Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Üretra darlığı sorunu yaşayan var mı?

sonda takımında üretrada darlık oluşurmu

arkadaşlar sonda takımında üretrada darlık oluşurmu

Bir sonda takma ile darlık oluşmaz. Üretral darlık için sürkli bir tahrişe maruz kalması lazım...

kalça ve akciğer ameliyatı oldum yakında gene olcam sonda takcaklar söylesem takmazlarmı

Öyle kısa süreli sonda takmaların bir zararı olmaz. Merak etme... Ameliyatta sonda takmak zorundalar zaten.

bülent abi tahlil sonucunda doktor kum ve enfeksiyon var demiş işeme zorluğum bundan mı sence

slm bülent bey sizi uzun zamandır takip ediyorum bendede üretra daarlığı var bir defa amaliyat oldum tekrar nükseddi şimci açık yada helyum lazer amaliyatı olmak istiyorum aksaray da olduğum için ankara yada istambulda bu amaliyatları araştırdım fatih ünüverstesi tıp fakültesi prof coşkun şahin bey in yazılarını okudum açık amaliyatı öneriyor bu alanda bilgisi olan yada açık amaliyat olan varmı. birde ben hala normal yolla tak yapıyorum ama idrar yolumda hem kanama hemde enfeksiyon oluşuyor darliğımın uzunluğu 3 mm kadar sizce hangi amaliyat bana uygun teşekkürler.

Saygılar ben iki kere kapalı yontem ile internal uretrotomi ameliyati oldum. Darlik her defasinda nuksetti. 14 Mayıs gunu gecen hafta Canakkale 18 Mar Universitesi Egitim ve arastirma hastanesinde acik ameliyat oldum. Benim darligim bulber uretra denilen yerde idi. Darlik 2cm'den kisa oldugu icin bende uc uca dikme yani Uc uca anastomoz ( saglam uclarin bir araya getirilmesi ) dar olan kisim kesilip alindi.

Sizlere tavsiyem eger ki vaktiniz ve zamaniniz varsa hic vakit kaybetmeden Doç.Dr.Cabir Alan ve Prof.Dr.Ahmet Resit Ersay'a gozukup bu ameliyati olmaniz. Cunku kapali yontemlerle hic bir sonuc alamazsiniz. Kesin cozum Üretroplasti denilen acik ameliyat. Bu ameliyat genel anestezi altinda yapilmakta,darligin uzunlugu,yeri ve fibroziz denilen dokunun yogunluguna gore 2 ila 4 saat arasi surmektedir. Uzerinizde sonda 21 gun kalmakta. Testis atindan mercedes isareti olan ucgen seklinde kesi ile yapilmakta.

slm cem selçuk dediğiniz hastane özelmi devletmi birde yeni olmuşun sonuç ne olacak biraz bana doktorun söylediklerini paylaşabilirmisin

Gençlik kardeşim devlet hastahanesi ve bu konuda duayen doktorlar. Sen bi araştır istersen. Ama bu darlıklarda uzman ellerde gerçekleştirilen ince işçilik yani detay çok önemli. Her üroloji uzmanı yada doktoru bu ameliyatları yapamaz. Bu tip açık ameliyatlarda tecrübe ve birikim çok önemli. Üretroplasti ameliyatı. Şu an sonda üzerimde 21 gün sonra alınacak

Uzman ellerde yapılan açık ameliyatlarda hastalar %95 oranında sağlıklarına kavuşabilmekte. Üretra darlığı sorun olmaktan çıktı artık. Kapalı ameliyatlarda zaman kaybı yaşamaktansa açık ameliyatla sağlığınıza bir an önce kavuşun. Saygılarımla

cem çok teşekkürler birde sen istanbuldasın kardeşim ben istanbulda fatih ünüverstesi tıp fakültesi coşkun şahin bey in internette çok bu konuda mekalelerini okudum sen internete yazdınmı (üretranın kesin çözümü açık amaliyatmı ) dedim coşkun şahin bey en çok çıkan link senden ricam sondadan sonra inşallah sağlığına kavuşursun seninle tekrar mesajlaşalim saygılar.

