyebileceğimiz bir yan yol açılmış olabiliyor. İdrar yapmaya çalıştığında nasıl bir his oluyor? Üretraya doğru parmaklarınla dokunduğunda eline gelen bir şişlik vs. oluyor mu?

alikuzu09,
Hangi seviyeden omurilik felçlisin? TAK yapamadığın için mi sabit sonda kullanageldin bugüne kadar?
Üretrada şu anda sonda olmaması bana doğru bir şey gibi gelmiyor. Bir darlık varsa, bu darlık daha da kapatabilir yolu. Bence sabit sonda çok incedir ve belki de ondan dolayı takılamamıştır. Syandart TAK katateri ile denemekte fayda var. Bir şekilde üretraya erişmek ve olabildiğince geniş bir sabit sonda takmak lazım.
İdrarın kendiliğinden dışarı akmasınıbeklemek böbrekler açısından risktir. Bu risk iki ay göze alınmamalıdır.

ozgurcocuk
Önerebileceğim şey, günde bir kez (en azından iki üç günde bir kez) dilatasyon sondası uygulamandır. Bunu doktoruna bir danış istersen: http://www.engelliler.biz/forum/sag...in-deliksiz-dilatasyon-kateter-kullanimi.html
Bir darlık varsa ve hiç bir şey yapmazsan, zamanla bu darlığın ilerlemesi ve daha çok can skması muhtemel. Ama bu demek değil ki ameliyat vb. bir müdahale etmek lazım. Hayır. Buna ihtiyacın yok. Bence yukarıda yazdığım yöntem işini görecektir.

Cok tesekkurler..bitkisel tedavi yontemlerinide arastiriyorum.ameliyattan simdilik vazgectim.ama doktora gittikten sonra psikolojim bozuldu..aklim surekli idrarimda sanki tam bosaltamiyorum gibi his olustu bende ve daha cok tuvalete gitmeye basladim.dediginiz yontemide arastirmaya basliyorum.cok tesekkurler

Bu arada kirkilit otu misir puskulun kurune basladim.sonuclari bildiririm

slm öncelikle teşekkürler değerli fikirlerinizden epey fayda görüyorum
ben T-15 T-16 parapeleji (omurilik felçli) 17 yıldır böyleyim o günden beridir sabit sonda kullanıyorum
10 12 en fazla 15 günde bir değiştirdim hiç tak falan olmadı çünkü mesanenin ağzındaki kas sistemi çalışmadığından idrar devamlı geliyordu sondanın ucunu makasla kapatıp en fazla 30 dk bekleyebiliyordum geceleri ise devamlı açık kalıyordu arabaya oturunca da açık tutuyordum kapatınca kenardan sızma oluyordu

son olaya gelince anlattığım gibi değişirken sondayla beraber zeytin tanesi gibi taş geldi ve penis ucunu yardı doktorlar üretra yaralanması teşhis koydu ameliyathanede sonda takıldı fakat idrar ordan değil kenardan geldi doktorum da bir ay ara verelim bakalım dedi

şimdilik idrarımı beze yapıyorum haftaya gitcem bakalım ne olacak sonuçları buraya yazarım

tekrar tekrar teşekkürler oturan boğa (bülent )kardeşim

Anladım abi alikuzu09

Sonda takılıyken yanından öyle büyükce bir taşın sıyrılıp dışarı çıkması sahiden enteresanmış. Kırk yıl düşünse insanın aklına gelmez bu olasılık! :)

"mesanenin ağzındaki kas sisteminin çalışmaması" ne nedem bunu bilmiyorum. Bu bütün paraplejililer için aynı değil o zaman? Bilgin var mı üstat MeTePe ?

@OturanBoğa şuan soonda takılı idrar deneyımım yok. ama sonda takılmadan önce 10 gün idrar yatım o idrar yapışımdada idrar cıkmadan önce önünde bir engel varmış gibi o engeli aşıp cıkıyor hiissi veriyordu. kimi zaman da işemede zorluk cekiyordum. üretrada herhangi bir sey elimle bakdıgımda yumurtalıkların alt kısmında kanal gıbı hortum gibi biir sey hiisediyorum. bu oradakı kesıklerın yada ıcerdekı dokulardan kaynaklanıyor bılemıyorum. ama kucuk kanal hortum gıbı bır sey hıssedıyorum. yumurtalıkların alt kısmanda. ACIK AMELIYAT BENIMKISI UC UCA OP

teşekkürler arkadaşım oturan boğa (bülent) az çok fikirlerim oluşuyor doktora daha bilinçli gideceğim yazılarınızı okuyor aydınlanıyorum sağolasın allah razı olsun sağlıklı günler

"mesanenin ağzındaki kas sisteminin çalışmaması" ne nedem bunu bilmiyorum. Bu bütün paraplejililer için aynı değil o zaman? Bilgin var mı üstat @MeTePe ?

