Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2013 yılında sakatlık indirimi başvurusu yapanlar, sonuçlananlar..?

benim bildiğim maulen emeklilik için % 60 oran olması lazım siz vergi indirimi hakkı almışsınız vergi indirimi ile emekli olup tekrar çalışabilirsiniz sizin işyerinizdekiler sanırsam yanlış bilgi almışlar

Arkadaşlar,
Emeklilik işlemleri için bugün iş yerinden aldığım rapor örneği ve üst yazı örneği ile birlikte ikametgahın bulunduğu SGK ya müracaat ettim. İlk önce iş yerinine emeklilik hakkını kazandığına dair yazı gönderileceği yazı ulaştıktan sonra iş yeri tarafından çıkışımın yapıldıktan sonra emeklilik için müracaat edeceğim söylendi. Bu işlemler yaklaşık 1 ile 1,5 ay arası sürer dediler. Anlaşılan gene beklemeye devam edeceğim. 1 -1,5 ay sonra da emeklilik müracaatı yapılır sonra emekli maaşı bağlansın diye 1-2 ayda öyle beklenir....

Evet aldım aynen %48 olarak onaylandı.

üst yasında Hastanenin düzenlediği rapor tarihi olan 04/07/2013 tarihinden itibaren 3 derece engelliler için uygun görülen engellilik indiriminden yararlandığım yazıyor

Arkadaşlar merhaba!
raporum izmir'den 22.08.2013 tarihinde gitti ,Ankara 05.11.2013 tarihinde raporun izmir'e gönderildiğini söylüyor,Ankaradan raporun çıkalı yarın 1 ay olacak,izmirle görüşüyorum gelmedi diyor,Ankaradam-İzmire evrak 1 ayda gelmez mi?

iyi akşamlar arkadaşlar bilgisi olan arkadaşlardan ...benim raporum geçen yıl kasım ayında gönderdim ve 3 ay sonra düşmüş olarak geldi ..itiraz et dediler itiraz ettim 7 ay geçti en son bi telefon numarasına ulaştım ve itirazım sistemde görünmüyor yanlış bi yere gitmiş bize ulaşmamış olabilir diyorlar..şimdi soruyorum ben tekrar itiraz etmek istesem elimde maliyeden gelen raporum düşdüğünü gösteren evrağım yok tekrar itiraz ederek zaman kaybetmek yerine şimdi şeker rahatsızlığımda çıktığı için tekrar rapor alıp deftardarlığa versem olurmu..çünkü maliyeden sevk istedim itirazınızın sonucu gelmeden size sevk veremiyoruz deniyor bi kısım arkadaşlardan okuduğum kadarıyla sevk almadanda rapor alıp maliyeye teslim edilebiliyormuş bana bi yol gösterin arkadaşlar çünkü yılım günüm herşeyim emekli olmama uygun sadece vergi indirimine ihtiyacım var. ne yapmayalım deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim. birde bakmakla yükümlü olduğum bir engelli annem var onun üzerindede vergi indirimi alınıp emekli olmama mümkünmü ..tşk ler cevaplar için..

RAPOR DERECENİZ ; % ; 43
BAŞVURU DURUMUNUZ
04.12.2013İşleminiz sonuçlandı işyerinize gönderildi ( Dereceye girdiniz )
03.10.2013Rapor bakanlığa gönderildi cevap bekleniyor

şimdi bundan sonra benim ne yapmam gerekiyor ve raporum aynen onaylanmış mı oluyor arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum

Slm. Arkadaşlar
sonunda beklediğim rapor tam 1 ay sonra izmire geldi.SİBİS'te ''İŞLEMLER TAMAMLANDI''yazıyor.ne demek olduğunu bilen arkadaş varsa yazsın arkadaşlar

Raporun ve sağlık kurulu üst yazısı hem iş yerine hemde iş yerinin bağlı bulunduğu vergi dairesine gönderildi.

İyi akşamlar herkese

Dün hatay vergi dairesinden telefonla bilgi aldım.

01.11.2013 hastaneden rapor aldım.
10.11.2013 de raporum ankara ya ulaşmış.
25.11.2013 de raporu ankara sonuçlandırmış ve hatay vergi dairesine göndermiş.
04.12.2013 hatay vergi dairesinden aldığım bilgi, ankara aynı oranda ve süresiz olarak onaylamış. %56 süresiz vermişti hastane.

Hatay, ilçe mal müdürlüğüne belgeyi göndermiş.

