Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni düzenleme ile 2000cc motor aracı ÖTV'siz alabilir miyiz?

Bence araç satış yerleri 205bin, 210bin gibi rakamları 200bin ve aşağı göstererek engellilere satacaktır. Türkiyede yaşıyorsan her şeyin yolu bulunur.

Arkadaşım bu gün 217 bin liralık arabayı 105 bine teslim aldı. Audi a3 dizel otomatik sedan full modelini.İşte bu fiyatlara göre bi ortalama kafandan yapabilirsin

mahodo

YASA çıktıkğından beri araştırıyorum nasipse yaza 3. ötv indirimli arabamı almayı planlıyorum ancak yaklasık 6 -7 markaya baktım 2000 cc üzerindeki arabaların tümü 200.000 tlnin üzerinde. yani pekte faydalanabileceğimiz bir durum söz konusu değil ne yazıkki..

cesar39

105.000 tl ye alınan aracın maksimum fiyatı 169.000 tl dir. Liste fiyatı 200.000 tl olan bir aracın fiyatı bile 1.600 motor ise 125.000 tl dir.

Master

Vallahi ne yalan söyleyim benimde içimde öyle bir ümit var. Şu an Bankalar kredi vermede zorluyor insanları. Verse bile çok yüksek faiz oranlarında veriyorlar. 2018 OCAK şubat aylarında kampanyalara balın çok güzel şeyler olacak. 4 ay önce 2.000 motor dizel tiguan highline versiyonu 200.000 tl civarıydı. Bu sene araç alacaklar için fırsat olacağını düşünüyorum

merhabalar resmi gazetede yayımlandı artık 200bin ve üstüne alamıyoruz diye ama bir istisna yayınladılar şöyle alıntılayım.

"Gümrük Kanununun 167 nci maddesinin (12) numaralı fıkrasının (a) bendi uyarınca malul ve engellilerin kullanımına mahsus eşya gümrük vergilerinden muaftır. Ancak, Özel Tüketim Vergisi Kanununun 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (6) numaralı bendinde yer alan parantez içi hükümle, aynı Kanuna ekli 87.03 G.T.İ.P. numarasında “-Diğerleri” satırı altında yer alan taşıtlardan, özel tüketim vergisi ve katma değer vergisi dahil gümrük vergilerine ilişkin istisna uygulanmaması durumunda belirlenecek gümrüklenmiş değeri 200.000 TL’yi (söz konusu tutar, her yıl bir önceki yıla ilişkin olarak 213 sayılı Vergi Usul Kanunu hükümlerine göre belirlenen yeniden değerleme oranında artırılmak suretiyle uygulanır) aşanlar ithalat istisnasından hariç tutulmuştur. Buna göre, bu istisna kapsamında, bedeli söz konusu tutarın altında olan taşıtların iktisap edilmesi mümkündür. Gümrüklenmiş değeri, bu şekilde belirlenen tutarı aşan taşıt ithal etmek isteyen malul veya engellilerce, ilgili gümrük idaresine özel tüketim vergisinin beyan edilip ödenmesi gerekir.”

Son satırda gümrük değeri 200bin üstü olan araçlar için aradaki fark atıyorum 300 lik araç aldık diyelim aradaki 100binin ötvsini mi ödeyecez demek oluyor? Anlamadım?

Kardeş bu işin hesabını yapmayı bilmediğin ortada. kaldı ki aracın faturası önümde bak şöyle yazıyor. he bu arada fiyatları yanlış yazmışım onu düzelteyim ve şöyle sana arabanın kaça geldiğini anlatayım.

Araba 2017 model audi a3 sedan otomatik 1.6 dizel dolu versiyonu.
Anahtar teslim fiyatı 215,676, TL

%60 ötv muafiyetili bayi indirimi vs arkadaşa geliş fiyatı 108.000 tl.
@esrarengizadam25

Slm ben yeni üyeyim 2022 yuzde 64 net engelliyim araba almak istiyorum ilk maaşımı 20 gün önce aldım eşim tarım bagkuru ödüyor ve serbest meslek olarak görünüyor maaşım kesilmeden nasıl bir araba alabilirim ve gelirimi ne kadar göstermeliyim 4 kisiyiz ilköğretim 2 sınıfta ve ana sinifina giden cocuklari m var

Son düzenleme:
cesar39 arkadaşım yanlışın var. Şimdi 217 bin tl lik aracın ötv si 68 bin tl oluyor (1600 cc) yani 217 — 68 = 149 bin tl oluyor. Hala ısrarcıysan at fatura fotosunu biz de bakalım.

