Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Yeni düzenleme ile 2000cc motor aracı ÖTV'siz alabilir miyiz?
2.0 motorlu araçlara çok heveslenmeyin.
Vergi dilimleri yüksek oldugu için bazı örnekler dışında araçlar yok gibi, ya benzinli ya donanımı az yada servis ağı düşük markalar.
Kusura bakmayın ama ekstra bi durum olmazsa çok büyük kazık yedik.
Merhaba 2.00 cc ye kadar mi alabiliyoruz yoksa 2.00 cc ustude alabiliyor muyuz arkadaslar ? Bir de arkadaalarin dedigi gibi 200k alti 2.00 motor pek arac yok. Olanda piyasasi olmayan markalar. Toyota rav hybrit alt donanimi var ama o da nasildir mantiklimidir bilemedim. Acaba bir duzenleme yaparlarmi araba firmalari engelliler icin.
[DEDİĞİN araç dikkatimi çekti aradım fiyat aldım 189500 kav ötv dahil ötv düştükten sonraki fiyatı ise kdv dahil 93 810 tl ötv indirim tutarı 95690 tl aracın yakıtı biraz sıkıntılı benzinli olmasa süper olurmuş lakin bu kadar indirime değer diye düşünüyorum
rav4 için fiyat aldım ötvli fiyat 192680 tl ötvsiz fiyatı 95108 tl lakin bu araç yılbaşından sonra %110 vergi dilimine girme ihtimali olabilirmiş o yüzden fiyat artabilirmiş dediler yılbaşından sonra 200.000 tl sınırı ne kadar artacak yada 200.000 tl sınırı 2018 yılı içinmi geçerli bilen arkadaşlar cevap yazarsa sevinirim
Mami Junior
kardeş lexus servis ağından dolayı çok cazip değil. Birde o aracın ötv si %60 yani o hibrit aracı alacağımıza TOYOTA rav4 daha ucuza geliyor arkadaşlar
YASİN18
kardeş hangi araç olursa olsun liste fiyatı 200.000 tl bir aracı 5.000 motor bile alabilirsiniz. Zannedersem Mercedes x class pikap için soruyorsunuz. X class amarok navara hepsini alabilirsiniz. Ama bu araçlarda ötv oranı % 4 olduğu için engelli almak hiç mantıklı değil
Arkadaşlar
Hepinize selamlar
Nisan 2018 de 5 yılı doldurup yeni bir araç almayı düşünüyorum!!!
200 bin liraya alınabilecek 2000 cc otamatik dizel suv varmı?
Veyahut ne tavsiye edersiniz?
Teşekkürler
Aynen. Sınır kalkıyor.
Lakin şöyle bir durum var.
Aracın Türkiye'ye giriş fiyatı +KDV +Ötv eğer 200.000 sınırı üzerinde ise. Resmi rakam olarak. Sana yaptıkları indirim bunu etkilemez...
Kardeş alabilirsiniz ama 2.000 motor en ucuz süperb 227.000 tl
onun yerine 2.000 motor passat 207.000 tl passat alabilmeniz daha kolay gibi görünüyor şu an ki fiyatlara göre
Ertekin66
Ertekin kardeş zaten bayilerde Türkiye ye giriş fiyatı 200.000 tl yi geçen aracın fiyatını indirmez ki. Deli olmaları lazım bayilerin. Kar koymayacak ve indirim yapacak. Ben 2018 yılında 2.000 motor araçlarda bazı fırsatlar olacağını düşünüyorum.
2.0 motor 200.000 sınırlama ile 95.000 lira daha ucuz bir aracı bize yedirmez ler gibime geliyor.
Engelli maaşı bakım aylığı vs ne varsa kesilir... Sonra ben ettim sen etme devlet baba demek var
Asgari ücretin 3/2 si nin 120 katını geçti mi. Araba sıkıntı olur. Diyim size... Devlette ahmak değil. Derseniz benim bir ihtiyacım yok. %110 ötv helal hoş olsun. Binin. Keyfini çıkartın.
Geçen hafta içinde SsangYong bayine uğrayıp rexton için fiyat sordum. Liste fiyatı 197500 TL bana verilen fiyat 97000 tl idi. Motor sınırının kalkması resmî gazetede yayınlanmadığından bayilerin bi bilgisi yok şuanda. 2018 de kasa yenilecekmiş artık rexton da alamayız fiyatı 300 binleri bulacakmış. 2000 motor 200 bine çok da araç yok iyi incelemek lazım araç alırken.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
1600 cc ve üzeri ötv muhafiyetinden yararlanamıyor sadece paran varsa ötvsini ödersin istediğin cc de araç alırsın engelliler 1600 cc den yukarı araç alamaz diye bi kanun yok . ki yeni tasarıda tüm vergiler dahil 200.000 bini geçmeyen 2,0 cc ye kadar araç alabilirsiniz artık .
Vergiler dahil 200 bin tl olan her aracı isterse 5000 motor olsun ötvsiz alabiliyorsunuz çıkacak kanunla. 1600 motor üstüne ÖTV ödeme gibi bi durum yok
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
sincekara
Bende inceledim. Subaru Forester'in en düşük donanınımı var, dizel otomatik olarak. Dizel -benzinli farkı 30bin lira(normal satış fiyatı). Benzinlide düşünülebilir, atmosferik olduğu için sonra LPG de takılabilir.
1600 cc ye kadar olan kanun eski kanun olduğunu vurgulamıştım zaten .. benim bildiğim ve sizin yanıldığınızı düşündüğüm nokta ise sizin bahsettiğiniz gibi vergiler dahil 200 bin tl limiti var doğru ancak cc sınırlaması tamamen kalkmadı 2.0 cc ye kadar alınabilir.
hadi diyelim sizin dediğiniz gibi oldu cc sınırlaması kalktı malesefki 200 bin e 3.0 ve üzeri araçların tekerini bile vermezler .. smart28
Motor sınırlaması tamamen kalktı diye okumuştum. Resmî gazetede yayınlandığında belli olur. 200 bine 1600 motor üstü alınabilecek araç alternatifi şuanki döviz şartlarında yok haklısınız. Bir elin parmaklarını geçmez şuan için alınabilecek araçlar. 2018 itibariyle onların fiyatlarında güncellenir ve alınacak hiç bir araç bulunmaz.