Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni düzenleme ile 2000cc motor aracı ÖTV'siz alabilir miyiz?

@SiyahPelerinliAdam

Merhaba,
Söyledikleriniz çok mantıklı olduğu için dediğin gibi bi değişim istedim. Bayi onay verdi. Satış işlemleri yapılırken vergi dairesinin sayfasından geri döndü.

Ötv kanununda şöyle bir kural varmış ; ötv matrah net alış bedelinden az olamazmış. fatura kesme aşamasında hata verdi sistem.

Bu şu anlama geliyor : bir bayi aracı istediği fiyata rahat rahat satamıyor. Mesela 250K'lık bir aracı ben indirim yaptım 200'e verdim diyemiyor. Bunu demesi için 250K'lık satış rakamında çok büyük bir kar olması gerekiyor ve günün sonunda net satış rakamı ( bu sizin ödeyeceğiniz rakamdan kdv miktarı çıkarılınca kalan rakam oluyor ), ötv + kdv toplamından az olmamalıymış.

bugün yarın benim konu netleşecek. detaylara biraz daha vakıf olduktan sonra bilgilendirme amaçlı buraya da yazıyor olacağım.

Tagan1982 ben de sordum fakat 2.0 Tdi Passat'ı o rakama vermemiz imkansız dediler. Beni de süreç hakkında bilgilendirirseniz sevinirim.

Sent from my PRA-LX1 using Tapatalk

Bazı araçları uygun fiyata vermelerinin sebebi, araçların ülkeye giriş tarihlerindeki kur ile ilgili olan bir durum.
Ülkeye giriş döviz kuru daha düşükse size daha uyguna verebiliyorlar, yok eger değilse güncel fiyat üzerinden varsa özel indirimleri onları yapıp veriyorlar.

Skoda SuperB e bakın, daha olmadı Tiguan a...

Bu arada net alış matrahı önemliyse stoklarında eski tarihli düşük fiyatla stoğa girmiş araçlara bakın, fatura girişi kurtarıyorsa buda olabilir... anladığım kadarıyla aracın bayiye giriş faturası vergiler hariç 85 bin altında olmak zorunda...

Merakımdan soruyorum, gelişme var mı?

ötv 2019da 40,000bn yükselse 240,000 limit olsa hundai tuckon alınabılır 2motor oldugu için ötv %110 olarak mı hesaplanacak

Tagan1982 kardeşim son durum nedir bilgilendirebilirmisin Passat aldın mı
Bu arada 1.6 vw comfortline 200000 i zorluyor

Son düzenleme:
@Serkal Merhaba,

Evet aracın fatura işlemleri tamamlandı. Araca tertibat da takıldı. Maliyedeki işlem için yeni ehliyetin orjinali gerektiği için 10 gün falan fazladan bekledik.

Dün yeni ehliyet geldi. Bugün istanbul plaka işlemleri( aracı farklı bi şehirden alıyorum) tamamlanıp öğleden sonra işlemler biter sanırım.

Açıkcası aracın koltuguna oturana kadar güncelleme vermek istemedim. Bi elime geçsin; ehliyet değişimi, eski engelli aracın satılması, yeni araç için işlemler vs ben de tecrübemi paylaşacağım. Belki birinin işine yarar.

Hayırlı olsun kazasız belasız kullanman dileğiyle

@Tagan1982

Bi gelişme varmı kardeşim bilgilendirme yapabilirmisin

@Serkal

Aracı aldım. 4000 km'de şuan. 1.6 tdi highline alabildim.
açık ve net söylim daha önce belirttiğim şu ötv - net satış bedeli konusu hikayeymiş.

tek kural; aracın tr'ye giriş bedeli ( gerçek giriş bedelinden bahsediyorum, internetteki vergisiz çıplak rakamı değil) üzerinden %10'dan fazla aracın fiyatını indiremiyorlarmış. benim 2.0 comfortline alamamamın sebebi ise pek tabiki para:) Bayinin diğer arabayı 20 bin tl daha pahalıya satıyor olması:)

süreçte yaptıklarımın tüm detaylarını farklı bir başlıkta yazdım.
sormak istediğin bişey olursa özelden sorabilirsin abi

200 bin bandında SUV bir araç arayanlara eğer bayilerde bulabiliyorlarsa Mazda CX-5'i öneririm. Araç gerçekten çok kaliteli ve en dolu paketini getiriyorlar. 2000 cc motor olması nedeniyle Türkiye'de çok satılan bir araç değil ancak 2018 için dünyada yılın otomobili seçmelerinde ilk üçte yer alıyor şu an.

https://www.mazda.com.tr/modeller/yeni-mazda-cx-5/

Antalyada dün bir kaç tane galeriye gittim. Ötv muafiyetli vw passat 1.6 tdı otomatik comfortline alabilirsin sadece dedi. Ben cam tavan bile ekletemedim. Rengini bile değiştiremem dedi sınırı aşar dedi. Highline donanımı hangi ilden aldınız paylaşırsanız çok sevinirim.

