Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2012-ÖMSS / Kura İle Özürlü Memur Yerleştirme Tercih Kılavuzu Yayınlandı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
mertcan74;

Nasıl bu kadar boşluğu yokmuş?İsterse 100.000 kadro açsın doldurulamadıktan sonra ne anlamı var?

uzm55;

bende giremiyorum arkadaşım yogunluktan olabilrmi acaba.başka link yoktur herhalde.

teşşekür ederim.

Ösym Aday İşlemleri Sisteminde bir hata oluştu. Lütfen işleminizi bir süre sonra tekrar deneyiniz: bu yazı çıkıyor karşıma

ADLİ TIP KURUMU BAŞKANLIĞI HİZMETLİ İSTANBUL TÜM İLÇELER YH 11 1 1000 1001 burda 999 yazmıyorsa burayı tercih etmememi lazım bilği verirseniz sevinirim ilkokul olarak yani eski ilkokul olaraktan kod 999 mu

Yanında, GİH, TH, SH, AH, DH, YH yazan kadrolar ise 657'e tabi kadrolardır. Bu kısaltmalar ise çalışılacak hizmet sınıfını göstermektedir: Hizmet sınıfları şu şekildedir:
GİH: Genel İdare Hizmetleri Sınıfı
TH: Teknik Hizmetler (Teknik Meslek Lisesi)
SH: Sağlık Hizmetleri (Sağlık Meslek Lisesi)
AH: Avukatlık Hizmetleri
DH: Din Hizmetleri (İmam Hatip Lisesi)
YH: Yardımcı Hizmetler

DERECELER
Derece, memuriyete giriş derecesidir. Giriş dereceleri 657 sayılı Kanunda belirlenmiştir. Dereceler tamamıyla teknik bir düzenleme olup, adayları ilgilendirmemektedir. Bu nedenle tercih yapılırken derece hususuna hiç dikkat edilmemelidir. Bazı unvanlarda dereceler daha düşük olabilirken bazılarında daha yüksektir. Bu değişikliğin adayları ilgilendiren bir yönü bulunmamaktadır.

İsmail kardeşim; sende ömss süreci içerisinde didindin dipsiz kuyularda sesini duyurmaya çalışan bir candaş gardaşsın seni unuttuğumu sanma kim eğer mazlumun yanında ise siyasi görüşü hiç fark etmez insaniyet adına bir mücadele doğru varsa orda olurum seninde olacağını çok iyi biliyorum kendi adıma sana çok teşekkür ediyorum sessizlerin sesi olabilmek için sanal alemde kurumlar bazında interneti çok sağlıklı amaçlar için kullandın sitemimde haksız olmadığımı düşünüyorum düne kadar kimse yokken bugün herkes bir tarafı suçlamış herşeyi eleştirmişler biz bugün söylenilen bütün eleştirileri kısa ve öz daha adaletli engelliler açısından daha rahat çalışma ortamı kadro rapor bir çok konuda söyledik ama sesimizi malesef üst düzey yetkililere bile duyurmuşken bizim gibi olan damdan düşen kardeşlerimiz arkadaşlarımıza duyuramadık zaten birliğin ve beraberliğin hakkın aranmadığı bir durumda bu sitemler eleştiriler devam edecek ve bitmeyecektir herkes birilerinin çığırtkanlığını yapıyor birisi hükümet yanlısı diğeri muhalefet bırakın bu tip kısır döngülerde tartışmalarıda hakkınızı arayın bugün kim iktidar ise elbet eleştirilir madem muhalefet yok hakkı kendiniz alınız bir güç oluşturabileceğinizin farkına varınız unutmayın sizden büyük sadece Allah var bugün iktidar ve muhalefete laf söyleyen bir parti sempatizanı olan arkadaşlar elbette olacaktır ama unutmayınki meclisde 550 side iş arkadaşı herkes rahatında herkes keyfinde en azından hepsi ile dirsek temasında olmak hepsine eleştirilerinizi iletmek zorundasınız farklı şekilde hakkınızı alamassınız 20 bin kadro 2 yıla yayılmışken kpss ve diğer sınavlardan alınan sayının çeyreği bile değil bizim kadrolarımızda hepsi belli koca TÜRKİYE CUMHURİYETİ engelliler için düzenlemeyi yapamıcak kadar küçük devlet değil herkes ne olduğunun farkına varsın puslu tek kanat camlardan bakmayın uyanın artık hepinize geçmiş olsun sizler burada ancak yazarsınız kendini bilen insanlar ise evde sesini duyuramayan şuan net kullanma imkanı hakkını aramayan engelli kardeşlerini arkadaşlarının sesi olabilmek için her türlü mücadeleyi verendir Allah c.c yolu hariç hiç bir yol siyaset insandan üstün değildir. Rabbim herkesin gönlündekini versin gönlü güzel olana güzel verir .Saygılar.....

