Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli emekliliğinde değişiklik gündemdeymiş (25.11.2024)

@BnymnYldz Abi maluliyet için evet ama SGK bana dedi ki seni merkeze gondereciz dedi ilk Bas arastirms hastanesine bende dedim tedavim.burda sonra dedi bu onaylanmayabilir işlerin uzar Diyor benim şuan geldigim hastanede tam teşekküllü anlamadım ne olacak kabul etmeyip merkeze mi gonderecekler.Simdi hastanedeyim bulunduğum ilçede başhekim ve ve yazı işleri onayladı sağlık kuruluna git dedi ama öğlen yemeği girdi bekliyorum.

@samedo99, Bir yola girdin bakalım hakkında hayırlısı olsun inşallah istediğin gibi sonuçlanır. Tedavinin olduğu hastaneye sevk alabildiysen işlerin daha rahat olur. Hastanede maluliyet için Durum Bildirir Raporu düzenlerse eski engelli raporun etkilenmez geçerliliğini korur.

Muhtemelen şu türde bir sevk yazısı verdiler.

@BnymnYldz Aynen bu şekilde verdile abi

@samedo99,

Seni tedavinin olduğu engelli raporu alabildiğin istediğin hastaneye mi sevk ettiler yoksa SGK kendisi mi hastane belirledi o kısmı anlayamadım 🤔

OKB ile ilgili %60 aldığın raporun ve tedavilerin ile ilgili belgeler yanındaysa doktorlar içinde kolaylık olur aynı şekilde bir değerlendirme olursa iyi olur tedavi ile düzelmeyen türde.

@BnymnYldz Evet Doktorum veririm dedi bu taniyla SGK birde askerlik yapmadığımi gördü ama çürük alırken ki epikriiz istedi oda evde vericem bugün

@BnymnYldz İlkbas SGK bana dediki merkeze gönderelim araştırma Hastanesi'ne bende dedim ki tedavim burada tedavi olduğum yere sevk verdiler.Ama diyor ki bu kabul edilmeyebilir merkeze göndeririz zaman kaybı olmasın diye seni merkeze gonderelim dedik diyor

[COLOR=rgb(var(--global-inputlar--m))]@BnymnYldz İlkbas SGK bana dediki merkeze gönderelim araştırma Hastanesi'ne bende dedim ki tedavim burada tedavi olduğum yere sevk verdiler.Ama diyor ki bu kabul edilmeyebilir merkeze göndeririz zaman kaybı olmasın diye seni merkeze gonderelim dedik diyor[/COLOR]
@samedo99 SGK'da memurların işleri güçleri olumsuz şeyler söylemek oluyor. Tedavin orada işte durumunu en iyi oradaki doktor biliyor daha öncede engelli raporunu o hastane vermiş demek ki rapor vermeye yetkili neyini kabul etmeyeceklermiş.

En fazla yapacakları şey şu olur aldığın rapora göre kesin karara varamazlar. Ara karar verip seni bu seferde kendi istedikleri hastaneye sevk ederler seni biraz uğraştırırlar.

Son soruyu sorup bitirelim. OKB hastalığın ilk işe giriş tarihinden önce mi vardı yoksa işe başladıktan sonra ki yıllar mı ortaya çıktı.

bunu SGK ta sordu bana işe girişten sonra başladı OKB abi

@BnymnYldz Evet abi haklısın tedavim burada doktor biliyor ne yasadigimi başka yere sevk ederse kabul edilmezse ne yaparim ben bilmiyorum

@BnymnYldz sevk ederlerse sevk edecegi arastirms hastanesinde de epikirzlerim var orada da tedavi oldum yıllarca oradaki epikirzleri yüzde 60 almadan önce bulunduğum ilçede mi hastaneye vermiştim zaten

Ama tek sorun arastisma hastaneleri daha katı bu durumda kafalarına göre is gücü kaybı yok derlerse

[COLOR=rgb(var(--global-inputlar--m))]@BnymnYldz Ama tek sorun arastisma hastaneleri daha katı bu durumda kafalarına göre is gücü kaybı yok derlerse[/COLOR]
Malulen emeklilikte iş gücü kaybı var yada yok tespitini hastane yada doktor veremez SGK Sağlık Kurulu verecek o kararı.

