Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muafiyetli araçları kullanabilecekler değişiyor

Merhabalar;

Engel oranı yüzde 18 olarak geçen hafta bayiden araçın alım işlemini gerçekleştirdik. Ruhsatın üzerinde "tertibatlıdır. Sahibi,eşi,3. derece kan/kayın hısmı veya çalışanı kullanabilir" diyor.

Bayi herhangibir noter huzurunda araçı tek kişi kullanacak diye bir şey imzalatmadı ama Evrak işlemlerini ilerletmesi için noterden benden vekaletname aldı. Bu vekaletname üzerinden araçı tek kişi kullanacak diye bir imza verdimi bilmiyorum. Veya bu vekaletname ile vergi dairesinin istediği vekaletnameyi imzalayabiliyormu bilmiyorum.
rfq6sw7.jpg
[/url][/IMG]

%90 uzeri yeni islem yaptim

Taahutnameyi bayiye imzaliyoruz. Sadece ben ve esim kullanacagiz baskasi kulkanirsa otv yi geri odeyecegiz vb diye bi taahutname

Noterden vekalet ve arac alim taahutnamesi de verdik ama icerigini okumadim acikcasi.

Salı günü aracı aldım ve TOYATA bayii bana sadece benim kullanacağıma dair belge imzalattı.

ercan2323

Ruhsat ta herhangi bir şey yazmıyor ama trafik çevirmede aracı kullanan başkası ise bağlayacaklar dediler

Mümin Çelik

aracınız hayırlı olsun. Aracın modelini, hangi bayiden ve kaça mal olduğunu yazar mısınız? Teşekkürler

Mümin Çelik

aracınız hayırlı olsun. Aracın modelini, hangi bayiden ve kaça mal olduğunu yazar mısınız? Teşekkürler

2023 Model Toyata Corolla 1.8 hibrit dream X pack e CVT Bursa Çavdarlı toyata bayisinden 541.000 TL ye aldım ama baya sıra bekledim 4 ay kadar üst modelden isterken limit nedeni ile bu paketi alabildim.

engelli engeli dir eneliler arasnda ayrım yapan şu anlamsız kanununu değiştirmek neden hiçkimsenin aklına gelmiyor acaba?

DJ_BORAN
Henuz araci teslim almadim

21121210G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

İyi ramazanlar arkadaşlar
Arkadaşlar boşuna tartışıyorsunuz imzalatılan belge kanuna uygun ve 2015 den beri olan haklarda bir değişiklik yapmıyor .
Yönetmelik gereği aracı kullananın değil istifade edenin engelli olması gerektiğini vurguluyor ve istifade eden başkası ise canınızı yakarım diyor tabi bunu zorunlu haller dışında ve 2. Dereceye kadar diyor ( 1. Derece demiyor )
Kısaca değişen bir şey yok rahat olun

forumcux

işte tam da bu artniyetliler yüzünden tüm engelliler aynı kefeye konulup haklarımız sınırlandırıldı. oğlu işe gidip gelsin diye devlet ÖTV istinası getirmiyor , ÖTV MUAFİYETİnin amacı bu değil,pozitif ayrımcılık bu değil , millet suyunu çıkarırsa her sene farklı bir hak kaybedilir.

sizden alıntı"""""""Ortopedik engeli bir amca, oğlu işe gidip gelirken kullansın diye kendi raporuyla oğluna bir araba alıverecekti ama şu an oğlunun bu arabayı kullanmaya izni yok""""""""""

hanifeaydin

Öyle tabii ama bazen 1. Derece yakından kullanabilen de olmuyor burda yapılması gereken şu kimi kullandıracaksın al ismini ondan başkasına da kullandırma yakaladın bağla arabasını istismar edildi evet ama zaten olmaması gereken ötv kaç kişi veriyorsun ki senede mıafiyetli araba yok illa ondan da alacak sıkıntı yok seçim geliyor sandıkta görüşeceğiz

Biz şimdi neye göre hareket edeceğiz. Ruhsatta tertibatlıdır.sahibi,eşi,3.derece kan/kayın hısmı veya çalışanı kullanabilir diyor. Bir yandan da bayilerde imzalatılan evrak var.

Ortopedik engelliler bu durumdan çok mağdur oldu yüzde doksan altı olanlar.. CİMER E yazmaya devam edelim. En azından bundan sonra çıkan kanunlarda itirazlarımıza yer verilir.