Çok teşekkür ederim kardeşim varol. İnşallah sende en kısa zamanda sağlığına kavuşursun. Fatih Üniversitesi hastanesi özel diye biliyorum. Yüksek meblağ isteyebilirler. Ben İstanbul'dayım evet. Sana şiddetle tavsiyem benim ağbim gibi çok sevdiğim çok değerli insan olan Doç.dr. Cabir Alan'a bir görünmen. Kendine ait internet sitesi de var. Doç.dr.Cabir Alan yaz çıkacak. Ve ekibi hem insanlık adına hem hasta ilişkilerindeki sıcaklık ve samimiyetle diğer doktorlara adamlık dersi verir. Benim sana tavsiyem müsait bir zamanda Çanakkale'ye gidip Çomü'de,Üroloji polikliniğindeki Doç. Dr. Cabir Alan'a görünmen. Ekibinin başında da duayen bir profesör var. Prof. Dr. Ahmet Reşit Ersay. İstanbul'daki doktorlar tam bir kurt çıkar peşinde. Ben iyi olacağım bir daha bu rahatsızlığı yaşamak istemiyorum diyorsan sana tavsiyemdir kardeşim. Çünkü bu hastalığın nemenem bir şey olduğunu ben çok iyi bilirim. Ben burada dürüst bir şekilde benim gibi üretra darlığı hastası olan ağbilerime ve kardeşlerime yardımcı oluyorum. Saygılarımla.

senin yeni ve tecrübenden faydalanacağim çok sağolasın kardeş.

Sevgili kardeslerim ve agbilerim. Uretra Darligi dedigimiz hastalik yorucu ve psikolojik olarak bireyi etkiler.

Kapali yontemler ile gecici cozumler elde edersiniz. Nuks kacinilmazdir. Darligin nuksetmemesi icin yapilan Benike Buji Dilatasyon ve yumusak uclu kateterler darligin sadece gelisme surecini kisaltir. Bu rahatsizliklarda ikiden fazla kapali yontem dedigimiz ( İnternal Uretrotomi) darligin direk gorus altinda,saat 12 istikametinde, Uretrotorm denilen alet ile kesilmesidir. İkiden fazla kapali yontem dusunulmemeli hastalara darligin yeri ve boyutuna gore acik cerrahi onerilmelidir.

Acik cerrahi gerek bilgi ve birikim gerekse ince iscilik arz ettigi icin uzman ellerde yapilmasi cok daha saglikli ve darligin bir daha nuksetmemesi icin onemli bir kriterdir. Uretroplasti denilen bu acik ameliyatla hastalar sagliklarina % 95 oraninda kavusabilmektedirler.

Ben iki kere kapali yontemle denedim fakat darlik tekrardan nuksedince gecen hafta 14 Mayis gunu ÇOMÜ'de, Doç.Dr.Cabir Alan ve Prof.Dr.Ahmet Resit Ersay'in gerceklestirdigi acik ameliyat ( Uretroplasti ) oldum. Cok sukur ameliyatim cok basarili gecti. Darliga sebep olan doku kesilerek alindi. Saglam uclar birbirine birlestirildi. Uc uca anastomoz yontemi ile. Uzerimde sonda birakildi. 21 gun sonra cikarilacak. Bu surecte uretranin kaynamasi ve sondanin etrafinda yer edinmesi saglanicak.

Sonuc itibariyle uzman ellerde bu rahatsizligin cozumu var. Saygilarimla.

5 senedir ilaç tedavi kullandım hiç bir sonuç alamadım 5 sene sonra sistoskopi sonucu üretrada darlık olduğu tespit edildi haydarpaşa numunede 20 gün oldu kapalı ameliyat olalı şu an durumum çok iyi inşallah bir daha tekrar etmez bol bol su içiyorum şimdilik

Bende oldum suan iyiyim ama kötü yani bir daha cocuğunuz olmuyor...

metrocity sen hangi amaliyatı oldun açıkmı kapalımı teşekkürler

slm cem nasılsın sondanın alınmasına az kaldı galiba kendini nasıl hissediyorsun yeni bir gelişme varmı teşekkürler

