Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muafiyetli araçları kullanabilecekler değişiyor

dernekler neden bizi temsil etmiyorlar.. seçim öncesi bu talebimizi duyuramazsak bu iş yalan olur..

sayın arkadaşlar
2015 yılından beri yürürlükte olan mevzuaatta bir değişiklik yok . bindiğiniz dalı kesiyorsunuz , eşeğin aklına karpuz kabuğunu getiriyorsunuz , çulunuzu yırtıyorsunuz vs
kısıca suyu bulandırarak kendinizin bile içemeyeceği bir hale getirmek için elinizden geleni yapıyorsunuz allah sonumuzu hayreylesin

Zaten su bulanmış 2023 te araç alan engelli arakadaşlara imza attırılıyor.Bundan ötesi ne olabilirki.

DADAŞ06

2 ay önce aracımızı satın aldık ve bir taahhütname imzaladık. bu taahhütnamedeki şartlar 2023 öncesinde alınan araçlarda geçerli değil

mehmet aksoy

sayın arkadaşım yasa aynı yönetmelik aynı sadece maliye 2015 yılında alması gereken taahhütnameyi 2023 yılında başlattı o kadar . hadi diyelimki bana inanmıyorsunuz çevrenizde hiç mi avukat yok onlara neden sormuyorsunuz ? yukarıda dediğim gibi suyu engelliler bulandırıyor kendi kendimize işin içinden çıkılamayacak girişimlerde bulunuyoruz eşeklerin kaklına karpuz kabuğunu getiriyoruz kısaca çulumuzu yırtıyoruz allah sonumuzu hayreylesin

DADAŞ06

Nedir durum bi açıkla bize yani eskisi gibi kullanılabiliyor mu nedir avukat ne diyor bu ile bi açıkla bize

sayın arkadaşım
trafikte bu araçları kimlerin kullanacağını belirleyen yasa : karayolları trafik kanunudur ve bu yasaya göre 3. dereceye kadar kan ve sıhri yakınlar kullanabilir . bu kadara net bu duruma maliye karışamaz bu da net.
maliyenin istediği taahütname 2015 yılında çıkan yönetmeliğe uygun olarak düzenleniyor maliye bu taahhütnameyi 2015 den alması gerekirken 2023 de aldı sonuç olarak 2023 öncesi taahhütname vermeyenler yönetmelikten kurtulamıyorlar siz zannediyorsunuz ki 2023 öncesi taahhüt vermeyenler kurtuldu böyle bir durum yok
gelelim taahhütün amacına : amacı aracı engellinin kullanması yada sürekli engellinin istifadesine sunulması ( istisnai durumlar hariç ) . bu amacın dışında bir kullanım tespit edilirse ( nasıl tespit edilir ? herhangi bir şikayet yada yargı kararıyla ) cezai işlem tesis edilir (maliye araca el bile koyamaz sadece cezai işlem)
gelelim maliyeye göre aracı kullanabilecekler kim : 2 dereceye kadar yakınlar ve istisnai durumlarda harkes
saygılar

DADAŞ06

dostum öyle diyorsun ama otoriteler uygulamanın taahhüde göre olması gerektiğini söylüyor. sen kimle görüştün emniyet ne diyor sordun mu

Uygulamadan haberi olan var mı kullanırken sorun çıkıyor mu 1. Derece olması gerekir diye veya çevirmeye kazaya karışıp uygulama nedir tecrübe eden yazsın

selamlar. şoför olarak aracı kullanmak için iş akdi sözleşmesi yapmak istiyorum. sigorta yapılmak zorunda mı? ayda minimum kaç gün çalışıyor gösterilebilir? bu konuda bilgisi olan var mı

CİMER e yazmaya devam edelim. Özellikle yüzde 90 altı olanlarda çok büyük problem oluşturuyor. Eşimin çocuğumun kullanamadığı aracı ne yapayım. Eşimin ve çocuğumun kullanması nasıl suistimal oluyor. Nasıl bir fikir nasıl bir düşünce. Anne-baba Eş Çocuk kullanabilmeli. ikametgah şaartı konulabilir.

Engelli Aracını kullanabilecek kişller ile ilgili hk.

2-3 farkı bilgi var internette OturanBoğa abi senin paylaşımındaki yazıya göre %90 üzeri engellinin aldığı Tertibatsız aracı herkes kullanabilir .

Ama başka sayfada şunu gördüm ;

18 Ocak 2023 tarihinde Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan -76264044-135[52-010-49]-137182 sayılı açıklamaya göre ÖTV Kanunu 7/2 madde uygulaması akrabalık dereceleri hakkında bir açıklık getirildi.

ot0t1pi.jpg
[/url][/IMG]

Tüm chery modelleri ÖTV limitinin üzerine çıktı.

21121210G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
f6325f74618bb34ffc1b0fd0080be1dd.jpg

Yüzde 44 bipolar bozukluğu hastasıyım ortopedik yazıyor sıfır araba alabilirmiyim acaba arkadaşlar

patpat-fiyatlari.jpg

[SIZE=5][FONT=arial black]Bu gidişle 1-2 aya kalmaz buda çıkar Limit'den...[/FONT][/SIZE]

Limiti savunanlar vardı . Kulakları çınlıyordur umarım

egemmm

Konu başlığı ile alakasız mesaj göndermeyin. Bir sey biliyorsanız yazın. Gereksiz yere insanları meşgul etmeyin.