Evet herkeste aynı şeyler olmaz. Mesane ağzındaki kasların çalışmaması oradan sürekli idrarın serbestçe boşalması demek. Her parapleji veya felçli kişide tablo farklı olabilir.

Ancak böyle durumlar için benim çalıştığım zamanlarda yapay sfinkter ameliyatları yapılıyordu. Sanıyorum hala yapılıyordur. Bu işlemle mesane ağzına yapay bir aç-kapa valfi konuluyor. Hasta eliyle bir pompaya basarak idrar yapmaya başlıyor, mesane idrar bitince kendiliğinden kapanıyor. Arkadaşımız için uygun mu bilmiyorum ama konuyu araştırabilir. Çok karmaşık olmayan cerrahi bir işlemdir ve hastaların yaşam kalitesini ciddi şekilde arttırır.

ams800ccc.gif

Sayın oturan kardeşim;
Konu ile ilgili yazıların genelini okudum. Tecrübe niz takdirlik. Benim sorunum sanki daha basit ama okudukça korktum açıkçası. 1 yil önce darlik olduğunu teşhis ettiler. Ve narkozla bayiltip açtılar. Çok daralmis daha erken gelseydiniz keşke dedi dr. Tekrar edebileceğini söyledi. Ettide 6 aysonra tekrar aynı operasyon 1 ay sonra yine aynısı yapıldı. Kesin Çözüm yokmu dedim. Stend kedin çözüm olur dedi. Sizce olurmu? Yaptirmalimiyim. Nasil bisey dir. Bilginiz varmı. ? Saygilarimla.
OturanBoğa..?

Arkadaslar bende 9 aydir uretra darligi var kapali opera gecirdim olmadi bana doktor yada hastane onerirmisniz cok madurum acil yazarsaniz cok makbule gecer simdiden cok tsk.

yazdığım üzere doktora gittim ultrasyon çektiler mesanede 100cc idrar kalıyormuş bu da normalmiş idrarım eğer azalırsa veya sıkıntı olursa gel dediler içerdeki üretra parçalanması yavaş da olsa ilerleme varmış omurilik felçli olduğumdan çok yavaş seyrediyor tedavi şu anda sonda kullanmıyorum beze idrarımı yapıyorum 2-3 ay sonra tekrar gel sonda takılacak pozisyona gelip gelmiyeceğini bakacaklar şimdilik yapacak birşey yok dediler şimdi benim merakım üretra darlığı diyorsunuz bu bende de olurmu olursa tedavisi varmıdır bilen tedavi olan konuya hakim arkadaşlardan fikir almak isterim herkese sağlıklı günler teşekkürler

Oturan boğa kardeşim bu ve benzeri sağlık konularındaki: engellilere sitenin destekleri, takdire şayan.Çok dua alıyorsunuz,bu harika birşey,kalbi hizmetlerinizin devamını dilerim,site ve ekibine teşekkürler..

Merhaba arkadaşlar,

Kesik kesik, ince işeme, sık tuvalet sorunum 2007 den beri var. (Bu arada idrarın keskin bi kokusu var). Öncesinde uzun suren idrar yolu ilhtahapları yaşamıştım. Zannedersem onun sonucunda oldu. 2009 da biopsi oldum. Doktor prostat için bakmıştı. Sonuç temiz dedi. Biopsi etkisiyle işemem çok rahatlamıştı. 1 yıl kadar rahattım sonrasında yavaş yavaş yine aynı problemi yaşamaya başladım. Ama biopsi oncesine gore birazcık daha rahatlama var. Biopsi diyorum belkide sistoskopiydi, tam bilmiyorum operasyonun adını. Bu doktorlar sitesine yazdım ankaradan Prof. dr. Mehmet Şevki SERT"e, o da; sistoskopi yapmamız ve sonrasında sonuca göre ilaç tedavisi gerekebilir dedi.
Bu sistoskopi nasıl bir operasyondur? sakıncaları var mıdır? zor mudur? Ankara da onerebiliceğiniz hastane, doktor var mıdır? ücreti ne civardadır bilen var mı acaba?
Allah razı olsun.
Allah şifa versin herkeze inşallah.
teşekkürler.

