Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli emekliliğinde değişiklik gündemdeymiş (25.11.2024)

@oxzd, Yaptıklarının yanlış olduğunu uygun bir dille anlatabilirsin. Sen yinede kendine hakim ol biraz suç teşkil edecek şekilde birşey yazma.

• Beğen
Reaksiyonlar: oxzd
Tutanağı okudum şeker hastasiymiş saglikliymis, tansiyon hastasiymiş sağlikliymiş nasıl oluyor o, hastalık=sağlik demekmi yani kendisi şeker ve tansiyon hastası değil şeker ve tansiyon sağliklisi oluyor, Bu böyle olmayacak bizim bu konuyu TV lere haber yaptirmamiz lazım oralarda sesimizi duyurmamiz lazım bence onlara msj yağmuruna tutmalı hatta yakın olanlar kanal binalarina falan gitsin bence. Yarın sabah 6 da kalkıp kan vermeye gideceğim uyuyamıyorum valla.

• Beğen
@Sevgitt, ?? Yazdıklarımız görünmüyor

@Reborn, gazeteci Ekrem açıkele yazdım yarın haberlerde mutlaka gündeme getirin diye yazdım bütün muhalif gazetecilere yazacağım sizlerde yazın lütfen

@BnymnYldz, hocam hakkımızı aramak da suç bunlarin zihniyetine göre öylede böylede yolumuz Silivri sen yanmazsan ben yanmazsan nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa

Taslağı okudum ama gecenin bu vaktinde uykulu halimle anladığım tek şey bizlere yeni bir kazık atılmak istendiği.
Evren de darbeyi yapar yapmaz hemen biz sakatların vergi muafiyetine gözünü dikip bunu hemen hemen sıfırlamıştı.
Demek ki en kolay kazık atılan grup bizler oluyoruz.
Bundan yıllar önce bir halk otobüsü şoförü İstanbul'da bir arkadaşımıza bir terbiyesizlik yapmış ve konu mahkemeye taşınmıştı.
Dava esnasında adliye önüne gidelim dendiğinde üç beş kişiden fazla insan gelmemişti. Bu tepki işleri öyle sosyal platformlarda filan gösterilmez, gösterilse de istenen netice elde edilmez. Tepki fiziken gösterilmeli.
Birisi bayrağı eline alacak ve bizim camiayı örgütleyecek, arkasından sürükleyecek. Mesela aramıza kışkırtıcıları almadan meclis önünde oturma eylemi yapılacak, mesela Beştepe önünde sessiz protesto yapılacak, mesela Ankara'da parti önlerinde oturulacak, basın çağrılacak. Sadece muhalif medya ile bu işler yürümez, hükümete yakın medyanın da desteği sağlanmak zorunda. Gazetecilere ulaşılmalı, bu konuda yazılar kaleme almaları talep edilmeli. Eşek değil ya bu insanlar mutlaka yazı yazacaklar çıkacaktır. Vs vs.

daha önce yazdığım gibi çatır çatır geçiyor tüm maddeler , meclistede kısa zamanda yasalaşır. sgk başkan yardımcısı bürokratın söylediğine göre , hayatta olan aylık alan 306 bin kişiymiş. sgk ağustos istatistiklerinde toplam aylık alan 16.030.256 kişi . yani toplamın % 1,9 u ediyor ve bunların aldığı aylıkların % 90 ı 12.500 tl. sgk bundan sonra sisteme her yıl bu şekilde 10 - 15 bin kişi girmesin , aylık almasın diye balthazardsız tek hastalık üzerinden değerlendirme , ayakları ile sineğin yağını ( pardon engelli insanın yağını ) çıkartacak.
İşte arkadaşların bir kısmını paylaştığı belgenin tamamı. Tarihe bir kara leke olarak geçecek . Komisyon tutanakları baştan sona okuyun.

ne kadar kısa zaman acaba

tutanaklara göre süreli rapor olan kontrol olan emekliler 2008 de hastalık değerlemesine göre hüküm surcek deniyor doğru anladım sanırım tutanakları okuyanlar yardımci olabilir mi lütfen

hocam tutanaklara göre enegelli emekli olan süreli /süresiz raporlu kontrol muayenesi konan kişi 2008 deki hastalık cetveline göre degerlencek değil mi

