Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ek ödeme belli, ama ilk maaşım E-Devlet'te görünmüyor. İlk maaşım kaç TL?

devrimci

E-devlet sisteminde 4A Emekli Aylık Bilgileriniz de ( Ek Ödeme Tutarı ) yazıyormu kardeşim bir rakam varmı orda ?

ercan 34

14 martta verip hala bir ödeme yapılmaması ve 1 haziran yazması ilginç bir hata vardır,dilekçeyi verdiğin sgk ya git durumu söyle.

De-Kont

3 haziran da birikmiş tutar 2300 tl aldım her ayın 26 sı ödeme günüm
Aylık başlangıç 1 nisan olması lazım dedim sgk ya ama dilekçe tarihiniz belli martta verdim dilekçeyi Nisan mayıs toplu ödenecek dedi bu ay
Bana gelen mektupta da 14 mart dilekçe tarihi yazıyor

ercan 34

Normalde maaş başlangıç 1 nisan olması lazım
Şu zamana kadar
1-26 nisan birikmiş bir tutar
26 nisan 26 mayıs arası maaş
26 mayıs 26 haziran arası maaş (maaşlar peşin ödendiğinden)

almanız gerekirdi

De-Kont

Nisan ile mayıs ayını toplu alırsam ortada eksik maaş olurmu yâda hatadan dönülmüş olurmu SGK olayın farkında bu sabah aradım tekrardan 10 gün içinde hesabınıza toplu yatacak dedi içinde ramazan ikramiyesi de olacak dedi

evet nisan ayında verdim 1919 birikmiş 2500 de maas aldım gece de yeni hesap acılmıs ona 1100 tl yatmış deasn12

@Raymen Ramazan bayramı mayıs ayında olduğu için nisan ayında verilen dilekçeler bayram ikramiyesini hakeder kardeşim Rabbim güle güle yemeyi nasip etsin..

Kafama takılan bişey var mesela. Bazı arkadaşlar emeklilik dilekçesini bekletiyorlar temmuzda uygulanacak zam için. Acaba bekletilmesi iyimi kötümü ? Temmuzda dilekçe verenler zam uğruna bekletiyorlarsa eğer bayram ikramiyesi alamazlar doğrumu ?

@devrimci hocam ben 1 Mayıs itibariyle bağlandım birikmiş tutarı Mayıs maaşını almama rağmen ek ödeme falan 1 Haziran dan sonra göründü taban maaşım kaç onu dahi bilmiyorum sanırım on gün içinde SGK e devlet de güncelleme yapar o zaman belli olur diye bekliyorum. Maaşın hayırlı olsun iyi günlerde harca bak daha @ercan 34 kardeşimiz var Mart ortasında dilekçe verdi oda bekliyor.

@Raymen
Kardeşim E-devlet sisteminde 4A Emekli Aylık Bilgileriniz de ( Ek Ödeme Tutarı ) yazıyormu kardeşim bir rakam varmı orda ? Ordaki rakam ile x 26 yaptığın zaman net aylık çıkar..

Raymen

Kardeşim bekleme konusunda en bahtsız benim heralde dilekçe tarihi ile ilk birikmiş maaşı almam arasında 90 gün var ve hala Nisan ve Mayıs ödemelerini bekliyorum inşallah SGK sözünde dururda bu ay alırım :D
Foruma bakıyorumda 10 _15 gün bekleyemeyenler var demekki yerimde olsalar çatlarlar dı ;)))

deasn12 ek ödeme 96tl ama ne kadar hazine destegi ne kadar gercek maasım onu bilmiyorum 2500 ama hani net maasımı dedim onu merak ediyorum

@Raymen merhaba kardeşim. Benim emeklilik bilgileri bu şekilde net aylığım 2025 TL. Muhtemelen seninde 2025 TL net aylık.

Slm arkadaslar gunluk odeme yerinde 2914 tl yaziyor bankandan odenir diyor bu odemiyi alabilirmiyim

Raymen
Allah razi olsun kardesim 30 mayista verdim 1 haziran başlangıç diyor ama maas yazmiyor sadece emekli gunluk odemeye baktigimda 2914 tl yaziyor saygilar

@devrimci Merhaba kardeşim.. E-devlet üzerinden Çalışma Hayatım-Emekli Günlük Ödeme Sorgulama-Ödeme Detay giriş yaparak herşeyi görebilirsin TC numarası ile çekim yapacaksın..

devrimci
bankaya gidip tc yi söyleyip alabilirsiniz.
bu rakamı maaş ödeme gününüzün 1 eksiğine bölün sonra 30 ile çarpın maaşınızı bulursunuz

deasn12
Kardesim bankaya gittim henuz bizde gozukmuyor diyor haftaya geldedi
De-Kont
1 haziran maas baslangici diyor bu 2914 kac günlük ki 30 mayista basvurdum 1 haziran baslangic kardesim sen hesapliya bilirmisin bn isin icinden cikamadim rica etsem

devrimci

Dostum tekrardan hayırlı olsun inşallah
Maaşını hesaplamak için ödeme gününü yazarsan sonuç ortaya çıkar

ercan 34

Allah razi olsun etcan kardesim vallahi sadece bugun cikti dun yoktu gunluk odeme yerinde 2914 yaziyor baskada bisey yazmiyor ne ek odeme yaziyor nede baska bisey bn anlamadim bu isten sadece maas baglam haziran 1 yaziyor biliyosun sen demistin 30 mayista basvur bn de 30 da basvurdum

bu rakamı maaş ödeme gününüzün 1 eksiğine bölün sonra 30 ile çarpın maaşınızı bulursunuz

@De-Kont 30 ile çarpın derken ?? Dilekçesini vermiş bir emekli net maaş hesaplaması yaparken e-devletten gözüken Ek Ödeme Tutarı x 26 şeklinde hesaplama yapılarak hesaplanmıyormu ?

deasn12

Kardeşim her ek ödeme 26 ile çarpılmaz
Maaş belirlenmiş rakamın altında ise %5 üstünde ise %4 ek ödeme ilave edilir
%4 ek ödemesi olan maaş için Ek ödeme x26
%5 ek ödemesi olan maaş için Ek ödeme x21 doğru sonucu verir.

Emekli aylıklarında iki kademe ek ödeme vardır

@De-Kont 30 ile çarpın derken ?? Dilekçesini vermiş bir emekli net maaş hesaplaması yaparken e-devletten gözüken Ek Ödeme Tutarı x 26 şeklinde hesaplama yapılarak hesaplanmıyormu ?

Birikmiş yatan tutar için yazdım, benim hesaplamalar size aydınlatıcı gelmiyordu ,ama sanırım maaş bağlanınca anladınız:eek:

Tahsis no sıfır yani senin gibi 26 maas gunim kardesim 😊😊

maaş gününz 26 sı ise
2914 bölü 25 = 116.56.- tl günlük maaşınız
116.56 x 30 = 3.496.8.- tl maaşınız

Üst Alt