Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni düzenleme ile 2000cc motor aracı ÖTV'siz alabilir miyiz?

Toyota 1.8 c-hr hybrit için liste fiyatı 123 bin tl verdi bayi. Babamın Yüzde 94 sürekli ve ağır özürlü raporuyla minimum kaç tl ye alınabilir.

ONEPLUS A5000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

yamtar_333

Mercedes Vito 111 cdi.
Buradan size fiyat vermek mümkün değildir. Ne kadar, nasıl pazarlık yapabildiğiniz ile alakalıdır. Mümkün olduğu kadar çok bayiden fiyat alınız.

@superfuji

Minimum ve maksimum aralığını bilirsem ona göre pazarlık ederim ümidiyle öğrenmek istemiştim

ismayil

1.8. Motor hacmi ötv si yüzde 50 diye biliyorum 1 ocak 2018 itibariyle

Allah kısmet ederse nisan 15 den sonra ben almayı düşünüyorum.

Millet fellik fellik 2,0 motor arac ariyorda bu benzin fiyatlari ile nasil olacak .
3.80$ 70$ brentn ile yakinda bi 10 krs daha cakarlar ..eminmisiniz son kararanizmi…:eek:

Verilen fiyatlar nasıl?
6be2ebf8a5b7b7d080206c90407ce4f2.jpg

Size sorum olacak...
Yasada GÜMRÜKLENMİŞ ARAÇ FİYATI 200 BİN LİRAYI AŞMAYACAK deniyor...

Bayiilerdeki etiket fiyati ile yasa da bahsedilen GÜMRÜKLENMİŞ FİYAT aynı kategoride mi?

Nete bakınca galiba biz bunu alamayız diyorum.
İnternette verilenler ile bayii deki fiyatlar pek tutmuyor.

Acaba internetteki fiyat GÜMRÜKLENMİŞ Fiyat kategorisinde midir?

Mr.No

Etiket fiyat , liste fiyatı vs hiç bi önemi yok adamlar size ne fatura keserse fiyat odur.

Liste fiyatı 250 bin TL olur adam size indirim yapıyorum der 200 bin TL ye bırakır, sizin için fiyat odur.

Gümrükleşmiş fiyat nedir bilmiyorum ama tahminim oda öyle bi şeydir aksi bi durumda bile bize olumlu bi yanı olacagını düşünmüyorum.

yamtar_333

2.0 dizeller bile 8-9 lt yakarken (şehir içi), 2.0 LT benzine hiç bulaşmayın diyorum.

Mami Junior

Listede 2.0 benzinli yok.
Mitsubishi Asx 1.6 benzin ve 1.6 dizel
Subaru froster 2.0 dizel
Subaru xv 1.6 benzinli

Mami Junior

27 Aralık 2017 tarihli resmi gazetede yazıyordu. Gümrüklenmiş değeri 200.00 TL aşmayacak deniyor..

Bayii 250 bin lirayı faturaya 200 bin yazabilir olabilir. Ama gümrüklenmiş değeri 200 bin aşarsa bayı ne yazarsa yazsın alamazsın diye düşünüyorum.
Kamu çalışanıyım: söyle bir olay var.

Şehirler arası rayiç bedeli. Yani Ankara Konya göreve gidiyorsun. Rayiç bedeli 31. lira gidiş geliş 62 lira. Harcırah yaparken bunu yazmak zorundasın yada fatura ibraz isteniyorsa altında rakam yazabilirsin.
Firma 45 lira gidiş geliş 90 diyorsa fatura ibraz etseniz bile 31 den gidiş geliş 62 liradan fazla yazamıyorsun. bunun gibi bir şey..

Atıyorum firma 210 bin lira diyorsa:ki olsa bile maliye faturaya değil de gümrüklenmiş değere bakmalı diyorum.

210 bin liralık faturaya rağmen o araç alınabilir düşüncesindeyim.

bu arada araç 1.6 motor mu 2.0 motor mu dediniz benden söylenmesi fark yok ama araç tork ve ağırlık ile alakalı

[FONT=Verdana]Az yakması= ağırlık+tork+bg+motor hacmi nin iyibir kombinasyonda olması ile olur.
[/FONT]

Ayrıca satış temsilcisi 2.0 froster için gelen maili gösterdi. 2.0 froster için talep fazlalığı olduğu tahminen taleplerin artacağını talebi karşılama maksatlı yeni sevkiyatta 2.0 froster gönderilebileceğini yazmışlar.
Bu sebeple de fiyat artırımına gidilmeyeceğini söyledi. Ayrıca diyelim ki bir üst donanımı almak istedin. Biz yine indirim uygulamış gösterip yasal limitin altına çekeriz dedi

sayın abilerim ben dun gumrugu aradım yurt dısı arac getrımınde motor sınırı kalmıs 3 yas sınırı devam ediyo yanlız gumruge aracı goturdugumuzde ankaraya yazı yazılıyomus bu aracın turkıye fiatı nedir die 200 bini gecmıcekmıs bilgi sahıbı olan varsa yazsınn

@yamtar_333

Eyv. Genel olarak yazdım zaten.
Bayinin yardımcı oluruz demeside güzel bi şey.
İnş gönlünüze göre bir şey bulursunuz.
@Mr.No

Zaten kimse gümrükten geçirdiğinin altına vermez diye düşünüyorum.
Bize geliş fiyatı bu derler ya, o sanırım gümrükten geçiş fiyatı :)
Belki muallakta çok konu var ama onlarında açıklaması zamanla çözülür.