Şu şekilde olacak

@samedo99 Sağlık kuruluna hatırlat mümkünse Durum Bildirir Raporu düzenlensin. Ayrıca doktorunla konuş rica et durumunu anlat hastalığın ile ilgili ne kadar olumsuz durum varsa yazsın. Bu hastalığın seni çalışamaz hale getirdiği vb. gibi bütün herşeyi detaylıca yazmasını iste. SGK'nın eksiklik görüp seni tekrar sevk etmeye gerek duymaması ve tek seferde karar verebilmesi için bu gibi ayrıntılar önemli.

@samedo99,
İletişimi kurmak sizler için ne kadar zor🤐🤐
Birbirinizle telefon üzerinden iletişim kurarak eğri doğru olanı birbirinize yardım ederek çözmek en pratik yoldur👍👍

@BnymnYldz bilmek istediğim tek birsey kaldı abi sonra bu foruma ara vereceğim.Eger ki benim malululiyetim olmasa bile bu yasa yasa cikar ise tekrar sevk olur isem maluliyet değil de normal OKB hastalik listesine göre mi degerlendirilecegim.Cunki şuan buradaki devlet hastanesi maluliyet için vermeyebilirmiş durum bildirir araştırma hastanesi veriyormuş normalde bilgi alıp dönecekler bana

@BnymnYldz bilmek istediğim tek birsey kaldı abi sonra bu foruma ara vereceğim.
@samedo99 Kendin ile ilgili herşeyi öğrendikten sonra demek ki işim bitti diye çekip gideceksin. Yaşayacağın bu süreç ile ilgili başkalarının da bilgisi olması açısından bir bilgi vermeyeceksin. Ben bu sorduğun son sorunun cevabını bilmiyorum. İyi Günler

Ben raporu daha yeni yeniledim. Vergi indirimi bekliyorum. Tabi devlet kurumu olduğu için 2025'e sarkma durumu da var. Şimdi bu durumda asgari veya üstünde alan bir vatandaş emekli olurken %40 gibi kesinti söz konusu bu kesinti kimleri etkiliyor. Yüksek maaş alan üst kesimi mi yoksa herkesi mi ? Raporum %70 4600 günüm mevcut. Daha da yükselmez umarım.

@BnymnYldz Hayır o manada demedim.sonucu tabiki paylasacagim.Surekli bu yazılanları okuyunca psikolojim daha da bozuluyor.Siz öyle anlamak istiyorsunuz sanırım.neyse iyi günler

Arkadaşlar,

Tekrar yazıyorum bize bilgi verecek / dava açmada yada ilgili mvlerine ulaşmada bir engelli derneği yok mu bu konuda, ne yapabiliriz, tecrübeli arkadaşlar neler yapılabileceği dava vs aydınlatabilirler mi bizi?

@OturanBoğa abi senin görüşün nedir bu konuda?

Arkadaşlar ben meclis komisyonunu aradım. Engellili emekliliğini etkileyen bu yasa komisyonda kabul edilmiş. Aralığın son haftası meclis gündemine gelirmiş. Yani bütçe görüşmelerinden sonra meclise gelir diyor. 2008 öncesi vergi indirimi olanlar ne olacak dedim onunla ilgili komisyonda ilgili maddeler var dedi ama konuya tam hakim değil. Peki diyelim son hafta meclisten onaylandı yürürlüğe girmesi ne zaman olur arkadaşlar 9 ocakta emekli olcam acaba daha erken tarihtemi vereyim dilekçeyi kararsızım.

