Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2013 yılında sakatlık indirimi başvurusu yapanlar, sonuçlananlar..?

dediğin gibi yazılıysa mecburen red ederler ve yenisini çıkarmak zorunda kalırsın.aynı raporu gönderemezsin zaten tekrar heyete girersin yani sil baştan yeniden hangi hastaneden almıştın raporu

kardeşim midyat devlet hastanesinden peki eksik bilgi var diye gelirse ben tahlillerimi falen çektirip göndersem şu aldığım raporla beraber tekrar olmazmı

Benim raporum aşağıdaki gibi.Kardiyoloji 2 ayrı hastalık için rapor oranı verdi. %25 + % 20 ama bazhalta göre hesap yapmamış direk bu şekilde yazmış.Sıkıntı olurmu acaba ? % 51 raporum.
pllyw.jpg

selam arkadaşlar 17.4.2013 cevizlibag vergi dayresine verdim onlarda 29.4.2013 bakanliga göndermişler bugun tam 61 gün oldu bekliyoruz bakalim ne olacak hayirlisi Allahtan

gözüm yolda postacı gelınce bahsıs bıle verıcem o derece artık:D

Mustafa kardeş bu şekilde yazması normal heyette toplanıp balzarta göre yazılacak ama ef çok yüksek yazılmış ef ye göre 25 yazması gerekirdi bir çelişki var burda
benim ef 35 idi 50 verdi balzarta göre normaldi hiper tansiyonada 10 verdi heyet balzarta göre hesaplayarak çıkardı inş geri dönmez

Yeniden heyete sokarlar dr lar risk almaz

ugir merhaba dün ist pendikde  engelliler yeni yasalariicin seminer vardi (sonum yapan kişi ADİLE ÜNAL kendisi ayni zamanda avukat ve bizim gibi engelli biri konusmasi bitdiginde benve diğer engelli arkadaşlar soru yoneltdiler  saten bütün arkadaslarin sorulari hep ayniydi engelli vergi indirimi ve raporlardaki düsüs bu sorular yönetildi adile hn  raporlar ardik düşmeyecek %40 mi aldin tamam %40 aynen olacak ama biraz bekleyin yeni yasalar bizlere ulasti ama tam olarak yürürllüye girmedi biraz daha sabredin onun için tam aciklama yapamiyoruz sadee yaslilara engellilere TCDDyolari bedava olacak evde bakim ücreti askari olacak ve birde engelliarkadaslarin  raporlarinda oynama yapamayacaklar hersey cok güzel olacak sadece birazdaha sabir dedi  ben soru sordum adile  hn dedimki dedimki adile hn sizboyle diyorsunuz ankarayi ariyoruz onlar hayir oyle değil raporlar gine ankara saglik bakanligindan daha önce olduğu gibi devam ediyor diyorlar acaba hangisi doğru diye bizlerde celiskide kaliyoruz dedim   resmen bana dediği sey suydu onlar sizlere yalan söylüyorlar  raporlar artik düşme olmayacak dedi   yani bende kime inaniyim bilmiyorum sadece beklemekten başka başkada birsey gelmiyor elimden

BODO;

Ben ameliyat geçirdim o rahatsızlığım iyileşmedi.Ona ek olarak mitral yetmezliğim ve aort yetmezliği var.Doğuştan kalp hastalığı + Kapak hastalığı yani.

Keremöz ben 180 gündür bekliyorum
hala yok

arkadaşlar bu gün nihayet telefonumu cevaplayan oldu ve şubat ayı dosyaları inceleniyor dediler ama ben mart ayı için sonuçlanan dosyalı arkadaşları görüyorum yanlış bilgimi verdiler ?

bir aylık dosya ne kadar zamanda sonuçlanıyor bilgisi olan var mı

Nisan ayında dosyası ulaşıp sonuçlanan var mı

bu pazartesi ben raporum aldım 01,20,2013 de vermiştim rapor oranım yüzde 79 du aynen onaylamışlar kalp,göz hiper tansiypn sedef hastalıım vardı 1 ve 2 aydan raporlar gönderildi dediler bana

ugir;
seni çok iyi anlıyorum inş çabuk gelir:):)

inşallah halen bekliyoruz...

Bende mart ayında raporu verdiğim vergi dairesini aradım temmuz sonunda aramamı söylediler. İyi haber gelsinde ocak ayınıda beklerim, nede olsa emekliliğe daha çok var:D

arkadaşlar 6 martta ankaraya ulaşan raporum bu gün itibarı ile işyerime geldi hastaneden nasıl çıktıysa aynı şekilde onaylanmış. hiç bir değişiklik olmamış

uğur benim rapor bu gün geldi haberin olsun

Arkadaşlar birşey daha sorucam ; 27 mayısta istanbul vergi dairesinden çıkmış raporum (ankaraya) sizce ben ne zaman ariyim ankara merkez sağlık kurulunu?

keremöz;
abi çok haklısın başka konulardada yazıyorum tartışma çıkıyor banada kestirip atıyorlar gibi geliyor kaç kere aradım vergi dairesini kimse bişey söyleyemiyor kanunda yönetmelikte boşluk var diye düşünüyorum hatta bimere yazdım kaç kere 3 ay oldu cevap gelmedi varya tek öğrenmek istediğim : Bu'' merkez sağlık kurulu hangi kanuna hangi yönetmeliğe göre çalışıyor ''bu sorunun cevabını kimse vermiyo ........

Merhaba arkadaşlar;
ankaraya vergi indirimi için gönderdiğimiz raporlar mart 2013 den itibariyle gönderilmeyecekmiş galiba.
bu konu hakkında bilgisi olan varmı ? prosüdür nedir ?

tebrikler bodo dostum gozun aydın:)umarım benımkıde bugun gelır guzel bır dogum gunu hedıyesı olur :cool:

bodo bu arada ısyerınemı geldı evıne mı geldı?

