merhaba kardeşlerim
istanbuldayım yaş 40, memurum. yavrumuz cemil 2011 doğumlu. doğduğu gün havalara uçtum. ertesi gün doktor beni çağırdı ve bebeğimizin pipisinin altında tam ortanın biraz altından işediğini söyledi. malum hiposp. hastalığı. kordi dediğimiz eğrilik de varmış. bunu duyunca başta ne olduğunu anlayamadım ancak o günden beri nerdeyse hergün yerli yabancı siteleri okuya okuya bir ürolog kadar terimleri ezberlemiş oldum. b
aşta teşhisi net koymak için 5 prof gezdik. Ortak kanı bebekken ilk 18 ayda operasyon yapılması idi. proflar içinde biri için içimiz sindi. prof. ilk başta bebeğin idrar derisinin ameliyat için yeterli olmayacağı konusunda emin değildi. çunku yavrumuz sanki sünnet olmuş gibi doğmuştu. bu nedenle deri kaybımız vardı. deri güçlensin diye birkaç ay testosteron jel kullandırdı. Ama çok etkisi oldu mu bilmem. bu ameliyat genellikle iki aşamalı olduğu için bebeğimize 8 aylıkken ameliyat yapıldı. ikinci ameliyata gerek olursa 18 aylık olmadan etkilenmesin. yaralar güzel iyileşsin. ameliyat sonrası yavrum çok acı çekti sonda onu ağlattı o da bizi. sonda 10 gün takılı kaldı. bebeğin altına iki bez konuşdu. ilk bezin üzerinden sondaya yol veriyorsunuz ve üzerine bir alt bezi daha bağlanıyor. Bu şekilde iki bezle bakımı kolay oldu.
acılarla 9. güne geldik. akşam eşim kontrol etti ikinci bez kupkuru idi ve ilk bez ıslaktı. aslında tam tersi olması lazımdı. biz de şüphelenmedik. ertesi gün10. gün sondayı çıkarmak için hastanenin yolunu tuttuk. Doktor sondayı çıkardı. Meğerse son gün sonda tıkanmış ve çocuk sondadan işeyemeyince idrar sondanın etrafından sızıp ilk beze akmış.
çok korktuk dikişlere zarar vermiş midir diye. doktor sondayı çıkardı sonraki günlerde de bandajı. Çok şükürler olsun ki en korktuğumuz komplikasyon olan fistül gelişmemişti. ucundan yapabiliyordu delik uca taşınmıştı..
ama ilk günden beri biraz ince işediği dikkatimi çekti. senelik kontrollere de gittik. bu tip operasyonlar için işeme biraz daha ince olur denildi. Sonra bu sene başında yavrumuzun sabah idrarında yanma şikayeti olunca tahlil yaptık, bakteri ve lökosit çıkıyor ama kültürde hiç birşey çıkmıyor. sonra rezidü idrar tespit edildi yani 150 cc mesane doluyor ama mesanede 70 - 80 kalıyor. bu nedenle çok sık idrara çıkıyor. Bu arada işemesi neredeyse çok ince bir iplik veye ne diyim bir toplu iğne genişliğinde.
aynı doktorumuz bu sene mayıstan itibaren aylık olarak 3 kez yanlış hatırlamıyorsam 7 ve 8 no'larla dilatasyon yaptı. başta uçlarda hafif bir takılıyor ama sondalar geçiyor dedi. dilatasyon sonrası akım güzel ama 15 gün sonra tekrar inceliyor. bu arada işerken tam eski deliğin oralarda pipide hafif bir balon yapıyor. sanki oradan sonra bir daralma var da akım orada zayıf gibi. İşemesi gayet doğal ileri doğru akım ancak çok ince akıyor.
geçen haftsa tekrar böbrek ultrasonu yaptırdık. uroflow diye bir test normal işemede dakikada üç, dört ml/sn diye başlıyor ve 10ml/sn 20 ml/sn diye çıkıp işeme sonlanır. bizimli grafik o kadar ince ki 2ml/sn diyor. 40 sn işemiş 80 ml boşaltmış. 70'i kalmış .. vs reflü de yapabilir...
amma ve lakin forumları oku oku biraz canım sıkılıyor. yavru şimdi 3.5 yaşında önümüzdekü günlerde doktorumuz içeri girip bir bakacağım dedi. hemen büyük operasyon yapmak istemem dedi. girip bıçakla genişletcek galiba..
bu olaı çok kafama taktım. bende olsa bu kadar üzülmem. yavrumun ateşi yok, acı ve yanması yok. ama tek şikayet günde 8 - 10 kez idrara çıkması ve ince işiyor görünmesi.
sitenizi okumaya devam ediyorum. Ancak efkar bastı. doktorumuz sağolsun gayet ilgili ve elinden geleni yapıyor. ne yapayım bilmiyorum. yorumlarınız tecrübeleriniz yazmak istediklerinizi olursa yazarsanız en azından bilgilenmiş olurum. eski tarihli yazıp iyileşmiş olanlar nasıl iyileşti. ne yapmalıyım. sağolun kardeşlerim sevgiyle kalın...