Yahu arkadaşım diyorum ki size fatura önümde! %60 ÖTV yıl sonu ve bayi indirimiyle bu fiyata alındı araç hala neyin tantanasını yapıyorsunuz anlamıyorum ki? Neden yalan konuşayım size? demi

Yahu liste fiyatlarına aldanmayın , liste fiyatları üzerinden devamlı indirim oluyor zaten hele yıl sonu oldumu bu rakam %5-%10 lara çıkıyor.
Arkdasin dediği fiyat liste fiyatıdır o yüzden fazla indirim almış gibi gözüküyor.

Benim 5 yıl hakkım nisan 15 de doluyor!
Kullandığım araç 2013 tiguan crom edition 21500 km de!!
Satıp toyota rav 4 almayı düşünüyorum 200 bini geçmezse!!!

cesar39 E faturanın fotoğrafını atın siz neyin tantanasını yapıyorsunuz beyfendi. Lütfen bayi adını fatura numarasını silmeyin.

/60 ötv si olan aracı 215 binden 108 bine nasıl düşürdünüz cok garip gercekten kdv ötv cıksanız 115 binden aşşagı gelmez diyeliki indirim alındı 190 bine düşürdüler aracı imkansız ama hesaplayalım
arac fiyatı 190 bin
ötv kdv hariç arac fiyatı 100,635 tl gelir
artı kdv 118.750 tl gelir arac

mantıklı

4x4 araçlar bu ötv muafiyetı dışındaydı eskiden, subaru da bu bağlamda bunun dışındadır, sağlamdır felan ama 2.0 benzin ve sanırım atmosferik motorlu araç hiç efektif değil.

ayrıca aracın liste fiyatı/1,18= kdv siz fiyatı

kdvsiz fiyat/(ötv) yani 1,45= ötvsiz fiyat

ötvsiz fiyat * 1,18=son kdv dahil fiyat

hatırladığım kadarıyla son kullanıcının faturasında yazacak fiyatta böyle bulunur.

ayrıca aparat vs. bence kdv den muaf olmalı, ben ilgili mali birime baş vurdum dilekçeyle 3 yıl önce, aparatta kdv istisnası yapamayız diye red ettiler dilekçeyi; oysa aparat bir tür tekerlekli sandalye statüsündedir, bir donanım değildir, keyfimizden taktırmıyoruz.

Aparat kaç kuruş diyenler içinse aparat var, aparat var. Elektronik temelli olanlar 5-6 bin lirayı buluyor ve bundan kdv alınıyor.

Liste fiyatlarına aldanmayın, ben liste fiyatı üzerinden 12 bin lira indirim aldım.

Aynen ama Bazı arkadaşlar inatla anlamamak istiyorlar.
Arabayi alan arkadaşta bazi seyleri düzgün ifade edemediği içinde millet birbiriyle inatlaşıyor :D

cesar39

Cesar sizi kırdıysam özür dilerim. Maksadım sizin hata veya kusurunuzu aramak değildi. Sizin dediğiniz rakamlar da doğru olabilir fakat artık en üst sınır 200.000 tl olduğu için bütün bayilerin hesaplama ve fiyatlaması aynı rakamlar olacaktır. Yani sizin arkadaşın aldığı şekil artık örnek gösterilemez.

Tek değişiklik sadece motor hacmi devreye girdiğinde olacaktır. Mesela fiyatı 200.000 tl olan bir aracın 1.600 motoru 125.000 tl ye alınacaktır. 2.000 motoru ise 100.000 tl ye alınacaktır. Ww passat comfortline 1,6 da var 2,0 da var. 2.000 motor almak daha uygun fiyata geliyor. Saygılar sunuyorum.

cesar39

Dostum insanlara çıkışmadan yazdıklarını kontrol edersen sevinirim. Hesabın yada liste fiyatına baktığın araç yanlış. Ya da liste fiyatından 43.000 lira indirim yapıldığını iddia ediyorsun.

