Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2012 ÖMSS tercihleri ne zaman yapılacak?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
merveenes; 1 ve 2.maddeler dediğin gibi de,3 ve 4.maddeler çoktan halledildi sen rahat ol..

huderix;
İlk atamada olmaz evet ama 2.atamadan umutluyum yeterli kadro açılırsa

KPSS bile bu kadar tartışılmıyor yau :D Üstelik onların da klavuz olayı çok uzun sürüyor.. Kaldı ki ömss hemen açıklansın klavuzu..

TarikUzel;

Kpss her sene temmuz ayının ilk haftası yapılır atama işlemleri ağustosun sonunda bitmiş olur yani bir buçuk ay içinde her şey tamamlanır. ÖMSS yapılalı bir buçuk ay oldu daha ortada kılavuz bile yok. Keşke KPSS gibi olsa..

ÖMSS'de Tercih Kılavuzu ne zaman yayınlanacak?

En son 2010 Kasım ayında yapılan kurum sınavıyla atanan engelliler Yönetmelik değişikliği sebebiyle 2011 yılını tek bir engelli alımı dahi olmadan geçirdi. Devlet Bakanı Sayın Fatma Şahin’in atamalar mayıs sonunda yada en geç haziranın ilk haftasında açıklamalarına rağmen ne tercih kılavuzu nede atamalarla ilgili bir gelişme yaşandı.

1.5 seneyi aşkın bir sürerdir atama bekleyenengelliler zorlu hayat şartlarında bu konuda da yalnız bırakılmanın üzüntüsünü yaşıyorlar. Sayın bakanımızn açıklamalarına rağmen sınav sonuçlarını geç açıklayan ÖSYM atamalar ve tercihler konusunda engellileri mağdur etmektedir.
ÖMSS yapıldı yapılacak derken şimdi de sonuçlar, kılavuzlar, tercihler silsilesinin düğümlerle dolu yumağına dolanan engelli bireyler, halen umutla beklemeye devam ediyor. Birçoğu kazanamayacak olsa da hepsi umutlu. Çünkü güvenmek istiyorlar. Fakat bu süreç ciddi anlamda uzamıştır. Sınavın gündeme gelmesinin üzerinden aylar geçmesine rağmen, halen tercih kılavuzlarının yayımlanması beklenilmektedir. Bugüne kadar sabırsızlık ve tenkitten kaçınan engelliler, artık kendilerine verilen değeri somut olarak görmek istiyor. Çünkü bu süreç daha fazla uzadıkça, engellilere verilen değerin boyutunun asgariye indiği düşüncesi birçok kesim tarafından kabul görebilir duruma gelecektir. 60.000 kişinin katıldığı sınavın başvuru tarihi, sınav tarihi, kılavuz yayımlanma tarihi, sonuç tarihi ayrı ayrı büyük zaman dilimlerine yayılarak zaten yeterince zaman kaybı yaşanmıştır. Tercih kılavuzlarının ivedi olarak yayımlanması ve engelli bireylerin hayata biraz daha erken tutunmalarına yardımcı olunması gerekmektedir.

Bu nedenle 60.000 adayın girdiği sınavda tüm ÖMSS adayları tercih kılavuzunu beklemektedır. Belirsizlik içinde kalan adaylar sayın Bakanımız FATMA SAHIN den aşağıdakı soruların cevaplarını beklemektedır :

1-) Tercih kılavuzu yayınlanma tarihi nedir?
2-) Atama yapılacak tarih nedir?
3-) Açıklanan 7000 kadronun kaçı lisans, kaçı önlisans, kaçı lisedir?
4-) Engelli ögretmen alımı yapılacakmıdır?
5-) Söz verildiği gibi branş ataması mı olacak yoksa düz memur kadrosumu olacaktır

memurlar.net

tercihler hakkında

slm ne zaman başlar bu tercih kılavuzları

kafkasyali,
inan hiçbirimiz bir şey bilmiyoruz bu konuda...
bence kpss tercihleriyle bir olacak bu gidişle zira kpss başvuruları bile başladı...

kpss tercihleri bile 18 haziran'da başlıyormuş bizimkinden ses seda yok..aslında koyan beklemek değil,belirsizlik..dense ki şu tarihte tercih kılavuzu yayınlancak bu kadar kargaşa olmaz..

temmuzun 15indeymiş siz genede ösym sitesine bakın

TSD Genel Başkanı Sayın Şükrü Boyraz ile görüştüm temmuz 15 dedi Şükrü Bey.

tamam dır olay bitmştir.temmuzun 15inde ösym sitesine bakacaz tercihimizi yapacaz sonrada atanırsak inşallah memur olacaz
hepinize kolay gelsin

Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah dahada çok alım olur gerek memur gerek işçi olarak.Engellilerin aslında engellenen insanlar olduğunu toplum engellileri çalışarak gördüğünde anlayacaktır.

yazık valla bizlere beklemek kadar sıkıcı bir şey yok eğer başka bir sınav olsaydı çoktan açıklanmıştı ve açıklansın diye ösym ye dünya kadar baskı uygularlardı ama biz engellilerin savunucularıondan ses yok ve hala engellerimize engel katılıyor...

