Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2013 yılında sakatlık indirimi başvurusu yapanlar, sonuçlananlar..?

ercan bey bir şey rica etsem bende 3 aydır bekliyorum kimi arayıp bilgi alıyorsunuz telefon nosu nu alabilirmiyim ilgili kişinin teşekkürler

26.07.2013 de sinop vegi dairesine yaptığım müracat,07.10.2013 de ankaradan aynen onaylandı. 05,11,2013 de iş yerime ulaştı belgeler.(%68 oran aynen onaylanmış).

Ben hastaneyi arayip orani ogrendim. Raporu henuz almadim. Rapor sureli ise yine vergi indirimi alinabiliniyor mu? Diyelim evet, sure sonunda veya emekli olurken tekrar rapor almak gerekiyor mu?

sayın ali bey benim evrağım eve gelmedi işyerime geldi onun fotokipisini bana verdiler bununla sgk ya gittim kimliğimle işlemler yapıldı başka evrak lazım olmadı ayrıca işyerim ilişiğimi sabah kesti ben öğlen emeklilik için başvurdum ilişik kesme belgesi diye bir şey vermedi işyerim zaten 2 -3 saat sonra sgk ekranında görüyormuş ilden ile evrak değişceğini zannetmiyorum

selamünaleyküm arkadaşlar....biraz önce vergi indirim belgesi işyerime geldi ve tebligatı ben teslim aldım.%50 aynenh onaylandı..3.derece indirimden başvuru tarihi olan 01/07/2013 tarihi itibariyle faydalanabilir yazıyor....emeklilik için ise sigorta girişim 03/10/1997 olduğu için 2015 ekim i bekleyeceğim herhalde :)

tam bir yıl oldu 1 yıl sonunda Allah ın izniyle zafer inananların oldu....ah birde şu çıraklık sigortası girişi başlangıç sayılsaydı....öğleden sonra emeklilik için sgk giderdim ancak ne yapalım nasipmiş...

Sigorta baslangici icin tam prim yatan ay mi baz aliniyor?

evet malesef

aslında çıraklık sigorta girişim 10/10/1994

Sigorta dokumumde tam yatan ilk 30 gun, 01/01/2007. V rapor onaylanirsa 2027 de emekli olacagim demek ki.

Katip askerlik borçlanmanı yatırsan emeklilik şansın olmuyormu

koko kardeş sorun prim gün sayısı değil günlerim var.sorun giriş tarihi başlangıcı 1994 sayılmıyor. ilk tam prim yatan gün tarihi önemli ve ayrıca o tarihte de 18 yaşını doldurmuş olman

katip yanlış biliyor olabilirim ama askerden sonra sgk başlangıcın var ise askerlik borçlanmanı yatırıp başlangıç tarihini 18 ay geri aldırabiliyorsun diye biliyorum

kardeş benim sigorta girişim askerden önce s.girişi 1997 askerlik 1999 :)

sabır
sadece işyerinemi cevap geliyor benim 15 gün önce sonuçlandı kabul edildi işyerinde evede daha cevap gelmedi daha bekliyoz.

arkadaşlar bende bu gün girdim heyete kalp 30 ve koah 20 tansiyon 10 ve boyun fıtığı 10 olmak üzere 55 vermiş heyet ankaradan düşürme yaparlarmı sizce bilgisi olan teşekkürler

kamksm;

Artık çok düşürülmüyor oranlar ama düşürülse dahi, en kötü ihtimalle % 40 üzeri oranla 3. derece olarak onaylanır içiniz rahat olsun... % 40 altına düşüremezler...

kamksm;

Ankara dogru olan hiçbir şeyi düşürmez.niye düşürsün ki.......evragını usül yönünden inceler.....gayri hakiki bir durumun varsa sıkıntı olur...yoksa hiç birşey olmaz....yani bunun cevabı sende.rahatsan rahat ol...(fena bir söz olmadı,yazdım bi köşeye :)) )

merhaba ben bu gün ankardaki şu telefonu araddım 03124153316-17 raporum iki hafta önce bursa vergi dairesine yollamışlar ama sonucu söylemediler rapor sonucunu bekleyen arkdaşlar bu telefonu arasınlar