Teşekkür ederim gençlik kardeşim varol. Şükür iyiyim istirahat ediyorum. Dikişler kaynadı kapandı. Ameliyat bölgesinin alt tarafına dren denilen ( pis kanın akması ) bir tüp konulmuştu ve o tüp ameliyattan 3 gün sonra hastanede çıkarıldı. Sadece onun kapanması kaldı. Şimdilik ağrım sızım kalmadı çok şükür. Haziran'ın 6'sında sonda ve göbek altındaki sistofiks çıkarılacak. Göbek altındaki sistofiks'in sebebi ameliyat sırasında hem penis içerisinden kamera ile hemde mesane tarafından darlığın her iki taraftan sağlıklı görüntülenip kesilmesi. Doktorlarım bu konuda duayen. Çünkü ben darlığın sadece bir yerde olduğunu zannederken meğerse arka tarafındada küçük bir darlık varmış. Bunu da sistofiks deliğinden özel kameralı bir aletle gördüler. Yani 1 cm'lik uzunlukta iki darlık. Çok şükür hepsi çıkarıldı. Şu an belirli aralıklarla Batticon ile pansuman yapıyorum dren deliğinin kapanması için. Gelişmeler bu yönde. Saygılar

çok teşekkürler kalmamiş inşallah sağlığına kavuşursun haberleşmeye devam :)

inşallah sağlığına kavuşursun haberleşmeye devam :)

Saygılar ben iki kere kapalı yontem ile internal uretrotomi ameliyati oldum. Darlik her defasinda nuksetti. 14 Mayıs gunu gecen hafta Canakkale 18 Mar Universitesi Egitim ve arastirma hastanesinde acik ameliyat oldum. Benim darligim bulber uretra denilen yerde idi. Darlik 2cm'den kisa oldugu icin bende uc uca dikme yani Uc uca anastomoz ( saglam uclarin bir araya getirilmesi ) dar olan kisim kesilip alindi.

Açık ameliyat ile darlığın giderilmesi ve anastomoz yöntemiyle üretranın ucuca dikilmesinin böyle fayda sağlamasına çok sevindim. Lütfen gelişmeleri paylaşmaya devam edin...

merhaba kardeşlerim

istanbuldayım yaş 40, memurum. yavrumuz cemil 2011 doğumlu. doğduğu gün havalara uçtum. ertesi gün doktor beni çağırdı ve bebeğimizin pipisinin altında tam ortanın biraz altından işediğini söyledi. malum hiposp. hastalığı. kordi dediğimiz eğrilik de varmış. bunu duyunca başta ne olduğunu anlayamadım ancak o günden beri nerdeyse hergün yerli yabancı siteleri okuya okuya bir ürolog kadar terimleri ezberlemiş oldum. b
aşta teşhisi net koymak için 5 prof gezdik. Ortak kanı bebekken ilk 18 ayda operasyon yapılması idi. proflar içinde biri için içimiz sindi. prof. ilk başta bebeğin idrar derisinin ameliyat için yeterli olmayacağı konusunda emin değildi. çunku yavrumuz sanki sünnet olmuş gibi doğmuştu. bu nedenle deri kaybımız vardı. deri güçlensin diye birkaç ay testosteron jel kullandırdı. Ama çok etkisi oldu mu bilmem. bu ameliyat genellikle iki aşamalı olduğu için bebeğimize 8 aylıkken ameliyat yapıldı. ikinci ameliyata gerek olursa 18 aylık olmadan etkilenmesin. yaralar güzel iyileşsin. ameliyat sonrası yavrum çok acı çekti sonda onu ağlattı o da bizi. sonda 10 gün takılı kaldı. bebeğin altına iki bez konuşdu. ilk bezin üzerinden sondaya yol veriyorsunuz ve üzerine bir alt bezi daha bağlanıyor. Bu şekilde iki bezle bakımı kolay oldu.
acılarla 9. güne geldik. akşam eşim kontrol etti ikinci bez kupkuru idi ve ilk bez ıslaktı. aslında tam tersi olması lazımdı. biz de şüphelenmedik. ertesi gün10. gün sondayı çıkarmak için hastanenin yolunu tuttuk. Doktor sondayı çıkardı. Meğerse son gün sonda tıkanmış ve çocuk sondadan işeyemeyince idrar sondanın etrafından sızıp ilk beze akmış.
çok korktuk dikişlere zarar vermiş midir diye. doktor sondayı çıkardı sonraki günlerde de bandajı. Çok şükürler olsun ki en korktuğumuz komplikasyon olan fistül gelişmemişti. ucundan yapabiliyordu delik uca taşınmıştı..
ama ilk günden beri biraz ince işediği dikkatimi çekti. senelik kontrollere de gittik. bu tip operasyonlar için işeme biraz daha ince olur denildi. Sonra bu sene başında yavrumuzun sabah idrarında yanma şikayeti olunca tahlil yaptık, bakteri ve lökosit çıkıyor ama kültürde hiç birşey çıkmıyor. sonra rezidü idrar tespit edildi yani 150 cc mesane doluyor ama mesanede 70 - 80 kalıyor. bu nedenle çok sık idrara çıkıyor. Bu arada işemesi neredeyse çok ince bir iplik veye ne diyim bir toplu iğne genişliğinde.
aynı doktorumuz bu sene mayıstan itibaren aylık olarak 3 kez yanlış hatırlamıyorsam 7 ve 8 no'larla dilatasyon yaptı. başta uçlarda hafif bir takılıyor ama sondalar geçiyor dedi. dilatasyon sonrası akım güzel ama 15 gün sonra tekrar inceliyor. bu arada işerken tam eski deliğin oralarda pipide hafif bir balon yapıyor. sanki oradan sonra bir daralma var da akım orada zayıf gibi. İşemesi gayet doğal ileri doğru akım ancak çok ince akıyor.