Muamma
ösym uykudan uyanırsa belki bir gün açıklar

gerçi, orasıda doğru ama biz genede hergün ösym sitesine bakalım

sevgili arkadaşlar bu olay ösym ilgili değil!
daha kadrolar devlet personel bakanlığına net olarak bildirilmemiş.
dpb ösym ye iletir oradan ösym en az 2 hafta içinde yayınlar.

kura sonucuçları

kamu persolel kura sonuçları nezaman açıklanır veya kuralar nerde çekilir bir bilgisi olan aydınlatırsa sevinirim:):)

kura sonuçları nezaman açıklanır nerde olcak memur olup olmadıgımızı nasıl ögrencez bilgisi olan aydınlatırsa sevinirim

Arkadaşlar OSYM yakında açıklar, sabır edelim yeterli

bence osym yakında değil kpssden sonra açıklar... 3 ay daha beklemeye sabır değil boşuna bekleyiş denir...

gul2011;

ne 3 ayı dalgamı geçiyorsunuz birşey bilmeden yorum yapıyorsunuz hemen insanında moralini bozmaya hakkınız yok susun bekleyin ya nedir yani herkes kafadan uyduruyor susmasını bilin de bekleyin sabırla .

canyıldız,
ben dalga geçmiyorum, kimsenin moralini de bozmak değil amacım, öyle algılandıysa özür dilerim
açıkçası inanın ben de artık sıkıldım beklemekten o yüzden...
susun sabırla bekleyin diyorsunuz, demek ki susup oturup boş boş beklemek görevimiz öyle mi? evet çok yorum yapılıyor ama bu yorumların sebebi belirsizlik inanın ben şu an tercih yapmış ve atanmamış olsam bu kadar canım sıkılmazdı.
madem bir sınav yapıldı şimdiye çoktan atamalar olmalıydı birçok sınavın yapılacağı tarih, sonuçların açıklanacağı tarih herşeyi bellidir, ilk defa yaılmış bir sınav olması, aylarca beklemek zorunda olduğumuz anlamına gelmez
siz aylarca beklemek istiyorsanız o sizin sorununuz ben yıllardır sabrediyorum artık takdir edersiniz ki bir zaman sonra patlıyor insan...
inşallah bu yazdıklarımın hepsinde yanılıyorumdur da bir an önce atanırız

gul2011;
yok arkadaşım mantıken o kadar bekletmezler..olaya mantıksal yaklaş..sınavı alel acele yapanlar 3 ay bekletmez..alel acele derken sınav tarihi belli olduğunda 4 ay gibi bir süre vardı çalışmak için,onu kastettim..o açıdan sadece kurumlar arası sorunlar giderilmeye çalışılıyodur bence..kolay değil,bizleri kabul etmeleri..bazı kurumlar diyanet gibi yufka yürekli değil,son anda çıkıpta alımı yükseltecek..bazı kurumlar resmen bizlerle uğraşmak istemiyor bana göre..hatta bunun çok bariz delillerini yıllar önce bile yaşayanlardan duyuyordum..neyse hakkımızda hayırlısı..sabrın sonu selamettir..hayırlı olacaksa beklemek en güzeli..hayırlısı deyip geçin bence..ha bi yandan da gerekli yerleri arayıp sormakta fayda var..

golden heart,
evet senin bu yorumuna bakarsak bizim sabır taşı epey taşacak gibi, hani 3 ay değil de 6 ay bekle dedin gibime geldi neyse hayırlısı...
ama madem açıklanmasına epey var bari kpssye de girelim de yerimiz garanti olsun:rolleyes:

gul2011;
yok canım onuda nerden çıkardın :) ne altı ayı ağzını açma en iyisi merve...gittikçe süreyi uzatıyon.şşşşşş susssss :)

ben her bakımdan sabrın meyvesini alan birisi olarak ,sanırım bana kolay geliyor..ama dediğim gibi mantık olarak uzamaz..ahada buraya yazıyorum :) valla da yazdım haa

yok arkadaş ben susmam, ama yazdığını öyle algıladım
mantıken şimdiye atanmış olmamız lazımdı inşallah yarın açıklanır tercih kılavuzları cümleten rahat nefes alırız:cool:
hakkımızda hayırlısı...

yeter artık beklemekten sıkıldık, önceden herşeyi planlasalardı, kpssyle birlikte ömss alımları da yapılırdı. ama nerde, seçimlerden önce engelliyi göstermelik baştacı yapanlar, seçimlerden sonra üç maymunu oynuyorlar. hele bi de tercihlerde yardımcı olmak için personele seminer vermeleri yok mu. avrupa güreş şampiyonasını sordukları engelliler sanki tercih yapamayacak.

kara;

Eylul-Ekim'e sarkabilecegine dair mesajlar vardi, yani bilinmeyen bir sey degil, sadece ilgili kurumlardan tatmin edici bilgilendirmelerin yapilmamasindan cogu insan sikayetci.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt