Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2018 EKPSS Başvuru Kılavuzu Açıklandı

Hrkese merhaba,

ÖSYM merkezinden EKPSS başvurumu gerçekleştirdim, ancak ÖSYM aday işlemleri sistemine giriş yaptığımda profil bilgilerime girdiğimde herhangi bir engeli bulunmamaktadır yazıyor. EKPSS başvurum da gerçekleştirilmiş görünüyor. bu durum bir sıkıntıya sebep olur mu, birşey yapmamıza gerek var mı?

Bilgisi olan arkadaşlar cevap verirse çok makbule geçer...

Ön taahhüt belgesinin birini aile bakanlığı birini de ösym aldı. Sorun olur mu?

mhmmd

Sorun olmaz

acı gerçek

İşlemlerinde hata yok normal yapılmış herşey, doğuştan işitme engelli olsaydın ve bunu belgeleyebilseydin sınav süren 80 dakika olacaktı okadar.

Suret

Aynısı benimde o şekilde gözüküyor, Yeni sınava başvuruyu yaptım herhangi bir sorun yok. Ancak 2018/1 atamalar için tercihlerde sorun olmaması için ÖSYM'yi aradım. 2016 Sınavına girdiyseniz hiç bir sorun olmaz dedi. Yani o kısımın boş olması şu an için problem değil gibi gözüküyor.

Hmm olsaydı iyi olurdu ama maalesef oldukda belgelendi diyelim basvurularım oldu bitti nasıl düzeltebilirim napacam dilekçe mi vercm işlemleri bastan mi yapsam Life

Aile sosyale gittim gene ordaki kızda ilkokuldan çıktı:D aynı okula gitmişiz:))99 testi olmuyo dedi evi karıştırcam iyice belki çıkar biyerden bişi

Kızda yabancı gelmedi aynı sınıftaydık sanki:)

acı gerçek

Belgelerin varsa tekrar git aile ve sosyal il müdürlüğüne durumu anlat sonrada ösym başvuru merkezine git onlarda yol gösterecektir sana ösym'ye dilekçe ile de başvurabilirsin

Benim kayıt bitti olurda verirsem testi nolcak lıfe tehatütün teki ösym aldı bende bişi yok
Life

flora19

Tamam teki ösym de tekide aile ve sosyalde halledebilirsen bir daha dene istersen belgeler bi git uğraş bakalım

@Werze
Başvuru belgende 'tüm vücut engel oranı' da yazıyor olmalı, bende yazıyor. İstersen fotoğrafını at, kontrol edeyim. Sonradan bir yanlışlık çıkmasın.

@ZeDD doğru, öyle olmalı. yalnız görme ve sınıflanamayan engel oranı toplamı tüm vücut engel oranını veriyor olması gerekmez mi ? Benim oranım sadece gözden %40, yani benim genel de %40 olduğu için farklı durumlardan engel oranının genele yansıması konusundaki bilgilerimden pek emin değilim. bir bilene sor istersen, ya da başvuru kaydının fotosunu at karşılaştırayım benkiyle. aynı gruptan gireceğiz neticede, bir yanlışlık olmasın emin ol kaydından.

omer44 ilk defa başvuracaksan taahhüt doldurulurken görevli memura hatırlatmada bulun, görme sistemi azlığı %25 üzeri olduğunu söyleyin taahhütte eklesin. engel bilgi formunda da 'özel durumlar' başlığı altındaki '%25 ve üzeri ....' diye yazılan kutucuğu işaretleyin. ösym bürosunda da başvuru yaparken görevli memuru hatırlatın işlemler bittiğinde iyice kontrol edin. bu bilgiler yer alıyorsa kayıtta, ek 30 dk verilecektir. daha sonra sınav giriş belgesinde yazılacak toplam süre.

burock teşekkürler cevap için ama ben daha önce hiç katılmadim bu sınava, ilk defa katılacağım bu şekilde nasıl olur birşey bilmiyorum...

ben kayıt yaptırdım daha önce kuradan kayıtlıydım ama herhangi bir belge alınmadı benden yani sosyal hizmetlerden aldığım belgeyide görevli bana geri verdi hiç bir belge almadı bu bi sorun teşkil edermi