@ali711

Türkiye fiyatı dediği büyük ihtimal kasko fiyatı falandır, yoksa herkes farklı bi şey söyler.
Belki bu bi avantaj olabilir.
Ama bi aracı alıp 10 sene satamamak en azından engelsiz birine bence biraz sıkıntı.

Mami Junior

NOT: BİR bayii aradım :)
ve dediğim oldu....

Sizde ısrar edebilirsiniz. Gümrük fiyatı ile etiket fiyatı farklı Gümrüklenmiş fiyat altında ise o araç verebiliyor :)
İstediğim oldu.. ama henüz gidip almadım.

merhabalar resmi gazetede yayımlandı artık 200bin ve üstüne alamıyoruz diye ama bir istisna yayınladılar şöyle alıntılayım.

"Gümrük Kanununun 167 nci maddesinin (12) numaralı fıkrasının (a) bendi uyarınca malul ve engellilerin kullanımına mahsus eşya gümrük vergilerinden muaftır. Ancak, Özel Tüketim Vergisi Kanununun 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (6) numaralı bendinde yer alan parantez içi hükümle, aynı Kanuna ekli 87.03 G.T.İ.P. numarasında Diğerleri" satırı altında yer alan taşıtlardan, özel tüketim vergisi ve katma değer vergisi dahil gümrük vergilerine ilişkin istisna uygulanmaması durumunda belirlenecek gümrüklenmiş değeri 200.000 TL'yi (söz konusu tutar, her yıl bir önceki yıla ilişkin olarak 213 sayılı Vergi Usul Kanunu hükümlerine göre belirlenen yeniden değerleme oranında artırılmak suretiyle uygulanır) aşanlar ithalat istisnasından hariç tutulmuştur. Buna göre, bu istisna kapsamında, bedeli söz konusu tutarın altında olan taşıtların iktisap edilmesi mümkündür. Gümrüklenmiş değeri, bu şekilde belirlenen tutarı aşan taşıt ithal etmek isteyen malul veya engellilerce, ilgili gümrük idaresine özel tüketim vergisinin beyan edilip ödenmesi gerekir."

Son satırda gümrük değeri 200bin üstü olan araçlar için aradaki fark atıyorum 300 lik araç aldık diyelim aradaki 100binin ötvsini mi ödeyecez demek oluyor? Anlamadım?

Takip ettiğim araç son 1.5 ayda 30000 lira kadar zamlandı bu araç 198bin iken şu an 224 bin oldu bi alt paketine yönlendim o da 194 bin oldu haziranda alma hakkım var muhtemelen başlangıç paketini bile alamayacağım çünkü 200 bin sınırı aşılacak
Bu yasada ben hak kaybına uğruyorum
2000 motor sınırlamsı kalkmış neyime

Aslında ilk aracımız varsa araçları yenilemeden bekleyelim otomobil firmaları düşsün kaygısına satışlar azaldı diye. Benim şu an çok şükür bütün şartlarım hazır. Şu an rüyalarımı süsleyen tiguan ın 2000 motor dizel otomatiğini alana kadar bekleyeceğim. Mart ayında Skoda karoq geliyor tiguan olmazsa da Skoda karoq 2000 motor alacağım inşallah

HERŞEYİN hayvan gibi zam yediği ülke de böylesine bir sınırlamanın getirilmesi çok komik aynı şekilde bakanlara yığın şeklinde verilen zırhlı araçların esamesi okunmazken böyle olması çok koyuyor.

İnşallah umduğunuz gibi olur.

Bu günlerde 2.0 cc otomobill satın alan oldumu?

taksicilere kritersiz uygulanan ayrıcalık iş engellilere gelince 40 dereden su getirtiyorlar.

Merhaba,

Şuan 2017 1.6 tdi dsg highline modeli almak üzereyim. Ekstra olarak özel renk+cam tavan+geri görüş kamerası var. 220 bin fiyatı mevcut. Ancak ehliyetin değişmesi gerektiğini yeni öğrendim:)

Eğer işlemleri yetiştiremezsem size bayi bilgilerini verebilirim, kendiniz görüşebilirsiniz. Hatta benzer türkiye giriş fiyatı bulunan 2.0 comfort olanı da alabileceğimi belirtmişlerdi. Elektrikli koltuk yüzünden 1.6'ya döndüm.

araç passatmı acaba? 2000cc comfort olanı 200.000 tl sayacaklarmı?

Tagan1982

1.6 olanı alırsanız 15-20 bin lira kaybınız olur. 2.0 motorlarda ötv %100 oysa 1,6 motorlarda %60...

2.0 alırsanız 1.6 motora göre çok daha fazla indirim alırsınız. Satarken ciddi avantaj sağlarsınız. Bu durumu size söylemeyen satış temsilcisi ya işi bilmiyordur yada sizin avantajınızı umursamadan elindeki araca yönlendiriyordur.

2.0 ile 200 bine takılmıyorsanız boşverin 1,6 nın donanım paketini tereddüt bile etmeyin 2.0 dizel alın.

Bu arada bunu 2016 Passat 1.6 TDI Highline üzerine 40 binliralık opsiyon sahibi bir araç kullanıcısı olarak söylüyorum.

Yeni düzenleme ile alacak olsam faturayı 200 bin kestirebilirsem tereddütsüz Skoda SuperB 2.0 TDI 190Hp Elegance alırdım. Eğer olmuyorsa 2. tercihim Passat 2.0 TDI 150Hp DSG Comfortline olurdu.

Bir aracın motorunun 120 - 150 - 190 HP oluşu sürüş keyfi açısından donanımdan daha önemli bir detaydır. Satarken de ciddi bir avantajdır.

Üst Alt