Arkadaşlar kılavuzda yer alan nitelik ve kodların ne anlama geldiğini aşağıda ki başlıkların yer aldığı bölümlerden bakabilirsiniz
ortaöğretim mezunları için aranan nitelikler (2012-ömss/kura tercih kılavuzu)
ön lisans mezunları için aranan nitelikler (2012-ömss/kura tercih kılavuzu)
lisans mezunları için aranan nitelikler (2012-ömss/kura tercih kılavuzu)
özel koşullar (2012‐ömss/kura tercih kılavuzu)

http://www.osym.gov.tr/dosya/1-60558/h/2012-omss-tercih-kilavuz1072012-2.pdf

Maral;

ADLİ TIP KURUMU BAŞKANLIĞI HİZMETLİ İSTANBUL TÜM İLÇELER YH 11 1 1000 1001 burda 999 yazmıyorsa burayı tercih etmememi lazım bilği verirseniz sevinirim ilkokul olarak yani eski ilkokul olaraktan kod 999 mu

ASİ PRENS SORUNUN CEVABI;
ADLİ TIP KURUMU BAŞKANLIĞI HİZMETLİ İSTANBUL TÜM İLÇELER
SINIF;YH; YARDIMCI HİZMETLER-------------DERECE;12; DERECESİ----------ADET 1; 1 KİŞİ ALINACAK-------NIT1 999;İLKOKUL MEZUNU--------NIT2 1000; ORTAOKUL MEZUNU----------NIT3 1001; İLKÖĞRETİM MEZUNU
4.3 Tercihlerinizi yaparken, kadrolar için “Aranan Nitelikleri” gösteren sütunlardaki koşulları dikkatle incelemeniz ve size uyup uymadığını belirlemeniz son derece önemlidir.
Bir kadro için mezun olunan program/alan koşulu birden fazla ise bunlardan birinin karşılanması yeterlidir.

Maral;

çok teşekür ederim onu ögrenmek istiyordum yani 999 olan tüm kodlar bana uygundur. o zaman ilkokul olaraktan. şimdide öysm sitesine girip tercih yapamıyoruz hata veriyor.

Bugün tüm özürlü arkadaşlarımdaki, büyük hayal kırıklıklarından bazı yorumucu arkadaşlarımın yanlış yönlendirmelerinden dolayı oluşan farklı beklentilerden OLUŞAN bir durumm...
ŞAPKA DÜŞTÜ KEL GÖRÜNDÜ...........

Mühendis kardeşlerim ne alemdesiniz? Endüstri Müh. olarak çok şükür diyorum ama atanacağım konusunda şüpheliyim :(

RİCA EDERİM :)

Arkadaşlar aranılan nitelik ve kodlara dikkat edin.
örneğin ilkokul mezunu olan arkadaşlar derecesi 11 olan yerleri yazamayacaklar buna dikkat etsinler.

999; ilkokul Mezunu
1000:Ortaokul Mezunu olmak
1001; İlköğretim Mezunu olmak
1101; Cinsiyeti Erkek olmak
1103; Cinsiyeti Kadın olmak
6225; M.E.B.'Dan Onaylı Bilgisayar İşletmeni Sertifikası Sahibi Olmak
2001; Ortaöğretim(Lise) kurumlarının herhangi bir alanından mezun olmak
3001; Herhangi bir önlisans programından mezun olmak.
4001; Herhangi bir lisans programından mezun olmak.

bende yapamıyorum sitede sorun var herhalde

bio;
söylediklerinin her kelimesinin altına imzamı atarım..yine aynı şeyler oluyor farkettin demi arkadaşım ? bak biz burda ikimiz sitem ederken millet hala boş ekrana şikayet sunuyor :) sanki bilgisayarın ekranı yada site canlanacakta bunların derdine derman olacak..