Yüzde 90 engelli adına alınan araçlar suistimal e açık göya engelli adına alınıyor engellisi olmadan şehir şehir dolaşan işine giden refakatçiler var madem engelli adına alınmış araçta engelli yoksa basacan cezayı birde engellisi yok araçta bütün engelli park yerlerini gasp ederler.gereken neyse yapılsın ceza ise ceza yaptırımsa yaptırım

bilgeadam

aynen engelli yanında yoksa yazsınlar cezayı benim de 90 üstü raporum var .şehır dışı ya d apark yerleri orda burda engelli yanlarında yok özel araç alınmış kullanıyorlar .sonra tek tek haklarımızdan olduk .bassınlar cezayı

mayfe

niye kardes ? neyı dokundu da alakasız dedın ?? sende mı savunanlardan dın da gocundun ?

egemmm

Konu başlığı ile alakalı değil mesajiniz o yüzden yazdım. Kime gocundu iseniz ona cevaben ilgili başlıkta mesaj yazınız.

mehmet aksoy

Hangi Yılbaşı mesela....2028 olabilir mi ?

Birşey beklemeyin en az 3 sene ..Taliant,Clio,208 vs yüzüne bakmıyorduk şimdi limit dışına çıkarmı diye korku sardı ...

Bazı angutlar cıkmış ne diyor engelli araçta olacakmış, engelliler her işini kendi görecekse aracını eşine cocuguna emanet edemeyecekse ne anlami kaldi yapilan işin. Simdi %90 üzeri raporu olup arac kullanlar var ayni zamanda esi ve cocugu da kullaniyor ama ne hikmetse %90 altinda raporu olup esi ve cocugu kullanmasin diye yorum yapiliyor ve bu durumu destekleyen salaklarda var ne yazik ki. Bi zahmet %90 üzeri raporu olanlar cevap yazmasinlar. 2024 te bu konu yeniden gündeme gelecek denilmisti bakalim verilen sözler tutulacak mi.

Arkadaşlar konu ile ilgili ombudsmana (kamu denetçiliği kurumu) yazı yazalım. Maalesef %90 altı engeli olanlarlar bu durumda çok mağdur oldu.

Arkadaşlar limitin kaldırılması da önemli, alınan araçların kimin kullanabileceği de önemli. Yüzde doksan altı engellilerin kendisin kullandığı aracı eşi ve çocukları annesi babası kullanabilmeli. Bir arabayı tek bir kişiye endekslemek doğru değil. Bunların acil değişmesi lazım. CİMER e yazalım. Haftada bir yazalım.

Sadece engelli kullansın denilmesi ayıp birşey. Araçla yapılabilecek herşeye engelli kişinin koşuşturması buna zorlanması çağ dışı.

Arkadaşlar konu ile ilgili ombudsmana (kamu denetçiliği kurumu) yazı yazalım. Maalesef %90 altı engeli olanlarlar bu durumda çok mağdur oldu.

ben başka bir konu ile ilgili KDK ya yazdım aylardır cevap yok aynı konuyu yazan arkadaşlara da zaten vatandaşın aleyhine karar çıkmış yani kamu kamuyu koruyor gibi olmuş. ben ümidimi yitrdim amaç engelli raporu engelli emekliliğini engellilere verilen tüm hakların geri alınması olacak zaten bu hakların çoğu avrupa birliğine uyum çerçevsinde çıkmıştı baktılar avrupa birliği hayal o zaman bu kmau maliyesine oan bu yükü kaldıralım dediler.bizim yükümüz yok yandaşların silinen 4-5 milyarlık dolarlık vergisi yük değil , kamuyu zarara uğratan ederinin 10 misli ihalaler de yük değil....şu son 1 ayda çektiğimi ben biliyorum gixli olarak bilgi geçilmiş rapor vermeyin yenilemleri 1 yıl verin diye ....bu işte sonuç. ÖTV tamamen kalkmalı ÖTV 99 depremine fon bulmak için yapılmış bir vergi idi ne oldu bulundu mu hayır ! ötv de biriken paralar depremler için kullanılacaktı ne oldu ? malatya depremi oldu işte yeni devlet tv lerde para istedi çünkü ötv paraları harcanmış bitmiş yok ...bri araba bize 2 araba devlete oluyor .amacı dışına da çıkmış ortaya çıktı aleni şekilde.arabayı üreten almanya bile bu kadar vergi almıyor teknolojisini üreten mühendisi icat eden. cimere yazılan son 3 aydır şikaytelrime de hiçbir şekilde dönüş olmadı.sgk vergi çalışma bakanlığı belediye vs tüm şikayetlerim bekliyor öyle.gelen cevap copy paste çözüm yok onu google dan ben de bulurum.

Devlet denetleme yapsın buna birşey demiyoruz. Ama yaşın yanında kuru da yanmasın. Yüzde doksan altı araç alanlarında arabasını iki üç kişiye izin verilmeli.

Anne baba eş ve çocuk kullanabilmeli

Üst Alt