Sağ gözüm optik atrofi ışık yok yani % 95 görme kaybım var diğer gözüm iyi ve % 32 oran verilmişti diğer rahatsızlıkla % 40 sürekli raporum var Sakatlık Oranı Cetveli ne baktım ama anlayamadım (tek göz optik atrofi ışık yok) buna göre emekli olabilirmiyim yoksa bizimki de yattımı acaba gerekirse diye yazıyorum işe giriş 28/02/2006 prim gün 4490 gün 2026 yı beklıyordum normalde cevabınız için teşekkür ederim

@Aliemin, Arkadaşım şu sorduğun soruyu önceki mesajlarda belki 100 kere cevapladık bi zahmet edip okuyun lütfen aynı şeyleri yazmaktan bıktık usandık yemin ederim.

@oxzd, Yasa çıkmadan vergi indirimi başvurusu yapman veya bu belgeyi almış olman yeterli olmaz. Çalışma yılın ve prim gününde tutuyorsa yasa çıkmadan emekli olabilirsen 2008/Ekim öncesine tabi olursun.

• Beğen
2008 öncesi girişlileri olan ve süreli rapor alan engelliler için aşağıdaki açıklama gayet net ve açıktır.
Tutankta aslında yukarıda Sayın vekiller biraz ortalığı karıştırmış lakin SGK Başkan Yardımcısı İsmail Ertüzün beyefendi ortalığı yaptığı açıklama ile toparlamıştır.
Bilinçsiz , bir işi bilmeden konuşmakta çok tehlikelidir.!! ( Ceyda hanımın konuşması )
İlk konuşmalara göre neredeyse haklarımız elden uçtu gitti diye feryat edecekken bu açıklama açıkcası beni ziyadesi ile memnun etmiştir.
Kaldıki teklife itirazda bulunan Sayın Vekilimiz Kayıhan PALA' yı da tatmin etmiştir.

SGK BAŞKAN YARDIMCISI İSMAİL ERTÜZÜN - Efendim, İsmail Ertüzün, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkan Yardımcısı. Heyetinizi saygıyla selamlıyorum.
Yapmış olduğumuz düzenlemeyle ilgili birtakım açıklamalar sanırım yöneltilen sorulara cevap olacaktır. Efendim, buradaki düzenleme, Gelir Vergisi Kanunu'ndan kaynaklanan vergi indiriminden hareketle bağlanmaya çalışılan aylıklarla alakalı. Bütün süreç, Gelir İdaresi Başkanlığı Merkez Sağlık Kurulu tarafından yürütülen engellilik oranının tespit edildiği bir husus, 1980'li yıllardan bu yana devam edegeliyor.
Biliyorsunuz, engellilik aslında sosyal yardım, sosyal hizmet gibi alanlarda değerlendirilen ve sosyal hayattaki kısıtları ifade eden bir husus. Sosyal Güvenlikte ise bunun karşılığı çalışma gücü kaybı. Burada yapmak istediğimiz şey, bugüne kadar Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yürütülmekte olan vergi indirimine bağlı engellilikten aylık bağlanma hususlarının Sosyal Güvenlik Kurumunun çatısı altında yürütmekten ibaret, düzenleme 4 maddede bunu ifade ediyor.
Bugün itibarıyla yaklaşık 306 bin civarında kişi buradan aylık almakta, bunların bir kısmının kontrol muayene tarihleri var, bunların aylıkları ödenmeye devam edecek, kazanılmış hakları korunuyor, bunlarda herhangi bir problem yok.
Diğer husus ise kontrol muayene tarihi öngörülen kişiler, yine, raporu aldığı tarihteki engellilik yönetmeliğindeki kriterler üzerinden değerlemeye tabi tutulacak, bunlarda da herhangi bir hak kaybına yol açılmayacak.
Düzenlememiz...
KAYIHAN PALA (Bursa) - Yani 2008 öncesi mi?
BAŞKAN VEDAT BİLGİN - Evet.
SGK BAŞKAN YARDIMCISI İSMAİL ERTÜZÜN - Evet, zaten şöyle Sayın Vekilim, burada...
KAYIHAN PALA (Bursa) - Çünkü bu açıklığı göremedim ben kanunda ama...
SGK BAŞKAN YARDIMCISI ISMAIL ERTÜZÜN - Bunları özellikle gerekçesinde de yazdık. Kontrol muayene tarihi öngörülmüş aylık ödenmekte olan kişinin süresi sona erdi, KMT'ye gönderdiğimizde değerlemesi yine o raporu aldığı tarihteki yönetmelik çerçevesinde yapılacak. Yani, sizin bahsettiğiniz gibi, çalışma gücü kaybına orada bir dönüş söz konusu olmayacak. Yani dolayısıyla bir hak kaybına burada yol açmayacak.
BAŞKAN VEDAT BİLGİN - Teşekkür ediyoruz arkadaşlar.
Önerge var mı?
KAYIHAN PALA (Bursa) - Sayın Başkanım, biz önergemizi bu açıklamanın üzerine geri çekiyoruz. Çünkü bu açıklama bizim için önemlidir. Herhangi bir hak kaybı olmayacağı burada resmi olarak dile getirilmiştir, biz de bunu seçmenlerle paylaşacağız. O zaman bunda şey yapmamıza gerek yok.