@eminserin,
Öncelikle hayırlısı olsun şahsi düşüncem aynı durumda ben olsaydım dilekçe mi yarın sabahtan verirdim hiç beklemezdim çünkü yasa çıkmadan müracaatımı yapardım kazanılmış hak olurdu

@samedo99,
Ben şimdi meclisi aradım av. serkan bayram asistanı ile görüşme yaptım.

2005 ssk girişiliyim ama 2018 yılında rapor ve vergi indirim yazımı aldım ne yapmalıyım dedim...

Yasa daha belli değil onaylanıp onaylanmayacağı ama onaylanırsa hemen başvuru imkanınız doğuyor.

Mevcut engelli raporun ve vergi indirimi yazın ile ssk emeklilik için başvuru yapacaksın. Normal prosedür devam ediyor.

Sonrasında ise rapor değerlendirilecek sgk tarafından ona göre ihtiyaç halinde tekrardan rapor isteyebilirler o zamanda sevk edileceksin cümlesinin sonunda değerlendirmede malulen emekli olabilir misin yaptığın iş baz alınacak dedi. Ben malulen emekli olmuyorum. Günüm ve çalışma yılım doluyor normal engelli emekli oluyorum dedim o hala malulenmiş gibi cümlesini tamamladı.

@ozzykarakus, "değerlendirmede malulen emekli olabilir misin yaptığın iş baz alınacak dedi"

Konuşulan kişi böyle birşey diyerek zaten konuyla hiç bilgi sahibi olmadığını ortaya koymuş. Zaten farkına varmışsınız siz başka birşey sormuşsunuz o ne anlatmış.

Yaptığı iş ile bir insan nasıl değerlendirilecekmiş hayret ya.

Başvuru yapacak kişi şu an çalışmıyor ise ortada olmayan iş nasıl baz alınacak mesela ?

Başvuru yapacak kişi şimdiye kadar farklı farklı türde işlerde çalışmış olduğunu düşünürsek bu işlerden hangisi baz alınacak ?

Herkes kafasına göre bir yorum yapıyor gördüğünüz gibi. Genel kurulda bu maddelere ait bir değişiklik yada iptal durumu olacak mı bunu bekleyip göreceğiz. Hayırlısı olsun.

numara yapıyorlar o vekil geçen hafta 40 kere konuştum kendisiyle ilk başlarda bilmiyorum dedi kapattı
sonra yine aradım erken emekli olacaskın daha ne istiyorsun dedi kapattı
sonra yine aradım konu daha net değil dedi komisyonda kabul edildi

bu sefer trolleriyle sosyal medyada konuyu öven şahışların türediğini farkettim tipik akp hareketleri bizleri uyuta uyuta o kanunu geçirecekler ne kadar tepki ne kadar medyada duyulursa o kadar iyi zira o vekillerde vebal alacak ah alacak beddua yiyecekler bu kanunun elle tutulur bir avabtajı yok tamamen başarsıız bir hükümetin ufak ufak haklara çökmesi kendi yönetemedikleri başarsıız ekonomi politikası saçma sapan EYT ile 40 yaşlarında emekli ettikleri genç insnalara seçim uğruna vatandaşı emekliyi ve engelliyi fetret devrine soktular...

Arkadaşlar ben gerçekten arafta kaldım diyebilirim. Şimdi ocakta mı emekli olayım. Yoksa hemen başvuru yapayım mı sgk ya kıdem tazminatı katlansın diye ocak ayını bekliyordum ama bu yasa tadımı kaçırdı. Şimdi pirinçe giderken evdeki bulgurdan olmayalım misali lütfen bir akıl verin arkadaşlar ne yapmalıyım..

Beklemen en büyük hata olur, emekli aylıkları 2025 yılında hesaplamaya göre 2024'den yüzde 30 daha düşük hesaplanıyor.

Ayrıca zamlı tazminatı haketmen için ocak sonu beklemen lazım son bordro neyse tazminat öle hesaplanır.
Ve hepsinden öte bu yasa sen başvurana kadar çıkarsa geçmiş olsun..
@eminserin,

Üst Alt