Arkadaşlar merhaba tekrardan evrağım şimdi geldi:)ama bunun süresi falan yazmıyor?gecerlılık tarıhı falan?

Uğur hastane raporunun sağ alt köesine bak sürekli yada süreli olduğu işaretlidir. Bu arada gözün aydın .

arkadaşlar dün raporum geldi bu gün ssk ya gittim emekli olabilir yazısını aldım allah nasip ederse pazartesi günüde işten çıkış yapıp aynı gün emeklilik müracatımı yapacam darası diğer arkadaşların başına

hastane raporum 10.01.2015 tarıhıne kadar gecerlı.ozaman benım bu ındırım belgesı surelı demek mı oluyor..

teşekkür ederim:)

neyseki 2014 te emeklılık hakkı elde edıyorum..ne yapalım artık yenılıcez mecburen.

selamlar dün Ankara ile görüştüm şu an 3. ayda gelen raporlar işlem görüyormuş.Şu efsane olan oranlar düşmeyecek sağlık kurulu raporunda ne yazıyorsa aynen onaylanacak olayını sordum hayır düşer de çıkarda,raporunuzda teşhis ve karşılığına gelen oranı önemli dediler.detaylı yazılıp ve hak ettiği karşılığında ki oran yazılıp yazılmadığına bakıyoruz dediler.

Bodo bey hayırlısı olsun umarım bizede kısa zamanda hayırlı haberler gelir sizin hiç bilginiz varmı mart ayının incelenmesi 1 aymı olur yoksa dahada uzunmu olur benim 6 nisan dosya ulaşımım

Arkadaşlar merhabalar hepiniz iyisinizdir inşallah Allah sağlık ve huzur versin en başta: Ben ortopediden %37 dıabetten ise %20 =toplam balthazar ile %50 net raporumla vergi indirimine gittim 10-01-2013 te numune ankaradan raporum maliye bakanlığına gönderildi nisanda 2013 te %50 olarak vergi indirimini hakettim . ssk pirimim 5500 gün ssk yılım 26yıl işyerimden çıkışımı alarak vergi indirimi yasından erken emekliliğe gittim vede şu an evraklarımı ssk ihtiyarlığa vereli 5-6- gün oldu hayırlısıyla emekli oluyorum allahın izniyle ramazan ayından sonrada bir iş ayarlayıp çalışacağım . ben iş kazası geçireli 10 ay oldu ve bi eksik sürekli iş göremezlik ödeneği kaldı onuda denetmenler tamamlayıp ssk ya yolladı eli kulağındadır bu sürede bütün işlerim bitti sayılır ama çok yoruldum çok koşturdum sizlere tavsiyem bu ülkede işin peşini bırakmayın kimse yüzünüze bile bakmaz yani mağdur olanı birde bu sıkıntılar bekliyor hepinize Allah kolaylıklar versin işinizin peşini bırakmayın gidin sorular sorun zaten mağduruz bağırın çağırın rahatsız edin hakkınızı arayın yoksa sağlam 2 yıl sürer işleriniz saygılarımla

yaman hayırlısı olsun emekliliğin keyfini çıkartırsın artık:) bende 5 yıl uğraştan sonra ` sürekli raporum ve vergi indirim belgem ile emekliliğe başvuracağım temmuz sonuna doğru..Fakat aynı işyerinde çalışmaya devam etmeyi planlıyorum 1 sene kadar (araba almayı düşünüyorum kredi ile)
sana sormak istediğim bir kaç konu var tereddütte kaldığım
- emekli olduğun zaman çalışmaya devam edersen SGDP primi ödüyor işyeri sgk ya böylelikle hem emekli maaşı hemde çalıştığın yerden maaş alıyorsun doğrumudur?
-SGK emekli maaşından çalıştığın için kesinti yapıyor mu acaba?
-veya çalıştığın yerde aldığın maaşta kesinti oluyormu ?
-ileride çalışmaya son verdiğin zaman aldığın emekli maaşında düşüş olması söz konusu olabilirmi ?
bu kafama takılan sorulara cvp verebilirsen sevinirim...

selam uğur kardeş emekli maaşını alıyorsun net olarak işyerinden de maaşını alıyorsun net olarak bu durumda bir kesinti olmuyor bende bunu yeni öğrendim . indirimli araba almaniçin Rapor. ötv den mtv den muaf olmak için H sınıfı ehliyet alır özel donanımlı araç kullanabilir ibaresi olan raporun olmalı bu raporla bir araç acentesine git ve araba almak istiyorum ama raporum ötv mtv den muaf oluyormu diye sor onlarda vergi dairesini arayıp raporu okuyorlar vergi daireside muaf olup olamıyacağını söylüyor ve ilk iş H sınıfı ehliyete baş vurarak başlar ben böyle yapıyorum :). saygılarımla.

Eyvallah yaman kardeş en net cevabı sayende öğrendim şimdi içim rahat:)

bir dakka şimdi maaşta kesinti oluyormu olmuyormu çok kişi maaşta kesinti oluyor diyor?

Benim ayrıldığım iş yerimde bir abi var emekli oldu maaşı bağlandı maaşı net alıyor ve iş yerindeki maaşı da her ay net alıyor bu durumu konuştuk oda dedi ki 70 tl falan kesinti olurmuş muhasebeci söylemiş ama oda olmamış net olarak alıyormuş bu duruma fazla takılmayalım zaten ciddi bir kesintide olmaz saygılar...

Üst Alt