eyyyyyy engelli kardeşler,daha çooooook buralarda sitem eder şikayet edersiniz..bio arkadaşın dediği gibi,siz iktidara burda saydırırken,muhalafet partiler acaba meclis dışındamı görev yapıyor..onlarda bir şekilde dur diyebilir..anlıycanız ordaki 550 side birbirinin aynısı..diyeceğim şu ki,sizler engelli olduğunuz sürece sorunlarınız bitmeyecektir..e bu durumda siz yıllar boyunca gelip bu sitenin duvarına şikayetmi karalayacaksınız ?buralardan medet mi umacaksınız ? biliyorum yine boş konuşuyoz ama napalaım arada 3-5 bize hak veren olduğunu görünce seviniyoruz bizde.."bizim gibi düşünen birileri de varmış" ne mutlu bize diyoruz..biz kaç kez birlik olmak için konu açtık gelen olmadı..olanları da iyi biliyoruz..olmayanlarıda burda görüyoruz zaten..sözün özü ;

Siz daha çooooooook buralara yazıp çizersiniz..birlikte hareket etmeyi bilmedikçe engelinizi ilgilendiren ne varsa hiç biri düzene girmeyecek !

arkadaşlar az önce üsküdar ösym i aradım sistemde arızamı var diye hayır biz tercihleri yapıyoruz 3 tl dedi peki biz neden giremiyoruz anlamadım.

bugün ikinci gün ve devlet adamlarından tepki namına ses seda yok. anlaşıldı sahipsiziz. (muhalefetinde gündemine giremedik :( )

gecem gündüzüme karıştı ve 88'e yakın puanımla belli süre sevindim. ama diyanete aslan payı bırakılması ile yine umutlarımız söndü.

yine kadrolar boş kalacak. istenilende bu zaten. 40-50 puanlık kişiler paşa paşa atanacak.

ama düz liseler hapı yuttu. tercih yapmamayı dahi düşünmeye başladım.

bari ufacık tepki olsaydı medya ve milletvekillerinden. Allah aşkına ya bunlar kimin vekili ?

sakijn arkadaşlar daha vakit var klavuzu iyi okuyun her mezunun ona göre tablosu var oradaki kodlardan giriş yaparsanız hata vermez

programın kodu_?

slw arkadaşlar herkese kolay gelsin ama sisteme giren var mı?ben ilkokul mezunuyum ama bi (programın kodu) diye soru var.bütün kodları denedimm.ya kod kalmadı.:)ilerisine gecemiyom.tercih kılavuzu tam bir yerleştirmeni :) bilmem onuda siz karar verin.devlet olarak 3 aydır bizleri oyaladılar.şimdide kılavuzu çözmek için fizikçi olmam lazım.hadi kılavuzu cözdük.şimdide sisteme giremiyosun.diyecek bi şey bulamıyomm

GOLDEN HEART VE BİO arkadaşlar malum boş boş durmak yerine bişeyler yapmaya çalıştık çabaladık bi yerleri aradık,mailler attık ama boşuna kürek çekmişiz şikayet etmek çoğunun aklına yeni geldi ama sanırım iş işten geçti.diyanet kadrosu lise 750 önlisans 450 lisans 950 boşa gitti sağlıkçı kadroların yarısı boşa gitti ki o kadar sağlıkçı sınava girmedi meb hizmetli fıs çıktı daktiloğraf adında olmayan nitelikte kadro var açılan kadro bana yeter ama gönül isterki engelli kardeşler bi yerlere girsin ama bu klavuzu göre çok zor şu saatden sonra yapacak bişey de yok tepinsek,yırtınsak çıksak kendimizi yaksak olmaz 2.atamaya inşallah doğru düzgün alım olur ki ben şahsen alım olcağını sanmıyorum KPSS ATAMALARINDA KPSS/1 diyor ÖMSS de bişey demiyor.Allah hakkımızda hayırlısını versin emeğimizin karşılığını buluruz.

arkadaşlar sistemde herhangi bir hata yok rahatlıkla giriyorum ben

uzm55;

ben giremiyorum hala arkadaşım bu yazı çıkıyor. Ösym Aday İşlemleri Sisteminde bir hata oluştu. Lütfen işleminizi bir süre sonra tekrar deneyiniz:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt