Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2. Engelli Öğretmen ataması için çalışmalıyız...

Emeği geçen herkese teşekkürler

Müjde ocak ayında alım var bakan az önce açıkladı

Kimse yokmu sevinen:)

arkadaşlar bu sene formasyon alacağım fakat bi bilgim yok psikolojik danışmanlık ve rehberlik alanındaki atamaların durumu nedir bir bilgisi olan var mı

Engelli Öğretmen Alımı Hakkında

Okul müdürlerine yeni sınav geliyor
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Bütün okul müdürlerinin sınavla alınması sağlanacak” dedi.

15 Aralık 2018 Cumartesi 23:03

Bakan Selçuk’un TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmanın satır başları şöyle:

Ocak ayı başında engelli öğretmen alımına başlanacak.

Arkadaşlar kolay gelsin. Sınıf öğretmenliği branşında sıralamam 58. ÖSYM yi aradım. Branş bazında sıralamada 2016-2018 adayları var dediler. Biliyorsunuz Haziran ayında ilk atama yapılmıştı. İlk atamada 40 engelli sınıf öğretmeni atamışlardı. Şimdi bir kırk kişilik kontenjan daha açılırsa atanır mıyım?

Bir de sınıf öğretmenleri whatsapp grubu kuralım mı?

Ya branş sıralaması bilmiyorum çünkü gazetecilik bölümü mezunuyum formasyonum var Burda formasyonu olan gazetecilik mezunu olan var mı malum ocak da alımları var ve bizim bransdan genelde ya alım olmuyor yada tek kişi oluyor

En az 2500 engelli öğretmen kadrosu istiyoruz!

Engelli Öğretmen Adayı arkadaşlar ve diğer tüm engelli arkadaşlar. Birlik olma vakti! Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Ocak ayında engelli öğretmen alımının başlayacağını açıkladı. Engelli Öğretmen alımı branş ve kontenjan sayısının adaletli yapılması için #EnAz2500EngelliÖğretmenKadrosu hashtag ile sosyalmedyada konu açılmıştır. Desteklerini bekliyoruz. Ben desteğimi bu konuyu haberdesifre.com'da haberleştirerek yaptım. Sıra sizde... (haber aşağıdaki linktedir.) Bu haberi veya engelli öğretmen alımıyla ilgili isteklerinizi #EnAz2500EngelliÖğretmenKadrosu hashtaginde yayınlayarak twitterda gündeme oturarak Bakan Ziya Selçuk'a ulaşacaktır. bahsettiğim hashtag dışında MEB'i, Bakanı, Cumhurbaşkanlığını da etiketlemeyi unutmayalım.

BAKAN SELÇUK'TAN ENGELLİ ÖĞRETMEN ADAYLARINA MÜJDE!

Evet ocak ayı başındaymış.Allah bana nasip etsin.

her sey ust uste ve alakasiz sirada gelmek zorunda mi? :( ben memur tercihleri de vermistim. ama memurluk degil asil istegim ogretmen olmak.
simde ben ocak ogretmen alimlarinda tercih yapabilecek miyim. memurluk da cikarsa ne yapacagim?

İnşallah kbenly herkesin gönlünden geçen hayırlısıyla olur. Tabi biz engelli arkadaşlara da bu süreçte iş düşüyor. Cumhurbaşkanını, MEB'i, Bakanı, Devlet Personel Başkanlığını, Maliye Bakanlığını ve engelli tüm milletvekillerini (aralık ve ocak ayı itibariyle) BRANŞ BAŞVURU SAYILARINA GÖRE ADİL VE YETERLİ KONTENJAN VERİLMESİ HUSUSUNDA sabah akşam Twitter yağmuruna tutmamız lazım. Yoksa yine verecekleri kontenjan sayısı 500'ü geçmez

Benimde 2018 mart atamasında öyle oldu @manuel_mandalin. 2018 Ocak başı öğretmen alımı olacak demişti Binali Yıldırım. Attılar hazirana. Ama martta memurluk çıktı MEB'de mecburen memur oldum. Haziran'da öğretmenliğe de başvurdum. Fakat puanım çok yüksek olmayınca ve yeterli sayıda kontenjan da açılmayınca öğretmen olarak atanamadım. Memurluğa devam. Şimdi 2019 Ocak ayında deneyeceğim şansımı tabi yine başvuruları ertelemez ve adil yeterli sayıda kontenjan dağılımı yaparlarsa...

arkadaşlar bende memurluğa başvuran öğretmenlerdenim. bu sorunun cevabını kesin bir ifadeyle alamadım nereyi aradıysam bilmiyoruz dediler. yalnız yine bu forumda bir arkadaşın yazısı dediğine göre atamamız yapılırsa ikinci atamada da öğretmenlik çıkarsa ilk atamanın yapıldığı yerden muafiyet istemen gerekiyormuş ondan sonra öğretmenliğe geçebiliyorsun. ösym sayfası öğretmenlik tercihi yaptırıyor zaten orda sıkıntı yok. ( öğretmene yakışmayan saçma bir paragraf oldu yorgunum biraz anlaşılıyordur herhalde konu)

https://www.memurlar.net/haber/26824/memurluga-yerlesenler-ogretmenlige-basvurabilecek-mi.html

arkadaşlar buradan da okuyabilirsiniz. bir üst mertebeye geçeceğimiz için (yani memurluktan öğretmenliğe) atandığımız kurumdan muafiyet isteyip öğretmenliğe geçebiliyoruz.

muafiyet değil de muvafakat alınıyor ancak. o da memurluğa başladıktan sonra alınırsa alınıyor.

bizim için önemli olan 24 aralıkta memurluğu kazanırsak ocak ayında öğretmenliğe tercih verip veremeyeceğimiz ve memurluk yerine öğretmen olup olamayacağımız.

Her şey üst üste geliyor! bir oh diyemedik şu insan pazarında...

yukarıda attığım linkte gerekli açıklama var arkadaşlar

Herseyden öte beklemek zor oluyor net bi tarih yok bakalım ne zaman alım olacak bu ayın sonu ama ne zaman tam belli değil

2019 engelli öğretmen ataması

ocak ayında diyor bakan umarım dediği gibide olur diyelim.

net bi tahmin yok sanırım ama ocak 15 e kadar listeler açıklanır diye düşünüyorum. 1000 kişi alsalar bari en az.

duyuru yapıldı arkadaşlar. 500 kişi alınıcakmış.

ahv

Ahv haklısın. Zaten mv. Arzu erdem hanımefendi de bunu sürekli dile getiriyor...

Engelli öğretmen ataması için rakam ne kadar düşük.Allah yardıcımız olsun.

Halen memurluk yapanlar tercih yapmasa bari. zaten sayı çok düşük bir de onlar tercih yaparsa bizim şansımız daha da düşücek belki de.

Üst Alt