Sonra crv için konuştum, executive donanımı için 127500 fiyat verdi bunun 4000 tl sini elden alırım dedi kalanını faturalandırırız dedi.
Mazda cx 5 sınırı geçiyormuş olmaz dedi ama mazda 6 olur dedi.
Benim istediğin passat ama highline alamıyorum. Son zamanda alabilen varsa bayi adını verirseniz çok sevinirim

ileride çok daha mağdur olaacağız mazda 205bin tl tek paket bılıorum pazarlık edin 200bine alın

Executive + veremem dedi, executive paketi verebilirim dedi. 123500 faturalandırırız 4000 tl de elden verirsiniz dedi antalya eysa honda. Bir de hyundai tucson 2 litre dizele bakacağım verebiliyorlar mı diye

Kanun değişmeden önce CR-V yi gözüme kestirmiştim. Şimdi 2.0 lar daha avantajlı. Mazda CX 5 ve Subaru Forester var. Forester için pazarlıksız 98 bin TL hesapladılar. Dizel ve benzinli opsiyonuda var. Şahsen benzinli dolu cazip geldi. Sanırım Antalya da bayisi yok ama.

Murat yavuz

Mazda CX-5 için tüm bayilerden fiyat alın, 200 bininin altında fiyat verebilecek bayi bulabilirsiniz diye düşünüyorum. Mersin Mazda Derya'da Hakan Bey ile görüşürseniz, o size yardımcı olur. Biz aracımızı Mersin bayisinden aldık, araç hakkında sormak istediğiniz bir şey olursa özelden de mesaj atabilirsiniz.

daimon

Volkswagen Highline alabilirken 200000 sınırı sonrası hedefi comfortline yaptık oda sınırı geçti haziranda 5yılım doluyor alım şeçenekleri dışarda kalmaya devam ediyor
Hevesim kaçtı...

Serkal

Hocam acelen ne.
İlla hemen satıp almak gerekmiyor.
Bırak hele bi yıl bitsin, yeni rakamlar gelsin duruma göre seçimini yaparsın.
İlla 2.0 motor alıcaksın diye bi kaide yok, zaten bu döviz kuruylada hayal haline gelecek sanırım.

@Serkal

Mazda bayisi ile görüşür ve Haziran ayında Türkiyeye giriş yapacak bir araç için kapora verirsen fiyatı kapora verdiğin tarih itibari ile sabitletebilirsin. Fiyat sabitlemesini diğer firmalar yapmıyor ama Mazda yapıyor.

Mesela ben 2017 Kasım 25'inde 5 bin TL kapora vererek aracımı Kasım ayı fiyatı üzerinden 15 Ocak 2018 tarihinde teslim aldım. Aldığım araç 25 Ksım 2017'de Japonyadaki fabrikadan yeni çıkış yapmıştı. Araç Bayiye 29 Aralık 2017 tarihinde geldi, ben aracı 2 hafta sonra teslim aldım.

Arkadaşlar
Bugün hunday bayisine 2017 model tucson için kapora verip,101500 liraya elite plus bağlantı yaptım.
Ayın 15.de günüm doluyor
Plaka işlemlerine o zaman başlayacağız.
Bu arada maliyeden onay aldık,mevcut raporum ve h sınıfı eski ehliyetimi kabul ediyorlar.

Teşekkür ederim
Tucson elite plus 2017 model
Kum beji renkte
İstanbul ve Isparta maliyesinden soruldu
Araç İstanbul dan gelecek

Hayırlı olsun . Passat alanınız var mı acaba .yazarsanız. Sevinirim.

sincekara
Şimdiden hayırlı olsun. Maliyenin ehliyet ile bir işi yok , onlara rapor lazım (eski raporda oluyor, sürekli ise) hoş bizim maliyedekiler ehliyet raporunun aslı gibisini istediler o ayrı konu. Ama ehliyeti yenilemezseniz ruhsatta sıkıntı yaşamayın sakın. Donanım kodlarının ehliyete ve ruhsata işlenmesi lazım diye biliyorum. Forumun yukarıdaki sabit konularında süreç önce ehliyetten başlıyor. Ruhsat veren notere de bir danışın sağlam olsun.

sincekara
Suat bey hayırlı uğurlu olsun. İyi günlerde, güle güle bininiz. Üstad 2.0 Crdi Executive 4x4 modeli için bir görüşme yaptınız mı? Bazı bayiler yardımcı oluyorz vs dedi ama 227 bin tl 2017 liste fiyatı.. Eğer bu model olursa sizin için çok daha uygun olur.

Forum harika.....evet arkadaslar sizin yazilarin cok guzel bilgi veriyor....ben honda civic veya w almayi dusunuyorum...bu hafta bi toyata yapayim bakalim ne var

Arkadaşlar
Kusura bakmayın biraz geç cevap yazdığım için
İyi dileklerinize çok teşekkür ederim

Raporum sürekli
Sol bacağımda iki cm kısalık var, aracı verecek olan bayi araştırdı okey alınca kaporayı verdim.
Ehliyet değiştirme süresi daha dolmadığı için sıkıntı yaşanmaz heralde!
Yinede bilen varsa yazsın

2.0 motor alırken iyide satarken sıkıntı verir
Hiç düşünmedim

Hayırlı olsun.
5 sene kullanacaksın çokta takılma 2. elini alan elbet birileri olur yeterki arıza sıkıntı çıkarmasın.

sincekara

Kapora alınması normal süreç, bir aksilik olması durumunda bayi kaporayı iade edecektir. Yeni aracın şimdiden hayırlı olsun.

mandreyam

Honda' dan uzak durun... İnsanlar perişan durumda internette araştırma yaparsanız anlarsınız. Araçta göçük sorunu var...

Üst Alt