Merhaba Omurga romatızması as hastasıyım ama 15 yada 16 yıldır üretrada darlık çekiyordum ilk başlarda işemeyi artıran bir hap verdiler idarediyordum.sonrasında ara ara idrar wc ye yapamaz hale geldim.Doktorlarda enfeksiyonlu halde sondayı hiç penisten içeri sokamadılar. üretregrofi sisteskopi ilaçlı film hiç çekilmedim çünkü enfeksiyonlu anlarımda sonda takmayı başaran dr hiç olmamıştı.Yazılanlarıda okuyunca sistoskopiden ve doktorlardan kaçtım durdum.Yıllarca enfeksiyon veya tam daralıp kapanma durumunda( tahiminim hep üşütüyor ve enfeksiyon oluyordum) Ve bu işeyememe durumunda Cipro'dan bir iki tane alırdım ve tam kapanma yarım saat bir saat sonra açılırdı,ince ince işiyor, biraz zor olsa da idare ediyordum.Senede bir, bazen iki senede bir bir adet bu cipro antibiyotik alma devam etti ancak geçen haziran başında üretra tam kapandı işeyemedim ve ciproda etkili olmadı. Sanırım antibiyotik direnci gelişti. Acile düştüm, göbekten sistofiks sonda takıcaz dediler ancak öncesinde dengeli bir şekilde tel sokmayı denemiş başaramamışlardı ama birkaç damla gelmeye başladı. Ikına ıkına, kanal 3 günde yavaşca açıldı, düşük hızda işiyor durumu idarediyordum eskisi gibi. Aklımca bana sisteskopi yapılamaz kanalım çok dar diyordum.Dr bu yüzden gitmedim.<br>
Kaplıcada üşüttüm sonrasında bir ihtilam sabahı olan 4 gün önce sabah işeme hiç yapamadım.sonra öğlene doğru biraz açıldı öğlen tamamen kapandı.yine acillik oldum ama bu kez pazar günü akşamdı. Asistan ince tel soktu.girmedi. aşırı fazla kanama oldu.üretranın azcık olsa da açılma ihtimali kalmadı. Doktor aşırı kan gelmesinden korktu. sistofiks yapmaktan çekindi. kan sulanması ile ilgili bir test istedi.2 saat sonra test sonucu çıkacak dedi. ben o arada duvarları yırtıyor inliiyordum.En son bilinçsiz şekilde bağırmaya, yerlerde sürünmeye başladım ve sonunda sistofix taktılar.Şoke olmuştum.şimdi o asistan doktor sisteskopi ve sonucuna göre ameliyat dedi. İyi bir uzman bulsam iyi olur diye düşünüyorum.<br>
Karnımdaki sistofiks deliğinden içeri doğru idrar tıkanıklığı tespit edilebiliyormuş ama bu hangi hastanede uygulanıyor bilmiyorum.öğrenicem.<br>
Ümraniyedeyim. Bülent beyle eskiden arada bir telden konuşurduk. ama bu üretra darlığı konusu hiç açılmamıştı.Farklı hastalıklarım var, acıların erbabı olduğumdan, sıra üretra darlığına gelmemişti. Yazılanlardan iyi bir doktorun sisteskopi ve üretra kapalı ameliyatını yapmasının önemli olduğu sonucunu çıkardım. Tekrar bu korkunç hiç işeyememe anları yaşamak istemiyorum. Geçmişte dr kaçarak sanırım ihmalkar davrandım.<br>
Tavsiyeleriniz faydalı olabilir.İst Ümraniyedeyim. İyi bir üretra darlığı doktoru nerelerden bulabilirim? Tavsiye edeceğiniz doktor devlet veya üniversite hastanesinde olursa daha iyi olur.<br>
Engel durumum var,şu an sağlık durumum iyi değil.Sistofixle hayat zor ayrıca çok şok yaşadım.<br>
Adım:İlhan Şener. Telim 0537 9885273<br>
danışma ve dayanışma her zaman iyidir. Oturan boğa ve sizler uzaktanda olsa hayatıma çok dokundunuz,sevgiler saygılar
Arkadaşlar son olarak hasta dayanışmasının ve bu konuda hasdaşlarımın canlı iletişimin etkin gücünden faydalanması için watsap grup kuruyorum.yukarıdaki yazımdan çektiğim acılar ortadadır.
https://chat.whatsapp.com/I03h1zJk1YuGmGzq7CE5F5
AYRICA MÜHİM: watsap gurupta her türlü özel doktor,özel hastane ve ürün pazarlamacılarına kesinlikle geçit verilmeyecek.
yukarda numaram var gönül rahatlığıyla arayabilirsiniz
Bu eşsiz platformu kuran, acıların dindiricisi oturan boğa Bülent abimiz isterse watsap gurubunu sevk ve idare ederse memnun olurum.