%90 üstü beni araç ruhsatımda kimler kullanabilir diye bölüm yok yazılı birşey yok- ayrıca vergi dairesine verilen babam-abim eşim kullanır yazısının da fotokopisi almadık , neymiş sistemde görünürmüş bu forumda yazılmış polisler göremiyormuş sistemde ??? ne zaman entegre olacak peki sistemleri? ben bu verdiğim yazıyı nerden alırım kopyasını arabada dursun diye?

Çarşamba akşamı iftarda Yalova milletvekili ile ayaküstü konuşma şansım oldu. Ortopedik engelli olupta yüzde doksan altı olanların araç kullanımının değişmesi gerektiğini söyledim. Durumun farkındayız 1. derece olarak değiştereceğiz dedi. Seçim üzeri görebildiğiniz milletvekillerine iletmekte fayda var.

Bir arabanın bir kişiye indirgenmesi doğru değil. Zengin değilizki birden fazla araç alabilsek.

90 üstüne de bir kişi taahhütlü verilmeli 1. derece akrabadan kullanıcı yoksa ne yapacak böyle çok mağdur olan var.
devletin derdi zaten aslında bunu kaldırmak tamamen yavaş yavaş oda olur.

90 üstüne de, 90 altına da düzenleme gerek. keşke sesimizi duyabilecek birileri olsa

kendi kullanan engellilere yapılan düzenleme iyidir istismar bitti okadar para veriyorsun engelliyi sömürme peşinde insanlar bu düzeleme en baştan yapılsaydı ötv sınırlamasıda gelmezdi ödeyin vergisini alın

Arkadaşlar konuya ilişkin kamuoyu oluşturmak adınaTBMM e-dilekçe ve kamu denetçiliği kurumu mecraları kullanılabilir. Bu uygulama maalesef engellilerin hayatını zorlaştırmaktadır.

Evlisin engellisin ve eşin arabayı kullanamıyor çocuğun arabyı kullanamıyor. bunun neresi iyi neresi istismar ve hangi akılla düşünüylüyor analmıyorum. Buradakiler böyle derse kanunu yapanlar hiç umursamaz. Saçmalık

Birbirimize destek olmalıyız köstek değil.

Esnafa ötv çıkıyor ama engelliye yok. Ne güzel İstanbul

Cimer'e bende aşağıdaki şekilde başvuru yaptım. Sizlerde yapın arkadaşlar lütfen.

Ortopedik sorunları olan %66 engelli biriyim. %90 altı ortopedik kişilerin ÖTV 'siz araç alımlarında sadece kendisinin kullanabileceğine dair getirilen kısıtlama nedeniyle sıkıntılar yaşanmaktadır. Zira ailede; özel kendimize ait bireysel işlerimiz dışında araba ile yapılması gereken tüm işlerin engelli kişi tarafından yapılmak zorunda olması bizleri hayli yormaktadır. Örneğin; eşim ben olmadan da çocuğumuzu araba ile hastaneye muayene için götürebilmelidir. Bunun gibi ailede araba ile yapılması gereken birçok durum vardır. Bu gibi olumsuz durumları azaltmak için; en azında %90 altı ortopedik engelli kişilerin ÖTV' siz aldıkları araçların sağlam kişiler tarafından kullanılmasında engel teşkil edecek aparat olmayanların ya da sadece otomatik vites ile kullanmak zorunda olanların araçlarını aynı evde aile için 1. derece yakını olan eş ve çocuklarının da kullanabilmesini saygılarımla talep etmekteyim. Zar zor dişimizden tırnağımızdan artırıp ancak bir araç alabiliyoruz ve onu da evde sadece engelli bireyin kullanımı çeşitli zorluklar getirmekte. Susistimallerin farkındayız fakat en azından 1. dereceden yakınlarımız aracı kullanabilmeli bu şekilde susistimallerin önüne geçilebilir. Diğer hallerde ise çok zor durumlarla karşı karşıya kalıyoruz. Her işe her şeye engelli halimizle koşturmak ve yetişmek çok zor.

vergi dairesine mi dilekçe yazayım bu kullanan kişilerinin isimlerinin olduğu kağıdı nerden bulabilirim? trafikte sorduklarında ? fotokopisini almamışız ne biz ne bayii

Engelliden hariç taksici ve esnafada ÖTV araç eklendi Yanlız taksici ve esnafın ÖTV siz aracını herkes kullanır.Engellide kısıtlamalı kullanıcılar vardı onuda ellerinden aldılar.Bundan sonra hasta olmak yok kullanıamıyacak durumda da olmıyacak olursada taksiye binecek.Adı üzerinde engelli daha ötesi yok.Hangi akla hizmet edildi anlamak mümkün değil.

Üst Alt