geçen haftsa tekrar böbrek ultrasonu yaptırdık. uroflow diye bir test normal işemede dakikada üç, dört ml/sn diye başlıyor ve 10ml/sn 20 ml/sn diye çıkıp işeme sonlanır. bizimli grafik o kadar ince ki 2ml/sn diyor. 40 sn işemiş 80 ml boşaltmış. 70'i kalmış .. vs reflü de yapabilir...
amma ve lakin forumları oku oku biraz canım sıkılıyor. yavru şimdi 3.5 yaşında önümüzdekü günlerde doktorumuz içeri girip bir bakacağım dedi. hemen büyük operasyon yapmak istemem dedi. girip bıçakla genişletcek galiba..
bu olaı çok kafama taktım. bende olsa bu kadar üzülmem. yavrumun ateşi yok, acı ve yanması yok. ama tek şikayet günde 8 - 10 kez idrara çıkması ve ince işiyor görünmesi.

sitenizi okumaya devam ediyorum. Ancak efkar bastı. doktorumuz sağolsun gayet ilgili ve elinden geleni yapıyor. ne yapayım bilmiyorum. yorumlarınız tecrübeleriniz yazmak istediklerinizi olursa yazarsanız en azından bilgilenmiş olurum. eski tarihli yazıp iyileşmiş olanlar nasıl iyileşti. ne yapmalıyım. sağolun kardeşlerim sevgiyle kalın...

Çok çok geçmiş olsun Yakup bey. Bebek-çocuk oldu mu can gidiyor tabii! İnşallah zaman içinde tümüyle kurtulur bu dertten.

Önce soruya soruyla karşılık vereyim; biraz aptalca gelebilir ama :) Üretral darlık çocuk büyüdükçe küçülmüyor mu? Yani darlık da aynı oranda büyüyerek mi devam ediyor?

Darlık söz konusu olduğundatraşlama yöntemi hiç önermeidğimiz bir şey. Çünkü nüksetmesi neredeyse kaçınılmaz. Çocuk için ne kadar uygun bilmiyorum ama, ben olsam sıralamayı şu şekilde yapardım gibime geliyor:

1- Holmium lazer tedavisi denerdim.

2- Günde 1 defa TAK yapardım. Böylece hem mesanede kalan idrarı en azından günde bir defa tümüyle boşaltarak enfeksiyon riskini azaltır ve mesanenin dinlenmesini sağlardım; hem de üretrada dilatasyon etkisi yaratırdım (TAK esnasında katateri 5-10 dakika içerde tutmak da üretranın geniş kalmasına destek olur). TAK yapmak üretranın traşlanmasından çok çok daha kolay bir yöntemdir. Zamanla alışır insan ve bir dakikalık bir iş haline gelir...

