Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2018 EKPSS Başvuru Kılavuzu Açıklandı

Arkadaşlar başvurumu tamamladım,başvuru kayıt bilgilerimi de görebiliyorum ama aday işletim sisteminde engel bilgileri kısmına tıkladığım zaman "Geçerliliği devam eden Sağlık Durumu / Engel Bilgisi bulunmamaktadır." yazıyor. Başvurumda görünen engel bilgileri orada görünmüyor. Bir sorun olur mu ?

Bakenga1

O bilgi herkeste öyle yazıyor basvurular bittikten sonra görüncek o çünkü ancak o zaman gidiyorsun belgeleri iz merkez e yavaştan sisteme işlerler merak etmeyin

@Life @Skolyoz23 ben suna takıldım yardımcı olursanız sevinirim tüm vücut engel oranı 47 işitme 47 yazılı bnm taahhüt belgesinde 34 işitme 20 konusma bozukluğu seklinde bnm engelli raporum aspb tüm vücut engel 47 işitme 47 yazmış konusma bozukluğu belirtilmemiş onu da geçtim işitmenin karsısına 34 yazılması gerekmezmıydı 47 yazıyor basvurular bitmeden düzeltme yapayım mı yanlışlık var mı cıkmazlardayım birde adres bilgileri yanlış olmuş onu napacam kendim ösym sitesinden düzeltsem olur mu adresi

@Life

birşey sormak istiyorum ben başvuru yapacaktım ama engelli bilgilerim yer almıyor ne yapmam lazım 22'sinde kayıtlar son lisans bölümünden sınava girmek istiyorum ama sistemde bilgilerim yer almamakta.

Arkadaşlar ben sınava girerken göz ve kronik engellerim vardı göze 32 yazıp kronik kısmına 20 yazdığında sistem kabul etmiyordu. Sadece göz 32 yazıp onayladı ÖSYM temsilcisi. Hiç bir sorun çıkmadı sınavada girdim atamamda yapıldı. ÖSYM sitesinde halen engel bilgilerim gözükmüyor. Yani kısaca hiç bir sorun olmuyor takılmayın buralara. Önemli olan atandığınızda geçerliliği devam eden raporunuz olsun. Hepinize başarılar...

acı gerçek
Bu formdaki bu konunun ilk sayfalarında yazıyor işlemler orayı bir inceleyin.

nfrysmn
Oradan düzenlenmiyor, yanlış yönlendirme yapmayalım lütfen.!!!

benim abim başvuru yaparken eğitim bilgisi lise gözüküyordu sistemden üniversite yaptı

benim abim başvuru yaparken eğitim bilgisi lise gözüküyordu sistemden üniversite yaptı

Sistemde bilgiler yer almıyoru ben sanki engel durumunuz gibi düşündüm Çok pardon

@Life

birşey sormak istiyorum ben başvuru yapacaktım ama engelli bilgilerim yer almıyor ne yapmam lazım 22'sinde kayıtlar son lisans bölümünden sınava girmek istiyorum ama sistemde bilgilerim yer almamakta.
nfrysmn ve acı gerçek bunu yanıtlamak istemiştim alıntıyı yanlış yapmışım
acı gerçek
Bu formdaki bu konunun ilk sayfalarında yazıyor işlemler orayı bir inceleyin.
nfrysmn
Oradan düzenlenmiyor, yanlış yönlendirme yapmayalım lütfen.!!!

benimde engel bilgilerim yer almıyordu. Bu form daki yönlendirmeler sayesinde bakanlığa form doldurdum rapor u verdim. Sonra da başvuru merkezi işledi.

acı gerçek

İşitmenin karşısına işitme oranınız neden yazılmamış da genel oran yazılmış orada bir yanlışlık var düzeltilmesi için ösym sınav başvuru merkezine uğra istersen olmazsa ösym'ye dilekçe ile başvur, adres bilgilerini ösym mernisten çekiyor normalde ama sistemde hata olabilir riske girme ösym sınav başvuru merkezine git adresini de düzelttir diğer sorun için de görüş.

anonims

Engel bilgileriniz yer almıyorsa ve başvuru yapamıyorsanız, raporunuz ve diplomanız yeniyse ösym başvuru merkezine giderek bilgilerinizi güncelletin ve sınav başvurunuzu yapın son güne bırakmayın.

2.kez başvuru nasıl yapılır

Önceki sınava girmiştim ve şimdi tekrar gireceğim.. Başvuru işlemi nasıl oluyor interttenttenmi başvuracağım ve ücreti nereye ne zaman yatırmalıyım ?

acı gerçek

Aspb il müdürlüğü ile de görüş sınav başvuru merkezi ile de görüş sonrasında da duruma göre ösym'ye dilekçe verirsin

Life

benimde sınav başvuru formumda engel grubu işitme sürekli 48 yazıyor. ve bu doğru tüm vücut engel oranım 48. raporum 30 işitme 20 konuşma yazıyordu şimdi eve gidince bir daha kontrol ederim ama aynen öyle yazıyordu dediğim gibi.

fakat engel bilgilerim sekmesine tıklayınca ise tüm vücut engel oranı 48, işitme 55 yazıyor. ama şöyle bir şey var ben en son ygs sınavına da girmiştim. oraya neden 55 yazdılar anlamadım.

ama şöyle bir şey var zaten engelli sağlık kurulu raporumuzun fotokopisini aldı başvuru merkezi ve oradan bakarak doldurdu. yani bu rapor fotokopisi ösym ye gidecek. biz her şeyi olduğu gibi doğru beyan ettik elimizdeki evrak ile. bir sorun çıkacağını tahmin etmiyorum ama benim de kafamı karıştırıyor bu durum.

