Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2013 yılında sakatlık indirimi başvurusu yapanlar, sonuçlananlar..?

25 TEMMUZ'DA İSTANBUL VERGİDEN ÇIKAN EVRAK...
İstanbul iş yerime bu gün 13 agustos daha gelmemiş..20 gün olmuş...
normal mi .......gelmesi gerekir mi
ne dersiniz ...tecrübeleriniz nelerdir arkadaşlar

ömss de atananların vergi indirimi otomatikmen oluyomuş
mütemet öle dedi
o kadarda masraf yapmısdık

sayın castabala evrağın vergi dairesinden çıktığını nerden öğrenebildiniz teşekkürler

Selam arkadaşlar bu gün ankara merkez sağlık kurulunu aradım mayıs sonu inceleniyor bitmek üzere p.tesi haziran a geçerler..haziran incelemesi 3 hafta sürer dedi. Siz 4 hafta sonra arayın dediler. Benim 01/07/2013 tarihli

İş yerinden arkadaşımın evrakı 16.06.2013 de Ankara maliyeye ulaşmıştı. Maliyeden evrakı 26.07.2013 de aynen onaylanarak 26.07.2013 de vergi dairesine yollanmış.Vergi dairesinden 05.08.2013 de iş yerine gönderilmiş iş yerine 13.08.2013 de ulaştı.

Bende evrakımda 18.06.2013 de maliyeye ulaşmıştı. Bende hemen vergi dairesini aradım benim evrakım niye gelmedi. Arkadaşımla aynı zamanda baş vurmuştuk diye verilen cevap sizin raporda Ortepedi var ortopedi doktorunun ayrılması sonucu yerine gelen doktorun ataması biraz geçiktiğinden dolayı raporunda ortopedi olanların evrakları biraz daha geç sonuçlanıyor dendi.

Aziz arkadaşım tşk ederim
giriyorum ama yok kayıt numaramı ve diğer alanları ama boş cıkıyo

arkadaslar nıhayet 4aydır bekledim rapor nıhayet geldi 55 almıştım aynı sekilde onaylamışlar

benimde ortapedi doktor yok hikaye

her gün defalarca baktığım "UMUTLARIMI YİTİRDİĞİMDE" bilgi almak istediğimde yardımcı olan tüm engelli arkadaşlara teşekkürler
bugün sibis de işlemer tamamlandı ibaresi çıktı bende vergi dairesinde aldım soluğu 68 le giden dosyam aynı şekilde dönmüş
işyerime postalanmış 2-3 haftaya ulaşır dediler EMEKLİLİK için başvurucam
tüm arkadaşların aynı sonuca ulaşması dilekleriyle

fuatin: benim raporum Ankra'ya 17 nisanda gönderildi. benimde ortapedi ve halen gelmedi. acaba sizin ne zaman Ankara'ya gönderildi. bizede ortapedi doktoru yok deniliyor...

vergi indirimi cevabı 2013

arkadaşlar ben 09/04/2013 tarihinde vergi nidirimi için başvuruyaptım 07/08/2013 tarihinde izmir vergi dairesinden sordum telefonla,onaylandığını ve 3üncü dereceden vergi indirimi kazandığımı söylediler,19/07/2013 tarihinde işyerime yazı yazmışlar ama bana cevap henüz ulaşmadı.

sabır3535;

istanbul içi 20 günde işyerine ulaştı...bilgi olsun..buna da sabır ve şükür.

Benim vergi indirimim aynı oranda onaylanmış.

rnytk.png

Eviss'e bilgileri giriyorum hiç bir şey çıkmıyor.İstanbul'da 20 Mayıs'ta evrakları teslim etmiştim.