3- Yukarıda bir arkadaşımızın bahsettiği, anastomoz yöntemiyle üretranın ucuca dikilmesini gündeme getirirdim

Ayrıca mesane enfeksiyonu için bol su içmek ve şuradakine benzer şeylerle desteklemek lazım: http://www.engelliler.biz/forum/sag...ulmak-icin-d-mannose-vitamini-oneriyorum.html

Çok teşekkürler, rica ederim abi zaten sorularınız yanıtlarınız benim de algımı açar inşallah.inan kafam durmuş vaziyette.önerileriniz yazılarınız için tekrar tekrar teşekkürler. vallahi abi yavrumuz 8-9 aylıkken ameliyat oldu. zaten ameliyat sonrası dönemde hep bezliydi. İşemesini ilk kez geçen yani 2.5 yaşına bastığı yıllarda çiş eğitimi verirken farkettik. O dönemdeki işemedeki incelik ne ise şimdi de aynı. Bu sene mayıs ayı gibi başlayan sonda ile genişletme işlemi sonrası 15 gün kadar bol işedi sonra inceldi. 2-3 seans daha sonda yapıldı. hep incelip ilk haline geliyor. ameliyat sonrası ben de sizin gibi lk olarak şunu sormuştum çocuk büyüdükçe işemesinde sıkıntı olur mu ? doktor çocuk büyüdükçe yeni yapılan idrar yolu da büyür ve sorun olmaz demişti. yabancı sitelerden okuduğuma göre ise yaşı ilerledikçe çocuk büyüdükçe üretraya yanlardan gelecek baskı daralmayı arttırabilirmiş.

doktor, kapalı yöntemle girip bir bakacağım dedi. bize yakında randevu verecek ve konuşacağız. acaba ucu kameralı bir aletle mi bakacak. traşlama dediğiniz şey ucu kameralı ve bıçaklı bir alet midir. okuduğum kadarıyla üretraya girip darlık olan yerde saat 12 yönünde bir kesik atıyor. Abi korktuğum o ki bu traşlama veya kesi yöntemiyle şifa bulmuş bir tek yazı okumadım ben de. hem de daha da kötü de yapabilirmiş darlığı.

Bülent abi sana zahmet bir sorum olacak, yazılarında sondanın bir süre üretrada tutulmasının faydalarını yazmışsın. Sonra dinlendirip
tekrar tutulması şeklinde yazmışsın. keşke bir mucize eseri dediğin yöntemle operasyone gerek olmadan bu sorun çözülebilse. Bu yöntemin darlık sorununa komple çözümü olan kimse var mıdır. yoksa yalnızca darlığı belli bir süre ertelemek için mi işe yarar.

1- holmium lazer konusunu da soracağım. arama motorlarında operasyonun videosunu izledim. ancak bununla da kesin şifa bulunabilir mi acaba.

2- biz korkudan evde hiç tak yapmadık. yalnızca profa gittiğimizde 3-4 defa genişletme ve tak o yaptı. bize evde yapın dedi ama
ben de eşim de korktuk. çunku 3 kişinin çocuğu tutması birinin de bu işlemi yapması gerekiyor. yavrumuz bu işlemden çok korkuyor.

3- dün gece ve bu sabah bazı anastomozla ilgili yazıları araştırdım. bu anastomoz dedikleri şey sanırım üretranın gerisindeki darlıklarda mesane ile üretra arasında işe yarıyormuş. üretrada uc uca bağlama gerilme ve kopmaya neden olabileceğinden üretra darlığında ancak
ağız dokusu, epilasyon yapılmış cilt derisi falan kullanılarak yama yapılabilyormuş. başarı oranı en yüksek olan da bu deniliyor
ama bu da çok zor iş. en büyük operasyon bu.

