Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2018 EKPSS Başvuru Kılavuzu Açıklandı

flora19

Görme bozukluğu olanlar seçiyor genelde o puntoyu, biraz büyük oluyor :)

kardelen.

Tüm belgelerle beraber genel amaçlı dilekçeyi doldurup ösym'ye göndereceksin.

Ceylinfatih44

Yanlışlık yok rapor oranını girmeyecekti zaten orasını doğru girmiş endişe etmenize gerek yok, o bölüm sizin engel oranınızı tespit bölümü değil engelinize göre sınava gireceğiniz kategorinin seçildiği bölüm bir yanlışlık yok, hayırlı olsun

Flora hiç arama belgeleyemiyorsan ugrasma

buyucu ilkokul öncesi işitme olnca ne yazılıyo aile sosyalde onu merak ettim

Kadın içeri girdi sordu bişiler dün

Testide gördü ayrıca zatureyide söledim ilerleyen cinsten diye dedim

Okul çağı öncesi yazılıyor engelin alt seçmesinde
Çocukken işitme testi yada raporu olanlar yada işitme engelliler okulunda okumuş olup bunu belgeleyebilenler yararlanıyor. Sen belgeleyemedigin sürece yararlanamazsin

Galiba Okul zamanında işitme olduğu için öğrenimlerde işitme sorunu yaşadığı için, Eskra sure veriliyor

Evet. Dogustan isitme engelliler ve ilkokul oncesi isitme engelli oldugunu belgeleyebilenlere ek süre veriliyor ve kolay sorular soruluyor

Daha eskileri attım:(

99un var böle şansa

Çoğu öyle yapıyor. Bende aynı durumdaydim

Allah büyüktür.genel olarak da iyidir.8 kişi oluyor sınıf da. Kalem silgi önceden sıralara konmuş, sınav Vakti gelmeden 2 öğretmen bilgi veriyor 1 saat diye.
Kolay gelsin ☺

Hayırlısı bölemiş demekki:)kanıtımız fazla yok:)

Süre az elden ne gelirse artık normal kpss 120 dakka 120 soruydu bu nasıl olcak bakalım:)
Esilaa 18miş evt

Merhaba bende bu yıl ilk kez sınava gireceğim 1 ay önce rapor aldım
Tüm yazılanları okudum benim bir sorum olacaktı ben doğuştan sağ gözüm görmüyor %32 olarak raporda en yüksek bu oran yazıyor ben aile ve sosyal bakanlığına gittiğimde bu engel ile durum bildireceğim doğru mu ?
Yani doğuştan görme engelliyim ve %32 oranım genel engel mi yoksa görme engelli mi yazılacak ?
Daha önce görme engelliler 90 dk sınav süresi olduğunu okudum fakat kağıtlarda 60 dk yazıyor bunun için özel neden yazdırmamız gerekiyor mu ?
Çünkü böyle bir hakkım varsa kullanmak istiyorum

Toplam engel oranınız mı %32, yoksa sadece göz oranı mı %32? Raporda genel oran %32 ise sınava başvuru yapamazsınız. Eğer sadece görme %32 ise ve en yüksek oran bu ise görme engelli grubundan sınava girersiniz. %25 ve üzeri görme azlığı olanlara ek 30 dk veriliyor. Siz engel bilgi formunda işaretlersiniz. Daha sonra sınav giriş belgenizde ek süre yazar.

Süre az elden ne gelirse artık normal kpss 120 dakka 120 soruydu bu nasıl olcak bakalım:)
Esilaa 18miş evt

Ben görme grubundan giriyorum ama 9 punto normal seçtim, nedeni ise çalıştığımız tüm kaynakların hep normal punto olması. Göz alışınca daha büyüğü de rahatsız edebilir. 18 de epey büyük rahatsız etmesin sizi?

ÇAYLARRRRRRRRRR

27867722_999320866884323_3242333615913032897_n.jpg

Okumayla vakit geçtiği için büyük yazı iyi olur diye düşünmüştüm arkadaş uyarınca değiştirdim
Esilaa

Ben bikerede anlamıyorum pek hele paragrafta

Ben bugün ekpss kaydını yaptırdım ancak öğretmenlik için nereye başvuracağım bilmiyorum.kontenjanlardan taban puanlardan haberim yok.bransim inşaat teknolojisi.cevap yazan olursa çok sevinirim.

Esilaa

Merhaba arkadaşlar bugün şans eseri çalıştığım yer izin verdi ve bende işlemler için yola çıktım,

Kimlik, Sağlık raporu ve Mezuniyet belgem ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına gittim,
Görevliye önce raporumda en yüksek göz oranı %%32 (raporum %46) gözden dolayı 30 dk ek süre veriliyor mu sordum, bilgim yok dedi.
Ön kabul taahhüt beyanı doldurdu;
Engel Grubuna: Görme Engelli
Engel Durumu 1 ve 2 ye yok yazdı,

Neyse sonra 2 sine de imza attım beni direk Ösym başvuru gönderdi,

Ösym başvuru merkezine gittim,
Kimlik, Engelli raporum, Ön kabul ve taahhüt belgesi, mezuniyet belgesi ile gittim,

