Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli emekliliğinde değişiklik gündemdeymiş (25.11.2024)

@Senyorsen,

Boyle birsey mümkün olamaz ben çağrı merkezinde ise gireyim İsitme raporum ile engelli olayım yapamıyorum diye alakasız bu düzenleme cok hak kaybı getirmekle beraber tek tip yüksek raporu olan engelliyi emekli etmeme lüksü olamaz senin dediğin o zaman tutarsız oluyor

Bakın burada "çalışma gücü kayıp oranları" ifadesi tüm işi bozar. Biz çalışma gücü kayıp oranı esas alınarak emekli olmadık. Engel oranına göre olduk. Buradaki ifade "
yeni sağlık kurulu raporlarına göre engel oranlarının, SGK sağlık kurullarınca aylık bağlanmasına esas rapor tarihindeki yürürlükte olan tıbbi mevzuat dikkate alınarak değerlendirilerek" şeklinde olsaydı hiç bir sorun yoktu.

@samedo99,
Samedo eger yeni kanuna göre 100 de60 alırsanız agır düzeyde iş kaybı almış oluyosunuz bu durumda malülmü sayılacaksınız yoksa iş gücü kaybı degerlendirildiği icin emekli olursanz yasal olarak calışabilecekmisiniz

@DAĞYAR, kazanılmış hakları korunacak diyor ayrıca aldığı rapora göre yani eski yasaya tabi olacak diyor...?

Emekliliğe bir ay kala demir çeliğe girersek oradan çalışmaya uygun değil raporu verilir bu durumda. Yani insanları neleri düşünmeye sevk ediyorlar zaten bir de hstalik var.

• Beğen
Reaksiyonlar: oxzd
Arkadaşlar BASIN YAYIN İNSTAGRAM YOUTUBE HERYERE SALDİRİYORUZ BU ADALETSİZ HAKSIZ HAKLARIMIZA GASP EDEN YASA TASARISINA AMA SADECE 10 KİŞİYİZ.. LUTFENNN EMEKLİ OLMUŞ ZATEN BANA VURMUYOR DİYE DUSUNMEYİN BU ATEŞ HERKEZİ YAKAR 🔥

İste bunu anlatmaya çalışıyorum yok işe göre engelli emeklilik öyle birsey mevzuata sisteme bütün herseye ters olur zaten burada çalışma gücü kaybına göre engel durumu belirtilmeli zaten yaptığımız iş SGK yi ne bağlayabilir ki

@jumanji,
Hastalık listesine baktınızmı hafif ve orta işgücü kaybı degerleri varmı listede

@BnymnYldz,

Tesekkurler detayli cevabiniz icin. Ama artik pazartesiye yani Aralik ayina kaldi eksik evraklari eklemek. Umarim yasa gec cikar da emekli olurum

karar yasalaşmadan dilekçe verildi ise bence kazanılmış hak ihlal edilmemeli.

Bugün bir abimiz İBB den işte çıkjş yapıldı . SGK evrakları vermiş . Emeklilik hayırlı olsun demişler. 2008 öncesi iş girişi var . Vergi indirimiyle emekli olacak. İnşallah bir sıkıntı çıkarmazlsr sonra . 2021 de çıkan yasa ile zaten emeklilik elden alındı. Bunla beraber artık kimse engelli emekli olamayacak gibi .

Engelli emeklilik kalkacak olursa bu gezegeni yakarız. 10 milyon Engelli var ve kimse Engelli kesimi hafife almasın.

Arkadaşlar yeni yasaya göre orta derecedecalışma gücü kaybı malülmü sayılacak

@Reborn, vallaha biz 10 kişi sabahtan beri bı taraflarimizi yirtiyoruz hiçbir engelli kardeşimiz destek olmadı kimse kılını kipirdatmadi. Sanki kendimiz için yapıyoruz hepimizin haklarını savunuyoruz

@oxzd,

çok haklısın. zaten dikkat ederseniz hak kayıplarını ufak kesimlerle başlatıp sonra yaygınlaştırıyorlar. önce 2008 sonrası, sonra 2008 öncesi emekli olmayanlar sonra sıra muhtemelen emeklilere gelecek. bu sadece bu olayda değil herşeyde öyle oluyor, mesela elektrik faturalarına 5000 kw sınırı getirildi muhtemelen seney 4000 olur sonra 3000 derken birkaç seneye bütün faturalar zamlanır.

• Beğen
Şöyle bir okudum yazılanları anladığım şu, görme engelli bir birey santralde çalışıyorsa senin kulaklar sağlam devam,bedensel engelli birisi masa başındaysa sen zaten oturuyorsun işine devam, ruhsal duygusal engelliyi zaten hiç engelliden saymıyorlar. doğru mu anladım. çalışma kaybı denilen şeyde bunları ararlar herhalde

• Beğen
Sosyal Güvenlik Kurumunda çalışan engelli bir kardeşininiz olarak cevap verme gereği duyuyorum..
01/10/2008 tarihinden önce işe başladım.. Bu kanun teklifi beni etkiler mi ?

Cevap: bizzat seni etkiliyor.

01/10/2008 tarihinden sonra ilk kez sigortalı olarak işe başladım.. emekli olduğum takdirde sigortalı olarak işe başlarsam yaşlılık aylığım kesilir mi ?

Evet kesilir yaşınızın, engel oranızın hiçbir önemi yok..

Bu kanun hükümleri yürürlüğe girmeden önce vergi indirimine tabi emeklilerin durumu ne olacak ?

• Beğen
@neron+, yasaya göre öyle bir durum söz konusu değil. zaten pratikte uygulamada imkansız olur. yeni emekli olacaklarda 2021 işgücü kaybı listesini esas alacaklar. hastalığınız o listede yer alıyorsa meleğinizden bağımsız puan alırsınız, almıyorsa puan alamazsınız.

Malulen emekli olabilmek için çalışırken iş gücü kaybının % 60 üstüne çıkması gerekiyor, benim 64 raporum var ama malûl sayılmıyorum, ikisi farklı

16 Mart 2007 giriş olduğu için önümüzdeki sene Mart'ta olacaktık, şimdi bu yeni torba yasa teklifi yüzünden ne olacağı belli değil

• Beğen
Üst Alt