Bu arada d-mannose tavsiyeniz için teşekkürler. Araştırıyorum.

tekrar merhaba,
sabah ve öğlen arası ne zaman vakit bulsam darlık konusu aklıma geliyor. araştır oku. bir çıkış arıyorum. bu konunun altındakilerin tamamını okudum.
merak ediyorum dönem dönem yazan kardeşlerimizin son durumuları nedir, İnşallah şifa bulmuşlardır. yavrumun durumuna benzettiğim özellikle LODOSUM'un son durumu nasıl acaba, SONBAHAR44 ; GAZA51 ;SELİ79 ; TRAKY
FURKAN# ; İMQ ;ALİ1545 ; TUGRA1980 ;SAHİN ÖZTEL ; AHMETDN ;LODOSUM ; DARLIK30 ;KLAVYECİ ;SUKRU-35 ; MURAT OLCEN ; CLİPPER
CEM SELÇUK acaba uygunlarsa son durumları yazarlarsa çok sevinirim.

şimdi başlarında ben varım. Allah korusun başıma birşey gelse çocuğumla kim ilgilenir bu işlerin peşinde koşar. çok kimsem yok. yavrumuz da çok hassas bir çocuk daha yazdığım gibi daha 3.5 yaşında olduğu için şifa buluruz inşallah...

Öncelikle alakanız için sağolunuz. Geçen gün uretrotomi ve meatotomi oldu yavrum. hocamiz sadece uçta hafif bir darlık gördüğünü söyledi. Pipinin Tam ucunu 2mm genişletti. operasyon Sonrası sondaya gerek duyulmadı. operasyons Giriş çıkış genel anestezi toplam tam 1 saat sürdü. Başta işerken çok yanma vardı ama sağolsun calpol şurup acıyı azalttı. Şuan işemesi oldukça gür. Ama forumda okuduklarıma göre sonrasında ne olur 5 gün, 10 gün veya 3 ay sonra ne olur bilmiyorum. Ameliyat odasında beklemek, aile stresi, inşallah bir daha olmaz, sağolsun işyerinden 5 gün izin aldım. Bol bol su içiriyorum. Bisiklet ve oyuncak at gibi binmeli oyuncakları rafa kaldırdık. Darlık tam uçta mıydı yoksa uca giden yolda mı anlamadım.

Haydin bakalım... Olumlu düşünelim, olumlu olsun. İnşallah başarılı bir sornuç alacaksınız.

Operasyondan ilk çıktığına oluk gibi işemesi vardı. İnanamamıştım harikaydı. Aradan bir hafta geçti şuan baktığımda ilk halinden biraz daha kalın işeme var. Yani operasyon esnasında 12f sonda geçiyor denilmişti. Demek ki yeni yapılan yol elastik bir yapı, genişletme sonrasında çekiyo mu nedir anlamadım. 15 inde kontrolümüz var.doktor raporda 6AA olan sonda ile girildi sistoskopi için 12F ye kadar genişletildi. Uç kısımda darlık nedeniyle 2 mm saat 6 yönünde genişletme yapıldı demiş. Darlık konusunun çaresini araştırıyorum. Çocuğun okul hayatını etkileyecek gibi.Bu arada bu konudan hariç başka bir sağlık sıkıntımız daha çıktı. Çocuk dün 2.5 cm çivi yutmuş biz evde yokken.günlerimiz acillerde ve ameliyat kapılarında geçiyor. Yıpratıcı. İlginiz için sağolun...

ben daha önceületra darlığında kapalı amelyat olmuştum dün akşam bir anda sonda girmedi ve kanadı bisürü et parçası geldi çok zorladım olmadı sabah hastaneye gitmeden bir kez deniyim dedim uzandım birden sonda girdi hemde kendiliğinden jeli sonda sabahtan beri sondayı çıkartmadım korkuyorum tekrar girmez diye o jeli sonda yapışmışmıdır çıkartıyımı sondayı acil cvp teşekkürler...

O kadar uzun süre içerde katater tutmak çok tehlikelidir. Küçük küçü, hiç zorlamadan çıkartmayı dene. Büyük olasılıkla yapımıştır. İnşallah çıkartabilirsin!

Hiç hiç zorlama. Gerekirse içeri su akıtmaya çalış. su yeniden kayganlaşmasını sağlayabilir eğer içeri sızdırabilirsen.

Üst Alt