Yapılan operasyon sistoskopiymiş, sonuclarını mail olarak hastaneden aldım. Analizi aynen yazıyorum. IV Anestezi altında 17 F derece sistoskopi ile girildi. Ürethra serbest iyi prostatik ürethrada prostat glandinin enfekte oldugu goruldu.Kronik prostatik gözlendi. Mesane normal iyi herhangibir komplikasyon cıkmadı. Operasyona son verildi.

Bu sonucu değerlendirebilecek bir arkadaşımız var mı acaba MeTePe

Şimdiden çok teşekkür ederim.
Herkeze Allah şifa versin.
Hayırlı bayramlar

kamil atmaca

Sistoskopi penisin ucundan sonda takar gibi ucunca kamera olan ince bir boruyla mesaneye kadar girip bakma işleminin adıdır.

Bu işlem sırasında aynı borunun içinden parça da alınabilir. Buna biyopsi denir.

Yazdığınız rapor, sistoskopi mesaneye kadar gidildiğini, prostat bezinin iltihaplı olduğunu söylüyor. Büyük olasılıkla işlem sırasında prostatdan parça da alınmıştır.

Bu durumda ilaç tedavisi önerilir ama sizin rapora göre iltihap kronikleşmiş. Belki ameliyat da dikkate alınabilir.

Tüm yazdıkların genel bilgilerdir. Tedavi planlanırken hastanın genel sağlık durumu, yaşı vs. gibi bir sürü kriter dikkate alınır. Yani doğru tedaviyi internetten değil, ancak doktorunuzdan bulabilirsiniz.

herkese merhabalar, daha önce de burada derdimi yazmıştım. aradan zaman geçti son durumu paylaşmak istedim. konuşacak kimsem olmadığı için belki bir fikir veren olur çünkü malesef enerjim de kalmadı.

yavrum hipospadiaslı doğmuştu 8 aylıkken ameliyat oldu ameliyat başarılı geçti. sonrasında 2 yaşında gelip de çiş eğitimi vermeye başladığımızda iplik kadar ince içediğini farkettik. ultrason çekildi mesane duvarında kalınlaşma ve böbrekte taş oluşumu görüldü. mesanede 40 cc idrar kalıyor.
sonra sodayla genişletme yapıldı. 3 gün normal bir hafta sonra eskisi gibi oluyor. 2 kez uçta genişletme ameliyatı yapıldı. doktor diyor ki çok uçda az bir darlık var sondayı takıyor şahane bir işeme. 1 hafta sonra aynı iplik gibi.
1 sistoskopi ve 1 uçta genişletme operasonu sonrası gelişme görülmedi. en son geçen hafta gittik doktor üretrada inatçı bir darlık olduğunu ve dudak içinden doku alıp yeni yol yapılması gerekir dedi. darlığın neden olduğunu anlayamadık diyor. ama darlık oluşan yerde bir doku fibrozisi oluşmuş.
başarı %78 miş. çocuk 5 yaşına geliyor. ameliyat oldukça zormuş ve sondayla 10 gün kalması gerekecek. ağzından doku alınacak. ne yapacağım bilmiyorum.

bilen varsa yazsa sevinirim. Allah şifalar versin hepimize.

yakoo1

Arkadaşlar, "dudak içinden doku alıp yeni yol yapılması" ameliyatını olan var mı aranızda?

Belki MeTePe bir fikir verebilir?

yakoo1

Uzman olduğum bir konu değil ancak biraz araştırdım. Yanak içinden veya genital bölgeden alınan dokuyla yeni bir üretra yapmak üretra darlıklarında en etkili tedavi yöntemi... Ancak bu konuda uzman kişilerce yapılması gerekiyor. Uzman derken üroloji uzmanı değil, bu operasyonu yapabilecek deneyime sahip olmasını kasdediyorum. Çünkü uzmanlık arttıkça başarı şansı da yükseliyor.

Haliyle genel anestezi altında yapılan bir açık ameliyat. Başarı şansı uygulanan tekniğe ve işlemin zorluğuna göre % 80-90 civarında.

İyileşme yaklaşık 2-3 hafta sürüyor. Bu süre içinde sonda kullanılıyor.

Gördüğüm kadarıyla başka şekilde çözülemeyen darlıklarda en iyi alternatif bu cerrahi yöntem. Bence yapılması lazım ancak ehil bir doktorun yapmasının önemli olduğunu vurgulamak isterim.

Üst Alt