İnşallah herkesin raporu aynen onaylanır.

Bu bir rekor

Arkadaşım sanırım sizin süreciniz Türkliye'de bir rekor. ben 8. ayda hastaneden rapor aldım hala sonuç yok

Arkadaşım sanırım sizin süreciniz Türkliye'de bir rekor. ben 8. ayda hastaneden rapor aldım hala sonuç yok

Acikcasi ben de bu kadar erken sonuc beklemiyordum. Sans iste. Umarim herkes icin bu iş sansdan ote normal bir iş olur. Rapor alirken ben gelecek yaza niyetlenmistim.

arkadaşlar herkese selam sizlerden bir ricam olacak ben her iki kulaktan % 35 konuşma bozukluğundan %10 verdiler sizce oranlar kurtarırmı lütfen acil cevap verirseniz çok sevineceğim

ozi09;
kardeş,bu yılın 3. ayından itibaren yapılan başvurular ankaradan aynen onaylanıyor,,çünkü yeni alınan raporlar zaten hastane heyeti tarafından düşürülerek onaylanıyor,,tekrar rapor alarak ankaraya başvuru yap,,itirazla vakit kaybetme derim

tremor.
tşk ederim arkadaşım ancak söyle bi durum var şu an maliye sevk vermiyor itiraz et sonuca göre bakarız deniyor. bende itirazım 7 aydır bi sonuc vermedi hatta son aldığım bilgiye göre evrak ulaşmamış bile şu an durumumda ilerleme var muhtemelen daha yüksek bir rapor alıcam..bende direkt sevk almadan rapor alayım maliyeye gideyim diyorumda olurda maliye raporumu kabul etmese ortada kalırmıyım diye endişelenmiyor diyilim...yeni raporla başvurumu almama yetkileri varmı sizce

Benim müracaatla ilgili ciddi sıkıntı var. 08.10.2013 tarihinde başvuru yapmıştım ve internetten sorgulama yapınca ekran boş çıkıyor. 2 aydır hiç bir sonuç alamıyorum. Acaba başvurumu iptal mi ettiler?

slm doğukan genelde 3 ay sürüyor en az dönüşleri inşallah olumlu olur geç olsun güç olmasın.

Bende ( 11-04-2013 ) de başvurmuştum son aldığım rapor ile bugün elime geçti (18-11-2013 ) tarihinde işlem tamamlanmış..

% 57 göndermiştim ,aynı yüzde ile onaylanmış arkadaşlar ...

merhaba arkadaşlar 04.06.2013 de gönderdiğim raporum %52 olarak aynen onaylanıp geldi darısı bekleyen arkadaşlara

Slm.
İzmirden rapor yazım 04.12.2013 tarihinde yazılmış,hala bana ulaşmadı,neden gecikmiş olabilir?

29/08/2013 heyete girdim, hastanede raporumu 25/10/2013 tarihinde hala işleme girmemiş olarak buldum. Bizzat elden teslim alarak sgk ya teslim ettim. Sgk 31/10/2013 tarihinde Ankara maliyeye gördermiş ama henüz ses seda yok. Bu arada benim emekli kontroldü ve maaşım kesildi. Birde arkadaşlar bende maliyenin ne kadar telefon numarası varsa hepsini arıyorum bir allahın kulu telefona cevap vermiyor. Sizler nasıl ulaşabiliyorsunuz?

0312 415 33 16 hemen cevap veriyor

0312 415 33 16 hemen cevap veriyor gün içerisinde sık sık arayın ve bekleyin

mrb arkadaşlar bipolar bozukluğu ve h.tansiyon sürekli %40 raporum var ama çalışmıyorum 2022 maaşı alıyorum vergi indirimine şahsi başvura bilirmiyim vede bipolar bozukluğundan dolayı vergi indirimi onaylanan varmı son olarak onaylanmadığı takdirde raporum iptal olurmu tşk.

Vergi indiriminden faydalanmanız için bir işyerinde çalışıyor olmanız gerekiyor

vergi indirmi alanlar buraya

arkadaşlar vergi indirmine hak kazananlar

1-rahatsızlığını
2-özür oranını
3-kaç ayda sonuçlandığını
4-% kaç ile raporun geri geldiği

bu bilgileri yazarsa bizim gibi vergi indirmine yollanan raporların düşüp düşmeme veya kaç ayda sonuçlandığ hakkında fikir olur...

Üst Alt