Arkadaşlar rahat olun morelinizi bozmayın hastanenin verdiği oranı artık Ankara düşürmüyor. benim %43 le gitti aynen onaylandı. beraber çalıştığım arkadaşlarında aynen onaylandı.

nihayet aynen onayladırlar. bugün güzel bir gün... başvuru tarihim 16/07/2013 tarihinden geçerli bakalım 4 aylık farkı verecekmi iş veren ...

slm.degerli arkadaşlarım. bugün vergi indirimim elime ulaştı.yüzde 48 olarak gönderdiğim aynen onaylanmış .çok şükür

slm arkadaşlar sizden bir konu hakkında bilgi almak istiyorumda.ben istanbul ümraniyede çalışıyorum çalıştığım işyeri sarıgazi vergi dairesine bağlı ben pazartesi günü vergi indirimi müracatında bulunacağım acaba vergi indirimi müracatı için bende vatan caddesindeki yeremi müracat edeceğim bana acil cevap yazarsanız çok sevinirim.SAYGILARIMLA.

Benim raporum dün geldi , 3 kalp kapağım değişti, Kalp Yetmezliği ve Koah hastasıyım, 3 ay önce defterdarlığa vergi indiriminden yararlanmak için başvuru yaptım ve beni hastaneye sevk ettiler, hastaneye gittim ÖTV/MTV indirimi içinde hastaneden ayrı bir form doldurarak iki işlemi tek muayenede yapmak için dilekçe verdim, muayene sonucunda bana 0 ağır engelli raporu verdiler. ÖTV için hastaneden raporu 20 gün sonra aldım, defterdarlığa yaptığım başvuru sonucunda Ankara'dan rapor dün işyerime geldi, aynen onaylamışlardı , % 100 ağır engelli

Birkac mesaj onceki numarayi aradim. Evrakiniz ulasmis dedi. Arkadaslar hizli calisiyor dedi. Yakin zamanda sonuclanir dedi. Dedim tahmini ne kadar 3-5 ay dedim. Surmez o kadar dedi.

Ben beklemeyi acikcasi cok da sorun etmiyorum. Bir tek sureli rapor olursa diye tedirginim. Hastaneye gidip raporu da alamadim. Sadece telefonda orani ogrendim.

kelebek çok sağol

yok arkadaşım kaç yıldır kalp hastalığım var burda düşürdüler falan diye yazanları görünce tedirgin oldum kaç ayda geliyor kimisi bir ayda geliyor diyo

Birsey daha sormak istiyorum. Bana, goz icin %20 + %10, diyabet %15, astim %15 ve epilepsi icin %15 olmak uzere %56 rapor verdi hastane. Henuz hastaneden raporu alamadim. Telefon sordugumda %56 oldugunu soylediler. Sizce sureli mi suresiz mi rapor vermislerdir?

Gelirler idaresi baskanligina 5-6 kez gittim gercekten ortopedi doktoru sikintisi vardi.Uzun bir sure ortopedi doktoru gelmemisti sonra gelenleri de sik sik degistirdikleri icin bizim raporlarin suresi uzadi. Calisan memurlarda önlerindeki dosyalar biriktigi icin isyan ediyorlardi.Daha sonra gelen doktorda dosyalari karistirmis benim dosya mart ayinda gitmisti, mayis ayinin dosyalarindan sonra bakildi maalesef

Vergi indirimi hk.

selamun aleykum arkadaşlar,bişey öğrenmk istiyorum bu vergi indirimi yapmak için yeniden bir rapor almam gerekiyormu ?sanırım raporlarlarda bir düzeltme yapıldı eski almış olduğumuz heyet raporları gecerliliğini koruyormuş. benim 2000 yılında şişli etfal hastanesinden tam teşekküllü bir rapor almıştım işe girş için peki şimdi bu rapor vergi indirimi için kulllanılabilirmi...
şayet kullanılıyorsa benim vergi indiriminden faydalanmak için nerye nasıl bir başvuru yapmam gerekiyor... şuan engelli kadrosunda bir a.ş de çalımaktayım.

Babama ÖTV indirimi için heyet raporu alacağım. SIfır araç alacak ve %90 üzeri çıkar zaten. Heyet raporunda ÖTV indirimi diye ibare yazmak zorunda mı?

Üst Alt