Esilaa
Merhaba arkadaşlar bugün şans eseri çalıştığım yer izin verdi ve bende işlemler için yola çıktım,
Kimlik, Sağlık raporu ve Mezuniyet belgem ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına gittim,
Görevliye önce raporumda en yüksek göz oranı %%32 (raporum %46) gözden dolayı 30 dk ek süre veriliyor mu sordum, bilgim yok dedi.
Ön kabul taahhüt beyanı doldurdu;
Engel Grubuna: Görme Engelli
Engel Durumu 1 ve 2 ye yok yazdı,
Neyse sonra 2 sine de imza attım beni direk Ösym başvuru gönderdi,
Ösym başvuru merkezine gittim,
Kimlik, Engelli raporum, Ön kabul ve taahhüt belgesi, mezuniyet belgesi ile gittim,
Bana sordu kaç punto olsun, merdiven çıkabilir misin, toplu salona girebilir misin, cevap kağıdına işaretleme yapabilir misin hepsine evet dedim,
Benim engelim görme ek 30 dk süre verilecek mi dedim bende bilmiyorum dedi sinirlendim,
formu doldurdu onayladı sonra baktım ki görme engeli %46 yazıyor,
Geri döndüm dedim ki raporumun toplamı %46 ama göz %32 dedim sorun yok hepsini böyle yapıyoruz dedi çıktım,
Şimdi gelelim asıl mevzuya,
Başvuru klavuzunu okudum, aynen şöyle yazıyor;
''Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı belgesinde engel grubu görme engelliler'' olanlardan
soruları kendisi okuyabilecek durumda olan ancak, Engelli Sağlık Kurulu Raporlarında
Görme Sistemi, Göz Hastalıkları, Görme Bozukluğu vb. oranı % 25 ve üzerinde olan az
gören adaylar, Özel Durumlar '' alanında, Görme Sistemi, Göz Hastalıkları, Görme
Bozukluğu vb. Oranı % 25 ve Üzeri seçeneğini işaretleyeceklerdir.''
bu yazılanlar yapılmadı ve;
DİKKAT: Engelli adaylardan, Engelli Sağlık Kurulu Raporlarında Görme Sistemi, Göz
Hastalıkları, Görme Bozukluğu vb. oranı % 25 ve üzerinde olan az görenlerin, Engel Bilgi
Formunda Özel Durumlar alanında, Görme Sistemi, Göz Hastalıkları, Görme Bozukluğu
vb. Oranı % 25 ve Üzeri seçeneğini işaretleyebilmeleri için Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı
belgesinde engel grubunun görme engelliler'' olarak, Engel Durumu 1 alanında ise Görme
Sistemi, Göz Hastalıkları, Görme Bozukluğu vb. Oranı % 25 ve Üzeri olarak yazılması
gerekmektedir.
Soruları kendisi okuyabilecek durumda olan (sınavda okuyucu yardımı talep etmeyen)
ancak, Engelli Sağlık Kurulu Raporlarında Görme Sistemi, Göz Hastalıkları, Görme
Bozukluğu vb. oranı % 25 ve üzerinde olan az gören adaylara 30 dakika ek süre
verilecektir.
Yani kısacası ön kabul ve taah. formunda genel engel görme engel yazdı ama engel durumu 1 olan kısma Görme
Sistemi, Göz Hastalıkları, Görme Bozukluğu vb. Oranı % 25 ve Üzeri yazılmadı.
2. si başvuru kısımında engel kısmına göz %46 yazdı ama raporum %46 göz %32.
Engel Bilgi
Formunda Özel Durumlar alanında, Görme Sistemi, Göz Hastalıkları, Görme Bozukluğu
vb. Oranı % 25 ve Üzeri yazmadı ordaki görevli
bu durumda ne yapabilirim yardımcı olun lütfen
engel bilgi formu doldurulup ösym göndereceğiz yoksa başvuru yapınca görevliye mi verecektik, ?
Ayırca ais girdiğimde engel durumuna bakıyorum hiçbir bilgi yok