@Tevbas, peki 2008 öncesi süreli olanı anladık ama süresiz tek KBB den olan kişileri orta derece engeli olan kişiler olamayacak mi yine yeni rapormu çıkaracağız anlaşılacak detaylar yok ortada

@oxzd,

İlk sigorta girişine bakarlar dostum askerlik yaptıysan benim askerlik 2008 öncesi ve borçlanma yaptım. Beni 2008 öncesine atar.

• Beğen
@Tevbas,
Süresiz raporu ve vergi indirimi olan prim gününü doldurmayı bekleyen ne olacak ,prim günlerini dolduran mevcut rapor ve vergi indirimi raporu emekli olabilecek mi
Yoksa sedace emekli olan ve kontrol olanları mı kapsıyor muğlak bir durum var neden 17 madde eklenmedi
Bundan sonraki elinde engelli indirimi olanlar iptal mi olacak neden aldık biz bu raporu ve vergi indirimini bu hak gasp değilde nedir

Tutanakları okudum sayfa atlamadıysam hep emekli olanları konuşmuşlar emeklilik bekleyenlerle ilgili birşey yok sürekli raporu ile emekli olanlarda sorun yok hakları konucak diyor sürekli raporu olmayanlari kontrol muaynesi edecekler ama bizim için birşey göremedim örneğin ben 28/02/2006 girişliyim yüzde 40 sürekli raporum var primim 4490 gün olması lazım yani 28/02/2026 bekliyordum nasıl olacak bilmiyorum

@Katar12,
+1 saçma sapan şeylerle uykularımız kaçtı

2008 öncesi için son 7 kuralı nedir mağduriyet başka ne faydası var kaldır gitsin hangi kurumda prim gün sayısı fazla ise ondan emekli olsun
Emeklilik hak kazandım saçma kural nedeniyle Bağkur devrildi ve red edildi oysa 5500 gün SSK 1410 Bağkur var
Engelli indirimi var Bağkur kabul etmedi
Son 7 yıl kuralı olmasaydı SSK emekli olmuştum
Engelliye faydalı olmak istiyorsalar bu madde 2008 sonrası gibi değiştirsinler

Yasa resmi gazete de yayinlanmadan once, sgk emekli basvueusu yaptigimizda da, bu yasadan muaf olunuyor dimi?

Nihayetinde tahsls no. hemen cikmiyor..

Arkadaşlar
Sahte engelli raporu ile son zamanlarda araç alınmış ve sahte araç alanlar tespit edilmiş
Bundan sonrası için engellilere böyle bir misilleme yapılıyor olabilir.
Engellilere eziyet çektiriyorlar
Yani sen bana böyle yaptın bende sana böyle yapıyorum misali
Çünkü sahte engelli raporu ile emekli olanlarda var.
Gerçek engelli olanlara sözüm yok
Bunları ayıklamak istiyorlar işte.
Yukarıda bazı arkadaşların dediği gibi 300.000 engelli emeklisi varsa 5.000.000 kişi emekli olmuş bu rakamı düşünüyorlar işte
Yada farklı şeyler varsa onu bilmiyorum tahmin yürütüyorum sadece.

1990 yılı 1 kasımdan bu yana sigortalıyım. bizi de kapsayacak mı? Bu yeni düzenleme? Üstelik ben şu anda çalışıyorum...

