Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muafiyetli araçları kullanabilecekler değişiyor

[FONT=sans-serif]18 nisan 2015 tarihli 29330 sayılı resmi gazete

[/FONT]

Merhaba arkadaşlar. Bir arkadaşımız maliyenin aldığı taahhüt polise not olarak düşüyor demiş. Benim yaşadığım ilçe başka bir ile sınır ve bu sınır noktasında sürekli trafik kontrol noktası var. Ben bizzat oraya gittim ve olayı anlattım. Bizden taahhüt aldılar sadece kendin kullanabilirsin dediler ama ruhsatta eşi vs de kullanabilir yazıyor dedim. Yeni kimliğimi bir cihaza okuttu tableti bana gösterdi ruhsatta ne yazıyorsa o çıktı. Herhangi bir not vs göremedim ya da polis bana ruhsatta öyle yazıyor ama aslında maliyenin dediği olur gibi birşey SÖYLEMEDİ.

Sonuç olarak ceza yazılacak mu yazılmayacak mı bunu netleştirmek lazım bilgisi olan bilgi verebilir mi
Birde sözleşmeli sürücü olma durumunda sgk gerekiyor mu ben notere sordum yapılan sözleşmeyi biz sgk ya göndermiyoruz ama isterse veririz dedi. Bu konuda net bilgisi olan varsa bilgi versin

Polise noT düşme olayı bana mantıksız geldi zaten
ruhsatda yazanı görüp ona göre işlem yaparlar diye düşünüyorum

%90 üzeri raporum mevcut ve kişisel engelli aracım var kendi üzerime ehliyetimde var bu aracı kendim bizzat kullanabilir miyim ? yetkiler bilgilendirirse sevinirim ?

engelli oranı 90 altı ise ve bu doğru ise çok saçma ahmahça bir iş yapmış olacaklar nasıl olur??? mesela ben % 40 engeliyim tertibatsız otomatik araba alacağım 4 kişilik aileyiz ben eşim oğlum ve kızım yani bir aileyiz ailenin bir arabası var ise oda engelli arabası ise ama benden başkası kullanamaz ise vahim ki ne vahim... o zaman bu aile başka bir araba daha mı alması gerekir. bu kanun ancak bir uccube ikktitar tarafından getirilir bu kadar vahim bir durum olamaz ama bazı aklı evveller engelli vatandaşlarda ne güzel bir şey getirmişler daha önce getirilmeliydi diyenlerin aklına şaşmıyorum. yazık bu ülke bu kadar cahil liyakatsiz kişiler tarafından yönetiliyor bunlar gitsin aklı başında bir yönetim ve liyakatli kişiler gelsin isterim ..not alıyorlar bizde notumuzu aldık arrkadaşlar teppkinizi sizde koyun

Son düzenleme:
acemi61
Ruhsatta nasil boyle bir sey yazildi merak ettim ?
Bizzat kullabmak icin almışsınız ruhsatta boyle bir sey yazmaz ki

forumcux
Lafı anlamadan konuşma . Yazdıklarımı iyi oku. Herkes bu şekilde değil tabiki böbrek yetmezliği olan engelli tanidigim var ve %90 üzeri raporu var ehliyeti de var . Konuşmalarınıza dikkat edin. Haddinizi bilin. Sizi sikayet edecegim. Konusmasini bilmeyen saygisiz uslupsuz hadssiz kisilerin burada işi olmamali.

bilgi için sağol teşekkür ederim kardeşim . bizde araba alacağız ama bu saçma karardan sonra beklemek zorundayız çünkü eşim oğlum kullanamayacaksa o arabayı ne yapayım. ülkemizde liyakatsiz kişiler tarafından yönetildiği sürece bu tur absürt işleri daha çok göreceğiz galiba!!!

forumcux kullanıcısı biliyor size cevap verecektir. eğer utanma duygusu yoksa

%90 üzeri raporum mevcut ve kişisel engelli aracım var kendi üzerime ehliyetimde var bu aracı kendim bizzat kullanabilir miyim ? yetkiler bilgilendirirse sevinirim ?

Arkadaşlar aylardır bekledikten sınra aracı aldık çok şükür Allah herkese daha iyisini nasip etsin...

@acemi61 öncelikle aracınız hayırlı olsun, kazasız belasız kullanmanız nasip olur inşallah.

hangi aracı aldınız ve ne kadar ücret ödediniz toplam, ayrıntılı olarak yazabilir misiniz?

sonuç olarak maliye bir gözdağı verdi, ama uygulama nasıl olacak göreceğiz.

Trafik çevirmeye takılan oldu mu %90 altı raporla arac alip arac sahibi disinda kullanirken cevirmeye takilan?

