Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2018 EKPSS Başvuru Kılavuzu Açıklandı

EKPSS ye 2. Girişte Nasıl Başvuru Yapılır? aile Sosyal İl Müdürlüğüne gidilir mi?

EKPSS ye 2. Girişte Nasıl Başvuru Yapılır?

Aile Sosyal İl Müdürlüğüne gidilmesi gerekir mi ?? (İlk Başvurumda gitmiştim)

Birde Başvuru Ücreti hakkında Bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum. Sanırım 110 TL nin 30 lirasını mı biz yatıracağız doğru mudur???

Şimdiden Teşekkürler...

ZeDD engel bilgi formunda özel durumlar kısmı boşmuydu

Ben bugün ekpss kaydını yaptırdım ancak öğretmenlik için nereye başvuracağım bilmiyorum.kontenjanlardan taban puanlardan haberim yok.bransim inşaat teknolojisi.cevap yazan olursa çok sevinirim.

Ek süre verilmiş bana ama kağıtta 60 dakka nasıl oluyo öle

Ösym açtım öle dediler

Sınavlarda ek süre sistemde görülmez. Sınav kağıdınızda gözükür. Öğretmenlik alımı genel atamada olmuyor... MEB öğretmen atamalarını kendi yapıyor. Aynı sınava gireceksiniz ama genel atamadan önce, MEB öğretmen alımı yapıcak. Forumu takip edin, paylaşımda bulunan olur.

Rapor almak neden bu kadar zorlaştı,sabah 09 dan 16 ya kadar önce vesikalık resim, çekil,10 doktora kontrol,son heyete çık, yarın hazır sağlık raporu 🙁

himen midyada bulgura giderken evdeki pirinçten olma senin raporunu kabul etmeleri lazımdı benkide 2008 tarihli kabul ettiler sen 2022 ve evde bakım maaşı alıyorsun büyük ihtimal raporda bi degişiklik olursa bunlar tehlikeye girer umarım anlatabilmişimdir

Bugün rapor alırken çok uyanık memur vardı, ekps sınav için Rapor alıyorlardı 🙁

Her şey boş ver, EKPS önemli

Erdal itiraz etmeden vermezler bidaha

Sınava girecek arkadaşlara Başarılar dilerim.

Adam bir şey sormadı rapora baktı göz yüksek göz yazacağım dedi başka engelin var mı dedi,
Doğuştan sağ gözüm görmüyor yardımcı istemiyorum dedim
60 dakika dışında 30 dakika verilecek yazıyordu dedim bilmiyorum dedi elime verdi kağıdı gönderdi ösym ye

Esilaa , Werze,

Merhaba Esilaa ve Werze,
Bende tek göz görmüyor ösym engel durumuna göz yazdı ama özel neden yazmadı bu durumdan dolayı 30 dakika olan hakkımızı yanabilir çünkü kılavuzda açık açık yazıyor belirtilmesi yazılması gerekiyor diye,
Örneğin böyle olması gerekiyor;

rO2yq7.jpg

Smilemisty,

Siz daha önce sınava girdiniz mi özel neden olarak ''Özel Durumlar alanında, Görme Sistemi, Göz Hastalıkları, Görme Bozukluğu
vb. Oranı % 25 ve Üzeri'' yazmadı

Yazılmadığı için 30 dakika mahrum kalabilir miyiz ?

Yarın sabah tekrar gideceğim ve düzeltme yapılabiliyorsa resimdeki gibi özel durumlar kısmını bu şekilde düzeltilmesini isteyeceğim

Kardeşim sakin ol. Şimdi ösym aday işlemlerine giriş yapıp ordan 'başvuru kayıt görüntüle' kısmına tıklayıp 'engel durumuna ilişkin bilgiler' başlığı altında 'özel durumlar' alt başlığı var mı, kontrol edebilir misin ?

Evet formda özel engel durumu yazmıyor ama engel durumu göz %46 yazıyor
ÖSYM arıyacağım bugün

taahhüt'te belirtmeleri gerekirdi ya bu memurlar gerçekten çok ihmalkar, aile sosyal bak. il müdürlüğü çalışanları zaten gözün %25 üzeri olduğunu görür görmez yazmalıydı. Ben gittiğimde bizim görevli memur kılavuzu ezberlemişti nerdeyse, ben daha demeden yazdı hemen. İşte hakkıyla çalışan, çalışmayan farkı.

ZeDD ösym ara ek süre verilmişmi sor bakalım

ek süre verilmesi içim 'özel durumlar' başlığı altındaki 'göz sistemiz bozukluğu %25 ve üzeri olanlar...' kısmı işaretlenmeliydi.

Esilaa

Şimdi ben ösym yi aradım. Başvurumda bir sıkıntı görünmüyor dediler. Ek süre hakkınız var. Bunun için giriş yapılmamış dediler. İsterseniz bize genel amaçlı dilekçe ile başvurun. Biz onu düzeltelim dediler.

Kafamı kurcalayan soru şu;

Görme 32
Ortopedik 8
Kardiyo 10

Genel 44

Bugün bile amcamın oğlu tekrar aradı. Senin İnternet sitesinde 32 yazıyor, arkadaş 40 olmazsa sınava giremez diyor diye bana 15 dakika söylendi. Adama en yüksek engeli oranını yazıyorlar, Görme 32 olduğu için onu yazdılar diyorum ama ısrarla bir şeyler söyleyip duruyor.

Acaba haklı olabilir mi?

ÖSYM yi aradım sıkıntı yok diyorlar ama yine de içimde kuşku var

Arkadaşlar ben başvurumu resim sürem dolduğu için ösym merkezinden yaptım. Engel vs. bilgilerimde herhangi bir değişiklik yok. O yüzden ön kayıt taahüt beyanı almadım. Ancak ais'e giriş yaptığımda sağlık durumu engel bilgilerim sekmesinde herhangi bir bilgi bulunmuyor. Yarın ÖSYM'yi arayıp sormayı düşünüyorum, olmadı sıfırdan ön kabul taahüt beyanı alıp güncellemeyi düşünüyorum.

lOWl9X.jpg

Esilaa girip baktım özel durumlar felan yok.
Bugün ÖSYM aradım sordum yanlış yapılmış bu şekilde ek süre verilemez dedi.
Bize dilekçe yazın ve 4 belgenizle birlikte hemen gönderin dediler.

İşin yoksa uğraş dur bilgisiz insanlar yüzünden yazık hakkımı helal etmiyorum

flora19

Daha önce bu kısımda sürekli engelli ibaresi vardı, iyi biliyorum özellikle dikkat etmiştim. Sınava girmemde sorun yok ama, bu şekilde olursa yüksek ihtimalle 2018/1 atamalarda tercih yapamam. Çünkü sistem burada beni engelli görmüyor.

Bu hafta içerisinde göndermeye çalışın fax ile gönderiliyordur belki en kısa sürede hallederler merak etme, düzeltilir.

burock bendede öle gözüküyor herkeste aynı başvurdunuzmu sınava o önemli

Sınav başvuru kısmında yazıyo engel

flora19 Anlaşamadığımız nokta şu, benim başvurum kabul oldu evet. Ancak 2012/2016 sınavlarına da girdim, profilimde resim süresi dolmadan önce resmini eklediğim bölümde sürekli engelli ibaresi vardı. Eğer bu şekilde olursa sınavdan önce yapılacak atamalarda tercih yapamayacağım. Siz eski sınavlara girdiniz mi ?

Üst Alt