Şöyleki;

%60 ÖTV muafiyetli arkadaşa geliş fiyatı 108.000 dediğinde bu aracın %18 KDV den arındırılmış fiyatı; 91.500 TL olur

Buradan yola çıkarak normal %60 ÖTV ve %18 KDV li fiyatını hesaplarsak bu araç sıradan satışla anahtar teslim; 172.750 TL olur. Bana kalırsa kesinlikle sana söylenen liste fiyatı abartılı yanlış söylenmiş bir fiyat...

Bu forumda şu özdeyişi öğrenmesi gereken o kadar çok adam var ki maalesef...

[FONT=arial]Dünyanın[/FONT][FONT=arial] sorunu, akıllılar hep kuşku içindeyken aptalların küstahça kendilerinden emin olmalarıdır.”[/FONT][FONT=arial]Bertrand Russell[/FONT][FONT=arial].[/FONT]

Merhabalar benim ananemin %94 zihin fizksel raporu var. Bunun için vasilik kararı çıkardıktan sonra araç almayı düşünüyorum. Aklıma takılan bir soru var. Lütfen bilgi sahibi arkadaş varsa cevaplasın

Şimdi bildiğiniz üzere devlet 2018 de araç alımını herşey dahil 200 bin TL ile sınırlandırdı.

Vergi dairesi araç için muafiyet verirken aracın kesilen faturasına mı bakıyor? Yoksa distribütörlüğün internettede yayınlamış olduğu liste fiyatına mı? Bu konuda fikrin olan varmı ?

Bunun cevabını bulabildinizmi?

200 bin üzeri aracın durumu?

Evet bunu bende merak ediyorum. Şu an wv tiguan 2.0 tdi liste fiyatı 212 bin, eğer fatura 200 olak Gözükürse üzerini elden tamamlayıp böyle araçlar alınabilir, ama eğer liste fiyatına göre bakılıyorsa ozaman 200 üzeri kesinlikle alamayız.

Bedri68

Liste fiyatı bir kanun değildir, fatura bir delildir.
Şüpheleriniz varsa bayiye söyleyin, aracı alıp alamayacağınızı maliyeye sorsun en garantisi.

allstar9

Onlara da net bilgi gelmemiş demek ki, Vergi dairesine soracak, kesin bilgiyi oradan alırlar. Uğraşmak istemiyorlar.

Bedri68
Bedri merhaba bende sana katılıyorum 2,0 tiguan dizel otomatik fiyatı kasım ayında 207.000 tl idi. Salı gününden sonra bayiye gidip sormak ve bayininde vergi dairesine sorması lazım.

esrarengizadam25
fiyat ve motor silindir hacmine göre yüzde 50 en düşük

@superfuji
Benim zaten öğrenmek istediğim bu bilen kanunen bilgi sahibi olan birisi varmı diye yoksa memurlar bile kendi kafalarına göre iş yapıyorlar. Bu kanunu hem bayi hemde vergi dairesindekiler için detaylı bilmek lazım.

Sayın allstar9, kanun daha bugün yürürlüğe girdi. Kimse kafasına göre iş yapamaz, ancak bilgisizlerdir ona katılırım. Daha öncede de dediğim gibi, raporla birlikte, araca ait bilgilerle birlikte bayi vergi dairesi ile görüşür. Aşağıdaki bilmiyorsa müdür var, oda bilmiyorsa Ankara'ya sorar öğrenirler. Yeter ki istesinler...

Sayın superfuji bende katılıyorum buna fakat bizim ülkede biraz adama göre iş yapıldığından buna dair bilgi sahibi kimse varmı öğrenmek istedim. Bizim memurlar çok isteklidir bilirsiniz :)

superfuji

Hangi araç için bu indirimi aldınız ?

ONEPLUS A5000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Üst Alt