Olabilir Daha önce kayıt var ÖSYM e.
Raporun kaçıncı yıl canfeda20
Benimki 2008 eski olduğu için, yeni rapor istendi.dün 10 doktora kontrol olduk,bugün olmadı, raporu almak için yarına ertelendi🙁

Esilaa

Oranlar doğru ama bu balhazart yöntemine göre hesaplama öyle olmuyor mesela benim göz %32 solunum ve astım %20 normalde %52 olması gerekiyor ama yeni yönteme göre farklı hesaplandığı için %46 oluyor

Merhaba benim rapor 2004 tarihli ben şimdi sınav için başvuru yapabilir miyim yoksa yeni rapor istiyorlarmi

Aday başvuru formunda lisans kısmında not sistemi kutularından hangisini işaretlemeliyim? Çukurova'da okuyorum 4'ü mü işaretlemeliyim.(ort. 3.01) Henüz mezun değilim diploma notunu boş mu bırakmalıyım?

Benim fotoğrafın geçerlilik süresi dolmuş ne yapmam gerekiyor? Ve geçerliliği devam eden engel bilgisi bulunmamaktadır diyor bu ne demek ne yapmam lazım? ÖSYM bürosu liselerde oluyor mu ? Ben lys ygs girerken lisede başvuru yapmıştım. Bunuda lisede yapabilir miyim ?

İlk defa ekpss'ye gireceğim. Aile bakanlığından ön kabul ve taahhüt belgesi almam laz

İlk defa ekpss'ye gireceğim. Aile bakanlığından ön kabul ve taahhüt belgesi almam lazımmış. Raporumda engel grubum belli yinede bu belgeyi almak zorunlu mu?

LG-M400 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Renal.53 ya zaten hiç istekli değilim birde angaryalarla uğraştırıyorlar rapor var işte neylerine yetmiyor.

@1Şans her lisede olmuyor. ösym merkezi liseler ise çok sayıda mevcut.

https://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2018/EKPSS/BasvuruMerkezleri13022018.pdf onlardan birie gittiğinizde fotoğraınızı çekip günceller ve ayrıca raporunuzu götürdüğünüzde engel bilgilerini de hallederler.

@Bitmeyenumut aile ve sosyal bakanlığın ilçelerdeki ek hizmet binasına git 5 dakikada verirler belgeleri.sanırım her ilçede olmuyor ek hizmet binaları. ben iki yıl önce bahçelievler ilçesideki metrobüs durağına yakın bir yerde olan binasından iki dakikada almıştım

Ben tehatütü aldım ösymden kopyasını verdim

15.30da hastaneye gittik sağlık raporu aldık,6 da aslı gibidir, saat 16 da okula ekps sınava başvuru için,bu seferde görevli dediki; hangi kategoride gireceğin için ek rapor istedi, uğraştırdı.sonra görevli hastaneye telefon açıp, Tamam kağıdı verelim dedi hastane.

Geri hastaneye döndük, imzalı kağıdı aldık, saat 16.50de okula geri dön resim çekil,başvuru gerçekleşti, şifre aldık, görme engelli gurubundan gireceğim.

Sorum şu;sınava giriş ne Zaman belli Oluyor?görme engelli sınavı soruları nasıldır? lütfen bilgi veriniz, teşekkür ederim.

ben de bugün ösym aradım işitme engelli olarak genelden gireceğim, sınav başvuruda işitme engelli yazıyor sadece. bir de şey aile ve sosyal politikalar bakanlığından aldığım taahhüt belgesini ösym bürosunda aldılar benden. bir sorun olur mu?

Görme engelli grupta, okul öncesi ve sonrası var mı sorular için.
bilmiyorum

Life

burada bir husus var yalnız, bana ek süre vermişler ama ben ilköğretim öncesi işitme engelli değilim demiştim ösym bürosunda. başvuru kağıdında da sadece işitme engelli yazıyor, ilköğretim öncesi işitme engelli yazmıyor. bana ek süre verdiklerini de ösym yi aradı babam, sorduk öyle söylediler.

Üst Alt