Bana sordu kaç punto olsun, merdiven çıkabilir misin, toplu salona girebilir misin, cevap kağıdına işaretleme yapabilir misin hepsine evet dedim,
Benim engelim görme ek 30 dk süre verilecek mi dedim bende bilmiyorum dedi sinirlendim,
formu doldurdu onayladı sonra baktım ki görme engeli %46 yazıyor,
Geri döndüm dedim ki raporumun toplamı %46 ama göz %32 dedim sorun yok hepsini böyle yapıyoruz dedi çıktım,

Şimdi gelelim asıl mevzuya,

Başvuru klavuzunu okudum, aynen şöyle yazıyor;

''Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı belgesinde engel grubu görme engelliler'' olanlardan
soruları kendisi okuyabilecek durumda olan ancak, Engelli Sağlık Kurulu Raporlarında
Görme Sistemi, Göz Hastalıkları, Görme Bozukluğu vb. oranı % 25 ve üzerinde olan az
gören adaylar, Özel Durumlar '' alanında, Görme Sistemi, Göz Hastalıkları, Görme
Bozukluğu vb. Oranı % 25 ve Üzeri seçeneğini işaretleyeceklerdir.''

bu yazılanlar yapılmadı ve;

DİKKAT: Engelli adaylardan, Engelli Sağlık Kurulu Raporlarında Görme Sistemi, Göz
Hastalıkları, Görme Bozukluğu vb. oranı % 25 ve üzerinde olan az görenlerin, Engel Bilgi
Formunda Özel Durumlar alanında, Görme Sistemi, Göz Hastalıkları, Görme Bozukluğu
vb. Oranı % 25 ve Üzeri seçeneğini işaretleyebilmeleri için Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı
belgesinde engel grubunun görme engelliler'' olarak, Engel Durumu 1 alanında ise Görme
Sistemi, Göz Hastalıkları, Görme Bozukluğu vb. Oranı % 25 ve Üzeri olarak yazılması
gerekmektedir.

Soruları kendisi okuyabilecek durumda olan (sınavda okuyucu yardımı talep etmeyen)
ancak, Engelli Sağlık Kurulu Raporlarında Görme Sistemi, Göz Hastalıkları, Görme
Bozukluğu vb. oranı % 25 ve üzerinde olan az gören adaylara 30 dakika ek süre
verilecektir.

Yani kısacası ön kabul ve taah. formunda genel engel görme engel yazdı ama engel durumu 1 olan kısma Görme
Sistemi, Göz Hastalıkları, Görme Bozukluğu vb. Oranı % 25 ve Üzeri yazılmadı.
2. si başvuru kısımında engel kısmına göz %46 yazdı ama raporum %46 göz %32.
Engel Bilgi
Formunda Özel Durumlar alanında, Görme Sistemi, Göz Hastalıkları, Görme Bozukluğu
vb. Oranı % 25 ve Üzeri yazmadı ordaki görevli

bu durumda ne yapabilirim yardımcı olun lütfen :(

engel bilgi formu doldurulup ösym göndereceğiz yoksa başvuru yapınca görevliye mi verecektik, ?
Ayırca ais girdiğimde engel durumuna bakıyorum hiçbir bilgi yok

ZeDD başa yazılan tüm vücut kaybı 46 engelinin enyükseği hangisiyse ilk onu yazar ondan girceksiniz sınava

Emrdyl okısımda yazmıyor başvurulara tıkla orda yazıyor bilgiler

ZeDD başa yazılan tüm vücut kaybı 46 engelinin enyükseği hangisiyse ilk onu yazar ondan girceksiniz sınava

Tamam hocam anladım ama bahsettiğim konu özel neden yazılmadı başvuru sırasında ve 30 dk ek verilmemesinden kaygılanıyorum,

Raporum %46,

göz %32 geriye kalan diğerleri

ZeDD gerekmiyo demekki sordumu gözle ilgili bişi aile sosyal formu doldurunca

ZeDD gerekmiyo demekki sordumu gözle ilgili bişi aile sosyal formu doldurunca

Adam bir şey sormadı rapora baktı göz yüksek göz yazacağım dedi başka engelin var mı dedi,
Doğuştan sağ gözüm görmüyor yardımcı istemiyorum dedim
60 dakika dışında 30 dakika verilecek yazıyordu dedim bilmiyorum dedi elime verdi kağıdı gönderdi ösym ye

Esilaa , Werze,

Merhaba Esilaa ve Werze,
Bende tek göz görmüyor ösym engel durumuna göz yazdı ama özel neden yazmadı bu durumdan dolayı 30 dakika olan hakkımızı yanabilir çünkü kılavuzda açık açık yazıyor belirtilmesi yazılması gerekiyor diye,
Örneğin böyle olması gerekiyor;

rO2yq7.jpg

Smilemisty,

Siz daha önce sınava girdiniz mi özel neden olarak ''Özel Durumlar alanında, Görme Sistemi, Göz Hastalıkları, Görme Bozukluğu
vb. Oranı % 25 ve Üzeri'' yazmadı

Yazılmadığı için 30 dakika mahrum kalabilir miyiz ?

Yarın sabah tekrar gideceğim ve düzeltme yapılabiliyorsa resimdeki gibi özel durumlar kısmını bu şekilde düzeltilmesini isteyeceğim

Üst Alt