Engel oranım %49 üzerinden emekli oldum Sol Hemiparezi

@Katar12,
Süresiz alanlar içinde hiç bir sorun yok.
Açık ve net şekilde dile getirmişler verilen haklar ile ilgili bir düzenleme yok diye.

Arkadaş biz zaten 2008 öncesi giriş olduğu için fazladan 3 sene çalıştık, şimdi emeklilik yaklaştı, raporumuz ortopedik engelli oran 64 ve sürekli,yani iyileşme ihtimali yok demek bu, şimdi çıkmış bazı kerkenezler hakkımızı tekrardan gasp etmeye çalışıyor, bunun bedeli ağır olur 😡

• Beğen
Süresiz alanlarda sorun yok deniyor da bu yasadan sonra aynı hastalığa sahip olan ve sgk cetveline göre emekli olamayacak adamlarla yasadan önce aynı hastalıklara sahip olup vergi diliminden emekli olan adamlar arasında sizce de küçük bir hukuki sorun olmaz mı :))

İşin en komiği de bu yasadan etkilenecek belki yüzbinlerce insanın (aileler ile birlikte ) daha bu olaydan da konudan da forumdan da haberleri yok. Bu kısım gerçekten baya komik.

Geçmiş olsun, bir sürü insan emekli olamıycak artık.Raporun sürekli olup olmaması bişeyi değiştirmiyor.Çünkü daha başvuru yapıp, emeklilik hakkı elde etmedin.
Yeni başvurularda çalışma oranı kaybı aranıcak.
Kaşla göz arası nasıl geçti bu kanun.

@BnymnYldz, askerlik borçlanması başvurusu yapıp 100.000tl oraya 6 ay bağkur borçlanması 50.000tl oraya etti.150.000tl birde başvuru yaptıktan 1ay sonra ödeyebiliyorsun 1ay da çalışmam lazım. Resmen kumar

@Tevbas, süresiz rapor ve vergi indirimiyle emekli olanlar için sorun yok diyor

@Reborn, askerlik 2007/2009arası sigorta girişim 2002

@kuloglu 52, benim tip2 şeker,hipertansiyon,kolestrol,KOAH ve fizik tedavi %51 sürekli raporun var.ama bizlerde yandık Akepeli Ceyda ve dr.vekil ümmügülşen e göre tansiyon ve şeker hastalık değilmiş herkezte tansiyon şeker varmış hatta doktora gitseler kendilerinde bile tansiyon şeker çıkarmış.ama gayet sağlıklı ve engelli değillermiş

Son düzenleme:

Bu post altına lütfen yazalım, sesimiz duyulur belki

• Beğen
@erolbayrak, ben bu ceydaya da o kendini çok bilmiş doktor olduğunu iddaa eden vekil ümmügülşene de bayağı yazdım herkez yazsın ŞİMDİ BU BÜYÜK HAK GASPINA BU BÜYÜK HIRSIZLIĞA GÖZ YUMARSANIZ YARIN BİRGÜN ÖTVSİZ ARAÇ ALIMI İÇİNDE İŞGÜCÜ KAYBINA GÖRE ARTİK OLACAK DEDİKLERİ ZAMAN ARTIK ÖTVSİZ ARAÇTA ALAMAYACAKSINIZ!!!

Çok gizli bir şekilde emekli olacakları engelleme girişimi bu. Yok efendim çok fazla sahte rapor varmış. Acaba neden? Genelde sizin çevrenizdeki kodamanların altındaki adamlar yapıyo bu işi. Dilan polat neden dışarda? Bunların dini imanı para arkadaşlar, kefen giyip gelen altın varaklı koltuklara kendine layık görmeye çalışıyor.

• Beğen
Bu doktorlar dediğiniz milletvekili doktorları falan değil sahte olabilir diploması benim kontrol edecek gücüm yok sağlık bakanlığı orada

2008 öncesı suresız rapor ve vergı ındırımı olup yıl şartını veya prım gununu tamamlamayı bekleyenlerın durumu ne olacak tam bellı degıl ama vergı ındırımı ıle emeklılıgı kaldırıyoruz dıyorlar zaten 2008 sonrası vergı ındırımı ıstenmıyor ozaman 2008 oncesı girişliler emeklı olmak ıstendıgınde çalışma gucu kaybı tespıtı ıçın yenıden rapormu ıstenecek ıstenecekse geçmiş olsun....

Son düzenleme:
Üst Alt