Değerli arkadaşlar, bizim gibi birçok insan bekleyiş içerisinde maalesef. Özellikle %90'nın altında engeli olup da yeni araç alan arkadaşlarımız bilgi paylaşırsa sevinirim. Bir de polis çevirmesi tecrübesi yaşayan oldu mu? Bilgi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

sözleşmeli sürücü olup sgk şartı aranıyor mu kesin bilgisi olan yazsın.
normalde ek-6 yapılması gerekli sgk öyle diyor.

forumcux

%92 engelliyim. Ehliyetim de otomobilim de var. Yıllardır uzun yolculuklar yapıyorum. Yemeğimi yapıp yiyebiliyorum. Derecesi %90 üzeri olan engellileri hiç bir şeyi yapamayan yatağa bağlı mı zannediyorsun. Sen engelliler hakkında hiç bir şey bilmiyorsun. %90 ve üzeri milli sporcular var. Yurt dışına tek başlarına gidip geliyorlar. Ülke içinde bağımsız çalışıp hayatlarını idame ettiriyorlar... Bir de utanmadan küfür ederim diyorsun terbiyesiz. Önce engellilerin neler yaptığını hangi engelli gurubun rapor derecesi kaçtır öğren sonra gel burada yorum yaz...

@inzibat sonuna kadar katılıyorum böyle hadsizlerin forumda işi olmamalı. Moderatörlere şikayet ettim bakalım inceleme yaparlarsa atarlar belki forumdan.

%90 engelliyim ve 10 yıldır araç kullanıyorum aktif olarak çok sinirlendim bunu duyunca lütfen forumda yer almasın böyle dengesiz insanlar

gülüm TAM BAĞIMLI kendi başına hiç bir işini göremeyen %90 üstü engellimizle, Hiç kimseye ihtiyacı olmayan (kendi yiyip içebilen, kendi tuvalete gidebilen, normal yaşantısına devam edebilen ve araba kullanabilen) bağımsız yani ÇOK DAHA İYİ DURUMDA olan engellerini BİR SAYIYORLAR.. BEN ONA KIZIYORUM VE KIZMAYA DEVAM EDİYORUM burada meyfe , inzibat gibi düşünenler İYİ OKUSUN... KİMSEYE BAĞIMSIZSINIZ, ENGELİNİZ SİZİ SINIRLAMIYOR; KENDİ BAŞINIZA HER İŞİNİZİ GÖRÜYORSUNUZ.....ŞÜKREDİN.. İŞİNİZE YOLUNUZA KEYFİNİZE BAKIN, BANA DAHA FAZLA GÖNDERME YAPMAYIN!

ŞU DA YÖNETMELİKTE AÇIK, ORAYA BURAYA SORUP DURMAYA GEREK YOK: EĞER ENGELLİ KENDİ KULLANABİLİYORSA SADECE KENDİ KULLANACAK, ENGELLİNİN KULLANMASI TIBBEN MÜMKÜN DEĞİLSE 1.derece yakını kullanacak. Araç alırken eğer kurala uymazsak arabanın yaklaşık 2 katı cezasıyla beraber ötv'sini ödeyeceğim diye imza vermek zorundayız. 500bine araba alıp 1milyon ceza öderim diye imza vermek zorundayız anlayacağınız, kimse bu riske girip araba almaz. Ortopedik engeli bir amca, oğlu işe gidip gelirken kullansın diye kendi raporuyla oğluna bir araba alıverecekti ama şu an oğlunun bu arabayı kullanmaya izni yok. KANUNU BEN KOYMADIM, ha ilk kez araba alacaktık onu da bulup alamadık seneye bakarız ille de alacaksak o zamana kadar ikinci elden birşey alıp beklemek daha mantıklı zaten; önceki seneler arabasını alabilmiş olanlar ise elimdekini satayım da yenileyim derdinde.. YANİ BU SORUNUZUN CEVABI MALİYE'DE.. Kesin bilgiyi bulunduğunuz ilçenin Maliye sine sormalısınız ama o da benim özetle söylediğimi söylecek (Engelli TIBBEN araç kullanabiliyorsa kendi sürecek)

Son düzenleme:
Allah aşkına birisi bilen birisi cvp verebilir mi artık, 2.el normal engelli değil normal bir araç begendim 140bin TL, üzerime alırsam maaşım kesilir mi?? Evde eşimle tekiz çocuk yok

Yaklaşık 28 sayfa yorum yapılmış altı üstü basit bir sorunun cevabını arıyorum 40 farklı yorum var .

Allah aşkına soru basit %90 üzeri engelli birinin arabasını bahsedilen taahütnameye göre kardeşleri kullanabilir mi? Bu kadar basit bir soru

Cevaplar için teşekkür ederim . Darısı tüm engellilere umarım

ercan2323

Teşekkür ederim, peki normal araç alacağım için bi indirim falan olmayacak, peki sigorta için bi indirim yapılır mı? Raporum var desem

Losdy

Sigortada indirim yok sadece mtv alınmıyor. Diğer işlemler aynı

konu ile ilgili yeni gelişme var mı tebliğin kaldırılması veya güncel işlemlere dair bilgi.

slm grup otv limit artışıyla birlikde bir madde daha ekenmiş diyorlar aracı kullanan engellinin dışında 3.dereceye kadar izin vardı bu kalkmış deniliyor sadece aracı ullanan kişi kalmış yakın akrabaar eş dahil yasaklanmış deniliyor ne kadar doğru bilemedim ..2023 itibarile bu yazısını bulamadım bilen varmı teşekkürler

Üst Alt