Mustafa kardeş öncelikle hayırlı olsun.ne zaman müracaat etmiştin.ben 2.5.2013 be müracaat etmiştim.sonuç gelmedi

27.04.2013 te elden raporumu vererek müracat etmiştim.

ya yazıları okudum tam anlayamadım sımdı vergı ındırımı yapıcam ama bırkaç sorum olacak
ben yuzde 15 engellıgım esım yuzde 45. bu yuzden vergı ındırımı almayı dusunuyom.

1- esımın raporu eskı (2005) bu oran dusebılır mı
2- hastaneye tekrar sevk edıp yenı rapor ıstıyorlar mı yoksa eskı raporu aynen ıletıyorlar mı
tesekkur ederım

not: 30 mart 2013 te yayınlanan"Ozurluluk olcutu sınıflandırması ve ozurlulere verılcek saglık kurulu raporları hakkında yonetmelık" ıle artık raporlar merkez saglıkı kuruluna gonderılmeyecek olup yapılacak ıslemmlerde rapordakı oran esas alınıcaktır.

şimdi rapor ıcın hastaneye yıne yolluyorlar ama sadece hastaneden merkez saglık kuruluna gıtmıyor mu. yoksa
sadece saglık raporunu alıp hıc mı hastane yollamıyorlar.

Oranın düşüp düşmemesi engelin yönetmelikte değişip değişmemesiyle alakalı.2005 raporu kabul edeceklerini sanmıyorum.Kabul etseler bile 4 ay zaman kaybınız olur.Maliye rapor tarihine ve yönetmeliğe göre bakıp oranı düşürecektir.Bence tekrar rapor almanız menfaatinize olacaktır.Raporun üzerindeki engelinizi yeni cetvele göre değerlendirirseniz daha net bir sonuca varabilirsiniz.

arkadaşlar vergi sorgulama sadece istanbul için mi?

ben zonguldak vergi dairesine başvuru yapmıştım. 1 ay oldu.

Arkadaslar ben 25.04.2013 tarihinde %92 olan agir özürlü raporumu vergi daoresine vermistim ve cevap onayli yazi Ankaradan 2 Agustosta mi ne gelmisti.Ayni oranla 1. dereceden vergi indirimi alabilirsiniz, 25.04.2013 tarihinden itibaren diye yazi vardi.Nu kagidi ben mutemete verdim ama Eylülde maasa yansicak, cünkü bayram dolayisiyla erken yatmisti maaslar.Benim sorum bu vergi indirimi benim maasima ne kadar yansir ki?Gelir vergisi 60 küsür tl, Agi ise 70 küsür tl kesinti vardi bordromda.Birde belirtilen tarih itibaroyle toplam vergi indirimi yatar mi yoksa sadece eylül ayi icin mi gecerli vergi indirimi.Cevaplar icin simdiden tesekkürler.

2013te 3 yıl geçerli rapor aldım, vergi indirimi için başvurdum 3-4 ayda geldi ama maaşta bir fark görmüş değilim. önümüzdeki hafta muhasebeye vergi indiriminin maaşıma ne kadar yansıdığını soraacam ama e bordrodan belli oluyorsa biri beni bu konuda bilgilendirebilir mi E bordrodan nasıl anlayacaz bu durumu

selam arkadaşlar 2011 tarihli raporum bir kaç kez ankaraya gittikten sonra mal müdürlüğü beni başka ildeki hakem hastaneye sevk etti 2012 sonu.bende geçen ay yeniden rapor aldım ve mal müdürlüğüne müracat ettim fakat eski dosya kapanmadan kabul etmiyoruz dediler.yani illa hakem hastaneye git diyorlar.hakeme gitmeden yeni müracatımı kabul etmesi için ne yapmalıyım.yada hakeme gitmeden dosyayı kapatmanın yolu yokmu.lütfen yardım

aziz özdemir;

hayırlısı olsun AZİZ BEY UMARIM BENİMDE HEMEN GELİR

sabır3535;

Teşekkür ederim inşallah hemen gelir

ayrıca sizinki de hayırlı olsun

Üst Alt