raptap
bana kalmış olsa ben sevdiğinizi ,zevk aldığınızı düşündüğünüz alana yönelin derdim. ama öyle şeyler oluyor ki ülkemizde bazı evrensel kurallar neredeyse geçersiz hale geliyor.
aslında ben akademisyenim. şu an iki makalem yayın için inceleme altında ancak sürünüyorum tabiri caizse. kar yağıyor , güneş çıkıyor , şimşek çakıyor ,yağmur var 4 mevsim değil fırtınalarla , kasırgalarla 7-8 mevsimi birden yaşıyorum
daha az önce bir enquiry i tamamladım. orada matematiği sevdiğimi ,mevcut matematikçilerin başarısız olduklarını , yada (üzülerek) yeteneksiz olduklarını bir bir sayıp döktüm ... haksız da değilim halen de dünyanın sayılı fen dergileriyle seyrek de olsa muhattağ durumdayım ama 5 para kazanmış değilim. ya onlar? bir akademisyen en kötü 5 bin tl alıyor şu an....
kaldı ki bir tübitak projesi kadar kıymetli bir çalışmayı biz dergiye bedava sunuyoruz ,yeterki yayın alsın.
bütün bunları niye söylüyorum , ben matematiği seviyorum ama buna rağmen bu zorlukları çekiyorum.
size yol gösterebilmek için aşağıda yer alan anahtar önerileri yazayım
** günlük hayatta yeri olan bir alana yönelmeye çalışın
** yada günlük hayatta yeri olan bir alanda eğitim almaya çalışın
** çok konuşlan dillerden birini öğrenin lütfen.
çok az da olsa para kazanmaya çalışın.
bütün bunlar zor diyorsanız anlıyorum ancak yavaş yavaş da olsa lütfen bunları yerine getirmeye düzenli olarak çalışın
((birkaç ipucu , linguistic bölümler (dili kullanabiliyor olmak veya olacak olmak kaydıyla) kötü tercih olmaz ve tercihen çince seçin çünkü ingilizceyi zaten öğreneceksiniz veya zaten biliyorsunuz (ben şu an öğrenmeye çalışıyorum az da olsa)) bir de bir diploma sahibi olmak (bu yüksek lisans diploması hatta doktora diploması dahi olsa,üstte yıldızla işaretlenen koşulları sağlamayabilir benim dediğim şey kullanımın var olması ,örneğin C# ile bir şirketin ihtiyaç duyduğu bir projeyi yazabiliyorsanız o zaman günlük yaşamda bunun bir yeri vardır diyebilriiz ancak "ben tarih lisans mezunuyum" diyorsanız bu bi anlam taşımaz. fakat tarih mezunuyum ve lisans döneminde arapça öğrendim" derseniz iş değişir yinede bu yeterli olmayacaktır tahminim ne kadar çok etkinlik varsa o kadar iyi)
başarılar.