ben bu engelli raporumla ygs sınavı için başvuru yapmıştım. engel bilgilerim o zamandan kayıtlı. ama başvuru yaparken aile ve sosyal politikalar bakanlığına gidip ön taahhüt belgesi alıp oradan gittim ösym bürosuna öyle yaptım başvurumu. istedikleri her şeyi verdim yani. iyice can sıkıcı olmaya başladı durum. tamam özürlü grubuniçin ilköğretim öncesi sonrasından biz sorumluyuz bir şey olursa onu da beyan ettik ki zaten başvuru formumda engel grubu işitme yazıyor sadece, ilköğretim işitme yazmıyor. onu düşün bunu düşün kafa patladı. memur yanlışlık yapmış biz ne yapalım ya.

vieuxpoesie

Aynen öyle söylediğin gibi, aslında sizlerden yana herhangi bir yanlış bildirim falan yapılmamış belgelerde sahtecilik falan yok vermişsiniz belgelerinizi onlar hepsini raporunuza göre doldurmuş ve raporun da fotokopisini almış yani bu durumda adayların bir suçu yok bir sorun olacağını da sanmıyorum kafanıza fazla takmanıza gerek yok:)

Life

ben şunu açık ve net söyleyim dostlar, bazen hayat o kadar zor geliyor ki bize, her şeyi ince ince düşünmeyi alışkanlık haline getirmişiz ya bir şey olursa bir yanlışlık olursa ben ne yaparım diye diye bu hale geldik. bu bizi yoruyor olması gereken bu belki. ama bunu bizim gibi insanlar dışında kimse yapmaz eminim. herkes amaan der geçer. ama biz öyle yapamıyoruz işte. ne desem nafile gerçekten. umarım bir gün bu sistem bu yaşam koşulları değişir. hepinizle gurur duyuyorum be, Allah hep gönlümüze göre versin inşallah.

Selam arkadaşım bn 9 gibi (20:48) ösym yi aradım bi problem olmaz dedi yetkili kişi anlattım durumu bnm de kafam patladı düşünmekten ilk defa başvuru yapacağımız için eksik yanlış olmasın diye ugrasıyoruz ama sorun olmaz dedi kadın sizde arayabilirsiniz gece gündüz demeden açıyorlar 444 6796 ösym
Bana öyle dedi sen arastırcakmıssın yine arastır ona bir şey diyemem ama bn içini bi nebzede olsa rahatlatıvereyim dedim olmaz bir şey diyorlar @vieuxpoesie

acı gerçek

eyvallah dostum teşekkür ederim düşündüğün için. içimiz de vicdanımız da rahat çok şükür çalışmaya devam. :)

vieuxpoesie yinede arastirmaya devam edebilirsiniz yakınsa kurumlar sorabilirsin niye böyle ne yapmalıyım ne yapayım diye bn uzak olduğum için aksam aksam ösym aradım ta Ankara yı sonucta aradım sordum görüşmeler kayıt altına alınıyor yanlış bilgi verdilerse onlar yönlendirdi.

he man gözünle ilgili yorum yapamam anlamıyorum valla hocam geçmiş olsun umarım iyi olursun

ekpss başvuru sorunu

arkadaşlar resimi inceler misiniz bir
engelli oranı yazmıyor ösym deki çalışanlara sordum biz yazmıyoruz dediler sour nolmazmış dediler
bir de ek süre için orada görme %25 ve üstü yazısı ekli bu süre daha sonra mı veriliyor
teşekkür ederim şimdiden

bB64r8.png
[/url][/IMG]

Herkese merhaba,

Bugün ÖSYM danışma merkezini aradım. Aday işlemleri sistemine girdiğimde engel bilgilerimin görünmediğini söyledim, EKPSS başvuru bilgilerinizde engel bilgileriniz görünüyorsa sıkıntı yok dediler. Ayrıca lisanstan başvurup da lise bilgileri görünmeyenler varsa o da sıkıntı değil, lisanstan başvuru yaptığınız için lise bilgisinin görünmesi şart değil dediler.

Herkese kolaylıklar.

seroz benim başvuru formu da böyle yazıyor görme grubu sure 60 dakika ek süre var mı bilmiyorum Belki 2 hafta sonra belli olur sınava giriş kağıdında yazar.
Bir şey soracağım sana bu görme grubu soruları nasıl oluyor genel mi oluyor?
İlk okul öncesi sonrasi var mı

He-man
60+30 dk süre var büyük ihtimalle giriş belgesinde olacaktır.
sorular genel engelli grubu ile benzer diye biliyorum
ilk okul öncesi sonrası diye bir ayrım yok eğer ki ğöz olayını soruyorsan

İşitme grubunda varmış, ilköğretim öncesi ve sonrası diye kolaylık. Ondan sordum
Göz grupta da var mı diye seroz teşekkür ederim bilgi için

ÖSYM den ev telefon numarası ve adres güncellemesi nasıl yapılıyor Life
2012 de sinava girmiştim, Eski adresim kayıtlı, yeňi eve taşınmışdım,
ÖSYM okula sadece cep telefon numaramı güncelledim.
Yeni adres bilgisi e Devlet'te bile yazar.

He-man:))sana kazık gelcek ;D

:):))

Başvuru kaydı güncelleye gelcen

Üst Alt